luminica

Član
 • Broj poruka

  2059
 • Datum registracije

 • Poslednja poseta


Aktivnost člana luminica

 1. Član luminica dodao poruka u temi: Sito za misli   

  Gogo,srce mi se pocepalo dok sam citala ono gore,jer znam,ZNAM o cemu pricas,dozivela...morfe,sklanjaj to!!
 2. Član luminica dodao poruka u temi: Vakcinacija dece   

  - Morbile su male boginje, one su jedno M u MMR vakcini. To je veoma zarazna, opasna bolest, koja za posledicu ima upale pluća, oticanje mozga, gluvoću i smrt. Postoji vakcina i čovek se može zaštiti. Varičele su ovčije boginje i za njih kod nas ne postoji obavezna vakcinacija (može se kupiti) i većina nas je preležala te boginje. Znači, ova epidemija nije ovčijih boginja, već morbila koje su veoma zarazne i opasne.
  - Od 1971 se daje monovakcina za morbilu. Od 1978 daje se MM vakcina i za ove dve ne postoji revakcina. Od 1993 postoji MMR i revakcina. Svi vakcinisani pre 1993 mogu biti zaraženi, ali će im bolest i klinička slika biti lakša.
  - Kako se vakcinisana osoba može zaraziti akoje već vakcinisana? Postoji nešto što se zove imunitet krda. Ako je više od 95% populacije vakcinisano, svi se štitimo u krug. Najviše najosetljivije članove društva - bebe koje još nisu stasale za vakcinaciju I decu koju zbog zdravstvenih problema ne mogu da prime vakcinu.
  - MMR vakcina ne izaziva autizam. Endru Vejkfild je britanski istraživač koji je doveo u vezu mmr vakcinu sa autizmom. Dokazano je da mu je istraživanje bilo lažno i plaćeno od strane druge farmaceutske kompanije koja je htela da razvije novu vakcinu. Oduzeta mu je lekarska licenca i on je pobegao u Ameriku. Od tada širi te glasine, iako je bilo bezbroj istraživanja od tada i nema VEZE između MMR vakcine i autizma.
  - Autizam se javlja više kod dečaka nego kod devojčica, da li to znači da vakcinišemo dečake više nego devojčice? Iako se broj vakcinacije sa godinama smanjuje, broj dece koja su na autističnom spektrumu raste, tako da očigledno vakcine nisu uzrok tome.
  - pedijatri ne mogu da vam potpišu da detetu od vakcine neće biti ništa, jer svaki lek ima kontraindikacije, ne potpisuje vam ni za brufen ni paracetamol, a i od njih može biti opasnih neželjenih dejstva.
  - "Nisu to iste vakcine koje smo mi primali" - Nisu, ove su bolje. Svaka vakcina prolazi provere i konstantno se usavršavaju.
  - "Amerikanci nas pomoću vakcina sterilišu" Shvatate koliko ovo smešno zvuči. -Ako već morate da verujete u neku teoriju zavera, hajde u tu da su nam Amerikanci podmetnuli laž da su vakcine štetne, mi se ne vakcinišemo i pomremo od bolesti koje su skoro iskorenjene u svetu.
  Izvor odgovor jedne doktorke na fb
   
  Meni je ovo sasvim dovoljno objasnjenje.
 3. Član luminica dodao poruka u temi: Promene na Facebooku   

  Jos jednom da reknem,meni se ne dopada 
 4. Član luminica dodao poruka u temi: Serije koje trenutno pratite   

  I ja redovno pratim ,jeste sjajna.
 5. Član luminica dodao poruka u temi: Do kog ste zaključka danas došli?   

  Dosla si ..ja vec mislila da si nas zaboravila 
 6. Član luminica dodao poruka u temi: Promene na Facebooku   

  Meni se nista ne svidja!Onako mi bilo'filovano',imala sta da gledam,svasta novo.Sad je izgleda potrebno da lajkujes stranicu da bi se ona pojavljivala jer vidim da mi se objave nekih grupa koje sam pratila ne pojavljuju.Pre su mi 'mali oglasi' moje opstine svakodnevno bili na stranici,sad ih nemam,odnosno,tu su negde valjda,skriveni,sta znam..
  I kad smo vec deo nekog eksperimenta lepo bi bilo da otvore stranicu za utiske,glasove da li nam se dopada,zbog cega i sl..
 7. Član luminica dodao poruka u temi: To samo meni može da se dogodi...   

  Manijaci na sve strane! Smuco,znam da je lako sa ove strane govoriti,ali moze lako da se desi da opet bude tu negde.I ne smes da pokazujes strah,ta testera ko zna da li radi,ima goriva,ne pali se ona tako lako. Moras odmah da dreknes i oteras takve!! Oni i biraju potencijalno bezopasne.ali se sklanjaju od drcnih.
   
  p.s.I ne govorim napamet,licno dozivela jednog takvog,ovaj je bio saptac.Prilepi se za mene ,govori svasta,doveo me do toga da sam isla dva kilometra duzim putem,jer bi uvek iskakao ispred mene.Dok ga nisam tako izudarala torbom i oborila i isutirala,da je bezao na sve cetiri.Inace,poznat i miliciji ,puste ih iz bolnice,nema lekova ili prestanu da ih piju.Uglavnom,sama sebe kad sam pobedila vise se nisam bojala.A njega ponekad sretnem u gradu da prosi,ali odmah smugne kad me vidi.
 8. Član luminica dodao poruka u temi: Promene na Facebooku   

  I jeste kratka,tj. oko 50tak.I to mi je mnogo,neke sam i zaboravila zasto sam ih dodala ..kliknem,ali i tamo na stranici istrazite imama po nekoliko objava i to je to..ma ,navicicu..
 9. Član luminica dodao poruka u temi: Abortus   

  Za mene tu ne bi bilo dileme.Niti pokusaja da stavim 'c',spasila bih dete. 
 10. Član luminica dodao poruka u temi: Promene na Facebooku   

  Deluje mi kao da smo ograniceni.Imas desetak objava i to je to.I stoje vec dva,tri dana,a pre su svakog trenutka stizale nove.Ili ja ne umem nesto da podesim..
 11. Član luminica dodao poruka u temi: Reprezentacija Srbije - vesti, komentari, prijateljske utakmice   

  I ja sam juce bas iznenadjeno gledala u vest.I cini mi se da smo to vec jednom imali,isto pred neko prvenstvo.Nisam sigurna,ali mi se cini da je Santrac bio u pitanju.Sad ce neko preko ledja te reprezentacije da gradi sebi karijeru na prvenstvu..
 12. Član luminica dodao poruka u temi: Promene na Facebooku   

  Hvala ..malo mi staticno,ali ,naviknucu .Samo mi deluje kao da su  objave prijatelja mojih prijatelja nekako nestale,ili mi se samo cini..
 13. Član luminica dodao poruka u temi: Promene na Facebooku   

  Jel bi hteo neko da mi objasni ove promene na fb?konkretno sad na pocetnoj strani imam nekih desetak objava koje stoje  od juce,kad skrolujem ide do jedne i zatim ni makac dalje?ujedno imam ono-istrazite-,sta je to uopste?uvek moram na to da kliknem pa onda me prebaci na drugu stranicu?i sad mi sve zbrkano?
 14. Član luminica dodao poruka u temi: Serije koje trenutno pratite   

  Za ovu jesen najavlljene tri nove serije na RTS-u.Senke na Balkanu,Meso i Dinastija Nemanjica.Nadam se da ce biti vredne pracenja.
 15. Član luminica dodao poruka u temi: Ubice mog oca   

  Najavljuju nastavak za Januar sledece godine,verujem da ce pre toga reprizirati proslu sezonu ,da nas podsete.Imali su vremena,nadam se da su nesto doradili,popravili u sledecim epizodama.