Idi na sadržaj

ATP turniri 2011.


Preporučene poruke

Novak ''samleo'' i Gulbisa – 6:0 6:1

nole.jpg

Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je pobedio Ernestsa Gulbisa sa 6:0, 6:1.

Srpski teniser do trijumfa je došao za samo 54 minuta i u četvrtoj rundi sastaće se sa pobednikom meča između Majkla Ljodre i Viktora Troickog (TVB92).

Letonac je igrao očajno, što najbolje ilustruje statistika – samo jedan direktni poen, uz 28 neiznuđenih grešaka, dok je Đokovićev odnos bio 19/13.

Prvi gem obojica su odigrali traljavo, kao da se nisu dovoljno zagrejali. Prvo je Đoković greškama poklonio rivalu tri uzastopne brejk lopte, ali mu se Letonac revanširao istom merom, pa nije realizovao nijednu od tri šanse. Na kraju je Novak uspešnim napadima na bekhend suparnika ipak došao do gema.

Đoković u narednom gemu nije ponovio grešku svog protivnika – Letonac mu je greškama dao tri vezane brejk lopte, a Novak je već prvu iskoristio i poveo sa 2:0.

Srpski teniser je izvrsno riternirao, pa je Gulbis bio pod pritiskom da servira na najvišem nivou i da rizikuje pri drugom servisu. To mu se obilo o glavu u četvrtom gemu, kada je sa dve duple greške dao Novaku brejk loptu. Potom je Letonac pogrešio iz forhenda i Đoković je poveo 4:0.

U sledećem gemu došlo je do malog opuštanja, ali je Novak snažnim servisima anulirao dve vezane brejk lopte, da bi u sledećem gemu napravio novi brejk i dobio prvi set – 6:0 za 26 minuta igre.

Interesantan je statistički podatak da Gulbis nije osvojio nijedan od osam poena posle svog drugog servisa.

Letonac, koji je i ranije tokom karijere znao da bude malodušan, ponovo je iskazao tu osobinu početkom drugog seta. Mnogo je grešio, ’vukao’ se po terenu, a Đoković je igrao koliko je bilo potrebno i napravio je novi brejk – 2:0.

Novak je igrao sve bolje, nije dozvoljavao Gulbisu ni da se približi brejku, odlično se kretao, a potom je napravio novi brejk i rešio pitanje pobednika – 5:1, a ubrzo i trijumf za Novaka.

Troicki preko Ljodre do Đokovića

viktor.jpg

Viktor Troicki plasirao se u četvrto kolo turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je pobedio Majkla Ljodru iz Francuske sa 6:3, 6:3.

To je druga pobeda za Troickog u isto toliko mečeva sa Ljodrom, a prethodni put dobio ga je u Dejvis kupu u Beogradskoj arena.

Troicki je trijumfom izjednačio rezultat od prošle godine. U osmini finala Viktor će igrati sa Novakom Đokovićem, koji je sa 6:0, 6:1 deklasirao Gulbisa. Troicki je samo jednom dobio Đokovića u osam međusobnih okršaja.

Viktor je na teren izašao sa naočarima za sunce, što inače često praktikuje Janko Tipsarević, a do prvih prilika za brejk prilika Troicki je došao u trećem gemu. Imao je tri uzastopne, ali je Ljodra preokrenuo dobrim servisima i poveo sa 2:1.

Međutim, to nije pokolebalo srpskog tenisera, bio je suveren na svoj servis, a do novih šansi za brejk došao je u sedmom gemu. I tada je imao tri vezane, ali ovaj put je iskoristio drugu i poveo sa 4:3.

Do kraja je Viktor napravio još jedan brejk i posle forhenda Ljodre koji je završio u mreži poveo je sa 1-0 u setovima.

U prvih nekoliko gemova drugog seta igrači su bili prilično sigurni na svoj servis – do rezultata 3:3 teniseri koji su bili na riternu osvojili su svega pet poena. Zatim je Francuz u sedmom gemu došao do brejk lopte, pokušao je da izađe napred odmah posle riterna, ali je pogodio mrežu.

