Morpheus

Administrators
 • Content count

  10650
 • Joined

 • Last visited


About Morpheus

 • Rank
  Administrator
 • Birthday 11/19/1981

Profile Information

 • Gender Male

Recent Profile Visitors


113,674 profile views

Morpheus's Activity

 1. Morpheus added a post in a topic: Vaš desktop - na mobilnom   

  Nisam dugo... iOS 14 beta

   
  Pročišćena tema, obrisani postovi bez slike, najviše mojih.  
 2. Morpheus added a post in a topic: Serije koje trenutno pratite   

  Tu je i Sedma od Devet!  Vama koji niste pratili Zvezdane staze to ne znači ništa, ali ja počinjem da obožavam ovu seriju.  
 3. Morpheus added a post in a topic: A ... šta ti sada radiš?   

  Poremetio mi se interni časovnik. Ustao sam pre sat i po iako sam u pola godišnjeg odmora, vrteo sam se po krevetu i prosto odustao, čekam da mi se prispava ponovo.   Kad krenem ponovo da radim žaliću se da sam nenaspavan.  
 4. Morpheus added a post in a topic: Serije koje trenutno pratite   

  Zvezdane staze: Pikard (Star Trek: Picard)
  Odgledao sam ceo serijal Zvezdanih staza (osim originalne serije koja me smorila nakon nekoliko epizoda) i uvek me vuče da pogledam sve novo što se pojavi u vezi njih. Čim sam video naslov znao sam da neću odoleti. Serija je u izdanju Amazona i prati život admirala Pikarda godinama nakon penzionisanja iz Zvezdane flote. Priča se naslanja na događaje iz Star Trek: The Next Generation i počinje kad se devojka koja je po svemu sudeći "ćerka" komandanta Date neočekivano pojavi u Pikardovom voćnjaku u Francuskoj.  Pogledao sam samo prvu epizodu i sasvim je ok, definitivno gledam nastavak.
 5. Morpheus added a post in a topic: Izbori   

  Meni je teško da opišem kako se trenutno osećam u vezi ovih izbora. Mota mi se po glavi reč veleizdaja. Ali... od strane koga? Deluje da je KOMPLETNA politička struktura jedne zemlje, od vrha ka dnu, od vlasti do opozicije i NVO organizovano počinila veleizdaju! Ovo što se događa je totalno nerealno.
  Ljudi, izbori su oboreni. Oborila ih je, od svih mogućih organizacija, DJB. SNS je namestio izbore, lažirani su zapisnici. Pogaženi su svi zakoni, istekli su svi rokovi, sudovi prepravljaju svoje odluke, RIK donosi konačna rešenja i dodeljuje mandate iako se 2700 tužbi nalazi pred nadležnim sudovima, Upravni sud u rešenjima tvrdi da KONVENCIJA O LJUDSKIM PRAVIMA NE VAŽI. Mediji totalno ignorišu celu situaciju. Opozicija totalno ignoriše celu situaciju. Tužba za ovo je podneta Savetu Evrope i uskoro će se naći pred Evropskim sudom pravde! NIKO ne reaguje. Svi se ponašaju kao da je stanje redovno, kao da se ništa nije dogodilo. IZBORI SU PALI.
  Šta se događa? Da li smo toliko ubijeni u pojam? Ustav i zakoni ne važe?
 6. Morpheus added a post in a topic: Politički kompas   

  Ja bih rekao da sam pre negde tu gde si ti nego ovde gde sam ja.  Prvi put sam ovako mnogo levo, neprijatno mi je... voleo bih da znam koje pitanje, tj. odgovor me odvelo toliko ulevo. Možda ih je i nekoliko, bio sam malo oštriji prema korporacijama nego inače.  
 7. Morpheus added a post in a topic: Politički kompas   

  Ubacio sam link....
 8. Morpheus added a post in a topic: Politički kompas   

  Ima jedna zanimljiva stranica na bespućima interneta na kojoj ispunjavate test vezan za vaše stavove po raznim političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima i koja vam na kraju daje vaš položaj na "političkom kompasu". Već nekoliko puta sam ispunjavao taj test proteklih godina i zanimljivo mi je kako se na njemu polako pomeram ulevo i na dole - sve više sam "left libertarian" kako vreme prolazi. Levi liberal, recimo. Davnih dana kad sam prvi put radio test mislim da sam bio poprilično desno, čak authoritarian right.  
  Test u osnovi otkriva da li ste na političkoj skali skloniji kontroli (authoritarian) ili slobodi, pravima grupa i pojedinaca (libertarian). S leva na desno, da li ste skloniji socijalizmu ili kapitalizmu (uopšteno govoreći), odnosno da li i koliko vas više zanimaju prava pojedinaca ili korporacija.
  Ovako to izgleda u mom najnovijem pokušaju da se klasifikujem:

   
  Ja sam ovde, rekao bih, previše levo, gotovo komunista. Ne opirem se baš toliko kapitalizmu, ali smatram da će korporacije ovakve kakve su sad pri izboru šta je dobro za njih, a šta za radnike i/ili opšte dobro, uvek odabrati ono prvo.
  Kako vi "stojite" na testu? Ako vas ne smara da popunite, ne traje dugo.  
  LINK: https://www.politicalcompass.org
 9. Morpheus added a post in a topic: Izbori   

  Ja se lagano mirim sa ovom situacijom. Nemamo političku kulturu, demokratija se ovde nije primila. Srljamo iz jedne diktature u drugu. Džaba smo krečili.  
  Imam rešenje. Nije demokratsko, nije civilizacijsko. Moratorijum na glasanje ljudima starijim od 60 godina i onima sa koeficijentom inteligencije nižim od 100. Ili od 90, neka istraživanja kažu da nam je prosek niži od 100. Za ostale, test političke pismenosti. Možeš da izađeš na izbore ako imaš potvrdu da si osoba mentalno sposobna da doneseš racionalnu odluku usled razumevanja političkog procesa i koristi/opasnosti koje on sa sobom nosi, kao i poznavanja ustavnih i zakonskih obaveza izabranih lica.
 10. Morpheus added a post in a topic: Planiram...   

  Planiram.  Naredne godine u ovo doba bi trebalo da potpišem "sveti gral",  ugovor na neodređeno vreme.
  Ideja je da do tad skupim što je više moguće para na gomilu, a da za ostatak podignem kredit. Zubi su mi u tradicionalno srpski očajnom stanju. Oduvek su takvi, iz detinjstva vučem taj problem. Delom verovatno genetika, delom i nemar. Ali došlo je do faze u kojoj mora da se reaguje. Mlad sam da bih išao na varijantu standardne proteze, zuba u čaši, pa idem na "holivudski" osmeh, implante i keramiku. Košta mnogo, ali mislim da vredi, garancija je doživotna. Kolege me plaše da to "jako boli", ali... ako treba da trpim bolove mesec dana da bih narednih 30 godina bio bezbrižan - neka bude.  
  Šta vi planirate u nekom skorijem periodu? Znam da mi pravimo planove, a svemir se smeje, ali podelite s nama da vam pošaljemo malo pozitivne energije.  
 11. Morpheus added a post in a topic: Misli kojima se smesim   

   Tako smo mati i ja tamo negde devedes'prve "pravili" portret Deda Mraza za neki školski projekat za ocenu. Moj doprinos je bio gotovo pa ravno nula, u skladu s neprevaziđenim slikarskim talentom koji posedujem. Dodao sam možda par stvari. Rad je bio za peticu. I zaista je bio, ispalo je fenomenalno do tačke da je bilo sasvim logično pomisliti da ja uopšte nisam bio u prostoriji dok je rad nastajao.   Ne sećam se da li je bilo kakve kazne, ali priznanja je bilo - bilo je prosto previše očigledno. 
 12. Morpheus added a post in a topic: 100 evra od države   

  Ja sam dobio među prvima. Preko reda zbog dobrog vladanja.  Nisam ih ni video, otišlo odmah na krečenje... čekamo novi talas virusa.  
 13. Morpheus added a post in a topic: Naši muzički lapsusi   

  Pa da, nema čarobnog jutra jer će se samorokne sutra.  
 14. Morpheus added a post in a topic: Naši muzički lapsusi   

  Nisam dugo  Podelio sam ovo pre neki dan na Facebooku:
  "Nikakva čarobna jutra, zaljubiću se sutra"
  u mojoj verziji postalo je
  "Nikakva čarobna jutra, znaj ubiću se sutra"   
 15. Morpheus added a post in a topic: 100 evra od države   

  Jesam, "Fizičko lice je u statusu dodeljivanja bankovnog računa". Iako ga već imam.   

Status Feed 1. Smucalica » Morpheus

  al' me tastatura zaj.... poupadale mrve od belih semenki, pa sad sve zapinje... :dry: sutra ću 'nako da se igram sa dugmićima i usisivačem :lol:

 2. Smucalica » Morpheus

  ne staj mi na mukuuuuu.... :blabla:

 3. Morpheus » Smucalica

  'oće biti skor 4-14? :lol: Kuku, još šes' mečeva... :kez:

 4. Smucalica » Morpheus

  mi smo u Madridu :kez: došli na megdan kraljevskom klubu... pa, kom opanci, kom obojci... svejedno, ja navijam :ajde:

 5. Morpheus » Smucalica

  Ako ćeš mi verovati, nem pojma ko uopšte igra za nas... :lol: Stara majka bila tu, pa sam malko van tokova. Biće verovatno k'o i obično, tresla se gora rodio se miš. :)

 6. Smucalica » Morpheus

  di si šefe :kiss: vredan? počinje basket... šta misliš, imamo li šanse? :kez:

 7. Smucalica » Morpheus

  Nije odmarajuca, nego radna poseta :) A odma' sutra sam natrag... :mahanje:

 8. Morpheus » Smucalica

  :uzbud: lepo se provedi! :kiss:

 9. Smucalica » Morpheus

  Masem sa zapada :mahanje:

 10. vojo » Morpheus

  Nema na cemu...drago mi je da ti se svidja...i ne zalim nista samo da knjige izgleda fino...inace knjiga je dobila...ovde kod nas...nagradu za najbolju knjigu za djecu za 2013... a zabici sam ostavio neku drugu knjigu...:)

 11. Morpheus » vojo

  Preuzeo sam knjigu danas, prava lepojka međ' izdanjima, baš mi se dopadaju pesmice. :ok: Hvala još jednom. :pivce:

 12. Smucalica » Morpheus

  Znam :zagrljaj: Salim se malko...

 13. Morpheus » Smucalica

  Nije ni bio cilj. :zagrljaj:

 14. Smucalica » Morpheus

  Ne mozes me najediti... lep mi je dan :) Moj Partizan :srce:

 15. Morpheus » Smucalica

  Znači jedva. :lol: :kiss:

 16. Smucalica » Morpheus

  Sredili smo ih - onako, po ps-u :uzbud:

 17. Smucalica » Morpheus

  :lol: doooobrooo... ja samo da priupitam :fijuk:

 18. Morpheus » Smucalica

  Privlače muv... ovaj, posetioce. :fijuk:

 19. Morpheus » Smucalica

  I tebi, Smuci! :kiss: Da bude bolja, da nam ne budeš naopaka. :zagrljaj:

 20. Smucalica » Morpheus

  sve najbolje u Novoj, šefe... :kiss: