Idi na sadržaj

Osigurajmo najvrednije


Kome verujete?  

6 glasova

  1. 1. Kome verujete?

    • Uniqa
      2
    • Grawe
      1
    • Wiener Stadische
      1
    • Merkur
      2
    • Delta
      0


Preporučene poruke

Životno osiguranje

Život je jedan prirodni tok, pun neizvesnosti i iskušenja svakog čoveka. Da bi naš život učinili spokojnijim, obezbedili sebi mirniju budućnost, pokušavamo na razne načine da se obezbedimo i naš život učinimo mirnijim. Životno osiguranje je upravo jedno od takvih mogućnosti, pomoću koga se možemo na neki način obezbediti.

Životno osiguranje predstavlja dugoročnu štednju, uz istovremeno osiguranje za nepredviđene slučajeve u životu, bilo da se radi o iznenadnoj bolesti, nesposobnosti za rad ili smrti osiguranika.

Ulaganja u životno osiguranje jedno je od sigurnijih oblika štednje, koja nosi dovoljnu dobit. Čak i u slučaju da osiguravajuće društvo ode u stečaj, vaša imovina je sigurna. Životno osiguranje je jedno od najatraktivnijih ulaganja u svetu, jer ovim putem, ulažete u sigurnost sopstvene budućnosti, ali i budućnosti Vaših najbližih, te akumulirate uložena sredstva. Zar to nije temelj ljudskih potreba – potreba za sigurnošću i stabilnošću?

zivotnoosiguranje1300x2.jpg

Premija polise životnog osiguranja je poreska olakšica koja dodatno povećava dobit, iako još uvek kod nas u Srbiji to nije jasno regulisano. Ima naznaka da će u tom pravcu, država omogućiti osiguranicima životnog osiguranja, poreske olakšice.

Prednost životnog osiguranja je i u tome što predstavlja finansijsku sigurnost najbližih u slučaju smrti osigurane osobe. Dakle, životno osiguranje usmereno je na naše najmilije i daje našoj porodici određenu sigurnost. Smisao osiguranja, jeste prenos sopstvenog rizika na osiguravajuće društvo. Analogno tome, životno osiguranje, omogućava nam prenos našeg sopstvenog rizika u slučaju smrti, ali i u slučaju doživljenja ugovora o životnom osiguranju.

Zbog svega toga, životno osiguranje, odličan je izbor ukoliko želite osigurati druge u slučaju svoje smrti, a to se najčešće odnosi na decu ili bračnog partnera.

Takođe, moguće je uz polisu životnog osiguranja, pokriti uz dodatak ili stručno rečeno uz doplatak, pokriti i rizik od bolesti ili pak nezgode.

Kao što je već rečeno, životno osiguranje ima štedni karakter i predstavlja dobar vid životne uštedjevine.

Po isteku polise osiguranja, novac se isplaćuje odjednom ili u ratama, u zavisnosti od izbora osiguranika.

Pre nego što uzmete polisu životnog osiguranja razmislite dobro, koji je tačan cilj koji želite postići ovim vidom osiguranja. To će vam olakšati izbor polise. Budući da se radi o osiguranju i štednji na duži rok važno je unapred imati predstavu o ukupnim uzajmanim davanjima.

Postoji nekoliko oblika životnog osiguranja, tako između ostalog trebamo razlikovati životna osiguranja, koja se ugovara na maksimalno 40 godina trajanja ugovora ili do 75. godine života, odnosno tzv. pristupna starost.

Takodje, tu su i dopunsko osiguranje od posledica nesrećnog slučaja, osiguranje u korist deteta, osiguranja sa štednom komponentom, paket sa zdravstvenim osiguranjem…

lowcostlifeinsuranceopt.jpg

Dozvoljeno je i sledeće, što ovaj oblik štednje čini još atraktivnijim:

- otkup polise – ukoliko osiguranik ne može ili ne želi više plaćati premiju životnog osiguranja, te želi prekinuti ugovor o osiguranju, tada u slučaju da je uplatio najmanje tri godišnje premije ima pravo na povrat dela uplaćenih premija, odnosno otkup vrednosti polise. Osiguravač vraća samo deo uplaćene premije, u zavisnosti od trajanja osiguranja i protoku vremena od početka osiguranja.

