Morpheus

Administrators
 • Broj poruka

  10516
 • Datum registracije

 • Poslednja poseta


Sve što je napisao član Morpheus

 1. Član Morpheus dodao poruka u temi A ... šta ti sada radiš?   

  Koristim sat-dva po povratku sa posla da prevarim san, da se malo osećam kao normalno ljudsko biće. Iznuđeno (opet) radim po ceo dan.
 2. Član Morpheus dodao poruka u temi A ... šta ti sada radiš?   

  Selim se.  Opet.
 3. Član Morpheus dodao poruka u temi Današnji vic   

  Jednoj ženi se u rukama slučajno našao telefon njenog muža...
  Riješila da malo provjeri njegov telefonski imenik...
  U oči joj upadoše tri broja: MOJ NJEŽNI ZAGRLJAJ, ČISTA SUZA i GOSPOĐA MOJIH SNOVA...
  Bjesna zbog ovog otkrića, žena riješi da provjeri koje su te kučke koje su se drznule da sa njenim mužem.
  Prvo je pozvala MOJ NJEŽNI ZAGRLJAJ...
  Javila se njegova majka...
  Onda je pozvala ČISTU SUZU, javila se njegova sestra...
  Kada je okrenula broj GOSPOĐE MOJIH SNOVA, zazvonio je njen telefon!
  Posramljena zbog svoje ljubomore, a srećna što ima takvog muža, ona otrča do banke, skinu dio novca sa svog računa i pokloni mužu. 
  Kada je njegova majka čula, ona mu kupi zlatni sat, a sestra mu kupi motor koji je oduvijek sanjao...
  Muž je bio dirnut ovim neočekivanim poklonima.
  A onda je stavio na ruku zlatni sat, uzeo malo para, sjeo na motor i otišao da kresne "ALEKSU ELEKTRIČARA"... 
 4. Član Morpheus dodao poruka u temi Danas me je nasmejalo...   

  Parodija na Satisfaction video...  
   
   
 5. Član Morpheus dodao poruka u temi "Reprezentacija takozvanog Kosova"   

  Khm.... Srbija je jedina država čije su se dve reprezentativne selekcije plasirale u viši rang Lige nacija istog dana!  A reprezentacija se plasirala u Ligu B, a B reprezentacija u Ligu C.
    
 6. Član Morpheus dodao poruka u temi "Reprezentacija takozvanog Kosova"   

  Naslov je sa B92, ali oni su pre pravilo nego izuzetak po tom pitanju. Hrvati su mi samo primer kako se nešto naziva u skladu sa trenutnim državnim narativom, što je onda usvojeno i od strane medija i od šire javnosti. Mi bi svakako trebalo to da usvojimo, ako želimo da nas svi ozbiljno shvate. Imala je Krajina i ligu i reprezentaciju, mada je naravno nastupala samo protiv RS i RS u nezvaničnim susretima.
  Kod nas je ovo malo suludo kad razmisliš. Smatramo Kosovo delom svoje teritorije, puno nam srce srca Srbije, volimo Kosovo. A onda kad to Kosovo silom međunarodnih okolnosti negde dobije pravo nastupa mi pokazujemo otvoreno neprijateljstvo prema njemu. Po meni, ako je Kosovo po Ustavu deo Srbije i ako želimo da to "ostane", onda moramo (makar i totalno neiskreno) Kosovo kao takvo uvek i svuda prikazivati kao deo Srbije i kao drugog predstavnika Srbije. Insistirati na tome da su njegovi trenutni politički lideri i status neprihvatljivi i nelegitimni, ali ga voleti kao deo sebe. Time pokazujemo i kako bismo se prema njemu odnosili kad bi zaista bilo deo nas. Kad bi nekim čudom Kosovo bilo vraćeno u sastav Srbije, mi bismo ga morali prepoznati kao suvereni konstitutivni element i Albance kao legitimne predstavnike većine građana. Ono ne bi moglo da bude reintegrisano u unitarnu Srbiju, to bi moralo da bude u nekom obliku ogromne autonomije ili čak federacije/konfederacije.
 7. Član Morpheus dodao poruka u temi Srbija - razum na izdisaju   

  Temerin: Prilikom izgradnje pešačko-biciklističke staze isekli vetrozaštitni pojas

