Idi na sadržaj

Morpheus

Administrators
  • Broj poruka

    10825
  • Datum registracije

  • Poslednja poseta

  • Days Won

    508

Sve što je napisao član Morpheus

  1. Trenutno i dalje Manifest, upravo izašla četvrta sezona na Netfliksu. Novi pronalazak je serija pod imenom Eureka, jako zanimljiva. O gradu specijalno formiranom da bi u njemu najsposobniji naučnici neometano razvijali svoj potencijal... i o US Maršalu koji u njega slučajno zaluta i dobije posao šerifa, koji ume ozbiljno da testira njegov zdrav razum, inteligenciju i sposobnost preživljavanja u ponekad natprirodnim okolnostima. Baš mi se dopala serija!
  2. Kraj jedne epizode u životu. Za par dana imaću razrešena sva imovinska pitanja u vezi Bosne, i presečene nepotrebne kontakte sa nepotrebnim ljudima tamo... koliko god možda grubo zvučalo. Vreme je bilo da to ostavim potpuno iza sebe.
  3. Morpheus

    Dosada...

    Da citiram sam sebe deset i po godina kasnije. Gledam večeras film... mladi par je odabran da provede 50 dana u sobi, potpuno beloj, sterilnoj, bez ikakve zanimacije, samo krevet i toalet - za nagradu od 5 miliona dolara. Pa razmišljam... ja bih tih pet miliona uzeo kao od šale. Ono, da mi uopšte ne bude naporno ni malo. A oni u filmu poludeše, ne znaju šta će od sebe. Dosadno im. Na ivici samouništenja psihe. Nikad nisam razumeo taj fenomen dosade. Koristio sam tu reč, možda kao dete, simbolisala je trenutno odsustvo ideje o tome šta bih radio, o čemu bih mislio. Ali to nije bilo ni dugo
  4. Učim da govorim i da se smejem.... Most na gornjoj vilici gotov. Nije još cementirano do kraja, ali brzo će i to. Drugi čovek sam, samopouzdanje na maksimumu.
  5. Severance (Raskid, raskol, prekid) (Apple TV) O misterioznoj kompaniji za koju se ne zna šta tačno proizvodi, ni šta glavni likovi u njoj rade. Prilikom zaposlenja, oni pristaju da im u glavu bude ubačen čip. Taj čip stvara kognitivni raskol u njihovoj ličnosti. Deo ličnosti van radnog mesta ne zna ništa o njihovim aktivnostima na poslu, dok su na poslu ne sećaju se svojih aktivnosti napolju. Oni, u stvari, ne znaju ništa o sebi "napolju" dok su unutra i obrnuto. Na čudan način je zanimljiva serija. Postoji naznaka da se nešto zlo događa u vezi aktivnosti kompanije i njenog odnosa p
  6. Odgledao sam treću sezonu Sex Education, i dalje mi zanimljiva. Tražim nešto novo za u međuvremenu...
  7. Morpheus

    iMac M1

    Evo nekoliko dana kako sam zamenio celokupan svojj hardver ovim čudom. Utisci se polako stišavaju. Pa da vas malo upoznam sa ovim čudovištem. 1. Prvi utisak je tišina u radu. Apsolutni prvi utisak. Ne čuje se - uopšte. Sa starim kompom uvek nešto šušti, ventilator zuji, procesor, grafika... ma nešto se čuje non-stop. Ovde hvatam sebe kako uključujem bilo kakav zvuk, YouTube, pesmu, ma šta god.... samo da bi se nešto čulo, da ne bi bila grobna tišina. 2. Ekran je fantastičan, čak pomalo sitan ako ste se navikli na 1920x1080. Jer ovo je 4480x2520! I prelep prikaz slike! 3. Zvučnic
  8. Matrix: Resurrections (2021) Znate koliko mi ovaj film znači. MORAO sam da pogledam prvi dan kad se pojavio u bioskopu. Utisak je... nisu ga upropastili koliko sam mislio. Fokus je više na ljubavnom delu priče između Nea i Triniti. Malo mi je ukaljana uspomena na Morpheusa, koji je po okončanju rata opisan kao nespreman lider koji je mislio da je mirom sve postignuto. Ok kao nastavak, sasvim gledljivo sa mnogo podsećanja na ranije događaje i ljude iz njih, ali čini mi se da je radnja nedovršena - ima prostora za Matrix 5.
  9. Stiže iMac. Znam, ovca sam, pucajte. Platio trećinu cene unapred i čekam da stigne iz Kalifornije za 5-7 nedelja.
  10. Gladan sam Digao sam kredit da sredim zube, koji su prethodnih meseci u procesu sve bržeg propadanja. Našao sam (za sad, deluje) odličnog stomatologa, koji polako vadi krhotine nekadašnjih zuba, brusi, polira... u pripremi za most. Dakle nema vruće, hladno, tvrdo, čak i mekano ume da povredi rane. Gladan sam. Ali, još malo, ne smeta mi... imaću normalne zube, normalan osmeh.
  11. https://www.youtube.com/watch?v=4AwW5MUWHCU
  12. Ranije sam otprilike u ovo doba postajao mrzovoljni starac kojem smeta sve živo... sad dobrovoljno kitim jelku, nosim deda mrazovu kapicu i šegačim se po lokalu, mamim osmehe svakom posetiocu. Odlično sam.
  13. Mislim da ste malo pogrešno razumele moju nameru sa temom... nije akcenat na toj mojoj izreci. Ona je primer nečega što ja često govorim u šali pa može da se smatra mojom autentičnom izrekom. :) Evo još. Kolege u kladionici nekako autentično mojima, iako nisu, smatraju i: "Ne da se us*anom do potoka" - ne može ništa da se pogodi na tiketima, kao i u istom stilu "Promašio bih jezero iz čamca"
  14. Imam jednu svoju izreku koju koristim na poslu već duže vreme. Svaki put izazove reakciju, uglavnom smeh. "Sve mlađe od 25 treba pobiti i napraviti ispočetka." Odnosi se na tu neku mrzovoljnost i bezvoljnost novih generacija, mentalnu i (često) fizičku faličnost. Možda sam prestrog. Izreku koristim u šali, ali sa dozom istine. Kad god ih nešto mrzi. Da rade, da misle ili da osećaju. Imate li vi neke svoje izreke? Bilo da ste ih čuli od drugih pa počeli da koristite ili da su vaše originalne?
  15. Morpheus

