Morpheus

Administrators
 • Content count

  10659
 • Joined

 • Last visited


Everything posted by Morpheus

 1. Morpheus added a topic in Astrologija i Parapsihologija   

  Autopilot
  Nisam siguran kako da ovo objasnim... upravo mi je palo na pamet kako su najveći zapleti, najsudbonosniji da se tako izrazim, bili posledica nečega što jedino mogu da opišem kao autopilot. Ponašanje koje deluje kao da je programirano za tačno određeni trenutak u životu. Ponašanje nad kojim nemamo nikakvu kontrolu, čak nam možda nije ni svojstveno, a deluje kao da nas planski usmerava ka određenom cilju.
  Jeste imali nekad takav utisak?
  Pisao sam, upoznao sam jednu ženu. Poznajete me, dobar deo vas. Znate, ili možete da pretpostavite, da nisam naročito otvoren niti spretan kad pokušavam da privučem pažnju žene suprotnog pola (pardon my Allo Allo). Ali... autopilot. Kad se ona pojavi, nešto me totalno transformiše. Postajem tip koji izvaljuje polulascivne komplimente kao na traci, koji uživa kad se ona postidi zbog istih, koji konstantno traži (i uspeva da ih nađe!) nove načine da ona ne bude ravnodušna prema meni. Kao da je ceo život do sad bio samo priprema da upoznam nju i da ispalim svaki hitac kojim raspolažem da bih je "dobio".
  Ne znam, možda samo ovo čudno novo osećanje progovara iz mene...
  Prvi put sam to primetio tokom nesrećnih devedesetih, kad sam sa pet reči ("hajde da sačekamo još malo") sprečio moju mati u nameri da se vratimo u stan i da ostanemo u Krajini, čime smo izbegli avgustovsku kolonu i što je mene kasnije i pod totalno drugačijim okolnostima dovelo ovde. Promenio sam nam život iz korena nečim što je bilo totalno netipično za mene kao dete - pokazivanje inicijative.
  Dakle... da li ste ikada imali osećaj da nešto van vaše kontrole upravlja vašim ponašanjem radi postizanja određenog efekta? Da ste na autopilotu? I šta biste uradili kad biste to osetili? Odustali iz straha od čudnog fenomena ili se prepustili? Ili je sve samo slučajnost?
  • 0 replies
  • 47 views
 2. Morpheus added a post in a topic NFL 2020/2021   

  Jaaaako sam slabo pratio predsezonu... meni je šok bio kad sam video da je Cam Newton kvoterbek Patriota.   No, dobro, valjda se uklopio, pobedismo. Žao mi što Brejdi nije startovao pobedom.
 3. Morpheus added a post in a topic NFL 2020/2021   

   NFL 2020/2021 - REGULARNA SEZONA - 1. KOLO 
  SUB 12/08 04:20 HOU Texans at KC Chiefs 20:34
  NED 13/09 19:00 PHI Eagles at  WAS Football Team 17:27
  NED 13/09 19:00 MIA Dolphins at NE Patriots 11:21
  NED 13/09 19:00 GB Packers at MIN Vikings 43:34
  NED 13/09 19:00 IND Colts at JAX Jaguars 20:27
  NED 13/09 19:00 CHI Bears at DET Lions. 27:23
  NED 13/09 19:00 LV Raiders at CAR Panthers 34:30
  NED 13/09 19:00 NYJ Jets at BUF Bills 17:27
  NED 13/09 19:00 CLE Browns at BAL Ravens 06:38
  NED 13/09 19:00 SEA Seahawks at ATL Falcons 38:25
  NED 13/09 19:00 LAC Chargers at CIN Bengals 16:13
  NED 13/09 22:05 ARI Cardinals at SF 49ers 24:20
  NED 13/09 22:25 TB Buccaneers at NO Saints 23:34
  NED 13/09 22:25 DAL Cowboys at LA Rams 17:20
  PON 14/09 04:20 ET PIT Steelers at NYG Giants 26:16
  UTO 15/09 01:10 TEN Titans at DEN Broncos 16:14
 4. Morpheus added a post in a topic Novak Djokovic   

