Idi na sadržaj

ATP turniri 2011.


Preporučene poruke

Može li Tipsarević do treće titule?

Srpski teniser Janko Tipsarević u nedelju od 13 sati igra finale turnira u Sankt Peterburgu sa Marinom Čilićem iz Hrvatske.

Čilić je do sada dobio pet od šest njihovih međusobnih okršaja, ali u jedinom ove godine slavio je Tipsarević – u Majamiju je bilo 6:3, 7:6.

Hrvat je na putu do finala eliminisao Bubku, Devarmana, Sepija i Južnog, a Janko je bio bolji od Rohusa, Berera, Staračea i Bogomolova.

Čilić je trenutno 22. teniser na ATP listi, a najbolji plasman imao je u februaru prošle godine, kada je bio deveti na svetu. U karijeri je osvojio pet titula, a ove sezone je tri puta bio vicešampion – u Marselju, Umagu i Pekingu.

Tipsarević će se u svom petom ovogodišnjem finalu boriti za treću titulu, pošto je prethodno trijumfovao u Kuala Lumpuru i Moskvi.

***

šta kasti, sem :ajde::ajde: :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 120
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

:uzbud: Da li sam vam već rekla da najvolem kad počisti Mareja Kakav meč! Neverovatno! Kompletna igra, poeni, povratak i dokusuravanje ovog Mareja Nole, ti si CAR!!! :jupi:

C c c To si trebao gledati. Nole je već na AO-u pokazao da je trenutno najbolji igrač na svijetu. Sa njegovom ovakvom igrom, kada je u svom elementu, Federer mu ne može apsolutno ništa. Uživanc

:srce: za Evilku Đoković – Kubot (12.00) Najbolji srpski teniser Novak Đoković u sredu počinje takmičenje na Mastersu u Rimu. Đokovića, koji je bio slobodan u prvom kolu, od 12 časova na Cen

Janko bez titule u Sankt Peterburgu

Srpski teniser Tipsarević nije uspeo da osvoji treću titulu za manje od dva meseca pošto je u finalu u Sankt Peterburgu izgubio od Hrvata Marina Čilića.

Čilić je do šeste pobede u sedam njihovih međusobnih okršaja došao sa 6:3, 3:6, 6:2, posle dva sata i 18 minuta.

Uprkos porazu, Tipsarević i dalje ima šansu da se plasira na završni Masters sezone u Londonu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Danas počinje ATP turnir u Bazelu iz serije 500 :ajde:

Nole igra danas u 18.30 protiv Gzavijea Malisa iz Belgije.

Na ovom turniru igraju skoro sva imena iz prvih top 5 :uredu: Rodžer Federer, Endi Mari, Tomaš Berdih, Mardi Fiš, Endi Rodik i dr.

Tipsarević igra sa Florijanom Majerom iz Nemačke.

Troicki je već na startu ispao od Markosa Bagdatisa.

I da... ovo je prvi zvanični Noletov meč nakon Davis cupa gde je predao meč zbog povrede... jedva čekam da ga vidim ponovo na terenu, kako će odigrati i da li može da završi sezonu onako kako priželjkujemo :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Đoković prošao izuzetno težak test

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedio je Belgijanca Gzavijea Malisa sa 6:2, 4:6, 7:5 u prvom kolu turnira u Bazelu.

Novak će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz okršaja Tobijasa Kamkea i Lukaša Kubota.

U prvom takmičarskom meču od sredine septembra Novak nije blistao, videlo se da je pauza ostavila traga, ali ipak je uspeo da ostvari trijumf za dva časa i 12 minuta igre.

Prvi gem Đoković je dobio lako, a zatim je već u narednom gemu napravio brejk iskoristivši drugu brejk priliku. Novak je igrao solidno, ali mu je i Malis dosta pomogao neiznuđenim greškama.

Kako je vreme odmicalo, Đoković je igrao sve bolje i bio je opasan u svakom gemu na servis rivala.

Jedinih problema na svoj servis imao je pri vođstvu 4:2, kada je od 0:30 osvojio četiri uzastopna poena. Zatim je Novak napravio još jedan brejk i osvojio set iskoristivši četvrtu set loptu.

U drugom setu Malis je podigao nivo igre, lako je dobijao gemove na svoj servis, a Novakov procenat prvog servisa naglo je opao i Belgijanac je u petom gemu imao dve vezane šanse za brejk.

Međutim, Novak je tada odservirao as, zatim je lepo izgrađenim poenom i ’vinerom’ iz forhenda anulirao i drugu brejk priliku, da bi potom osvojio još dva poena i poveo sa 3:2.

Ipak, Malis nije posustajao, u devetom gemu je došao do brejka i zatim bez problema izjednačio u setovima (6:4). U celom drugom setu Belgijanac je izgubio samo tri poena u svojim servis gemovima.

Belgijanac je odigrao fantastično drugi set i nije mogao još dugo da održi tako visok nivo igre. Mali pad početkom trećeg seta Novak je iskoristio da napravi brejk i povede sa 3:0 bez većih problema.

Taman kada se činilo da će Đoković rutinski privesti meč kraju, prvi nosilac odigrao je vrlo traljav deveti gem i protivnik se vratio u život. Novak se lošije kretao i Malis je stvorio tri uzastopne šanse za brejk, koje je Đoković neutralisao najviše zahvaljujući dobrim servisima.

I četvrtu je spasao jer je Malis promašio lak smeč, ali na petoj je Novak napravio duplu grešku i poklonio je gem suparniku (5:4).

U desetom gemu Đoković je došao do meč lopte, ali je Malis sjajno odservirao i zatim osvojio još dva poena u nizu. Međutim, Belgijanac nije izdržao do taj brejka – u 12. gemu odigrao je očajno i sa četiri uzastopne greške izgubio je meč.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Đoković: "Veoma prijatan meč" :ajde:

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Poljakom Lukašom Kubotom (6:1, 6:2) u trećem kolu turnira u Bazelu da je odigrao veoma prijatan meč.

"Ovo je bio veoma prijatan meč za mene. Razumljivo je što nisam imao odgovarajući ritam posle šest nedelja neigranja. Međutim, na današnju igru zaista ne mogu da se požalim. Sutra ću pokušati da odigram još bolje", kazao je Đoković.

Đoković je odservirao četiri as servisa na meču, a protivnik je na njegov servis uzeo deset poena.

"Počeo sam da serviram tek dva-tri dana pre prvog meča na turniru. Još uvek imam problema sa drugim servisom. Najvažnije je da sam se oporavio od povrede leđa, jer je to bio najgori period u mojoj karijeri. Iskreno, nisam još sto odsto spreman i ne očekujem da ću to biti ove sedmice. Međutim, moram da ostanem pozitivan i povećavam ritam i intenzitet u svakom narednom meču", poručio je Đoković.

Prvi teniser sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Kipranina Markosa Bagdatisa. Meč počinje u 16.00 časova.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nole: "Pobeđujem, to je najvažnije"

Novak Đoković je izjavio posle prolaska u polufinale ATP turnira u Bazelu da je najbitnije da pobeđuje, iako ne pruža očekivane igre.

"Ne igram kako znam, ali pobeđujem, to je najvažnije. Danas sam iskoristio šansu da se vratim u meč. Znam da će dobra igra doći, ali nestrpljiv sam i ne mogu da dočekam da se to dogodi".

"Počeo sam sporo, bez živosti i Bagdatis je to iskoristio. Mislim da se ključni momenat desio pri rezultatu 3:2, kada sam napravio brejk. Moje telo se još privikava na ovakav način takmičenja".

U borbi za finale srpski teniser igraće sutra sa 31. teniserom sveta, Japancem Kei Nišikorijem, koji je ranije danas pobedio Mihaila Kukuškina iz Kazahstana sa 6:4, 5:7, 6:4.

U drugom polufinalu Stanislas Vavrinka sastaće se sa boljim iz duela Rodžer Federer - Endi Rodik.

Znači, danas u 14.30 :ajde: Nole protiv Nišikorija,

a potom sledi i meč Federer protiv Vavrinke.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Novak: "Jaki bolovi, Pariz možda"

Novak Đoković je, posle poraza u polufinalu turnira u Bazelu, rekao da se nada da će moći da igra na Mastersu u Parizu, ali i da oseća jake bolove.

Najbolji teniser sveta poražen je od Keija Nišikorija u tri seta, a tokom većeg dela meča mučio se prilikom servisa zbog povrede ramena.

„Moje rame je veoma loše, ne želim ni da govorim o trećem setu. Osećam bolove u celom telu, ali se nadam da ću moći da igram u Parizu“, rekao je Đoković.

Prvi reket sveta je, ipak, dodao da će morati da miruje nekoliko dana, a turnir serije 1000 u Parizu počinje već u ponedeljak.

“Ne verujem da ću moći da treniram narednih nekoliko dana. Danas sam jedva uspevao da serviram”, izjavio je Đoković.

Srpski teniser je pre turnira u Bazelu imao šestonedeljnu pauzu zbog povrede leđa koju je zadobio još na US Openu, a obnovio u polufinalu Dejvis kupa protiv Argentine.

***

ovo su vesti o Noletu i sve je ovo posledica naporne i uspešne sezone koju je imao Nole do sada... jednostavno, koliko god on bio fizički spreman, ipak je to na vrhunskom nivou igra koja je trajala skoro celu sezonu....:beyond:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sreda je dan tenisa, pošto pošto danas u Parizu na teren izlaze trojica naših predstavnika – Tipsarević, Đoković i Troicki.

Prvi na teren izlaze od 11h Janko Tisparević i Aleks Bogomolov junior, a po završetku tog meča sastaju se Viktor Troicki i Sergej Stahovski.

Na Centralnom terenu program počinje u 10.30h, a duel Novak Đoković – Ivan Dodig treći je po redu, posle mečeva Ferer – Mau i Šardi – Mari.

Đokovićevo učešće još je pod znakom pitanja.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Lepe vesti danas stižu iz Pariza...

:ajde:Sva tri srpska predstavnika u singl konkurenciji na Mastersu u Parizu prošla su u osminu finala. :ajde:

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Mastersa u Parizu pobedivši Amerikanca Aleksa Bogomolova juniora sa laganih 6:1, 6:0.

Viktor Troicki plasirao se u treću rundu turnira serije 1000 u Parizu pobedivši Sergeja Stahovskog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Novak Đoković zaokružio je sjajan dan srpskih tenisera na Mastersu u Parizu pošto je u drugom kolu pobedio Ivana Dodiga sa 6:4, 6:3.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Preokret Novaka protiv Viktora

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu pobedom nad sunarodnikom Viktorom Troickim.

Đoković je do trijumfa došao sa 4:6, 6:3, 6:1, posle jednog sata i 57 minuta igre.

U četvrtfinalu, srpski teniser će se sastati sa sa boljim iz susreta Italijana Andreasa Sepija i Žo-Vilfreda Conge iz Francuske.

Tipsarević bez Masters kupa

Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je u osmini finala poseldnjeg Mastersa sezone u Parizu, čime se oprostio od učešća u finalnom turniru u Londonu.

Drugi reket Srbije poražen je od Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:4, što je prva pobeda Čeha u pet duela sa Tipsarevićem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Do finala u Parizu su dogurali Federer i Conga i sad naravno, navijam za Congu :ajde:

S obzirom da je dobio u ovoj godini dva okršaja, nadam se da će i ovaj put uz podršku publike dobiti Federera...

:uredu:

P.S. Lepa vest, možda neko i odustane, pa uleti Janko... ipak je to uspeh :uredu:

Srpski teniser Janko Tipsarević zvanično je dobio status rezerve za završni Masters u sezoni, čiji domaćin će biti London od 20. novembra.

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Novak prvo sa Berdihom u Londonu

Prvi reket sveta Novak Đoković u prvom kolu Masters kupa u Londonu igraće protiv Čeha Tomaša Berdiha.

Đoković će na teren izaći tek drugog dana završnog turnira sezone, u ponedeljak, a duel sa Berdihom očekuje ga od 21 čas u „O2 Areni“.

Prvog dana će Srbija, ipak, imati predstavnika pošto Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra igraju protiv Poljaka Marijuša Firstenberga i Marcina Matkovskog.

Njihov meč je treći po redu prvog dana takmičenja u Londonu, a finale sezone otvaraju Kanađanin Danijel Nestor i Maks Mirnji iz Beloruisje protiv Rohana Bopane iz Indije i Pakistanca Aisam-Ul-Haka Kurešija od 13.15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Posle njih na teren izlaze Švajcarac Rodžer Federer i Žo-Vilfred Conga, dok će meč Zimonjića i Ljodre protiv poljskog para početi najranije oko 19 časova. Program prvog dana zatvara duel Španca Rafaela Nadala i Mardija Fiša iz Sjedinjenih Država.

Drugog dana, prvi meč igraju Indijci Maheš Bupati i Leander Paes protiv Šveđaniona Roberta Lindsteda i Orije Tekaua iz Rumunije, a potom sledi susret miljenika domaće publike Endija Marija i Španca Davida Ferera. Pre duela Đokovića i Berdiha, na programu je meč u kojem se sastaju braća Bob i Majk Brajan i Austrijanac Jirgen Melcer i Filip Pečner iz Nemačke.

Završni Masters sezone od nedelje može se pratiti na b92.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

pih :dry: sinoć sam se iznervirala, danas čitam kalkulacije i nemam teksta...

Novak ide dalje ako...

Novaku Đokoviću čak ni pobeda protiv Janka Tipsarevića u poslednjem kolu ne garantuje plasman u polufinale.

Sa druge strane, Janko nema šansu da prođe dalje, ali ima Čeh Tomaš Berdih. Ako Ferer pobedi Berdiha onda Đokoviću nije bitan rezultat protiv Tipsarevića.

Međutim, ukoliko Čeh pobedi Španca sa 2:0 onda Novaku ni maksimalna pobeda protiv Tipsarevića ne bi donela plasman u polufinale.

U slučaju da Berdih pobedi Španca sa 2:1, onda bi Novaku pobeda od 2:0 donela prolaz među četiri najbolja i duel sa Rodžerom Federerom.

U grupi B situacija je mnogo jednostavnija. Federer je pobednik grupe bez obzira na rezultat protiv Mardija Fiša, a drugi polufinalista biće pobednik preostalog mečća u kome se sastaju Rafael Nadal i Žo Vilfred Conga.

Za razliku od grupe gde je Nole, u ovoj A grupi je naj dominantniji Federer i to igra kao nekada...:uredu:

U najavljenoj poslastici, sve se raspalo, posle prvih pola sata igre, jer je u nepunih sat vremena Federer preslušao Nadala sa 2:0.

Federer nikad bolji, a Nadal jedva :hmm:

O Noletu nemam reči, taman da se i ne plasira u 1/2 finale, mora dobro da odigra protiv Tipsarevića,

da malo popravi sliku igre na ovom završnom turniru...:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Možda sa mnom nešto nije u redu,ali ja tenis uopšte,ali uooopšte ne pratim-ne zanima me.Mada mi je drago kada čujem u vestima,ili pročitam u novinama da je neko "od naših" pobedio.Inače,pomalo me nervira ta teniska histerija,mislim-kao,sada,svi odjednom prate (šatro oduvek su pratili),a do pre godinu-dve ih nije bilo briga...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jeco, ne znam zašto misliš da je to histerija, ali je činjenica da smo u poslednjih par godina imali u samom vrhu i tenisere i teniserke, tako da ne vidim zašto ih ne bi stavili u samu žižu javnosti.

Ako to, ničim zaluženo, fudbaleri zauzimaju godinama i deca se pale na Vidića i društvo, koji u reprezentaciji ne urade ništa, ne znam zašto to mesto u medijima ne bi imali teniseri koji to zaslužuju.

Ja pratim tenis dovoljno dugo i znam da od kako je Monika prestala da igra, ovo tenisko društvo zaslužuje naslovne strane :ok: i mislim da je to u redu.

Pored toga smatram da je to lep i dobar sport, čist, bez kontakata sa protivnicima i pored odbojke (upravo zbog toga) ga i volim.

***

Sad, da se vratim na dešavanja u Londonu.

Danas se igraju polufinalni mečevi, prvi je u 15h Federer-Ferer, a drugi par su Berdih-Conga od 21h.

U prvom meču mislim da Ferer nema mnogo šanse, s obzirom na trenutnu igru Federera, ali ipak ću navijati za njega, a u drugom bi volela da vidim Congu kako slavi :uredu:

Danas će biti pravi sportski dan, s obzirom na tenis, derbi a i vaterpolo :ajde:

Teško ćemo se dogovoriti šta da gledamo :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...