Adrijan 3,662 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Autistični klinac dopunjuje Ajnštajna 29. mart 2011. 13:11 > 16:13 Džejkob Barnet, dvanaestogodišnjak iz Indijane koji boluje od autizma, trenutno razvija proširenu verziju Ajnštajnove teorije relativiteta. Ovo čudo od deteta zbunjuje univerzitetske profesore svakodnevno se hvatajući u koštac sa najsloženijim matematičkim operacijama i teorijama. Zahvaljujući svojoj natprosečnoj inteligenciji od 170 Džejkob je kao samouk savladao algebru, geometriju i trigonometriju za nedelju dana, te sada studentima na koledžu Indijana, koji već neko vreme pohađa, pomaže da savladaju gradivo. Njegov najnoviji poduhvat je proširena verzija Ajnštajnove teorije relativiteta. Ne znajući da li je njen sin suvi genije ili priča gluposti, poslala je video snimak na čuveni Prinston Univerzitet, a profesori sa obližnjeg koledža Indijana ostali su zapanjeni nakon onog što su videli. http://www.youtube.com/watch?v=YFmrlIEpJOE _______________________ Moram da priznam da se nisam mogao koncentrisati na predavanje. Pažnju mi je odvlačio onaj netaknuti sneg napolju i zamišljanje kako bi bilo lepo jurcati po njemu sa onom kerom. :roll: vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Ok uradio je izvod proizvoda dve funkcije, integralio je obe strane jednačine (prvo je sredio jednačinu prebacivanjem jednog integrala na drugu stranu jednačine), primenjuje parcijalnu integraciju i onda parcijalnom integracijom rešava integrale nekih funkcija I don't get it. Gde mu tu dođe STR? Quote Link to post Share on other sites
lenjivica 704 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Koliko znam glavni simptomi autizma su potpuna izolacija i problem sa komunikacijom....a dete savrsheno dobro govori :smeh: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 I opsesivna aktivnost je simptom autizma. A ovo prilično liči na opsesiju, zar ne? Zašto dete ne bi uspelo u nameri? Ima inteligenciju, a zahvaljujući (ili uprkos) bolesti ima i znanje iz geometrije i trigonometrije, pa je u prednosti nad Ajnštajnom koji je imao keca iz matematike. Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Autizam je takva bolest da može da proizvede nešto kao što je ovaj dečak. Ok nije mi ništa čudno što neko autističan piči integrale i izvode samo tako, ali (call me stupid) ja ne mogu da video skopčam sa STR nikako :beyond: Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 Da ne otvaram novu temu, a ne bih tubić mećao na humor i zabavu, ovakav talenat zaslužuje malo više. U svakom slučaju meni je totalno nerazmljivo kako može to da izvede. I da, neka vas ne briga to što ne razumete nemecki. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Borim se da poverujem da je ovo moguće, ali mi ne ide. Znam da postoje ljudi koji su u stanju memorisati cele telefonske imenike i slično, ali to su statički podaci. Ovo je množenje do nekoliko stotina kvintiliona ako sam dobro zapazio. Ne mogu ni da zamislim kakvu dinamičku memoriju mora da ima takva osoba. Quote Link to post Share on other sites
Apolodor 709 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 (edited) Nije loš ovaj Nemac, ili šta li je već. Ali, vi niste videli mog komšiju iz detinjstva. Taj je naučio da vozi biciklo u sedmom razredu osnovne (dobio ga je kada je krenuo u školu, dakle u prvom razredu). Bio je pravo čudo od deteta. Nema šta. :dry: Edited May 14, 2013 by Apolodor GlorijaTreca 1 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Jedno od tetkine dece, najmlađe ima običaj da se udubi u igranje sa pertlom. Satima. Njen stariji bata je konstatovao, rovareći po netu, da je to jedan vid autizma. CvrC. Ako jeste, to maleno derište, veselo i razigrano, po mom skromnom mišljenju samo baca fokus, ''trenira'' koncentraciju. Uzevši u obzir da su instant generacije slabo skoncentrisane. (uglavnom) ŠvabO je sjajan. Quote Link to post Share on other sites
Orion Lady 1,054 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Postoji vise vrsti autizma, ne samo ta, gdje osoba suti. A mali je genije, u svakom pogledu, makar i ne zavrsio ovo. ;) Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Prof. dr. Nenad Glumbić kaže da ima mnogo ljudi koji ne znaju da imaju izvesni stepen autizma. Svako usporenje u mišljenju...kao npr. kada čoveku iznenada kažete "levo" ili "desno" a njemu treba par trenutaka da se orijentiše, je po njemu mali stepen autizma, koja nas srećom ne ometa u životu. Autizam je neverovatno malo istražen i svaka autistična osoba je priča za sebe...ne postoje dve potpuno "iste". Meni je i Švaba sumnjiv!!! Ali je genije!!!! Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Kako bi ljudi mogli biti geniji ako bi ih zanimalo sve ono što zanima prosečnog čoveka? Genije nema vremena ni zašta osim za ono zbog čega je genije. Kada bi ljudi u svojim glavama zadržali samo korisne informacije, u mnogim glavama nastao bi pustoš. Apolodor 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts