Slovo o derbiju

4 poruka u ovoj temi

Napisano · Prijavi poruku

Retke su prilike kad ja postanem nostalgičan. Treba ih pažljivo pribeležiti da ne bi pobegle, da se ne bi utopile u moru cinizma prema ...praktično svemu.

Danas u dva, Arena počinje prenos derbija tri sata pre početka. Kao nekad. Skoro kao nekad. Nedostaje mi vreme kad je derbi bio jedina tema sedam dana unapred. Igra se prethodno kolo, ali ono nije važno. Ali derbi. Čelik vodi protiv Olimpije? Koga je briga? I onda ta tenzija bude polako građena sve dok dan pre ne može da se oseti u vazduhu. Sprema se nešto veliko. Samo derbi. Jer večiti je pleonazam.

I onda loviš (a to ne beše lagan zadatak) Radio Beograd 2 i čekaš da čuješ onu najavu za Vreme sporta i razonode, onaj hrapavi glas koji kaže da je to - to, nema više čekanja, idemo da ih pregazimo. Taj hrapavi glas, svi voditelji su ga imali! Možda je to do radio talasa, ali on je davao posebnu notu svakom dodavanju, svakom uključenju, svakoj šansi, svakom "zgoditku" ako se zalomi da zapadnjak izveštava. 

Samo ti imaš strpljenja da pažljivo kazaljku na starom radiju namestiš tačno na frekvenciju da ne bi bilo šuma - pa je to tvoj zadatak. Sedneš na onaj ekvivalent hladnom betonu sa kog te baka uvek terala da ne bi raščerečio noge i svet prestaje da postoji. Tu je samo radio, hrapavi komentator i dvadesetdva junaka najboljeg stripa o superherojima ikad.

Možda je fora bila u čekanju? Čekaš taj prokleti prvi zvižduk sedam dana, pa jednom kad se dogodi i on sam postaje nestvaran, odjednom mnogo važniji od samo još jednog intenzivnog ispuštanja sadržaja pluća. Čekanje. Znali smo kako se to radi.

Znam da toga nema natrag. Kao što nema ni starog radija ni onog bakinog dovratka ni hrapavog komentatora. Fudbala svakako nema. Ali ću se uključiti u prenos tačno u dva. Zbog zato.

 

***

O, nadam se da imate nešto za dodati. :) 

Smucalica, Goga, Adrijan i 2 drugih se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Secam  se  iscekivanja,priprema  koje   su  prethodile.Majka   bi  skuvala  kafu,tata  otvorio   pivo,nama   strogo  naredjeno  da  se  igramo  neceg,ili  ako  sedimo  pored  da  cutimo,ne  suskamo,ne vrpoljimo  se..sedela  bih uz  neku  knjigu  i  slusala,pratila  tatine  reakcije.Prepoznavala  pojedine  komentatore,meni  su  neki  delovali  kao  da  govore  stisnutog  nosa,neki  tako  hrapavi  ,ali  svi  kao  da  se  desava  nesto  vazno  ,nesto  odlucujuce.

pufta i Smucalica se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Evo ga još jedan derbi, ovaj put na naš rođendan. :) Domaći fudbal više ne pratim, ali eto nekako na dan derbija privremeno suspendujem nevernog Tomu u sebi i ipak se uključim. :beyond:

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napisano · Prijavi poruku

Gledala onu farsu od derbija.Gol posle izlaska lopte van terena pa nadoknada protivnicima u drugom poluvremenu :ajme: ..sreca pa sam istovremeno radila jos svasta,da ne bih zalila za izgubljenim vremenom.

Morpheus se sviđa ovo

Podeli ovu poruku


Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Napravite nalog ili se prijavite da biste komentarisali

Morate da budete član da biste komentarisali

Kreirajte nalog

Napravite nalog na našem forumu. Veoma je jednostavno!


Registrujte novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog? Prijavite se ovde.


Prijavite se odmah