  Prilikom izgradnje pešačko-biciklističke staze od naselja Temerin do parka prirode „Jegrička“ izvođači radova isekli su veći deo vetrozaštitnog pojasa u dužini od oko četiri kilometra, o čemu svedoče fotografije poslate redakciji Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE).
  Kako su za VOICE potvrdili građani Temerina koji su nam poslali fotografije posečenog drveća, stradala su pretežno osmogodišnja stabla bagrema, ali i hrasta, javora i sibirskog bresta.
  Tokom 2010. godine sproveden je projekat sadnje i formiranja vetrozaštitnog pojasa na regionalnim putevima drugog reda Temerin-Bečej i Novi Sad-Temerin. Tom prilikom posađeno je oko 3.900 sadnica, a ceo projekat je finansirala Vlada Vojvodine.
  Projekat je sproveden u skladu sa Idejnim projektom podizanja šumskih vetrozaštitnih pojaseva na područiju opštine Temerin, koji  je sačinio Institut za nizijsko šumarsvo i životnu  sredinu u Novom Sadu 2008. godine, za šta je dobijena saglasnost JP „Putevi Srbije“.
  Na mestu gde je formiran vetrozaštitni pojas projektovana je biciklističko-pešačka staza, a tokom izvođenja radova na izgradnji pešačke staze uklonjen je kompletan vetrozaštitni pojas, tačnije posečena su sva stabla koja su se nalazila pokraj regionalnog puta Temerin-Bečej.
  **********
  Šta zna budala šta je vetrozaštitni pojas...  
   
   
 8. Član Morpheus dodao tema u Fudbal   

  "Reprezentacija takozvanog Kosova"
  Da li samo meni rečenica iz naslova teme ide na nerve?
  Sasvim je nelogična na više nivoa. Kosovo nije takozvano, tako se zaista zove i tako ga mi zovemo. Mi smo mu dali ime.
  Ono ima reprezentaciju i ona igra Ligu nacija. Mi ga ne priznajemo kao nezavisnu državu, ali... zašto mu ne priznajemo reprezentaciju? Malo mi je to uvrnuto. Ja sam ovde ranije u toku godine, delom iz zajebancije ali delom i s porukom, kosovske klubove u kvalifikacijama označio istom bojom kao klubove iz ostatka Srbije. Jer, ako već Kosovo zvanično smatramo svojim, onda su i njegovi klubovi i reprezentacije - naši. Makar de jure.
  A de jure je bitno. Tokom celog rata u Hrvatskoj na HTV su Krajinu nazivali "privremeno okupiranim područjem" i od toga nisu odstupali ni za pedalj. Nije to bila ni takozvana Krajina ni takozvana reprezentacija - bila je "privremeno okupirano područje". Dosledno. Logično. U skladu sa hrvatskim ustavom. U skladu sa njihovom tvrdnjom da je Krajina njihova. Zašto mi nismo u stanju da tako autistično ponavljamo i, makar u rečima, "prihvatamo" Kosovo kao svoje sopstveno? Za moj pojam, mi bi trebalo ciljano da se "ozbiljno zajebavamo" i da u svim vestima i pominjanjima repprezentacije Kosova navodimo "ponosno" kako smo mi jedina država pored Ujedinjenog kraljevstva čije dve reprezentativne selekcije nastupaju u sportskim takmičenjima. Dosledno. Logično. U skladu sa ustavom i našom tvrdnjom da je to naše.
  • 3 odgovora
  • 133 pregleda
 9. Član Morpheus dodao poruka u temi Sito za misli   

  Sutra Kupusijada u Futogu  
  Moram dooooobro psihički da se pripremim. Skupiće se tamo sve što ne podnosim na jednom mestu. Galamdžije, agresivci, pijanice bez kontrole, debilni narodnjaci... onaj specifičan tip bosanskog naglaska nekako mogu da svarim kad je u jednini ili maloj grupi, ali u onoj koncentraciji i intenzitetu će mi trebati čepići za uši.
  Sutra Kupusijada u Futogu  
 10. Član Morpheus dodao poruka u temi NFL 2018/2019   

  Od današnjih vesti izdvajamo: 49ersi razbili Raiderse sa 34:3  
 11. Član Morpheus dodao poruka u temi Sito za misli   

  Svratih do Sarajevskog da pojedem sasvim zdravu i uopšte ne prekasnu večeru. Dve devojke sede u suprotnom uglu i čekaju ćevape da se malo oporave od izlaska. Jedna je mortus pijana, spava naslonjena na sto. Oko njih znatno stariji "mužjaci" osokoljeni njenom nesposobnošću da ustane i odvali im šamarčinu sipaju ponude za prevoz do stana. Uz "da se naslutiti" priloge od ponuda, dabome. Treznija drugarica uspešno odbija nalete, stanuju eto tu, sto metara dalje.

