Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Šetnje na dužim ili kraćim relacijama,

su postale neizostavni deo mog životnog ritma.

Prijaju mi.

Bistre um... Sve što je negativno - nestaje...

Šetate li? Da li vam više prija solo, ili šetnja u društvu?

Da li vam zameraju, kao meni, da brzo hodate?

Imate li uopšte vremena za ovakvu vrstu psiho - fizičkog pražnjenja? :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ranije nisam imao običaj da, onako namenski, "idem u šetnju". U poslednje vreme se s vremena na vreme setim da bi to bila korisna vežba, pa metnem slušalice u funkciju i lagano se uputim kojekude. Moram priznati da mi prija. :uredu:

U tim trenucima čak uspem da smanjim brzinu kretanja na nešto što nije jurnjava. Da, uvek brzo hodam kad sam sam. U društvu uspevam da se kontrolišem i prilagodim brzinu drugim učesnicima u saobraćaju. (:lol:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mrzim da shetam,jakoo to mrzim ,ali desi mi se da mesec dana nogu ne pomerim i onda odem do vikendice peske (35km) i umrem ko stoka. Taj put uvek donese neku novu misao,neku novu ideju bla bla bla....znaci idem iz krajnosti u krajnost :) Il se ne pomeram il obidjem svet ;)

p.s. znaju neki s foruma kuda sam ih vodila peshke hihih :plaz:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nista blagorodnije za zdravlje nema od setnje..:uredu:

To je fizicka aktivnost koju mogu da upraznjavaju svi, od najranijeg doba, do najpoznije starosti..

Korisna je i psihicki i fizicki i trebalo bi je svakodnevno upraznjavati..a mnogi se sete kada se vec jave zdravstveni problemi ili problemi sa gojaznoscu..

Hodam..obozavam da hodam..

Kad me stisnu problemi, tada mi prija da setam sama..ali setnja sa decom je ipak najlepsa..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Volim da šetam... ne koristim ni gradski prevoz, niti sam vozač, tako da svakodnevno šetam... slušalice u ušima, korak po korak lagano kroz grad i tako mi je najlepše... moje misli se sabiraju i oduzimaju, maštam, planiram, rešavam probleme... gomilu stvari tada uradim. Volim puste, nepoznate ulice, krenem... pa kud me put nanese. Ne volim tada gužve, saobraćaj i buku, ni mogućnost da sretnem nekog poznatog da me zaustavi... jednostavno hodam sama...

Do nedavno, te šetnje su bile sa mojim dečacima, hodali smo po gradu, upoznavali imena ulica po gradu, objašnjavala sam im gde se šta nalazi i dr. Sad, dečaci su malko porasli, nedostaju mi naše šetnje, onako, kao onomad... no, sve ima svoje vreme, pa tako i mi sada imamo neke nove rituale koje volimo...:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Svakodnevno prelazim preko desetak kilometara pesaka. Trudim se da hodam sto brze...bitno mi je da ubrzam puls, jer mi je to 'dostupna' fizicka aktivnost...zamena za neki trening. Spora setnja me umori (kao i zastajkivanja), tako da najvise volim da pesacim sama. Moram da imam udobnu obucu, i to mi je mali problem....ali tasne su mi takve da u njih moze da stane rezervni par (one pe-pe cipelice :stid2: ). Kada naidje period mirovanja, kao sad za praznike, lepo mi nije dobro...prosto mi je organizam navikao na 'tu kilometrazu'.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Volim da šetam,i šetam onako brzi hod to je vrlo korisno.Korisno je za zdrav duh i lep ten,odagna negativne misli,(šalim se).

Šetnja je postala moderna terapija kod saveta lekara kada imate povišen pritisak povešan lipidni status,kada se zamarate i kada ste se ugojili.E sve je to lepo,poželjno mislim šetnja.I pomaže verujte.

Kažu dovolno je makar pola sata prošetati,ne nije.Šetnja od pet kilolometara čini nešto za vaše zdravlje,no bolje išta nego ništa.

Ako ste pušač nemojte u toku šetnje slučajno da stanete i zapalite cigaretu,ni slučajnooooooooooooooooo.:crkoh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sutra cu slimo prilika da se nasetam :dry:

Ne volim setnje po Beogradskim ulicama(sreca pa prodje ovaj Pitin danas:lol:)

Inace sam manijak za setanje po prirodi,nekad sam bila aktivan clan planinara,kako je to bio lep period mog zivota :(

Danasnji tempo zivota mi ne lezi,svi negde jure i kad pomenem nekom od prijatelja da idemo nekud na vikend na"vazduh"svi imaju isti problem **** :beyond:

Inace kada sam u rodnom gradu jako malo koristim usluge taksija,nista nije daleko sve na po par kilometara,pa tako da dole nadoknadim sve ovo sto sedim(lezim :roll:) u Beogradu :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Šetam u mislima...šetam u stvarnosti. Nema ništa ljepše kad onako sa slušalicama u ušima, ako je grad u pitanju, jer ne volim da čujem gradsku vrevu, prolazim kroz more prolaznika...zamislim da sam u nekoj igrici, ja vs. svi oni, i odlična muzička podloga. Nemam način da utvrdim tačan broj pređenih km...ali mislim da i 10-ak pređem kada odlučim da u Sarajevu ne koristim prevoz, nego sama sebe prevezem. :)

U prirodi uživam, zastanem, osluškujem. :)

Božiji dar je svima nama koji možemo da hodamo, da se krećemo...ne treba olako shvatati sve to.

:girldance:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 7 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...