Idi na sadržaj

Preporučene poruke

:jok:

Ne koristim jer ne moram. Sve što mi treba i gde god da se zaputim prošetam, a kada je lepo vreme i imam gde da bezbedno ostavim, odvozam se biciklom. :)

Nekada davno, kada sam radila daleko od mesta stanovanja, svakodnevno sam putovala gradskim busom i tada mi je jedan od razloga premeštaja u drugi objekat bio upravo to... gradski autobusi...

Ne podnosim gužve, neljubaznost, razne miomirise a bome ni džeparoše koje sam tokom moje poslednje vožnje busom lepo počastila :dry:

Od tada se, moram priznati, pribojavam da uđem u dotično prevozno sredstvo :hmm:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Baš dugo nisam ušao u autobus GSP-a, jer najveći deo obaveza u gradu obavim pešice. Zdravije je, a često i brže kad uračunamo vreme čekanja na autobus. Po meni je kvalitet usluge sasvim zadovoljavajući, autobusi su čisti, redovno održavani, a i red vožnje se u velikoj meri poštuje. Mislim da nemamo razloga da budemo nezadovoljni tehničkim delom. Što se tiče ljudskog faktora, situacija bi mogla biti bolja. Vozači i kontrolori su često neuredni i neljubazni, ponekad im nedostaje i najosnovnija kultura ophođenja prema građanima. Sve govorim sa određene vremenske distance, možda je u međuvremenu stanje promenjeno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 9 meseci kasnije...

Nezadovoljna sam pojedinim brojevima buseva, na primer 5icom. Umem da je cekam i po 20 minuta, dodje prepuna i redovno pruza neprijatne mirise, susretala sam se sa nadrogiranim Romima koji dzepare i zaudaraju (ne sirim nikakav govor mrznje ni nista slicno,samo kazem kako jeste) i naravno, oni ne placaju karte u gradskom prevozu. Ostale linije u gradu su manje-vise ok, samo mislim da bi na primer Grbavica mogla biti malo vise pokrivenija autobusima.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Svakako se krecem po gradu i kolima i peske i zbiciklom i gradskim busom. 5ica je stvarno najkriticnija, em je nenormalna guzva, em prolazi kroz onaj deo oko Safarikove u kom je otkad sam ja u NSu (20 godina) ili raskopana cev ili opravljaju asfalt, ponekad iz prve ni ne vidite razlog ali se saobracaj odvija naizmenicno jednom trakom. Nedajboze nikome. Na ostalim je linijama, bar tamo gde sam imala prilike da vidim, okej i cak mi je u zavisnosti od raspolozenja zanimljivo da prihvatim zapodenut razgovor sa "sapatnikom/com" kad oni prokomentarisu nesto na racun vozaca (nismo krunpiri, ovo ce se zavrsiti jebenim krvoprolicem), drzave, politicara.. Kad vidis da je neko nabrijan samo mu postavis pitanje u zavisnosti od toga koliko ima godina "kako poso", "kako pemzija".. Zna biti bas zanimljivo...

Htela sam da vam ispricam za jednog iznimno duhovitog vozaca.

Elem, dovezao je bus do jedne od novosackih okretnica i posto je imao pauzu od 10 minuta, ode do zadnjeg dela busa, izvali se na zadnje sediste, opruzi noge, zazhmiri na koji minut, rano se ustalo i tako.. Ostavio je otvorena sva vrata od busa. Za tih 10tak minuta nakupilo se 10tak putnika i kako su pristizali tako su ulazili u autobus i sedali i sto se vise primicalo vreme polaska tako su poceli da komentarisu: "Sto nema vozaca, Sta on misli da moze tako da ostavi autobus, Meni za petnes minuta pocinju predavanja, To samo u ovoj drzavi moze i krene miting iz dnevne politike i teorije zavere kako to u nas vec ide..." I on se ukljuci u diskusiju kao najglasniji i najnezadovoljniji od prisutnih sve dolivajuci ulje na vatru, u jednom momentu skoci, uz opasku da ce zakasniti na posao i da nema on vremena da ceka nesavesnog vozaca, sede za volan, upali autobus i krene ka centru grada...

Ostali putnici zanijemishe...

Na prvoj stanici ovi sto udjose na okretnici izadjose napolje. Svi! Uz :blink: izraze lica...

Udjose novi, na sledecoj jos noviji i saceka ga policija na petoj sestoj uz komentar da imaju prijavu o otmici autobusa na toj liniji na sta se on prenerazi, izvadi legitimaciju i saopsti organima gonjenja da je sve u najboljem redu i da se snjima neko verovatno grubo nashalijo.. :smeh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne pamtim kad sam poslednji put seo u autobus, onaj gradski. Ima verovatno više od godinu dana. Sve poslove u gradu obavljam pešice. I u ovaj prigradski jako retko sedam, linijski taksi je uništio svu lepotu vožnje autobusom u ovih 12 kilometara. :roll: Primetio sam da je sistem ulaska na prva prava proradio kako treba i da lepo funkcioniše, navikli se ljudi. Čini mi se da ima i manje gužve nego pre.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vraćam se sa klizanja, dođem do semafora, vidim odlazi mi autobus pred nosom..Dobrooooooo, neću za njim trčati a neću se ni jediti....kad eto ti nakon 1,5 minut stiže drugi! JeeeeeeeeL??! Uđem u autobus, spustim klizaljke da nađem ona malo izdanje novčanika i kupim kartu...okrenem se da vidim ima li možda koje slobodno mesto-kad ono !! AUTOBUS TOTALNO PRAZAN!! Samo vozač i ja!

-Ijuuuuuuu izvinite....da nisam ja to nešto pogrešila?? Da Vi ne idete možda u garažu?? :lol:

-Neeee, zvao me dispečer da uskočim u pomoć kolegi ispred, ima problema sa nekim putnikom, pa ja sad idem za njim.

Nisam htela da ga ispitujem kakvi su problemi, isuviše je bilo lepo popodne, tako da smo se mladi vozač i ja zevzečili sve do moje zgrade.

Osećam se kao da sam imala privatni autobus!! :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

fausts.pngKaze: Ja koristim 7,9 i 12. Iskustva su mi uglavnom pozitivna. Jedino što me nervira što na liniju broj 9 nikad ne stave zglobni bus iako prolazi pored faksa.

I meni bi bilo pozitivno iskustvo da me odveze u inostranstvo za 45 dinara. :confused:

Meni je smesno kad klinci zezaju vozaca pa mu viknu "majstore zadnja" pa on otvori a oni kazu "dobro je, rade, zatvori".. :zongler:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...