Idi na sadržaj

Indija: Ako imate seks, venčani ste


Preporučene poruke

Ako se nevenčani par upusti u seksualne odnose, smatra se supružnicima i mora da se “razvede”, kako bi svako od njih mogao dalje da traži sreću u ljubavi, odlučio je indijski sud.

rajkumar1220 / Flickr.com

Muškarci i žene koji napune 21 odnosno 18 godina i upuste se u seksualne odnose, biće zakonski smatrani bračnim parom, odlučio je sud u Čenaju (ranije Madras).

Iz suda poručuju da je registrovanje braka, kao i ceremonija venčanja samo formalnost koja potvrđuje da je društvo prihvatilo novopečeni bračni par.

Čim se pronađe dokaz da je par stupio u seksualne odnose, bračni status utvrđuje Porodični sud.

Takođe, ukoliko partneri odluče da se raziđu i traže novu ljubav, moraju da se razvedu.

Do takve presude je došlo u jednom slučaju o supružničkom izdržavanju, kada je niži sud odlučio da žena ne zaslužuje materijalnu zaštitu oca njeno dvoje dece, jer ne postoji dokaz da su oni u braku.

Sudija Visokog suda C. S. Karnan presudila je, međutim, da je par “vodio bračni život u istom domaćinstvu i dobio dvoje dece”.

Muškarac je tako morao da počne plaćanje alimentacije od 500 rupija mesečno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne vidim ja tu ništa čudno. Kladio bih se da je rečenica "Ako se nevenčani par upusti u seksualne odnose, smatra se supružnicima i mora da se “razvede”, kako bi svako od njih mogao dalje da traži sreću u ljubavi, odlučio je indijski sud." samo loša ili tačnije rečeno, smišljena provokacija novinara željnih senzacionalizma, samopromocije i povećanja tiraža. Takvu formulaciju ja nikako ne mogu da dovedem u vezu sa veoma logičnom rečenicom: "Sudija Visokog suda C. S. Karnan presudila je, međutim, da je par “vodio bračni život u istom domaćinstvu i dobio dvoje dece”." jer i kod nas to važi za vanbračnu zajednicu, koja se u mnogome tretira isto kao i bračna.

Izmenjeno od strane člana Adrijan
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...