  Mislite da je trebalo da bude suspendovan zbog loptice?  
  Ne znam, znam samo da mi je dosadilo da slušam o tome juče i danas. Raspalio je po loptici, pogodio sudiju... ako je kazna za to diskvalifikacija, neka bude diskvalifikacija. Da li bi neko drugi bio tako drastično kažnjen za isti izgred? Možda bi, možda ne bi, ne znam. Znam samo da primeri koji krstare internetom nisu validni. Nije isto van igre udariti lopticu i pogoditi sudiju (makar i slučajno), i u toku igre slučajno pogoditi sudiju. Meni, po običaju, ne igra neku preterano veliku ulogu što je on "naš". Draži mi je, nekako po definiciji, od ostalih velikana te igre jer je "naš", ali šta to znači? Da moram i da ga branim po definiciji? Niko na svetu ne uživa tu privilegiju kod mene. Volim ja njegov tenis i želim mu da se vrati bolji i jači na narednom turniru, nije sporno. Ali vreme je da ovo stavimo ad acta. Pravimo od muve magarca. Reagovao je impulsivno, nije hteo, izvinio se i idemo dalje.
 5. Morpheus added a post in a topic Novosti na Portalu   

  Test mail podešavanja
 6. Morpheus added a post in a topic Novosti na Portalu   

  Ispravljen problem koji jaaaako dugo nisam primetio, a koji je sprečavao nove članove da se registruju.  
 7. Morpheus added a post in a topic Politički kompas   

  Jeeeej, i Smuca nam je levo. i dole, ali manje dole. Ne smeta.   
 8. Morpheus added a post in a topic A Vi, kako 'te?   

  Sudarile mi se želje sa principima... kočnice i dalje rade. Dokle će, ne zna se.  
 9. Morpheus added a post in a topic Vaš desktop - na mobilnom   

  Nisam dugo... iOS 14 beta

   
  Pročišćena tema, obrisani postovi bez slike, najviše mojih.  
 10. Morpheus added a post in a topic Serije koje trenutno pratite   

  Tu je i Sedma od Devet!  Vama koji niste pratili Zvezdane staze to ne znači ništa, ali ja počinjem da obožavam ovu seriju.  
 11. Morpheus added a post in a topic A ... šta ti sada radiš?   

  Poremetio mi se interni časovnik. Ustao sam pre sat i po iako sam u pola godišnjeg odmora, vrteo sam se po krevetu i prosto odustao, čekam da mi se prispava ponovo.   Kad krenem ponovo da radim žaliću se da sam nenaspavan.  
 12. Morpheus added a post in a topic Serije koje trenutno pratite   

  Zvezdane staze: Pikard (Star Trek: Picard)
  Odgledao sam ceo serijal Zvezdanih staza (osim originalne serije koja me smorila nakon nekoliko epizoda) i uvek me vuče da pogledam sve novo što se pojavi u vezi njih. Čim sam video naslov znao sam da neću odoleti. Serija je u izdanju Amazona i prati život admirala Pikarda godinama nakon penzionisanja iz Zvezdane flote. Priča se naslanja na događaje iz Star Trek: The Next Generation i počinje kad se devojka koja je po svemu sudeći "ćerka" komandanta Date neočekivano pojavi u Pikardovom voćnjaku u Francuskoj.  Pogledao sam samo prvu epizodu i sasvim je ok, definitivno gledam nastavak.
 13. Morpheus added a post in a topic Izbori   

  Meni je teško da opišem kako se trenutno osećam u vezi ovih izbora. Mota mi se po glavi reč veleizdaja. Ali... od strane koga? Deluje da je KOMPLETNA politička struktura jedne zemlje, od vrha ka dnu, od vlasti do opozicije i NVO organizovano počinila veleizdaju! Ovo što se događa je totalno nerealno.
  Ljudi, izbori su oboreni. Oborila ih je, od svih mogućih organizacija, DJB. SNS je namestio izbore, lažirani su zapisnici. Pogaženi su svi zakoni, istekli su svi rokovi, sudovi prepravljaju svoje odluke, RIK donosi konačna rešenja i dodeljuje mandate iako se 2700 tužbi nalazi pred nadležnim sudovima, Upravni sud u rešenjima tvrdi da KONVENCIJA O LJUDSKIM PRAVIMA NE VAŽI. Mediji totalno ignorišu celu situaciju. Opozicija totalno ignoriše celu situaciju. Tužba za ovo je podneta Savetu Evrope i uskoro će se naći pred Evropskim sudom pravde! NIKO ne reaguje. Svi se ponašaju kao da je stanje redovno, kao da se ništa nije dogodilo. IZBORI SU PALI.
  Šta se događa? Da li smo toliko ubijeni u pojam? Ustav i zakoni ne važe?
 14. Morpheus added a post in a topic Politički kompas   

