Idi na sadržaj

Privatni detektivi u Srbiji


Preporučene poruke

Blic:

Vlada Srbije trebalo bi ove nedelje da odluči da li će se Predlog zakona o detektivskoj delatnosti, kojeg je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio kao neustavan, naći u skupštinskoj proceduri. Ceo članak

---

Šta mislite o ovome? Da li je ok dozvoliti i zakonom urediti rad detektivskih agencija i privatnih detektiva u Srbiji?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Opet jadikovanje nad privatnošću... :wacko:

Naravno da treba urediti njihov rad, doneti propise o tome šta se sme a šta ne. Osetljiva oblast je u pitanju, potrebno je definisati pravila. Naši zakonodavci često znaju uništiti i zakomplikovati i najjednostavniju stvar koje se dohvate, pa bih obratio pažnju na sadržaj tog zakona - moguće da su opet nešto zeznuli.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sad zamisli ti imaš privatnu firmu i konkurencija te špijunira i otkriva tvoje poslovne tajne :) ne da bi bilo jadikovanja nego i čupanja kose. Naravno to se i sada dešava samo što to baš i nije legalna rabota a ovakav jedan zakon bi mogao da još više omogući rad ljudima koji se bave takvim stvarima. Sa druge strane rad privatnih detektiva može biti višestruko koristan za nekoga ko ga angažuje za neke legalne radnje tipa da pronađe nestalu osobu ili tako nešto. Zakon po mom mišljenju treba doneti ali treba biti jako pažljiv prilikom njegovog pisanja i ne sme se ostaviti prostora nikakvim zloupotrebama, jer ovu oblast treba zakonski urediti iz prostog razloga što u Srbiji ima više detektivskih agencija i ko zna koliko tih privatnih detektiva koji već uveliko rade.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Zbog tog zamišljanja i kažem da treba utvrditi šta se sme a šta ne. :) Jedno je ako ti tu tajnu saopšti zaposleni u kompaniji za izvesnu novčanu sumu (tada odgovara samo menadžmentu kompanije), a drugo ako upadneš u bazu podataka i ukradeš tajnu. Treće je ako podmitiš državnog službenika da ti je otkrije, itd... I u poslu privatnog detektiva postoji tračak morala, samo je linija malo tanja nego inače. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...