Sledeću brejk loptu srpski teniser spasao je zbog lošeg voleja Ljodre, a potom je Troicki nekako preokrenuo i sačuvao servis – 4:3.

Francuz je u narednom gemu poklonio brejk loptu Viktoru tako što je promašio zicer na mreži, ali se iskupio vinerom iz forhenda. Međutim, Troicki je odigrao odlični pasing, a potom je napadima iz bekhenda došao do brejka i poveo sa 5:3

Iako je Ljodra poveo 0:30, Viktor je osvojio četiri poena u nizu i slavio 6:3, 6:3 za 66 minuta igre.

Do sada je završen i meč između Berdih i Belučija, gde je Berdih dobio 2:0.

izvor: B92

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 120
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

:uzbud: Da li sam vam već rekla da najvolem kad počisti Mareja Kakav meč! Neverovatno! Kompletna igra, poeni, povratak i dokusuravanje ovog Mareja Nole, ti si CAR!!! :jupi:

C c c To si trebao gledati. Nole je već na AO-u pokazao da je trenutno najbolji igrač na svijetu. Sa njegovom ovakvom igrom, kada je u svom elementu, Federer mu ne može apsolutno ništa. Uživanc

:srce: za Evilku Đoković – Kubot (12.00) Najbolji srpski teniser Novak Đoković u sredu počinje takmičenje na Mastersu u Rimu. Đokovića, koji je bio slobodan u prvom kolu, od 12 časova na Cen

Večeras, oko 22.30 igraju Novak Đoković i Viktor Troicki u osmini finala :ajde:

U dosadašnjih osam međusobni okršaja Novak je slavio sedam put, a jedini poraz doživeo je u Umagu 2007. godine.

Poslednjih šest puta sastajali su se na betonu, a najbliži iznenađenju Troicki je bio na prošlogodišnjem US openu, kada je imao vođstvo od 2-1 u setovima i brejk prednosti u četvrtom.

Viktor igra odlično ove sezone, prvi put u karijeri ušao je u Top 20, a najbolji rezultati su mu finale u Sidneju i polufinale u Roterdamu. Đoković igra najbolji tenis u životu, neporažen je ove sezone, a osvojio je Australijan open i turnir u Dubaiju.

Prema tome, biće dooobar meč :uredu:

Danas još igraju i ostali parovi 1/8 finala:

Kveri - Robredo

Rodik - Gaske

Nadal - Devarman

Harison - Federer

Kolšrajber - Del Potro

Bedrih - Vavrinka

Montanjes - Karlović

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:jupi:

Đoković preko Gaskea do polufinala

Srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Rišarom Gaskeom plasirao se u polufinale prvog Mastersa sezone koji se igra u Indijan Velsu.

Đoković je do trijumfa nad francuskim teniserom došao sa 6:2, 6:4, posle jednog sata i 35 minuta.

U borbi za finale Đokovića očekuje susret sa boljim iz duela dvojice Švajcaraca, Stanislasa Vavrinke i Rodžera Federea, koji se igra oko 23.30, uz direktan prenos na televiziji B92. U drugom polufinalu se sastaju Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

Đoković se u meču protiv Gaskea najviše mučio od svih mečeva koje je odigrao od starta turnira u Indijan Velsu. Najviše ga je mučio prvi servis, imao je samo 57 odsto ubačenih, ali kada ga je on služio bio je odličan. Srpski teniser je do meča sa Gaskeom na prvom Mastersu sezone protivnicima prepustio ukupno šest gemova, a upravo toliko ih je Francuz osvojio, i sigurno je bio pretnja po Đokovićev niz nepobedivosti koji traje od početka ove godine.

