Idi na sadržaj

Preporučene poruke

TEST VERZIJA

Prvi put ikad, verzija Opere za 64-bitne operativne sisteme! Verzije mogu biti izuzetno nestabilne, pa preuzmite samo za testiranje, ne preporučuje se njihovo korišćenje kao default browsera. Preuzimanje sa sledećih adresa:

Windows 32-bit

Windows 64-bit

Mac 32/64-bit

Linux verzije

Za sad sam oduševljen, radi brže nego standardna verzija, nema nikakvih problema u radu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...
  • Odgovori 70
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Odgovor na jedan reput... izazvan Operom Ma ja se i dalje yebuckam s Fajer Fuksom (da mi proste Bog i Veca), nju iskorišćavam za svakodnevne yebachine (da prosti samo Veca) jer... FajEr Fuksa

TetO.. ja sam imala staru (prethodnu) versione.. pa me je (kad sam kliknula da je aktiviram) Glavni menadŽer reklame, prodaje i distribution obavestio da je izašla nova verzija i priupitao - "Že

Jeste brza,i ja sam sada na mozili,jer na Operi nemogu da skidam slike sa neta i da ih kačim neznam u čemu je caka,takao stalno,

  • 1 mesec kasnije...
  • 5 sedmica kasnije...

Ukoliko je verovati proverenom izvoru sajta Pocket-lint, Facebook želi da kupi kompaniju Opera Software.

Ako do toga dođe, i Facebook predstavi svoj browser, u njega bi verovatno bile integrisane Facebook funkcionalnosti, a Mashable piše da bi to bi značajan korak u pokušaju Facebooka da postane "vaš web".

Ovim korakom, Facebook bi ušao na Googleov teren i postao konkurent Chromeu, ali i Mozillinom Firefoxu, Internet Exploreru i drugim browserima.

Da Facebook ne beži od velikih investicija videli smo na nedavnom primeru, kada je kupio Instagram za milijardu dolara, a nije poznato da li se već i o kojoj sumi pregovara u slučaju Opere.

Iz Facebooka nisu želeli da komentarišu ove navode.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Evo, nakon par dana igranja sa novom Operom, vraćam se sa Chrome-a na moj omiljeni browser. Opera se vratila, i to na glavni ulaz! U prethodnoj verziji Chrome ju je pretekao u brzini i praktičnosti, ali verzija 12 ja vratila stvari na pravo mesto. Moram reći da pomalo uživam u ovoj borbi između Chrome-a i Opere, iz nje će izaći dva fantastična browsera. I dalje mi je neverovatno što Opera ima ovako mali udeo u tržištu iako je objektivno jedini takmac Chrome-u.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 8 meseci kasnije...

Počelo je novo doba za Operu. Prvi opera browser ikada baziran na Webkit-u (deo Chromium projekta) je izašao u beta verziji 14 za Android mobilne telefone, možete ga preuzeti sa Google Play-a.

Mnogi korisnici ovo označavaju kao kraj i "smrt" Opere, i pretpostavljaju da će nova Opera biti samo Chrome (Chromium) sa drugačijim izgledom. Ali ja se radujem ovoj promeni, to će značiti da će doći kraj problemima sa učitavanjem pojedinih sajtova koji se ne drže internet standarda, a i znam da će Opera tim napraviti dobitnu kombinaciju Webkita i sopstvene genijalnosti i stvoriti superbrowser. Nadam se da će brzo izaći bar neko pre-alpha izdanje nove Opere za desktop.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

U ovom trenutku i ja bih sačekao da se pojavi Opera sa Webkit-om, nimalo ne sumnjam da će to biti ubedljivo najbrži browser ikada, a imaće i kompletnu podršku za sve sajtove na isti način kao Chrome i kompanija.

Za Operu inače važi da joj treba dopustiti malo vremena, posetiti sve sajtove koje inače najčešće posećujemo kako bi malo popunila memoriju, a onda joj nema premca kad je brzina u pitanju. Doduše, u verzijama 11 i 12 to malo brljavi...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Webkit je rendering engine, odnosno neka vrsta podloge na kojoj radi sam browser. On je zadužen za prikaz elemenata na sajtu, njihov raspored i veličinu, brzinu učitavanja... sve ono što utiče na finalni izgled sajta. Ako uzmemo analogiju automobila, rendering engine su motor i točkovi, a sam browser je karoserija.

Problem u dosadašnjim verzijama Opere je taj što njen rendering engine po imenu Presto nije prihvaćen i u potpunosti podržan od nekih najvećih sajtova (FB na primer), tako da je njihov prikaz često bio jako loš, sporo su učitavani ili nisu uopšte učitavani, elementi su bili na pogrešnim mestima, javascript nije radio kako treba... itd. Presto se slepo držao standarda i u tom smislu bio daleko bolji od Webkita, ali džaba kad se sajtovi nisu pridržavali tih standarda.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Prve interne verzije Opere 14 su napravljene, na netu se pojavila oznaka User-agenta:

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.17 (KHTML, like Gecko) Chrome/24.0.1312.60 Safari/537.17 OPR/14.0.1025.52315 odnosno

Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.1.2; GT-N7000 Build/JZO54K) AppleWebKit/537.22 (KHTML, like Gecko) Chrome/25.0.1364.123 Mobile Safari/537.22 OPR/14.0.1025.52315

Čekamo snapshot Opera 14.0.1025.52315 :fijuk:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Opera je, po mom skromnom miÅ¡ljenju, najkompletniji browser koji postoji. Sve Å¡to jedan internet browser treba raditi, u Operi radi nakon same instalacije. Nikakvi dodaci nisu potrebni, nikakve naroÄite intervencije za najosnovnije potrebe. Integrisani e-mail klijent omogućava i pregled mejlova bez potrebe za dodatnim programima. Tu je i integrisani download menadžer koji prikazuje sve potrebne informacije o preuzimanju fajlova. O brzini ne treba troÅ¡iti reÄi, korisniÄki utisak je da je bar za 20% brže otvaranje stranica od prvog rivala, Chrome-a. Opera je Äak vidno brža i od hardverski ubrzanog IE9. Lako ju je prilagoditi svojim potrebama Å¡to se tiÄe izgleda, a ima i famozne dodatke, za one koji ne mogu pustiti vetar bez odgovarajuće pomoći.

InaÄe, za blokiranje reklama dovoljno je ubaciti urlfilter u odgovarajuću lokaciju (C:\Users\vaÅ¡ekorisniÄkoime\AppData\Roaming\Opera\Opera). Možete ga preuzeti iz naÅ¡e download sekcije: DOWNLOAD

operisem i ja sa operom, al' sad kad si 'vako lepo bjasnio, tek sad mi nista nie jasno.Ali bitno mi je da fercera, i da se tu jedino dobro snalazim.Lepo ja velim detetu da joj je onaj hromirani pretrazivac sr..e.Sad cu da joj pokazem sta si napiso, ona ce meni ....:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...