    Zaboravljeni heroji

    Lekso Saičić stao na crtu najmoćnijem japanskom samuraju u dvoboju koji istorija ne pamti Odbiti poziv na dvoboj znači priznati poraz. A koga poslati u dvoboj protiv najstrašnijeg i najmoćnijeg samuraja japanske vojske? Aleksandar Lekso Saičić je bio taj čovek. Događaj koji istorija ne pamti bio je skoro nestvaran, epskih razmera, ali se desio. Dvoboj Aleksandra Leksa Saičića i japanskog “samuraja” bio je sudar dva načina ratovanja i sukob tradicija. On je bio vasojevićki junak, kapetan crnogorske vojske, a upamćen je po neverovatnom umeću rukovanja sabljom i po dvoboju sa japansk
  16. Morpheus

    Volim...

    Volim što sam našao ovu temu... ne znam kako sam je propustio. Eto, lepa su mi sva ova vaša voljenja. Volim tišinu noći. Mir. Volim jutarnju kafu, naročito nekad na poslu kad dođem pre svih. Volim nju. I volim ovo naše, šta god na kraju ispalo. Volim i ovo mesto i vas.
  17. JKP Gradska čistoća Novi Beograd više neće odnositi smeće koje su građani skupljali na radnim akcijama. Strani investitor (valjda vlasnik zemljišta) ne poznaje instituciju radne akcije, pa će odnošenje smeća fakturisati gradskoj čistoći, a ovi građanima koji su vršili čišćenje.
  18. Našao seriju... The Good Wife, priča o supruzi državnog tužioca koji je "pao" zbog zakulisnih radnji dok je bio na funkciji, optužen da je trošio državne pare na prostitutke i smešten u zatvor. Ona se vraća svojo profesiji, advokaturi i pokušava da balansira privatni i poslovni život.... stalno u klinču između još uvek supruga, njegove majke, dvoje dece i obaveza u advokatskoj kancelariji. OK serija.
  19. Završila mi se "moja" serija Suits... sad ne znam šta da gledam dalje. Suits je prešao put od serije koju sam izbegavao do jedne od onih serija za kojima ću uvek žaliti jer su se završile. Mislio sam, valjda, da je popularna samo zbog (tada) buduće Vojvotkinje od Saseksa, Megan. Ali u njoj (seriji) ima mnogo više, znao sam da odgledam po 4-5 epizoda za noć. čekam nastavak Manifesta i tražim novu seriju.
  20. Sve u svemu... s obzirom na okolnosti, zadovoljan sam. Ne radim neki preterano bitan posao u globalnoj šemi stvari, čak je verovatno onaj koji bismo najpre vezali za minimalac. Ali računajući plate, bonuse, prekovremeni rad i bakšiš... plaćen sam deeebelo preko minimalca. Nisu to nikakve basnoslovne pare, ali ovde i sada su sasvim ok.
  21. Morpheus

    Kodeks oblacenja

    Tehnički... ja. Doduše, nije prava pravcata uniforma, samo majica sa logom i imenom firme preko leđa. Kodeks... ima u smislu da ne može trenerka i ne može ništa na pola ili tri-četvrt... farmerke ili pantalone i ta MaxBet majica. Jednostavno i sasvim ok.
  22. Trošim lagano godišnji odmor, još šest dana... trebalo mi je i baš sam se naodmarao... izležavanje, sunčanje, mazuljanje sa Lelom. Pijem pivo i tražim film... što postaje baš težak zadatak ovih dana. U moru superheroja i osvetnika nema više normalnog filma.
  23. Stillwater (2021) Odličan! Met Dejmon u ulozi oca, redneka iz neke zabiti iz Oklahome (Stilvotera) koji odlazi u Francusku da poseti ćerku koja je u zatvoru zbog ubistva arapske studentkinje s kojom je bila u vezi. Volim filmove s ovoliko slojeva priče! Malo je podugačak, preko dva sata, ali vredan gledanja!
  24. U Afričkom plemenu Matami fudbal je jako popularan, ali iako igraju po istim pravilima kao i ostatak planete, njihov fudbal se "malo" razlikuje, jer umesto lopte za igru koriste lobanju.
×
×
  • Create New...