Idi na sadržaj

ATP turniri 2011.


Preporučene poruke

Troicki lako do polufinala Sidneja

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u polufinale ATP turnira u Sidneju savladavši u četvrtfinalu Francuza Rišara Gaskea sa 6:4, 6:4.

Troicki je do svog prvog polufinala u 2011. godini došao posle 76 minuta igre.

Rival srpskom teniseru u borbi za finale biće pobednik Nemac Florijan Majer koji je savladao Potita Staraćea sa 6:4, 6:1. Troicki je plasmanom u polufinale osvojio 90 ATP poena, zaradivši 21.950 dolara.

U prvom setu oba tenisera su osvajala poene na sopstveni servis sve do petog gema kada je Troicki napravio brejk i poveo sa 3:2. Odmah zatim, srpski teniser je sačuvao svoj servis, poveo sa 4:2 i tu razliku sačuvao do kraja prvog seta koji je dobio sa 6:4, posle 36 minuta igre.

Troicki je dobro počeo drugi set, oduzevši protivniku servis ali je Gaske uzvratio u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2. Francuz je ubrzo zatim poveo sa 4:3. Usledila su tri sjajna gema Troickog koji je tako zabeležio i drugu pobedu u dva meseca nad francuskim teniserom.

Srpski teniser, koji je postavljen za četvrtog nosioca na turniru, u polufinalu igra sa boljim iz duela Majer - Staraće.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 422.000 dolara. Pobedniku će pripasti 77.000 dolara i 250 ATP poena.

Rezultati četvrtfinala ATP turnira u Sidneju:

Dolgoplov – Simon 4:6, 3:6

Gulbis (3) – Stahovski 6:4, 6:4

Gaske (5) – Troicki (4) 4:6, 4:6

Majer - Staraće 6:4, 6:1

izvor: B92

Bravo za Viktora :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 120
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

:uzbud: Da li sam vam već rekla da najvolem kad počisti Mareja Kakav meč! Neverovatno! Kompletna igra, poeni, povratak i dokusuravanje ovog Mareja Nole, ti si CAR!!! :jupi:

C c c To si trebao gledati. Nole je već na AO-u pokazao da je trenutno najbolji igrač na svijetu. Sa njegovom ovakvom igrom, kada je u svom elementu, Federer mu ne može apsolutno ništa. Uživanc

:srce: za Evilku Đoković – Kubot (12.00) Najbolji srpski teniser Novak Đoković u sredu počinje takmičenje na Mastersu u Rimu. Đokovića, koji je bio slobodan u prvom kolu, od 12 časova na Cen

Lepa vest za početak dana :ajde:

Viktor Troicki u finalu Sidneja!

viktor.jpg

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira iz serije ATP 250 u Sidneju.

Četvrti nosilac je u polufinalu bio uspešniji od Nemca Florijana Majera sa 2:0 – po setovima 6:4, 7:6 (7:4).

Meč na Olimpijskom parku u Sidneju trajao je jedan čas i 24 minuta, a Troicki će se za titulu boriti protiv Francuza Žila Simona, koji je savladao Ernestsa Gulbisa iz Letonije sa 7:6 (7:1), 6:0.

Troicki je u prvom setu dva puta gubio servis ali su tri brejka bila dovoljna za 6:4. U drugom su i jedan i drugi servirali sigurnije, posle po jednog 'brejka' na obe strane u trinaestom gemu bilo je 7:4 za Troickog.

Srpski teniser tako se plasirao u svoje četvrto finale u karijeri, posle Vašingtona 2008 (izgubio od Del Potra), Bangkoka 2009 (izgubio od Simona) i Moskve 2010 (pobedio Bagdatisa).

Francuski igrač je u drugom setu prepustio Gulbisu samo ukupno tri poena.

“Dobro, osvojio sam samo tri poena. Loša sreća. Sledeći put ću sigurno uzeti četiri”, rekao je Letonac posle duela.

Simon je prošle sezone propustio šest meseci zbog povrede kolena, pa je pao na 41. poziciju sa šeste, koja mu je bila najbolja u karijeri.

“Znam da na terenu mogu da igram meč od tri časa, čak iako je temperatura 40 stepeni. Znam da ako je meč težak, ako moram da trčim, da se borim za svaku loptu, da ću na kraju profitirati”, rekao je Simon.

Simon je dobio sva četiri dosadašnja međusobna duela protiv Troickog. Poslednji put su se sastali na Mastersu u Šangaju 2009. godine kada je Francuz slavio sa 6:3, 6:4.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 422.000 dolara. Pobedniku će pripasti 77.000 dolara i 250 ATP poena. Troicki je plasmanom u finale obezbedio 150 poena i 40.500 dolara.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Troicki bez titule u Sidneju

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u finalu ATP turnira u Sidneju od Francuza Žila Simona sa 7:5, 7:6 (4).

Srpski teniser je imao prednost od 3:0 u drugom setu, ali je Simon vezao četiri uzastopna gema i na kraju slavio u taj-brejku posle 116 minuta igre.

Ovo je bilo četvrto finale za Troickog i peti poraz od francuskog tenisera, 41. na ATP listi. Srpski teniser je plasmanom u finale zaradio 40.000 dolara i 130 ATP poena. Simonu je to bio osmi trofej u karijeri.

Prva dva gema teniseri su uzeli poene na svoj servis, da bi odmah zatim Troicki došao do brejka i poveo sa 2:1. Ipak, već u narednom gemu, Simon pravi brejk bez izgubljenog poena, a Troicki je u tom momentu imao već sdam neiznuđenih grešaka. Nervoza je bila primetna kod srpskog tenisera, što je Francuz iskoristio i poveo sa 3.2. Posle 3:3, Simon ponovo bez izgubljenog poena dolazi do gema. U narednom, Troicki je imao 40:0, ali je nizom grešaka, uključujući i prvu duplu servis grešku, pustio protivnika da dođe do 40:40. Zahvaljujući snažnom servisu, srpski teniser u teškom gemu ipak dolazi do 4:4.

U nastavku, Troicki je više izlazio na mrežu što je i rezultovalo prilikom za brejk. Posle izjednačenja Simona Troicki dolazi do nove brejk prilike, ali je Francuz ipak došao do 5:4. Simon je dobro počeo deseti gem poveo sa 30:0, a Troicki svojom 19. neiznuđenom greškom daje protivniku dve set lopte. Srpski teniser je ipak izjednačio, ali Simon dolazi do treće set lopte koju Troicki hrabrom igrom spašava. Novim asom, Troicki konačno dolazi do gem lopte i izlaskom na mrežu, prisiljava Simona na grešku, pa je rezultat bio 5:5. Posle velike borbe, Simon je poveo sa 6:5, a posle 58 minuta borbe, Francuz novom neiznuđenom greškom Troickog dolazi do 7:5 i vođstva u setovima.

Troicki je odlično počeo drugi set i odmah oduzeo servis Simonu, da bi zatim na svoj servis došao do 2:0. U trećem gemu, Simon je imao dve gem lopte ali Troicki okreće i koristi drugu brejk priliku i dolazi do vođstva od 3:0. U možda i ključnom gemu meča, Simon odmah vraća brejk i smanjuje na 3:1. Francuz je nastavio sa dobrom igrom i posle osvojenog gema na svoj servis, Simon dolazi u priliku da nadoknadi i drugi brejk, što i čini. Odmah zatim, osvaja i četvrti uzastopni gem. Nakon toga, Troicki izjednačuje, a u devetom gemu ne koristi prednost od 30:0 i dozvoljava protivniku da ponovo povede.

Posle 5:5, Troicki se budi i dolazi do dve brejk lopte što i iskorišćava i uspeva da povede sa 6:5. Simon je ponovo dobija dve prilike da nadoknadi brejk, ali Troicki asom izjednačuje. Ipak, srpski teniser iz blizine pogađa mrežu pri prednosti Simona i meč ulazi u taj-brejk. Francuz je uspeo da iskoristi nervozu Troickog i da na kraju trijumfuje sa 7:4 u taj brejku.

Simonu je pripao ček na 77.000 dolara i 250 ATP poena, dok je Troicki zaradio 130 bodova, pošto je prošle godine stigao do drugog kola. Srpski teniser bi od ponedeljka u najboljem slučaju mogao da zauzme 24. mesto na ATP listi.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

:uzbud:

Savršen meč, ne znam šta bih drugo rekla za ovu igru...:ok:

Savršen servis, mnogooo jak i fizički spremniji Nole... je :bajk: Federera :uzbud:

Na početku drugog seta, posle onog brejka Federera mislila sam da je nemoguće da će nastupiti pad kao i pre što je umeo... i bila sam u pravu :) posle tog brejka, sve ostalo je bilo savršeno :uredu:

Sve čestitke, ovo se zove het-trik za uživanje :jupi:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

vidi se da je svakim danom sve snažniji i spremniji da se suprotstavi dvojici vodećih. :ok:

Danas je Nole dominirao u svim segmentima igre i savršeno je kontrolisao skoro svaki poen :ok:

Vidi se da je sve jači, fizički spremniji i pri tome igrao je i pametno, svaki kiks Feda je pravilno iskoristio...

A statistika u ovoj godini, govori sve u Noletovu korist :uredu: - dva turnira, dve titule, 14 vezanih pobeda :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ljudi, ja se taman pripremio da gledam, kad ono već završeno. :blink:

C c c

To si trebao gledati.

Nole je već na AO-u pokazao da je trenutno najbolji igrač na svijetu. Sa njegovom ovakvom igrom, kada je u svom elementu, Federer mu ne može apsolutno ništa. :zeva:

Uživancija je posmatrati Noleta, odlično servira, odrično vraća servis, ima ubitačan forehand...danas me baš ostavio PAF sa onom brzom forehand dijagonalom. :blink:

:ok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Još jedna lepa vest danas.

Janko Tipsarević se plasirao u svoje prvo ATP finale!

U polufinalu ATP 250 turnira u Delri Biču (SAD, Florida) je sa 2:0 (6:4, 6:4) pobedio Kei Nišikorija. Sada čeka duel Huan Martin Del Potra i Mardi Fiša, koji će igrati kasnije noćas po našem vremenu, da bi video s kime će sutra ukrstiti reket.

Pošto nisam gledao prenos, iz dostupne statistike može se zaključiti da ga je pobedio drugim servisom!?! Janko je uzeo samo 25 poena prvim servisom. Doduše, imao je odličnu realizaciju prvog servisa (86%), ali zato prilično loš procenat ubačaja 56%. No, zato je osvojio fantastičnih 70% na drugi servis. Dok je protivnik imao solidan procenat ubačaja prvog servisa (68%) i odličnu realizaciju (79%), ali zato očajnu realizaciju drugog servisa (25%).

Broj prvih servisa (52:63) govori da je Janko bio dominantan na svoj servis, a da se Kei mučio. Janko je protivniku dozvolio samo jednu brejk loptu, koju je odbranio, ali je zato iskoristio svoje obe prilike.

Sutra ga čeka mnogo ozbiljniji protivnik, barem na papiru, bio to Del Potro ili Fiš. No, siguran sam da će ovo finale mnogo značiti za Jankovo samopouzdanje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Indian Vels počeo :ajde:

Danas, naši muški izlaze na teren u dubl mečevima.

Đokovića i Troickog očekuje dubl meč protiv argentinskog para Huana Ignasija Čele i Huana Monako, koji je četvrti po redu na Stadionu 2.

U paru sa Mikaelom Ljodrom iz Francuske Nenad Zimonjić igra peti meč na Stadionu 3 protiv Džona Iznera i Sema Kverija iz Sjedninjenih Država.

Samo dan pošto je bio uspešan u prvom kolu singla, Janko Tipsarević u paru sa Tomašem Berdihom iz Češke igra na startu takmičenja parova protiv Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine i Belgijanca Ksavijera Malisa.

E, sad, što se tiče prenosa, ove godine je B92 vlasnik prava svih Mastersa i završnog turnira u Londonu, a prenose iz Indian Velsa mogu se pratiti na ovoj stanici od subote.

Prvo kolo:

Rajan Sviting – Marsel Granoljers 6:4, 6:1

Somdev Devarman – Adrijan Manarino 6:2, 6:3

Janko Tipsarević – Tobijas Kamke 6:2, 6:0

Donald Jang – Potito Starače 2:6, 6:3, 6:3

Rik de Vust – Pere Riba 6:4 (predaja)

Gzavije Malis – Flavio Ćipola 6:1, 6:4

Rajner Šutler – Robin Hase 7:6, 7:5

Mihael Berer – Bjorn Fau 6:4, 4:6, 6:4

Tim Srniček – Ilja Marčenko 2:6, 6:3, 6:2

Viktor Hanesku – Anderas Sepi 4:6, 7:6, 6:3

Huan Martin del Potro – Radek Štepanek 6:4, 6:0

Miša Zverev – Metju Ebden 6:4, 6:3

Ivo Karlović – Marinko Matošević 7:6, 6:7, 6:2

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Najznačajniji rezultati od sinoć:

Sinoć je srpski teniser Janko Tipsarević izgubio od Sema Kverija iz SAD sa 6:4, 6:4 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Veliko iznenađenje je napravio Donald Jang iz SAD pobedivši Škota Endija Marija sa 7:6, 6:3.Ispao je i šesti teniser sveta David Ferer, od kojeg je bolji bio Ivo Karlović sa 7:6, 6:3. Huan Martin del Potro (:ajde:) izbacio je branioca titule Ivana Ljubičića sa 5:7, 6:4, 6:2.

A večeras :ajde:

Troicki od 19h po srednjoevropskom vremenu igra sa mladim Bernardom Tomićem.

Bernard Tomić, sledeći suparnik Viktora Troickog, zauzima 187. mesto na ATP listi, ima 18 godina i smatraju ga jednom od najvećih nada svetskog tenisa. Na Ozi openu je dogurao do trećeg kola gde je ispao od Rafaela Nadala. Do sada nisu igrali jedan sa drugim.

Đoković od tri ujutru na stadionu 1 igra takođe igra meč drugog kola sa Andrejom Golubjevim.

Andrej Golubjev, Đokovićev rival, trenutno je 39. na ATP listi, ima 23 godine, a jedinu titulu u karijeri osvojio je prošle godine u Hamburgu. Na Grend slem turnirima nikada nije prošao drugo kolo. U prvoj rundi dobio je Florijana Majera, a u jedinom međusobnom okršaju Novak je slavio – ove godine na Hopman kupu bilo je 4:6, 6:3, 6:1.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Najznačajniji rezultati od sinoć:

Veliko iznenađenje je napravio Donald Jang iz SAD pobedivši Škota Endija Marija sa 7:6, 6:3.

Ovo mi je bilo izuzetno drago. :uzbud: Baš me je Young pozitivno iznenadio.

Huan Martin del Potro (:ajde:) izbacio je branioca titule Ivana Ljubičića sa 5:7, 6:4, 6:2.

Ovo je bio susret što moja mama kaže "mrzim kad mi se dva draga igrača sastanu"...znam da je jedan morao da pobjedi...al' žao mi Ljube zbog bodova. :(

Više sreće drugi put. :beyond:

Jedva čekam da se zahuktaju i da dođu četvrtfinala. :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovo mi je bilo izuzetno drago. :uzbud: Baš me je Young pozitivno iznenadio.

Znam da je i tebi drago, kao i meni... nek' je ispao, ne volem ga i gotovo :dry:

Ovo je bio susret što moja mama kaže "mrzim kad mi se dva draga igrača sastanu"...znam da je jedan morao da pobjedi...al' žao mi Ljube zbog bodova. :(

Više sreće drugi put. :beyond:

Jedva čekam da se zahuktaju i da dođu četvrtfinala. :ajde:

A ja sam od samog Del Potrovog pojavljivanja navijala za njega i verujem da može da se vrati tamo gde je stao, a to je bilo osvajanje GS :uredu: Igra mnogo žestok i dobar tenis, pravi muški... i to mi se sviđa kod njega... Žao mi je Ljubičića, gubi mnogo bodova, to jeste istina, ali sam ipak više na strani ovog Argentinca :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Troicki prošao, na redu Ljodra

Viktor Troicki plasirao se u treće kolo turnira serije 1000 u Indijan Velsu.

Srpski teniser, koji je na turniru u Kaliforniji postavljen za 16. nosioca, svom prvom meču je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Protivnik Troickog u trećem kolu biće Francuz Majkl Ljodra koji je u drugoj rundi pobedio Kolumbijca Santijaga Hiralda sa 2:0 u setoivma. Francuz će sigurno biti željan osvete pošto će to biti prvi meč ova dva tenisera nakon odlučujućeg duela u finalu Dejvis kupa.

Troicki protiv 18-godišnjeg Tomića nije igrao na najvišem nivou, ali je i pored toga trijumfovao u dva seta što pokazuje da je potpuno sazreo kao teniser. Srpski teniser je imao svega 46% ubačenog prvog servisa, ali je samo jednom izgubio svoj servis, a na drugoj strani je od osam prilika napravio tri brejka.

Troicki je protiv izuzetno talentovanog Bernanrda Tomića odlično počeo meč, i dobio je prvi set. Ipak, srpski teniser imao je probleme u tom periodu pošto je morao da spašava čak pet brejk lopti.

Na drugoj strani od dve koje je imao iskoristio je jednu što je bilo sasvim dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima (6:4).

Već na startu drugog seta Troicki je ponovo pritisnuo servis Tomića, i posle dve propuštene prilike napravio je još jedan brejk, poveo sa 1:0, a zatim i materijalizovao oduzeti servis.

Međutim, za razliku od prvog seta, kada od pet brejk lopti nijednu nije iskoristio, Tomić je u drugom već prvu pretvorio u gem. Uz to je dobio i svoja dva servis gema i preokrenuo je rezultat u drugom setu (3:2). Srpski teniser i 16. nosilac u Indijan Velsu uspeo je u šestom gemu da se konsoliduje, dobije svoj servis gem i izjednači na 3:3.

U sedmom gemu Bernard Tomić poklonio je Troickom novu brejk loptu dvostrukom servis greškom, a srpski teniser je taj poklon prihvatio i poveo sa 4:3. Iako ga servis nije služio (ispod 50% ubačenog prvog servisa), Troicki je dobio i osmi gem i tako došao nadomak pobede.

Imao je Troicki u devetom gemu meč loptu na servis mladog Australijanca, ali je nije iskoristio, pa je u narednom morao da odservira za pobedu.

Brzo i lako – Đoković u trećem kolu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedio Andreja Golubjeva sa 6:0, 6:4 za manje od sat vremena.

U prvom setu Novak je bio superioran, a u drugom je uspeo da nadoknadi brejk zaostatka i dođe do trijumfa.

Za plasman u osminu finala Đoković će se boriti sa Ernestom Gulbisom, koji je bio bolji od Jen-Hsuna Lua sa 6:7, 7:6, 6:1. U dosadašnja četiri okršaja sa Letoncem Novak je slavio tri puta.

Đoković je odlično počeo meč i vrlo brzo je poveo sa 3:0. Istini za volju, nije Novak morao da uradi ništa spektakularno jer mu je Golubjev pomogao brojnim grešakama i ukupno je osvojio samo dva poena.

Novak je za nijansu podigao nivo igre, a Kazahstanac se loše kretao i nastavio da greši. To je za posledicu imalo novi Đokovićev brejk i nedostižno vođstvo od 4:0.

Golubjev je i dalje bio letargičan, pa je Novak za samo 20 minuta igre poveo sa 1-0 u setovima.

U prvom gemu drugog seta viđena je dijametralno suprotna slika u odnosu na ceo prvi set. Golubjev je sav bes zbog očajne partije iskalio udarajući snažno lopticu i rizikujući mnogo, što mu se isplatilo jer je napravio brejk posle vrhunskog riterna.

Sve do šestog gema nije bilo prilika za brejk, a tada je Novak uspostavio rezultatsku ravnotežu. Đoković se sjajno kretao i riternirao, a posao je završio na mreži – 3:3.

U desetom gemu Golubjev je imao 40:15 pri vođstvo Novaka od 5:4, ali Đoković je želeo što pre da završi posao. Izvrsno se branio, a potom preuzimao inicijativu u poenima. Đoković je upravo tako iskoristio prvu meč loptu i došao do pobede.

Drugo kolo, muškarci:

Endi Rodik – Džejms Blejk 6:3, 7:5

Džon Izner – Rikardo Melo 6:3, 7:6

Rišar Gaske – Pablo Kuevas 7:5, 6:3

Viktor Troicki – Bernard Tomić 6:4, 6:4

Majkl Ljodra – Santijago Hiraldo 7:6, 6:4

Tomaš Berdih – Lukaš Kubot 6:4, 6:1

Tomaž Beluči – Bendžamin Beker 6:3, 7:6

Stanislas Vavrinka – Nikolaj Davidenko 3:6, 7:6, 6:4

Huan Ignasio Čela – Filip Pečner 4:6, 7:5, 6:2

Marin Čilić – Floran Sera 6:1, 6:3

Jirgen Melcer – Žulijen Beneto 1:6, 6:1, 6:4

Ernests Gulbis – Jen-Hsun Lu 6:7, 7:6, 6:1

Rajan Herison – Giljermo Garsija-Lopes 6:3, 7:6

Miloš Raonić – Mardi Fiš 7:5, 6:4

Rodžer Federer - Igora Andrejeva 7:5, 7:6 (7-4)

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Gledala sam jutros.. Nole ga je razbucao, mislim da mu ni na ovom turniru niko ne može ništa, ali budemo vidjeli. :fijuk:

A i Federer se mogao "okliznuti" kao Murray, da je Andrejev bio samo maalkice sretniji. :)

Zahvaljujući mojim dečacima, bila sam budna i gledala sve redom od prenosa :)

Federeru je malo falilo da otpadne... imao je i dosta sreće, jer je Andrejev pokazao prilično dobro izdanje.

A Nole :) bio je odličan! :uzbud: U prvom setu ga je počistio sa terena, a u drugom je imao manji pad, ali ne dovoljno da bi pobeda došla u pitanje. Savršeno igra, u savršenoj kondiciji je :ajde: i drago mi je zbog toga...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

A Nole :) bio je odličan! :uzbud: U prvom setu ga je počistio sa terena, a u drugom je imao manji pad, ali ne dovoljno da bi pobeda došla u pitanje. Savršeno igra, u savršenoj kondiciji je :ajde: i drago mi je zbog toga...

Pa dobro...malo se opustio jer ga je u prvom setu sveeee išlo, obično tako bude ali ni na sekund nije bio upitan pobjednik :girldance:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...