  Sedim i atomi u ćelijama mozga mi se cepaju na najsitnije elemente. Ustaju i kreću, tetura ali uspeva da napreduje ka vratima. Ponudio bih i ja pomoć... dođavola, nosio bih je do stana ako treba, ali samo ću delovati kao deo onog čopora gladnih vukova koji su nekako uspele da ostave iza sebe. Drugarica deluje sposobno da je odvede gde treba. Odustajem i pitam se u šta smo se ovo pretvorili.
 12. Član Morpheus dodao poruka u temi A Vi, kako 'te?   

  Verovatno sam pod stresom. Nemam pojma iskreno, valjda mi je to normalno stanje prethodnih godinu-dve-pet, pa ni ne primećujem. Ni ovaj posao gazdama ne ide baš najbolje i po svemu sudeći neću još dugo putovati svaki dan do Futoga. Jebemliga daprostite ako znam šta ću raditi za mesec-dva. Valjda će se nešto iskopati, ne mogu sebi da priuštim da ne radim ni pet dana, a kamoli neki duži period. Naročito ne u ovakvim dugovima u koje sam se upetljao. No... korak po korak.
  Očistio sam stari laptop koji sam staroj majci poklonio kad se razbolela. Kuckam na njemu ovaj post na poslu. Opičila me sećanja iz zasede.
 13. Član Morpheus dodao poruka u temi Odbojka   

  I tako...  
 14. Član Morpheus dodao tema u Ostali sportovi   

  Odbojka
  Srbija u istorijskom prvom finalu Svetskog prvenstva!

  Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva pošto je sa 3-1 po setovima pobedila Holandiju.
  Izabranice Zorana Terzića slavile su rezultatom 25:22, 26:28, 25:19, 25:23.
  Srbija će u velikom finalu igrati protiv Italije ili Kine, čiji je meč na programu od 09.10.
  +++++++++++
  Samo da reknem.  Da ne bidne da nije pomenuto.
  Žao mi je što nisam stigao da ispratim više, pogledao sam par mečeva prve/druge faze. Godinama sazrevaju i izgleda da je došlo vreme da počnu da vladaju, lepo ukomponovana ekipa sa odličnim trenerom.
  • 2 odgovora
  • 49 pregleda
 15. Član Morpheus dodao poruka u temi Novak Djokovic   

  Vratio se, vratio  
 16. Član Morpheus dodao poruka u temi Ne volim...   

  Ne volim jedan aspekt ovog svog posla - agresivne ljude. Danas sam drugi put u par meseci zvao policiju. Imaće moje podatke u svim policijskim upravama u Vojvodini kako sam krenuo. 
  Dečurlija od 16-17 godina koju je gazda pustio da dolaze u objekat u određenom vremenskom periodu, a ja pustio po principu "gazda tako rekao" sad pravi problem. Više ih ne puštamo u objekat ("gazda tako rekao"), pa sad postaju agresivni. Upadaju u objekat, gase TV dok su gosti unutra (snabdeo ih Google telefonima koji bez ikakve potrebe imaju IR senzor) - remete normalan rad lokala. Moju mirnoću u ophođenju tumače kao poziv za zajebanciju. Nije to problem, nisu prvi a neće biti ni poslednji koji su tako nešto pomislili, ne muči me to. Ali mora da se zna granica. Danas su je prešli i pozvao sam patrolu. Verovatno ću izazvati neku formu osvete od strane nedoraslih delinkvenata na putu ka pravom kriminalu - neizbežno je.
  Kad tome dodamo lika koji je hteo da se fizički obračuna sa mnom, trojicu hrabrih adolescenata koji su hteli da polupaju sve u lokalu, provalnika koji je odneo dve crvene vrednosti pića i poluludog kockara koji je hteo da baci bombu u prethodni lokal.... ja sam izuzetno malo plaćen za ovu zajebanciju.
  Dobra stvar je što umem da kontrolišem temperament ludaka oko sebe, da ih procenim i da prikladno odreagujem. Pitanje je koliko će me moja luda sreća služiti.
 17. Član Morpheus dodao poruka u temi UEFA Liga šampiona 2018/2019   

