luminica

Members
 • Content count

  2084
 • Joined

 • Last visited


Everything posted by luminica

 1. luminica added a post in a topic Sito za misli   

  Nije me dugo bilo,a mislila sam na vas.Nije foliranje,dok sam gledala Djokovica,rukometasice,mislila komentarise li smuca meceve,da li je Morf jos na starom poslu,kako nam je Veca,Voja,Adrijan...Alli me je internet umorio,plus zdravstveni i ostali zivotni problemi.Malo i osamljenost na ovom mestu.Iskreno,na net pobegnem zbog stvarne usamljenosti,da ne pricam sama sa sobom,ako i na forumu pisem monologe,izgubim volju da svracam. Eto,ja to iskreno. Ipak,nisam zaboravila ovu malu zajednicu.Iako opet nema nikog,svima da pozelim sve najbolje u sledecoj godini,da sve ruzne stvari i uspomene koje ih vezuju za ovu godinu  prekrije optimizam ,a da se u dolazecoj desavaju samo lepe stvari. 
  Sve vas grli luminica
 2. luminica added a post in a topic A Vi, kako 'te?   

  Dobar dan! Paaa,kako ste mi? 
 3. luminica added a post in a topic Nisam mogao/la, a da ne primetim...   

  Odradjeno Smuco 
 4. luminica added a post in a topic A ... šta ti sada radiš?   

  Prenesite joj moje tople pozdrave i podrsku 
 5. luminica added a post in a topic Promene na Facebooku   

  Culi me,ukinuse! Fala Cukeberg 
 6. luminica added a post in a topic Nisam mogao/la, a da ne primetim...   

  Gogo,brinem za tebe..nazepsce ti kolena 
 7. luminica added a post in a topic Nisam mogao/la, a da ne primetim...   

  Spremila se ja za ovo zahladjenje na vreme 
 8. luminica added a post in a topic Nisam mogao/la, a da ne primetim...   

  Bila sam zauzeta strikanjem ove zimske opreme sa avatara 
 9. luminica added a post in a topic A ... šta ti sada radiš?   

  Da trazis vecu platu,ti bre radis kao mirovna misija 
 10. luminica added a post in a topic A ... šta ti sada radiš?   

  Kuku tebi kad se uortace..
 11. luminica added a post in a topic Flegmatičnost   

  Ti meni ne delujes kao flegma.Bar po postovima koje pises. Mozda si u stvarnosti zakopcan i distanciran pa im tako delujes.
 12. luminica added a post in a topic Instagram   

  Nemam. Ne koristim,ne listam,ne razgledam..auuu,zaostala totalno 
  Ja imam averziju na to iznosenje sebe u javnosti..evo,oni koji me znaju i sa fb znaju da ni tamo niceg licnog od mene nema..
 13. luminica added a post in a topic Kurirske službe - iskustva   

  Prijavljujem lose iskustvo sa Bex-om.Narucim nesto sto vredi 280 din,posiljalac posalje i stize mi poruka uvece da stize kod mene.Cekam ceo dan,nista,sutra me zove posiljalac i kaze da je greskom ispustio broj kuce i da je kurir zbog toga vratio paket,iako ima br telefona,i evo on dopisao broji ponovo ga salje.Dobijem ga sutradan i platim 320 din dostavu ..pitam zasto kad je pisalo da su troskovi dostave 150 din,kaze zbog vracanja,nije im praksa da dostavljaju na nepotpune adrese!!?
  Dakle,platila sam vise dostavu nego sto je vrednost paketa,na momenat sam se dvoumila da ga uopste ne uzmem!!Uglavnom,bezobrazluk,i ne znam da li da budem besna na prodavca ili dostavljaca?
 14. luminica added a post in a topic Podizanje svesti   

  Kod mene trenutno slicno..dvoumim se da li da odgovorim.Posebno zbog recenice i pretpostavke u stilu'kladim se da vecina vas ovo nece postaviti na svoj zid',jer eto,taj je saosecajan,a svi sto ne podele su neosvesceni. 
 15. luminica added a post in a topic [RUKOMET] Evropsko prvenstvo 2012   

  Bilo i Evropsko ove godine..ostali ste uskraceni za moje komentare.Verujem da ste svi gledali i  videli da nema sta da se komentarise 
 16. luminica added a post in a topic Sito za misli   

  Ovo mi  je stalno u mislima..i kad naidjem na osobe medju nama,pljuvace po nama samima,kojima je sve drugo sveto,divno,gde smo mi najgori..muka mi je,pitam se gde im je svest bas o ovome..
  Bitan je jer smatram da će buduća civilizacija biti silno osiromašena ako taj narod nestane pre vremena. A nestaće ako nastavi da širi ruke ka svojim neprijateljima i grli strele koje mu razaraju srce. Ako nastavi da pristaje na ulogu krvnika da bi dokazao da to nije, ako nastavi da ćuti da ne bi uvredio svoje dželate, ako nastavi da pristaje na kompromise u kojima samo on gubi. 
  Ja sa silnom radošću posmatram taj svoj svet budućnosti, radujem mu se iako ga neću doživeti. Ali dok taj dan ne dođe, moj mali narod mora da nauči da preživi. Da bi jednog dana mogao da utka svog Teslu, svog Pupina, svoje Miroslavljevo jevanđelje, svog belog anđela i onaj natpis iz zgrade Crvenog krsta u Ženevi u tkanje velike ljudske civilizacije.
  Zato nije znak mržnje reći onim zabarikadiranim malim narodima "Ubijali ste nas srbosekom. Imali ste logor za decu. Bombardovali ste izbegličku kolonu." To je samo stvarnost koje moramo da budemo svesni da bismo znali da je prepoznamo u budućnosti i od nje se odbranimo. Budimo i kosmopolite. Ja ne bih ni znao drugačije. Ali napravimo bar mali zidić oko sebe da ne bismo bili mrtve kosmopolite.
   
 17. luminica added a post in a topic Srećan rođendan, forumaši!   

  Svima srecni rodjendanci 
 18. luminica added a post in a topic Do kog ste zaključka danas došli?   

  Ja nikom nisam falila..niko nije primetio ni da me nema..smrc,smrc..
 19. luminica added a post in a topic Net neutrality - bitka za slobodan internet je izgubljena?   

  Mislim da i sad postoji ogranicenje sta je za net sta nije..ti si misljenja da je sve dostupno? Onda sam ja veci teoreticar zavere od tebe.Recimo ja mislim da se vrlo vesto plasira apsolutna sloboda putem neta,a da se i sad i te kako zna sta se gleda,sta privlaci paznju,sta je dostupno,sta plasirano radi eksperimenta.Inace,licno me raduje blaga smrt neta,previse je snage dobio,previse se zloupotrebljava .Previse smo ga olako uzeli i sami ga -hranimo-.Ranije ga nije bilo,ipak se sve saznavalo.Postoje i drugi izvori informisanja ili to zaboravljamo.
 20. luminica added a post in a topic Net neutrality - bitka za slobodan internet je izgubljena?   

  Nisam zabrinuta.Mislim da je macka izasla iz dzaka i da nema sanse da je ponovo vrate unutra.Ljudi ce naci nacin kako da ovo zaobidju,izvrdaju,proguraju..kasno.
 21. luminica added a post in a topic Sito za misli   

  Gogo,srce mi se pocepalo dok sam citala ono gore,jer znam,ZNAM o cemu pricas,dozivela...morfe,sklanjaj to!!
 22. luminica added a post in a topic Vakcinacija dece   

  - Morbile su male boginje, one su jedno M u MMR vakcini. To je veoma zarazna, opasna bolest, koja za posledicu ima upale pluća, oticanje mozga, gluvoću i smrt. Postoji vakcina i čovek se može zaštiti. Varičele su ovčije boginje i za njih kod nas ne postoji obavezna vakcinacija (može se kupiti) i većina nas je preležala te boginje. Znači, ova epidemija nije ovčijih boginja, već morbila koje su veoma zarazne i opasne.
  - Od 1971 se daje monovakcina za morbilu. Od 1978 daje se MM vakcina i za ove dve ne postoji revakcina. Od 1993 postoji MMR i revakcina. Svi vakcinisani pre 1993 mogu biti zaraženi, ali će im bolest i klinička slika biti lakša.
  - Kako se vakcinisana osoba može zaraziti akoje već vakcinisana? Postoji nešto što se zove imunitet krda. Ako je više od 95% populacije vakcinisano, svi se štitimo u krug. Najviše najosetljivije članove društva - bebe koje još nisu stasale za vakcinaciju I decu koju zbog zdravstvenih problema ne mogu da prime vakcinu.
  - MMR vakcina ne izaziva autizam. Endru Vejkfild je britanski istraživač koji je doveo u vezu mmr vakcinu sa autizmom. Dokazano je da mu je istraživanje bilo lažno i plaćeno od strane druge farmaceutske kompanije koja je htela da razvije novu vakcinu. Oduzeta mu je lekarska licenca i on je pobegao u Ameriku. Od tada širi te glasine, iako je bilo bezbroj istraživanja od tada i nema VEZE između MMR vakcine i autizma.
  - Autizam se javlja više kod dečaka nego kod devojčica, da li to znači da vakcinišemo dečake više nego devojčice? Iako se broj vakcinacije sa godinama smanjuje, broj dece koja su na autističnom spektrumu raste, tako da očigledno vakcine nisu uzrok tome.
  - pedijatri ne mogu da vam potpišu da detetu od vakcine neće biti ništa, jer svaki lek ima kontraindikacije, ne potpisuje vam ni za brufen ni paracetamol, a i od njih može biti opasnih neželjenih dejstva.
  - "Nisu to iste vakcine koje smo mi primali" - Nisu, ove su bolje. Svaka vakcina prolazi provere i konstantno se usavršavaju.
  - "Amerikanci nas pomoću vakcina sterilišu" Shvatate koliko ovo smešno zvuči. -Ako već morate da verujete u neku teoriju zavera, hajde u tu da su nam Amerikanci podmetnuli laž da su vakcine štetne, mi se ne vakcinišemo i pomremo od bolesti koje su skoro iskorenjene u svetu.
  Izvor odgovor jedne doktorke na fb
   
  Meni je ovo sasvim dovoljno objasnjenje.
 23. luminica added a post in a topic Promene na Facebooku   

  Jos jednom da reknem,meni se ne dopada 
 24. luminica added a post in a topic Serije koje trenutno pratite   

  I ja redovno pratim ,jeste sjajna.
 25. luminica added a post in a topic Do kog ste zaključka danas došli?   

  Dosla si ..ja vec mislila da si nas zaboravila