Morpheus

Administrators
 • Content count

  10602
 • Joined

 • Last visited


About Morpheus

 • Rank
  Administrator
 • Birthday 11/19/1981

Profile Information

 • Gender Male

Recent Profile Visitors


99,679 profile views

Morpheus's Activity

 1. Morpheus added a post in a topic: Otcepljenje Republike Srpske   

  Kako gledate na najnoviji performans Milorada Dodika i Narodne skupštine Republike Srpske? Mislite li da će ići do kraja? Kako će se cela stvar završiti?
  Mojih dva centa: Dejtonski sporazum je postavljen tako da je bilo pitanje vremena kad će bošnjačko političko rukovodstvo uz podršku Vašingtona i njegovih arapskih prijatelja krenuti u akciju totalnog rastavljanja institucija Republike Srpske i njihovog utapanja u unitarnu republiku pod izgovorom legalnosti i zakonitosti. Krenuo je taj proces mnogo ranije, ali polako. Stvar je jednostavna. Rat u BiH je počeo zbog odbijanja Srba (i Hrvata, ali su Hrvati u to doba imali jači nacionalni interes od pripajanja RH - napuštanje Jugoslavije po svaku cenu) da prihvate ulogu građana drugog reda u državi pod totalnom dominacijom Bošnjaka. Ništa se nije promenilo ratom, aspiracije Bošnjaka su potpuno iste i, po mom mišljenju, RS prosto mora da kaže "dosta". Ako želi da opstane.
  To "dosta" je jako opasno, ja ne bih totalno isključio ni novi rat ako vlastodršci u RS misle da idu do kraja. Naročito ako "međunarodni faktor" odluči da nametne sprovođenje odluke Ustavnog suda. To ne bi bilo pametno.
  Nezavisnost... svakako neće biti dozvoljena, o tome RS teško da može da mašta. Ali možda može da natera one koji donose odluke da je shvate malo ozbiljnije. Ne bih išao na sud oko ovoga, tu RS ne može ništa da dobije, ceo "slučaj BiH" je presedan i kao takav bi bio tretiran od strane bilo kog međunarodnog suda.
  Što se tiče pripajanja Srbiji... nemoguće, osim ako ludi Tramp ne odluči da pretumba Balkan da bi imao makar kakav uspeh u spoljnoj politici. Mislim da čak ni on nije dovoljno blesav da to pokuša. Osim toga, izuzimajući ekstremnovelike Srbopatriote, nisam siguran da bi pripajanje bilo dočekano s oduševljenjem u Srbiji - nemamo mi ništa zajedničko, RS bi bila samo ekonomski i politički teret za Srbiju a "oni" bi uvek u mozgu ljudi iz Srbije uvek ostali samo Bosanci. Ne vidim sreću u tom ishodu.
  Kako će se cela stvar okončati? Nemam pojma. RS je u procepu između mogućeg i neophodnog. Mora da se odupre napadima, ali u tome ne može da ide predaleko. Teško je odrediti liniju predalekog.
 2. Morpheus added a post in a topic: Šta Vas je danas obradovalo?   

  Bonusi za rad za praznike, nagrada za bogznašta što je regionalni menadžer primetio da sam uradio i pristojno veća plata od aprila.  
 3. Morpheus added a post in a topic: Liga šampiona i Liga Evrope   

  Ovaaaj... samo da napomenem da mladi tim Crvene zvezde u osmini finala Lige šampiona igra protiv ekipe Midtjillanda iz Danske. Ako prođu u četvrtfinale sastaće se sa boljim iz duela Ajaks - Atletiko Madrid.  
 4. Morpheus added a post in a topic: Nisam mogao/la, a da ne primetim...   

  ​Velika. Bar deset.  
 5. Morpheus added a post in a topic: Nisam mogao/la, a da ne primetim...   

  Da će mi trebati kredit da bih otišao na dvadesetogodišnjicu mature ako se trenutni planovi ekipe bar polovično ostvare.  
 6. Morpheus added a post in a topic: Školski prijatelji...srešćemo se mi jednom   

  20 godina mature.   Ene ih, napraviše Viber grupu, isplanirano za deveti maj - biće da ćemo se skoro svi odazvati, osim možda Borisa iz njegovog čuvenog Kentakija, kontam da bi mu to ipak bio predalek put.  Ima nas iz Srbije, Italije, sa Malte, naravno iz Nemačke, ali je većina ostala u lokalu. Zvaćemo i razrednog, još uvek živ i zdrav, bez njega se ne može i ne sme. Ali, DVADESET!  
 7. Morpheus added a post in a topic: Ko, ili šta vam je upropastio dan?   

  Ne mogu baš da kažem da mi je upropastilo dan, ali je najbliža tema, zamislilo me... umro Dule. Na mom "pomoćnom" poslu imamo posetioca, svakodnevnog, koji je voleo čašicu u prilično nezdravom obimu. Došao bi svaki dan jednom, dvaput, triput... koliko je potrebno da bi se olešio od alkohola jer "ne može da spava". I uvek bi onako usput pomenuo kako je popio nekoliko tableta za spavanje "ali ne pomažu" - popiće pivo-dva da ga sustigne. Prirastao nam je svima srcu, jako drag čovek, ekstremno inteligentan i načitan, lepo vaspitan... ima penziju, izdaje stanove pa može i lepo da živi, ali eto, nešto drugo mu se nije posložilo u životu, nešto što je samo on znao. Nije počinio samoubistvo u klasičnom smislu reči, konkretnim jednokratnim delom, ali se ipak ubio. Na svoj način. Nije bilo naše da ga u tome sprečimo.
  Odmaraj, Dule, počivaj u miru.
 8. Morpheus added a post in a topic: Linux - desktop okruženja   

  Evo kako može da izgleda KDE, moje omiljeno desktop okruženje (pored Patheona koji imazasebno mesto) kad se malo "dotera":

 9. Morpheus added a post in a topic: A Vi, kako 'te?   

  Odmoreno, došao mi ovaj godišnji odmor kao kec na desetku.  Još sutra, pa u nove radne pobede.  
 10. Morpheus added a post in a topic: Izbori   

  Evo opet izbora.  
  Ljudi, ja nisam pametan, us*ali su mi se u mozak. Da li glasati samo da bih nekoga, bilo koga, pregurao preko cenzusa da Nacionalsocijalisti ne bi bili sami u skupštini? I KOGA? Stvarno ne znam, koji izbor ima neko ko je liberal, demokrata, relativno razuman, nema autošovinistički, destruktivni pogled na svoju naciju i okruženje? Bojkot mi je bezvezan, ali ću biti primoran da izbojkotujem ovu šaradu. 
  Znam samo da za ove ludake neću glasati. Nikad, ni po cenu posla, egzistencije, života. Ne dam im svoj obraz. Imaju neke rezultate iza sebe, što sam i predvideo, ali su stavili naciju u okove. Oni koji ne idu na mitinge za dve hiljade dinara i bajat sendvič, oni skupljaju potpise za pare. Oni koji su dobili poslove za svoje usluge Partiji sad otplaćuju/okajavaju svoju službu. Penzioneri nas standardno sve zajedno ukopavaju u svoje grobove. Mač nam je nad glavom. Nikoga ozbiljnog na vidiku.
 11. Morpheus added a post in a topic: Poslednji film koji sam pogledao/la je..   

  A Beautiful Day in the Neighborhood (2019) (Lep dan u komšiluku)
  Pa... morate baš da budete u raspoloženju za ovakav film. Tom Henks glumi tv voditelja koji u emisiji za decu pokreće teške teme i približava ih dečijem umu. Dolazi u kontakt sa novinarom Lojdom Vogelom koji i sam vuče traume iz teškog detinjstva. U procesu upoznavanja, Henks pomaže Vogelu da se izbori sa demonima iz prošlosti, da oprosti nanetu mu nepravdu. Film sa jaaaaaako sporim tempom, snažnom porukom s kojom nisam siguran da li se slažem... ali drži pažnju. Samo morate da budete da imate volje za njega.
   