  Ja bih rekao da sam pre negde tu gde si ti nego ovde gde sam ja.  Prvi put sam ovako mnogo levo, neprijatno mi je... voleo bih da znam koje pitanje, tj. odgovor me odvelo toliko ulevo. Možda ih je i nekoliko, bio sam malo oštriji prema korporacijama nego inače.  
 15. Morpheus added a post in a topic Politički kompas   

  Ubacio sam link....
 16. Morpheus added a topic in Politika   

  Politički kompas
  Ima jedna zanimljiva stranica na bespućima interneta na kojoj ispunjavate test vezan za vaše stavove po raznim političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima i koja vam na kraju daje vaš položaj na "političkom kompasu". Već nekoliko puta sam ispunjavao taj test proteklih godina i zanimljivo mi je kako se na njemu polako pomeram ulevo i na dole - sve više sam "left libertarian" kako vreme prolazi. Levi liberal, recimo. Davnih dana kad sam prvi put radio test mislim da sam bio poprilično desno, čak authoritarian right.  
  Test u osnovi otkriva da li ste na političkoj skali skloniji kontroli (authoritarian) ili slobodi, pravima grupa i pojedinaca (libertarian). S leva na desno, da li ste skloniji socijalizmu ili kapitalizmu (uopšteno govoreći), odnosno da li i koliko vas više zanimaju prava pojedinaca ili korporacija.
  Ovako to izgleda u mom najnovijem pokušaju da se klasifikujem:

   
  Ja sam ovde, rekao bih, previše levo, gotovo komunista. Ne opirem se baš toliko kapitalizmu, ali smatram da će korporacije ovakve kakve su sad pri izboru šta je dobro za njih, a šta za radnike i/ili opšte dobro, uvek odabrati ono prvo.
  Kako vi "stojite" na testu? Ako vas ne smara da popunite, ne traje dugo.  
  LINK: https://www.politicalcompass.org
  • 12 replies
  • 84 views
 17. Morpheus added a post in a topic Izbori   

  Ja se lagano mirim sa ovom situacijom. Nemamo političku kulturu, demokratija se ovde nije primila. Srljamo iz jedne diktature u drugu. Džaba smo krečili.  
  Imam rešenje. Nije demokratsko, nije civilizacijsko. Moratorijum na glasanje ljudima starijim od 60 godina i onima sa koeficijentom inteligencije nižim od 100. Ili od 90, neka istraživanja kažu da nam je prosek niži od 100. Za ostale, test političke pismenosti. Možeš da izađeš na izbore ako imaš potvrdu da si osoba mentalno sposobna da doneseš racionalnu odluku usled razumevanja političkog procesa i koristi/opasnosti koje on sa sobom nosi, kao i poznavanja ustavnih i zakonskih obaveza izabranih lica.
 18. Morpheus added a topic in Druženje forumaša   

  Planiram...
  Planiram.  Naredne godine u ovo doba bi trebalo da potpišem "sveti gral",  ugovor na neodređeno vreme.
  Ideja je da do tad skupim što je više moguće para na gomilu, a da za ostatak podignem kredit. Zubi su mi u tradicionalno srpski očajnom stanju. Oduvek su takvi, iz detinjstva vučem taj problem. Delom verovatno genetika, delom i nemar. Ali došlo je do faze u kojoj mora da se reaguje. Mlad sam da bih išao na varijantu standardne proteze, zuba u čaši, pa idem na "holivudski" osmeh, implante i keramiku. Košta mnogo, ali mislim da vredi, garancija je doživotna. Kolege me plaše da to "jako boli", ali... ako treba da trpim bolove mesec dana da bih narednih 30 godina bio bezbrižan - neka bude.  
  Šta vi planirate u nekom skorijem periodu? Znam da mi pravimo planove, a svemir se smeje, ali podelite s nama da vam pošaljemo malo pozitivne energije.  
  • 2 replies
  • 111 views
 19. Morpheus added a post in a topic Misli kojima se smesim   