    Samo se vi naslađujte dok možete, i mi smo posle Kroacije.  
  Ja nisam bio razočaran uopšte. Nadao sam se da možemo da izbegnemo takav poraz, ali mi je bilo jasno da je to teško za očekivati. Pojavili su se u punom sastavu i rastavili nas od fudbala.  Protiv Liverpula očekujem nešto drugačiji meč, nije to isti kvalitet kao PSG, uz sve dužno poštovanje velikom klubu.
 18. Član Morpheus dodao poruka u temi NFL 2018/2019   

  Ne uspevam da pratim.   Sinoć sam zaspao, nisam gledao meč protiv Coltsa. Pobedili, naravno. Valjda ću u nedelju pogledati neki meč.
 19. Član Morpheus dodao poruka u temi NFL 2018/2019   

   NFL 2018/2019 - REGULARNA SEZONA - DRUGO KOLO 
  PETAK 14/09 02:20 RAVENS AT BENGALS 23:34
  NEDELJA 16/09 19:00 PANTHERS AT FALCONS 24:31
  NEDELJA 16/09 19:00 COLTS AT REDSKINS 21:09
  NEDELJA 16/09 19:00 TEXANS AT TITANS 17:20
  NEDELJA 16/09 19:00 EAGLES AT BUCCANEERS 21:27
  NEDELJA 16/09 19:00 CHIEFS AT STEELERS 42:37
  NEDELJA 16/09 19:00 DOLPHINS AT JETS 20:12
  NEDELJA 16/09 19:00 CHARGERS AT BILLS 31:20
  NEDELJA 16/09 19:00 VIKINGS AT PACKERS 29:29
  NEDELJA 16/09 19:00 BROWNS AT SAINTS 18:21
  NEDELJA 16/09 22:05 LIONS AT 49ERS 27:30
  NEDELJA 16/09 22:05 CARDINALS AT RAMS 00:34
  NEDELJA 16/09 22:25 PATRIOTS AT JAGUARS 20:31
  NEDELJA 16/09 22:25 RAIDERS AT BRONCOS 19:20
  PONEDELJAK 17/09 02:20 GIANTS AT COWBOYS 13:20
  UTORAK 18/09 02:15 SEAHAWKS AT BEARS 17:24
  * centralnoevropsko vreme (CET)
   NFL 2018/2019 - TABELA 
   AFC East 
  Miami Dolphins 2    0    0 
  New England Patriots 1    1    0 
  New York Jets 1    1    0
  Buffalo Bills 0    2    0
   AFC North 
  Cincinnati Bengals 2    0    0
  Cleveland Browns 1    0    1
  Baltimore Ravens 1    1    0
  Pittsburgh Steelers 0    1    1
   AFC South 
  Jacksonville Jaguars 2    0    0 
  Tennessee Titans 1    1    0
  Indianapolis Colts 1    1    0 
  Houston Texans 0    2    0
   AFC West 
  Kansas City Chiefs 2    0    0 
  Denver Broncos 2    0    0 
  Los Angeles Chargers 1    1    0
  Oakland Raiders 0    2    0
   NFC East 
  Washington Redskins 1    1    0   
  Philadelphia Eagles 1    1    0 
  Dallas Cowboys 1    1    0 
  New York Giants 0    2    0
   NFC North 
  Green Bay Packers 1    0    1  
  Minnesota Vikings 1    0    1
  Chicago Bears 1    1    0
  Detroit Lions 0    2    0
   NFC South 
  Tampa Bay Buccaneers 2    0    0
  Carolina Panthers 1    1    0
  New Orleans Saints 1    1    0
  Atlanta Falcons 1    1    0
   NFC West 
  Los Angeles Rams 2    0    0
  Seattle Seahawks 0    2    0
  San Francisco 49ers 1    1    0
  Arizona Cardinals 0    2    0 
 20. Član Morpheus dodao poruka u temi A ... šta ti sada radiš?   

  Došao s posla i pijem pivo. Pokušavam da ne mislim. Uopšte, bar na sat-dva pre odlaska na spavanje i novu celodnevnu smenu. Šokirao sam se saznanjem da ipak nisam platio Informatiku i struju za avgust, što sam bio ubeđen da jesam, oduševio saznanjem da imam para da to platim bez prodavanja bubrega.   Definitivno odnosi danak celodnevni rad, postajem ozbiljno dekoncentrisan. Stanar u Bosni me odveo u novi dug od 140 evra... malo je čudo što me nisu tužili do sad... otplatiću čim otplatim ovaj trenutni kredit. Valjda ću jednom isplivati bez skidanja kože. Radim sam pa bar ne nerviram sam sebe jutarnjim neredom  ...kakve su ti misli, takav ti i život, haotičan ...i da sam normalan poludeo bih.  Odo' da ne mislim, obećao sam.  
 21. Član Morpheus dodao poruka u temi Zaboravljeni heroji   


  ДАН КАДА ЈЕ ОРИЈЕНТ ЕКСПРЕС ЧЕКАО МИЛУНКУ САВИЋ
  Чувени воз Оријент експрес је каснио само једном. Десило се то на београдској железничкој станици 1928. године.
  У Француској је у то време обележавана десета годишњица савезничке победе у Првом светском рату. За ту прилику послат је воз за Београд како би превезо српске званичнике позване да учествују у прослави. Укрцавали су се генерали, политичари, бивши војници... Француски амбасадор, који је присуствовао испраћају, случајно је на перону видео Милунку Савић. Стајала је поред воза и испраћала погледом своје ратне другове. Зачуђен, упитао је зашто и она не иде на ово путовање. ,,Ја за то немам новца", скромно је одговорила Милунка. Његова екселенција као и окупљени грађани то нису могли да дозволе. Испред њих је стојала велика Милунка Савић. Жена са највише ордена у историји ратовања. Хероина Балканских и Првог светског рата, наредник у Другом пуку српске војске „Књаз Михаило“. Рањавана у борбама девет пута. Ти исти Французи су је због неизмерне храбрости прозвали „српска Јованка Орлеанка“ и доделили чак два ордена Легије части.
  Није било простора за оклевање. Присутни су брзо прикупили новац. Амбасада Француске је обезбедила потребну документацију. Оријент експрес је стајао мирно. Сви путници, главешине и генерали су седели у возу и чекали. Нико се није бунио. Зналису да без Милунке путовање није право. Да без ње и не могу да крену.
  Много возова је од тада пртутњало Београдом. Оријент експрес јури светом. Једном је чекао, само једном и то српску хероину, Милунку Савић.
  За поклон сенима велике Милунке
  Невена К. Татић
 22. Član Morpheus dodao poruka u temi Odbojkaška reprezentacija Srbije   

  Pratim ih i ja ovih dana na poslu, doduše isprekidano koliko mi dozvole ovi klinci što igraju bingo...  Malo je čudan sistem takmičenja, meni baš ne leže te varijante gde se bodovi prenose iz jedne faze u drugu, ali ovaj put nam odgovara ppa nećemo da se žalimo. Lepo igraju, mogu daleko.  
 23. Član Morpheus dodao poruka u temi NFL 2018/2019   

  Idemo!  
   NFL 2018/2019 - REGULARNA SEZONA - PRVO KOLO 
  PETAK 07/09 02:20 FALCONS AT EAGLES 12:18
  NEDELJA 09/09 19:00 BILLS AT RAVENS 03:47
  NEDELJA 09/09 19:00 JAGUARS AT GIANTS 20:15
  NEDELJA 09/09 19:00 BUCCANEERS AT SAINTS 48:40
  NEDELJA 09/09 19:00 TEXANS AT PATRIOTS 20:27
  NEDELJA 09/09 19:00 49ERS AT VIKINGS 16:24
  NEDELJA 09/09 19:00 TITANS AT DOLPHINS 20:27
  NEDELJA 09/09 19:00 BENGALS AT COLTS 34:23
  NEDELJA 09/09 19:00 STEELERS AT BROWNS 21:21
  NEDELJA 09/09 22:05 CHIEFS AT CHARGERS 38:28
  NEDELJA 09/09 22:25 SEAHAWKS AT BRONCOS 24:27
  NEDELJA 09/09 22:25 COWBOYS AT PANTHERS 08:16
  NEDELJA 09/09 22:25 REDSKINS AT CARDINALS 24:06
  PONEDELJAK 10/09 02:20 BEARS AT PACKERS 23:24
  UTORAK 11/09 01:10 JETS AT LIONS 48:17
  UTORAK 11/09 04:20 RAMS AT RAIDERS 33:13
  * centralnoevropsko vreme (CET)
 24. Član Morpheus dodao poruka u temi NFL 2018/2019   

  Šteta, biće to dobra utakmica sa Vikinzima, pojačali ste se.  
 25. Član Morpheus dodao poruka u temi A ... šta ti sada radiš?   

  Ja ne biK mogao...  čudno mi to tipkanje i na telefonu. Šta radim? Ločem pivo, taman da me omami i da zahrčem do nove celodnevne smene sutra.  Radim gotovo bez prekida od početka avgusta, svaki dan ceo dan.