- kapitalizacija polise – ukoliko osiguranik ne može ili ne želi više plaćati premiju životnog osiguranja, a ne želi prekinuti ugovor o osiguranju može tražiti da mu osiguravač kapitalizuje svu uplaćenu premiju. Na taj način polisa ostaje, ali na manju vrijednost.

- zalog polise – u većini banaka uz zalog polise životnog osiguranja možete dobiti kredit, odnosno koristiti polisu životnog osiguranja umesto jemstva. Dakle, polisa životnog osiguranja, može predstavljati i obezbedjenje pri apliciranju za kredit.

Da li vi i vaši najmiliji imate polisu životnog osiguranja? Kakav je vaš stav o životnom osiguranju? Kojoj osiguravajućoj kući verujete?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...
  • Odgovori 57
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

To ti je tako jednostavno i prosto, samo je možda potrebno da sedneš s nekim i da ti to objasni, a da možeš na licu mesta da mu postavljaš pitanja. Otprilike ... životno osiguranje je takvo da deo od

Njihovo je da nude, tvoje je da ih odbijes. Cak nemas obavezu ni da ih saslusas. Druga stvar... To nisu primamljive price, nego programi koji nude potpunu zastitu porodice i obezbedjuju tu istu po

Malte ne isto što sam i ja rekao, samo mnogo lepše. Ja nisam tako vešt sa rečima. :uzbud:

Ja plaćam dodatno zdravstveno osiguranje poslednje tri godine.

Povod za to je bila smrt moje drage prijateljice koja je sa osiguranjem pokrivala trioškove skupog lečenja u inostranstvu, koje drugačije ne bi mogla da priušti.

Mesečna rata nije toliko velika (200 eura) i pošto radimo isti posao Veco, da znaš, kreće se nepunih 40 eura koje mi skidaju svaki mesec sa plate. To nije najniža suma koja je moguća, sama sam je odredila. Nadam se da mi neće zatrebati, ali kako kaže naš narod, zlu ne trebalo... bolje da to imam...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja uplaćujem životno,i dodatno zdravstveno,kao i penziono osiguranje,jer,realno,ova država neće imati para da mi isplati penziju jednog dana kad odem u istu..a dobro je i to što su mi u svemu tome i deca "pokrivena" do svog punoletstva,a ne košta mnogo na mesečnom nivou...Ako to svi na zapadu rade (i to kod više osiguravajućih kuća),zašto ne bi i ovde funkcionisalo...:ok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja uplaćujem životno,i dodatno zdravstveno,kao i penziono osiguranje,jer,realno,ova država neće imati para da mi isplati penziju jednog dana kad odem u istu..a dobro je i to što su mi u svemu tome i deca "pokrivena" do svog punoletstva,a ne košta mnogo na mesečnom nivou...Ako to svi na zapadu rade (i to kod više osiguravajućih kuća),zašto ne bi i ovde funkcionisalo...:ok:

Svaka cast Jeco, treba na vreme staviti prst na celo i razmisljati o svojoj buducnosti.

Sto se tice penzije, tesko da cemo je imati i tu se slazem s tobom. Resenje za to je odvajanje malih iznosa na dugi rok, i to sada dok radimo i zaradjujemo.

Trenutno se penzije finansiraju iz stranih donacija i lotoa, binga i ostalih lutrija, tako da su strucnjaci iz MMF-a rekli "Dosta, sad ce da se radi reforma i da se penzije isplacuju samo iz realnih izvora". A posto je nas PIO isto kao i budzet prazan, penzije ce pasti na nivo socijale.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 6 meseci kasnije...