   Tako smo mati i ja tamo negde devedes'prve "pravili" portret Deda Mraza za neki školski projekat za ocenu. Moj doprinos je bio gotovo pa ravno nula, u skladu s neprevaziđenim slikarskim talentom koji posedujem. Dodao sam možda par stvari. Rad je bio za peticu. I zaista je bio, ispalo je fenomenalno do tačke da je bilo sasvim logično pomisliti da ja uopšte nisam bio u prostoriji dok je rad nastajao.   Ne sećam se da li je bilo kakve kazne, ali priznanja je bilo - bilo je prosto previše očigledno. 
 20. Morpheus added a post in a topic 100 evra od države   

  Ja sam dobio među prvima. Preko reda zbog dobrog vladanja.  Nisam ih ni video, otišlo odmah na krečenje... čekamo novi talas virusa.  
 21. Morpheus added a post in a topic Naši muzički lapsusi   

  Pa da, nema čarobnog jutra jer će se samorokne sutra.  
 22. Morpheus added a post in a topic Naši muzički lapsusi   

  Nisam dugo  Podelio sam ovo pre neki dan na Facebooku:
  "Nikakva čarobna jutra, zaljubiću se sutra"
  u mojoj verziji postalo je
  "Nikakva čarobna jutra, znaj ubiću se sutra"   
 23. Morpheus added a post in a topic 100 evra od države   

  Jesam, "Fizičko lice je u statusu dodeljivanja bankovnog računa". Iako ga već imam.   
 24. Morpheus added a post in a topic NFL 2020/2021   

  25. će vidimo kom opanci kom obojci   Mada će nas ubijete verovatno, ja ne znam ni kako nam se zove startni kvoterbek.  
 25. Morpheus added a topic in Ostali sportovi   

  NFL 2020/2021
  Rasporedi Patriota i 49ersa za sezonu 2020/2021  Ja ću budno motriti i raspored Buccaneersa...  
  2020 PATRIOTS Raspored regularne sezone

  Sunday, Sept. 13    Miami Dolphins
  Sunday, Sept. 20    at Seattle Seahawks
  Sunday, Sept. 27    Las Vegas Raiders
  Sunday, Oct. 4    at Kansas City Chiefs
  Sunday, Oct. 11    Denver Broncos
  Sunday, Oct. 18    BYE WEEK            
  Sunday, Oct. 25    San Francisco 49ers
  Sunday, Nov., 1    at Buffalo Bills
  Monday, Nov. 9    at New York Jets
  Sunday, Nov. 15    Baltimore Ravens
  Sunday, Nov. 22    at Houston Texans
  Sunday, Nov. 29    Arizona Cardinals
  Sunday, Dec. 6    at Los Angeles Chargers
  Thursday, Dec. 10    at Los Angeles Rams
  Sunday, Dec. 20    at Miami Dolphins
  Monday, Dec. 28    Buffalo Bills
  Sunday, Jan. 3    New York Jets
  2020 49ERS Raspored regularne sezone
  Sunday, Sep. 13   Arizona Cardinals
  Sunday, Sep. 20   at New York Jets
  MetLife Stadium, East Rutherford, NJ
  Sunday, Sep. 27  at New York Giants
  MetLife Stadium, East Rutherford, NJ
  Sunday, Oct. 4   Philadelphia Eagles
  Levi's Stadium, Santa Clara, CA
  Sunday, Oct. 11  Miami Dolphins
  Sunday, Oct. 18   Los Angeles Rams
  Sunday, Oct. 25   at New England Patriots
  Sunday, Nov. 1   at Seattle Seahawks
  Thursday, Nov. 5  Green Bay Packers
  Sunday, Nov. 15  at New Orleans Saints
  Sunday, Nov. 22   BYE
  Sunday, Nov. 29  at Los Angeles Rams
  Monday, Dec. 7  Buffalo Bills
  Sunday, Dec. 13  Washington Redskins
  Sunday, Dec. 20   at Dallas Cowboys
  Sunday, Dec. 27  at Arizona Cardinals
  Sunday, Jan. 3  Seattle Seahawks
  • 5 replies
  • 123 views