Beta

Gaske je bio prvi na servisu u meču, u koji je ušao veoma agresivno. Francuz je vrlo brzo došao do dve gem lopte, ali se Đoković vratio. Ipak, Gaske je posle greške trećeg tenisera sveta, a potom i izbacivanja lopte u aut poveo sa 1:0. U narednom gemu usledila je velika borba ali je francuski teniser došao do brejka posle duple servis greške Đokovića.

Najveća borba verovatno i u celom meču viđena je u trećem gemu, u kojem je Đoković posle svakog vođstva Gaskea uspevao da se vrati i izjednači, a potom dođe i do brejk lopte, a tek četvrtu je i iskoristio. Bez izgubljenog poena Đoković je došao do izjednačenja, a potom je odličnim drop šotovima i riternom napravio brejk za preokret, a već u narednom gemu, ponovo bez izgubljenog poena, je povećao svoju prednost. Posle tri uzastopna gema koje je osvojio Đoković, Gaske je pokušao da se vrati, ali je srpski teniser zgrabio priliku za brejk, da bi uz male probleme, zbog lošeg prvog servisa, dobio prvi sa 6:2.

Uprkos tome što je agresivno ušao u drugi set, nivo Đokovićeve igre je pao, a prilike koje je imao zbog brojnih grešaka nije uspeo da iskoristi. Gaske je sve to oberučke prihvatio, a potom zahvaljujući neiznuđenim greškama našeg tenisera bez većih problema poveo sa 3:0. Posle velike borbe Đoković je smanjio na 3:1, a potom se potpuno probudio, ali je uz muku došao do izjednačenja.

Potom je usledio pravi preokret, kao u prvom setu, kada je Đoković osvojio tri uzastopna poena na servis Gaskea, a posle jednog asa francuskog tenisera poveo prvi put u drugom setu. Srpski teniser je u narednom gemu imao ponovo male probleme sa servisom, ali je strpljivo čekao grešku protivnika, i as udarcem poveo je sa 5:3. Gaske je u narednom gemu samo malo uspeo da produži meč da bi u narednom Đoković bez izgubljenog poena stavio tačku na najteži meč koji je imao u dosadašnjem trajanju Mastersa u Indijan Velsu.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Počeo je turnir u Majamiju :uredu:

Viktor Troicki je dobio Marsela Ilhana iz Turske sa 6:3, 6:3, a za prolaz u četvrto kolo igraće sa Semom Kverijem.

Novak Đoković je bio ubedljiv sa Denisom Istominom 6:0, 6:1 i sada čeka Blejka.

U dublu Tipsarević i Marah savladali su Berloka i Anduhara sa 2-0 u setovima.

Večeras igra Tipsarević protiv Čilića :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:jupi:

Janko napokon dobio Čilića!

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju, pošto je pobedio Marina Čilića sa 6:3, 7:6 (7-4).

Oba tenisera igrali su daleko ispod svog nivoa, a Janko je konačno razbio prokletstvo zvano „Marin Čilić“ i savladao ga prvi put u šestom međusobnom okršaju.

Za plasman u osminu finala Tipsarević će se boriti sa Filipom Pečnerom iz Nemačke, koji je napravio iznenađenje i u dva seta izbacio desetog nosioca Jirgena Melcera.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:uzbud:

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je sa furioznom igrom i za samo 50 minuta igre plasirao se u osminu finala turnira Masters serije u Majamiju.

Đoković je bio surov i protiv Džejmsa Blejka, te je 31-godišnjeg Amerikanca pobedio sa 6:2, 6:0 za 20. uzastopni trijumf u 2011. godini.

Samouvereni Đoković je nepogrešivim prvim servisom, sjajnim riternom i moćnim dijagonalama sa lakoćom obezbedio novi duel sa Viktorom Troickim.

Ne pamtim da sam gledala bolje izdanje Novaka od njegovih početaka... ovo što radi od početka ove godine je savršenstvo :uzbud: trenutno igra najbolji tenis u životu :uredu:

***

Pored Noleta, sve više mi se sviđa kako napreduje u igri Del Potro. Sinoć sam gledala kako je počistio Soderlinga :ok: Polako se vraća na staru formu pre povrede... Volim da gledam tenis kada on igra!!!

***

Večeras je pobedio i Tipsarević i plasirao se 1/8 finala ovog turnira. Pobedio je Filipa Pečnera iz Nemačke sa 6:3, 6:3. :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ništa novo – Đoković u finalu

Novak Đoković plasirao se u finale turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju, pošto je savladao Mardija Fiša iz SAD sa 6:3, 6:1.

svaka čast Noletu :dance2:

A noćas drugo polufinale, Federer-Nadal :ajde: eee... to jedva čekam!!! ima da leti perje na sve strane... a posle jedan od njih izlazi na megdan Noletu :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kakav tenis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovo kao da ženske igraju, msm, samo rezultatski, 5 mini brejkova!?!

Valjda ih više neće biti! ;):kez:

Bravoooooo!!!!! 4 meč lopte!!!

Pa mora jedna da uđe!!!!

TREĆA JE UŠLA!!!!!!!!!!!!!!

Posle 20 lupkanja!!

Izmenjeno od strane člana Adrijan
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

'Ste videli, 'ste videli? :uzbud: Sun, javi se, javi se, 'si ziva? :uzbud:

Ja sam sad smirenija malo, do pre par minuta su mi drKtale ruke i noge. Prvi set sam odgledala misleci da je kraj u dva seta za Nadala. Tek kad je Nole uhvatio prikljucak u prvom i vratio brejk, pocela sam da se budim. Do tada sam pojela pola tepsije kolaca :hahaha: Treci set je bio :krsti: Bez brejk lopti, i tacno se videlo koliko Noletu fali gasa i da je bio samo malo odmorniji, Nadal bi izgubio sa ubedljivijom razlikom, uverena sam u to. Pobedio je Nadala i fizicki i psihicki. To, kraljino! U Indijan Velsu je uspeo da ga po prvi put pobedi u finalu, sad je uspeo da mu otkine taj - brejk u finalu. Mislim da je ovo sasvim dobra nadoknada za onaj izgubljeni polufinalni mec iz Madrida 2009. godine.

Bravo Novace. Bravo :srce:

Izmenjeno od strane člana Starsica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:hmm:

Novak Đoković ne igra u Monte Karlu

Novak Đoković povukao se sa turnira u Monte Karlu zbog povrede kolena.

To je težak udarac i tužna vest ne samo za organizatore turnira i moje navijače, već i za mene”, rekao je Novak u saopštenju.

"Ovo je tužan dan za mene, povukao sam se sa turnira u Monte Karlu, koji je moj omiljeni turnir i jedna od dve kuće. Nadam se da ću početi da treniram sledeće nedelje", napisao je Đoković na svojoj stranici na Tviteru, iz čega se može zaključiti da povreda srećom nije teže prirode.

Pa, definitivno je to bila teška odluka, ali zdravlje i nastavak sezone u kojoj imam visoke ambicije moraju da mi bude prioritet. Sada idem dalje... napisao je još Novak na Tviteru.

"Verujem da ću se oporaviti i spremiti se za predstojeće turnire na šljaci. Izvinjavam se svim svojim fanovima koji su kupili karte da bi me gledali. S obzirom da živim ovde, sigurno ćemo se sresti ili u klubu ili na plaži. Otkriću vam 'tajnu' – provodim najviše vremena na plaži u restoranu 'La Spiaggia'. Vidimo se!", dopunio je Novak svoj izjavu na Fejsbuku.

U dosadašnjem toku sezone Đoković je osvojio sva četiri turnira na kojima je igrao (Australijan open, Dubai, Indijan Vels i Majami), prestigao je Rodžera Federera na drugoj poziciji na ATP listi i dva puta savladao najboljeg igrača sveta Rafaela Nadala.

Novak je prošle godine na turniru u Monte Karlu stigao do polufinala i ispao od Fernanda Verdaska.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...