1314880076kamionfoto.jpg

U cilju promocije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje je nov proizvod Uniqa osiguravajuce kuce, organizuje se turneja po Evropi. Dakle, kamion zdravlja se trenutno nalazi u Srbiji i obisao je Beograd 06. 09., danas je bio u Novim Sadu, sutra je u Subotici. U kamionu zdravlja se odredjuje vas fitnes profil, zakazivanje je obavezno u Uniqa call centru 011 20 24 100. Tako da, dragi Suboticani, nije kasno da zakazete, a i ako ne uspete, mozete otici na Palic i sacekati slobodan termin za pregled. Vredi cekati, jer za preglede koje obavite ovde za pola sata, u bolnicama cekate mesecima.

Vise informacija OVDE

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Moram da kažem da, kada prihvatite program Wiener i Grawe osiguravajućih kuća, vi NISTE član dobrovoljnog penzijskog fonda, iako bi se moglo desiti da tako razumete izlagače prezentacija. Onim novcem koji vi štedite u ovim kućama (slično kao što je i u mnogim drugim osiguravajućim kućama kao što je npr. Delta) upravlja iskljucivo Wiener (A.D. Beograd), ne postoji neko posebno društvo za upravljanje. Program (onaj najuobičajeniji - sa štednjom) kod Grawe i Wiener (pa i Delte) osiguravajućih kuća je u stvari životno osiguranje, a ne dobrovoljni penzioni fond. Verovatno nisam baš najjasniji, ali ne bih odmah da kucam detaljno ako nikoga ne interesuje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pojasnicu ja. Zivotno osiguranje i privatni penzioni fond su dva potpuno razlicita programa.

Kroz zivotno osiguranje stedite novac za trece doba, a gratis ste osigurani od povreda, bolesti, takodje od bolest-prekid zivota i nesreca-prekid zivota.

U Penzionom fondu kupujete investicione jedinice koje su iskljucivo dinarske i cija vrednost zavisi od berze i niste osigurani.

Nadam se da sam bila dovoljno jasna

Izmenjeno od strane člana Boginja
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Kazu, to bi trebalo zbog vas, zbog dece ma zbog svega. Ko god razgovara samnom, iz bilo koje osiguravajuce kuce, prica isto. Dobro, sve znam. Ali kako imaju srca da navaljuju na nekog ko nema ni za pastetu?! I da ima, a kako da se odluci, kad svi pricaju primamljive price....

Njihovo je da nude, tvoje je da ih odbijes. Cak nemas obavezu ni da ih saslusas. :beyond:

Druga stvar... To nisu primamljive price, nego programi koji nude potpunu zastitu porodice i obezbedjuju tu istu porodicu.

Sad cu mozda zvucati malo grubo, ali bicu otvorena.

Zar ne mislis da taj neko ko nema deci za pastetu, ima veoma ozbiljan problem??? Zasto se taj neko ne zapita gde gresi i sta bi trebalo da preduzme? Zasto uopste neko ko nema deci za pastetu, ne uzme svoj zivot u svoje ruke?

A posto smo na temi o zivotnom osigranju, namece se jos jedno veoma vazno pitanje: Od cega taj neko misli da zivi kad ne bude vise mogao da radi i zaradjuje, ako sad kad zaradjuje nema za pastetu???

Izmenjeno od strane člana Boginja
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da to da li ima neko za paštetu ili ne nije presudno da se odluči na dodatno osiguranje...

Već sam pričala šta je bio moj okidač da se odlučim na takav korak - smrt moje drage prijateljice, kada sam shvatila da ne cenim dovoljno ono što imam, a to je zdravlje :uredu:

Kada sam razgovarala sa kumom, koja radi ta osiguranja, dugo sam razmišljala koja je to suma koju bih mogla mesečno da odvojim od plate, a da me ne pomera puno... i ne žalim zbog toga jok: jednostavno, osiguranje mi se odbija od plate i nikada ne razmišljam o tome da mi je plata umanjena za iznos osiguranja, nego mi je plata toliki iznos i tačka...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Unika pokrenula dobrovoljno zdravstveno osiguranje

uniqaosiguranjee1296046.jpg

Unika (Uniqa) osiguranje pokrenulo je danas novu ponudu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje će omogućiti bolničko, vanbolničko lečenje, preglede u trudnoći, za vreme porodjaja, kao i sistematske preglede u Srbiji i Evropi.

Izvršni direktor za tehniku osiguranja Gordana Bukumirić izjavila je za agenciju Beta da to novo zdravstveno osiguranje nudi „Vital Start“ paket koji pokriva troškove vanbolničkog lečenja i „Vital Elegant“ osiguravajući paket, koji pokriva troškove bolničkog i vanbolničkog lečenja do 10.000 evra godišnje.

„U ponudi je i treći paket „Vital Elit’ (Elite) koji pokriva troškove vanbolničkog i bolničkog lečenja do 100.000 evra

godišnje uz mogućnost lečenja u najboljim klinikama u Evropi“, navela je ona.

Bukumirić je dodala da je uz „Vital Elit“ paket dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja moguće ostvariti pokriće za bolničko lečenje u Evropi sa godišnjim limitom do dva miliona evra.

Kako je kazala, uz ta tri paketa je moguće ugovoriti i pokrića sistematskog pregleda, oftamoloških, stomatoloških usluga, kao i troškove nabavke lekova prepisanih od lekara.

„Za korisnike tih osiguranja napravljena je zdravstvena mreža sa preko 80 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova“, objasnila je Bukumirić i dodala da su te ustanove u obavezi da prime pacijente najkasnije za tri dana i čekanjem ne dužim od 15 minuta.

Direktor marketinga Sonja Marić je podsetila da Unika osiguranje posluje pet godina u Srbiji kao i 150 godina u Evropi.

„U Srbiji smo se za pet godina poslovanja našli na petom mestu medju osiguravajućim kompanijama“, navela je ona i dodala da je tržišno učešće Unike u Srbiji 6,14 odsto.

Kako je kazala Unika trenutno u Srbiji posluje u 32 poslovnice, ima oko 1,2 miliona klijenata i preko 700 zaposlenih.

Marić je podsetila da je pre pet godina ta osiguravajuća kuća imala 100 zaposlenih, kao i da je do sada u poslovanje uložila više 50 miliona evra.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ideja nije loša, ali mene bi više zanimalo drugačije rešenje zdravstvenog osiguranja koje bi naravno morala država zakonski da reguliše. Svaki zaposleni neka se izjasni da li želi da uplaćuje u državno zdravstveno osiguranje ili ne. Ukoliko se ja izjasnim protiv skidanja sa mog LD, novac koji mi se pojavi na kraju meseca u mojim primanjima, uplaćivaću u ovakvu vrstu zdravstvenog osiguranja. Novca bi bilo sasvim dovoljno, čak mislim da bi i preteklo. Na taj način bi se smanjilo i čekanje u državnim ustanovama, i tačno bi se znalo ko se kako, gde i kada leči. Malo je apsurdno da ja uplaćujem zdravstveno osiguranje na dva mesta, i zašto ja uopšte da plaćam ono što ne koristim-državne medicinske usluge.

Naravno sada sledi objašnjenje da ja svakako idem kod privatnih lekara da se lečim. Tačno ali to radim samo zato što me mrzi da čekam kod lekara opšte prakse po uput, pa onda kod specijaliste već skratim putanju odlaskom kod privatnika. Upravo zato čuvam svoje zdravlje a privatni lekari koji imaju koristi od mene su samo stomatolog i ginekolog. Obzirom da ih redovno posećujem nemaju neku veliku zaradu od mene :lol:

Vidim da sam otišla u off ali i dalje mi smeta svako dodatno osiguranje dok se i zdravstveno i penziono osiguranje u državi zakonski ne reguliše bolje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ideja nije loša, ali mene bi više zanimalo drugačije rešenje zdravstvenog osiguranja koje bi naravno morala država zakonski da reguliše. Svaki zaposleni neka se izjasni da li želi da uplaćuje u državno zdravstveno osiguranje ili ne. Ukoliko se ja izjasnim protiv skidanja sa mog LD, novac koji mi se pojavi na kraju meseca u mojim primanjima, uplaćivaću u ovakvu vrstu zdravstvenog osiguranja.

Upravo to ce biti cilj reforme penzionog sistema. Nece se vise skidati 22% s plate, nego 15%, a onih 7% razlike ce svako zaposleno lice morati da uplacuje u privatno osiguranje po izboru.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Veceras sam bila na prezentaciji Uniqinog programa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Informacije su sledece:

-nije bas jeftino, ali svako ce moci da priusti ako misli da zdravlje zasluzuje koji dinar

-do nove godine mogu da prave program samo firme za zaposlene i to ne ispod 5 zaposlenih

-od nove godine ce moci i individualno

-u svakom gradu ce postojati ustanove, tj privatne ordinacije ili privatne bolnice s kojima su sklopljeni ugovori

-u Novom Sadu je potpisan ugovor sa (za sada) 6 privatnih lekarskih ustanova

-u Beogradu sa preko 50 ustanova

Cim bude vise informacija, rado cu ih podeliti sa vama, jer zaista mislim da trebamo posvetiti paznju nasem zdravlju.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Moram da kažem da, kada prihvatite program Wiener i Grawe osiguravajućih kuća, vi NISTE član dobrovoljnog penzijskog fonda, iako bi se moglo desiti da tako razumete izlagače prezentacija. Onim novcem koji vi štedite u ovim kućama (slično kao što je i u mnogim drugim osiguravajućim kućama kao što je npr. Delta) upravlja iskljucivo Wiener (A.D. Beograd), ne postoji neko posebno društvo za upravljanje. Program (onaj najuobičajeniji - sa štednjom) kod Grawe i Wiener (pa i Delte) osiguravajućih kuća je u stvari životno osiguranje, a ne dobrovoljni penzioni fond. Verovatno nisam baš najjasniji, ali ne bih odmah da kucam detaljno ako nikoga ne interesuje.

Pojasnicu ja. Zivotno osiguranje i privatni penzioni fond su dva potpuno razlicita programa.

Kroz zivotno osiguranje stedite novac za trece doba, a gratis ste osigurani od povreda, bolesti, takodje od bolest-prekid zivota i nesreca-prekid zivota.

U Penzionom fondu kupujete investicione jedinice koje su iskljucivo dinarske i cija vrednost zavisi od berze i niste osigurani.

Nadam se da sam bila dovoljno jasna

Ja sto vise puta ovo procitam sve mi nejasnije. :confused:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Da li zivotno osiguranje, podrazumeva kad dozivis godine na koje si osigurana, da te pare mozes iskoristiti kao penziju. Znaci radis sa parama sta hoces. Posebno placanje penzionog fonda me ne interesuje. Ja za pastetu imam. Nisam zaposlena ali imam prihode i mogu sebi da priustim osiguranje. Skim god sam razgovarala o osiguravajucim kucama, nailazim samo na nezadovoljstva. To su osobe koje su osigurane zivotno u razlicitim osiguravajucim kucama. Koja je razlika izmedju uniqe i winera. Da pucam u filijalu winera, ili da pucam ovde za info....?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Da li zivotno osiguranje, podrazumeva kad dozivis godine na koje si osigurana, da te pare mozes iskoristiti kao penziju.

Da. Podizes novac kako ti odgovara, hoces u keshu, hoces u rentama.

Skim god sam razgovarala o osiguravajucim kucama, nailazim samo na nezadovoljstva. To su osobe koje su osigurane zivotno u razlicitim osiguravajucim kucama.

Malo mi je ovo kontradiktorno, osigurani su, a nezadovoljni???!!! Pa nek odustanu kad su nezadovoljni :beyond:. Niko normalan nece placati nesto s cim nije zadovoljan, zar ne? Tako da, pusti te price.

Koja je razlika izmedju uniqe i winera. Da pucam u filijalu winera, ili da pucam ovde za info....?

Razlicite kuce, razliciti programi. Informisi se sto bolje mozes, nemoj da se zaletis, da se zadovoljis polovicnom informacijom, da ne bi i ti bila nezadovoljna. :naklon:

Izmenjeno od strane člana Boginja
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...