 12. Morpheus added a post in a topic: Ovu godinu cu pamtiti..   

  Rad, hroničan nedostatak sna, totalni i apsolutni nedostatak života van radnog mesta.
 13. Morpheus added a post in a topic: Montenegro i SPC   

  Kako vam se sve ovo čini?
  Kod mene stvara osećaj nemira, poraženosti. Jasno je šta Milo (a.k.a država Crna Gora) radi, pokušava da zaokruži državnost i narodnost Crnogoraca. Smatra da je njihova neodvojiva povezanost sa srpskim jezikom, istorijom, crkvom, geografijom i institucijama pretnja punom zaokruživanju crnogorskog nacionalnog identiteta, pa pokušava da raskine te karike. Isto što su radili Hrvati onomad i što, za sad neuspešno, rade Bošnjaci u BiH. Politički, to je validna taktika, ali me hvata jeza od osećaja koji izaziva. I što je važnije, od posledica koje može da izazove i od toga što država Srbija nema načina da to spreči a da to ne bude kataklizmično.
  Najnovija vest je da SPC u Crnoj Gori mora da se registruje sa imenom i JMBG osnivača i bez imena strane države u svom nazivu. SPC spinuje da će morati da donese LK, JMBG i svojeručni potpis Svetog Save... ali to nije daleko od istine. Institucija ti postoji od 1219. godine i oduvek je srpska, ali ti sad moraš da je preregistruješ 2020. godine s de facto novim osnivačem i bez Srbije u njenom imenu.
  Međudržavno ne možemo ništa da uradimo, gotova stvar. Da celu priču pošaljemo nekom sudu na odlučivanje, verovatno je da bi stao na stranu novologike po kojoj država ima pravo da uređuje rad verskih institucija zanemarujući njihovo poreklo, istoriju i tradiciju, kao i vekovnu tradiciju same sebe kao države. I ode osam vekova u propast.
 14. Morpheus added a post in a topic: Koja vam je bila prva misao jutros, kada ste otvorili oci?   

  Jbt, 3 posle ponoći! A zaspao sam u osam! Šta sad da radim?   
 15. Morpheus added a post in a topic: Trenutno slusam ...   

  Nisam neki naročit ljubitelj domaće muzike, naročito ove iz "mog" vremena, ali ovu pesmu iz nekog razloga obožavam. Ne sam tekst, nisam siguran ni da ga u potpunosti razumem (hm, da li sam ja to možda konačno počeo da razumem emociju u pesmama?), ali sve ostalo... glas, ritam, stil, šta god. Malopre sam je čuo u taksiju, učinilo je vožnju malo zanimljivijom na prve note. Pa evo, slušam je ponovo.
   
   

Status Feed 1. Smucalica » Morpheus

  Hvala ti puno šefe... :kiss: 

 2. Morpheus » Smucalica

  :srce: čitam postove i grlim puno, nadam se da će biti i tih pozitivnih vesti... mora :zagrljaj: 

 3. Smucalica » Morpheus

  Lepo je i milo ime Mila, ali moje je lepo, a mudrije ;) 

  1. Morpheus

   :srce: 

  1. Goga

   :zagrljaj:  :kiss: 

   Budni smo samo mi, članovi MENZE :ggg: 
    

  2. Morpheus

   Jašta... :lol: 

  3. Goga

   :kiss: 

   :ggg: ToE sve zbog Đokarine Kafane :ggg: 

 4. Smucalica » Morpheus

  jedan noćni :kiss: 

  1. Smucalica

   :zagrljaj: i :kiss: 

  1. Smucalica

   eeeeejjjj... di si šefe.... :zagrljaj: 

   vratio se u toplije krajeve?

  2. Morpheus

   Aha, malko da vidim kako je ovde... :kez: 

  3. Smucalica

   Dobro nam se vratio :kiss:

   ovde je pakleno, kao što vidiš i osetiš  :lol: 

 5. Smucalica » Morpheus

  Pozdravi majku prvom prilikom :srce: 

  Veliki :zagrljaj: za oboje...

  1. Morpheus

   'oćem, fala vi :zagrljaj:

  1. Smucalica

   Di si šefe :kiss: 

  2. Morpheus

   Put putujem ovih meseci, malko u NS, pa natrag... Jesi mi ti dobro? :srce: 

  3. Smucalica

   Evo guram nekako :) 

   ide leto, više odmora, manje posla...

   o'ma mi sve :ok: 

  1. Smucalica

   O, daaaa...

   i to ne bilo kakva :roll: 

 6. Morpheus » vesticara

  Daj tekst koji hoćeš da ubaciš... :)

 7. Smucalica » Morpheus

  Zašto ne mogu da pišem u kafanici?

  šmrc :(

  1. Morpheus

   Što? :hmm: Piše nešto ili...?

  2. Smucalica

   ne, nego se zakuca kafanica i ne izbaci šta pišem :(

  3. Morpheus

   Pokušaj sad, reaktivirao sam je :)

 8. Morpheus » kompaj

  Ehej... :uzbud: Vel'kom bak! :) 

 9. Goga » Morpheus

  :srce:
  Sreća, pa sam se naspavala i za tebe :lol: :kiss:

  1442_581036285285492_1660499964_n.jpg

 10. Morpheus » Orion Lady

  :uzbud: Long time no see... :zagrljaj:

 11. Smucalica » Morpheus

  :mahanje: sa zapada :kiss:

  1. Morpheus

   Opa, samo se smenjujemo. :mahanje: i :kiss: sa istoka. :D

  2. Smucalica

   Sutra ću i ja leteti na istok :)

   jedva čekammm!!!

 12. Morpheus » gresan

  Onom tvojom bi i vojo morao biti zadovoljan - ima glavu. :lol: Srećna nova, puno uspeha sa knjig-ama! :)

  1. gresan

   Eeeee hvala ti! :) A ko ne bi bio zadovoljan ONOM! ;)

  2. gresan

   Upssssssssssss...izvini radim nešto pa sam nepristojan! Srećno i tebi i puno uspeha sa...devojkama! Hahahahaha!!!

 13. Morpheus » Aiko

  Aikičiceeeeeeee! :zagrljaj:

  1. Aiko

   kissssssssss

 14. Morpheus » pleSachica

  Neko nam se udaje? :uzbud: Numem ti ja sastavljati te čestitke, ali... ma, sve znaš! Puno, puno sreće! :kiss:

  1. pleSachica

   Uskoro rajo. Hvala :zagrljaj:

 15. Smucalica » Morpheus

  Jel' ti znaš da je broj smajlija po poruci ograničen?

  1. Smucalica

   ja sam sad, dok sam kucala na is/iz, saznala za to :hmm:

  2. Morpheus

   Jeste, na petnaest. :) Evo, povećao sam na 30 sad. :zagrljaj:

  3. Smucalica

   e, hvala :)

   nisam znala z aograničenje,

   a sad nećem da se vrćem na temu...

   kako je ispalo, nadam se da su muški zadovoljni :osmeh:

 16. Smucalica » Morpheus

  pozdrav iz Lučana :kez:

  1. Morpheus

   Umal' ne napisah da putuješ Vojvodinom. :celepenka: Lučane iz nekog razloga uvek smeštam daleko severnije nego što jesu. :hahaha: Javi utiske, ja onomad nisam ni bio, nakon onolikih priprema. :kiss:

  2. Smucalica

   ejjj.... pa ti ne pratiš Ligu? Odigraste nerešeno, tako da molim vest na temi ko je definitivno jesenji prvak za ovu sezonu :kez: :treptrep:

  3. Morpheus

   Ne znam ja, ne vidim Eurocup nigdI... :lol:

 17. Morpheus » Smucalica

  Smucooooo :kiss:

  1. Smucalica

   dobro veče.... :kiss:

 18. Morpheus » Starsica

  Fak ju. Taman sam se sit ismejao tebi i tvojoj mami i babi i bataku, kad eto ti i meni iste scene. Krećem izBosne natrag za NS, a mati naspremala "da imaš kad tamo dođeš, da ne spremaš". Puna torba piletine, kolača, kafe, jedva sam doteglio. :lol: