Idi na sadržaj

Stiže vikinški smak sveta


Preporučene poruke

Kraju sveta prethodiće tri jake zime, između kojih neće biti leta, nestaće moral i širom sveta će se voditi bitke i ratovi, a to će se desiti 22. februara 2014. godine, verovali su Vikinzi

Zvuk iz antičkog instrumenta sinoć je u gradu Jork označio početak odbrojavanja 100 dana do kraja sveta, takozvane vikinške apokalipse, piše “Dejli mejl.” Proročanstva nordijske mitologije kažu da će se Sudnji dan desiti za tačno 99 dana.

Legenda kaže da je nordijski bog Heimdal dunuo u rog, kako bi upozorio ljude na nadolazeću propast. Vikinzi su verovali da će kraju sveta prethoditi tri jake zime između kojih neće biti leta, nestaće moral i širom sveta će se voditi bitke i ratovi.

Vuk Skol će pojesti Sunce, a njegov brat Hati proždraće Mesec, što će dovesti do nestanka zvezda, a Zemlju će obaviti večna tama. Eksperti za nordijsku mitologiju su izračunali da su Vikinzi verovali da će se to desiti 22. februara 2014. Tog dana svet će pogoditi zemljotresi, nivo mora će se podići, a zemlja i tlo će biti prekriveni otrovom.

Daniel Dardagan iz norveškog Vikinškog centra u Jorku kaže da su se nedavno i dogodile stvari koje se podudaraju sa onima iz proročanstva, pa bi tako nadolazeća jaka zima mogla da se protumači kao “više njih spojene u jednu”, a simptomatična je i pojava zmijolikih riba koje su se nedavno pojavile na obalama Kalifornije, koje su, kako tvrdi Dardagan, identične onima iz mitova.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...