Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Australia Open 2013

Počeo je i prvi GS u ovoj godini i naši su danas bili vrlo uspešni :)

Srpski predstavnici u Melburnu ostvarili su pet trijumfa i jedan poraz prvog dana, a takmičenje je završio samo Viktor Troicki.

Srbi 5/6, izgubio samo Troicki

Troicki je poražen od Čeha Radeka Štepaneka posle pet setova, dok su za razliku od njega sigurni redom bili Jelena Janković, Novak Đoković, Vesna Dolonc, Janko Tipsarević i Ana Ivanović.

Za sada je prvi dan obeležila pobeda Šarapove bez izgubljenog gema, sigurne partije Li i Venus Vilijams, otpor Bojane Bobušić Agnješki Radvanjskoj, ali i eliminacija Grigora Dimitrova.

Ana furiozna na startu

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović sjajno je startovala u Melburnu, pobedom nad Mađaricom Melindom Cink sa 6:2, 6:1.

Ivanovićevoj je na startu prvog Gren slema sezone za trijumf bio potreban tačno jedan sat.

U drugom kolu, Ana će igrati Čan Jung-Jan iz Kineskog Tajpeha, koja je eliminisala Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 6:1, 1:6, 6:1.

Kraj za Viktora posle maratona

Posle četiri pobede srpskih predstavnika, prvi koji je završio svoje učešće na Australijan Openu je Viktor Troicki.

Troicki je poražen od Čeha sa 5:7, 4:6, 6:3, 6:3, 7:5, posle skoro četiri sata igre.

Poraz Viktora znači da u trećem kolu neće doći do potencijalnog srpskog susreta, pošto je projektovanim žrebom trebalo da se sastane sa Novakom Đokovićem.

U drugom kolu, Štepanenkov protivnik će biti Španac Felisijano Lopes, koji je pobedio sunarodnika Arnaua Bruhis-Davija sa 6:3, 6:2, 6:4.

Janku derbi prvog kola

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo trijumfom nad Lejtonom Hjutom sa 7:6 (7:4), 7:5, 6:3 na otvaranju večernjeg programa na "Rod Lejver" areni prvog dana Australijan Opena.

Tipsarević je do trijumfa došao uprkos povremenim padovima u igri, a na kraju mu je za pobedu bilo potrebno tek nešto više od tri sata igre.

U drugom kolu, Janko će igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka, koji je slavio protiv Žila Milera iz Luksemburga sa 6:2, 6:4, 7:6 (7:3).

Vesni triler i drugo kolo

Vesna Dolonc je do pobede nad domaćom teniserkom Olivijom Rogovskom došla posle velike borbe u tri seta, sa 5:7, 7:5, 8:6.

Meč je trajao 177 minuta, a srpska teniserka je slavila posle preokreta, pošto je prvo uspela da se vrati posle vođstva Australijanke sa 1:= u setovima, a potom i 4:1 u odlučujućem setu.

U narednom kolu, Doloncovu čeka duel sa Francuskinjom Marion Bartoli, koja je slavila protiv Anabel Medine Gariges iz Španije sa 6:2, 6:4.

Đoković igrao koliko je bilo potrebno za prolaz, Matje savladan u tri seta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Pol-Anrija Matjea sa 6:2, 6:4, 7:5 u prvom kolu Australijan opena.

Francuz je bio nezgodan rival za prvo kolo, u svakom setu pružao je jači otpor nego u prethodnom, ali Novak je ipak rutinski stigao do pobede za jedan sat i 44 minuta igre.

U drugoj rundi Đokovića čeka Rajan Herison, koji je u četiri seta izbacio Santijaga Hiralda. Ukupno, Novak je imao 31 viner i 15 neiznuđenih grešaka, a Matjeov odnos bio je 27/32.

Jelena se plasirala u drugo kolo

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedila Johanu Larson iz Švedske sa 6:2, 6:2. Interesantno je da je Šveđanka u celom meču uzela samo jedan gem na svoj servis, pa ni nešto slabiji gemovi Jankovićeve na servis nisu imali posledice – srpska teniserka došla je do trijumfa za 80 minuta igre.

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Poznato je da Nole na AO ide na het-trik,

jer ako osvoji turnir, biće jedini teniser

koji je do sada uspeo da tri puta uzastopce

podigne ovaj pehar... zato :ajde: :ajde: :ajde:

Danas se sasvim lagano zagrevao i nadam se da na dalje će samo podizati nivo igre i polako ulaziti u formu...

Novak: Ne menjam pobedničku formulu

Prvi reket sveta Novak Đoković izjavio je da neće menjati pobedničku formulu kojom je do sada tri puta osvajao Australijan Open.

„Do sada nisam menjao način priprema za Melburn. Sve je u principu isto, a najvažniji je tim koji me podržava. Samo još treba da startujem“, rekao je Đoković, koji će u Melburnu pokušati da uđe u istoriju kao prvi teniser kome je pošlo za rukom da tri puta uzastopno osvoji trofej na prvom godišnjem Gren slemu.

Đoković je naglasio da voli da igra u Melburnu, jer na turnir dolazi potpuno odmoran.

„Volim da igram na Australijen Openu, jer posle pet, šet i sedam nedelja pauze napunim baterije i jedva čekam da počne turnir. Osećam da sam odnovio snagu i svež i motivisan počinjem sezonu“, rekao je Đoković.

Prvi teniser Srbije je naglasio da mu više ne smeta australijska vrućina.

„Australijsko leto može ponekad da bude surovo zbog vrućne, ali tako je ovde već dugi niz godina. Navikao sam se na ovu klimu i znam kako je igrati pod ovakvim uslovima. Jednostavno, kako je svima, tako je i meni“, rekao je Đoković.

Srpski teniser koji je u poslednjih osam Gren slem turnira, stigao do finala na šest, a pobedio na četiri, važi za velikog favorita među kladioničarima.

Ipak, Đoković smatra da su veliki favoriti i Švajcarac Rodžer Federer koji nišani 18. Gren slem titulu, ali i Britanac Endi Mari, koji ga je pobedio u finalu poslednjeg US Opena.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srpski dan u Melburn parku

together.jpg

Osmoro srpskih tenisera igraće svoje mečeve trećeg dana, u sredu, Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Novak Đoković, Janko Tipsarević, Ana Ivanović, Jelena Janković, Vesna Dolonc nastupaju u singlu.

Nenad Zimonjić, Bojana Jovanovski i Viktor Troicki počinju takmičenje u konkurenciji parova.

Trostruki šampion Australijen Opena Novak Đoković igra drugi meč večenjeg termina po lokalnom vremenu. On se na Rod Lejver Areni sastaje sa Rajanom Herisonom. 20-godišnji američki teniser je u oba dosadašnja susreta izgubio od najboljeg tenisera sveta, u Sinsinatiju 2011. i Vimbldonu 2012. godine, i nije osvojio nijedan set u ta dva susreta. Nalazi se na 62. mestu na ATP listi i nema nijedan ATP trofej u karijeri.

Ana Ivanović se sastaje sa Jang-Jan Čen na Markaret Kort areni u četvrtom meču dana koji neće početi pre 6.30 časova. Srpska teniserka se nikada ranije nije sastala sa 23-godišnjom igračicom iz Kineskog Tajpeha.

Jelena Janković i Janko Tipsarević igraju na terenu dva. Jankovićeva se od 4.30 sati sastaje sa Marijom Žoao Keler. Portugalka ima 20 godina, nalazi se na 129. mestu WTA liste i do sada nije igrala nijedan međusobni meč sa nekada prvom teniserkom sveta.

Posle tog duela, sledi meč Janka Tipsarevića i Lukaša Lacka. Njih dvojica su jedini dosadašnji okršaj imalu u Dejvis kupu 2008. godine kada je srpski teniser dobio neizvesnam meč u pet setova 6-7(3), 4-6, 6-4, 7-6(5), 8-6. Slovak je 44. teniser sveta.

Najteži posao imaće Vesna Dolonc koja se sastaje sa 11. nosiocem Francuskinjom Marion Bartoli. Interesanto je da su se njih dve jedini put sastale upravo na Otvorenom prvenstvu Australije 2011. godine i tada je naša teniserka pobedila sa 2:1, po setovima 3-6 6-3 6-0.

U sredu počinje i takmičenje u konkurenciji parova, a na terene izlazi troje srpskih predstavnika.

singl:

Vesna Dolonc – Marion Bartoli (oko 4.30)

Jelena Janković – Marija Žoao Keler (oko 4.30)

Janko Tipsarević – Lukaš Lacko (oko 6.30)

Ana Ivanović – Jang-Jan Čen (oko 6.30)

Novak Đoković – Rajana Herison (oko 10.30)

dubl:

Jovanovski/Cink – Halep/Rus (1.00)

Zimonjić/Linšted – Lodra/Mau (oko 2.30)

Troicki/Rosol – Ćipola/Sepi (oko 6.00)

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbi odlični, izgubila samo Vesna

Trećeg dana Australijan Opena petoro srpskih predstavnika je igralo u singlu, a dalje su prošli Ana Ivanović, Jelena Janković, Novak Đoković i Janko Tipsarević.

U singlu je jedino ueliminisana Vesna Dolonc, koja je izgubila od Francuskinje Marion Bartoli.

U dublu, Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić su već zabeležili pobede, dok je Viktor Troicki eliminisan i u toj konkurenciji.

singl:

Vesna Dolonc – Marion Bartoli 5:7, 0:6

Jelena Janković – Marija Žoao Keler 2:6, 7:6, 6:2

Janko Tipsarević – Lukaš Lacko 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5

Ana Ivanović – Jang-Jan Čen 7:5, 1:6, 6:4

Novak Đoković – Rajan Herison 6:1, 6:2, 6:3

dubl:

Jovanovski/Cink – Halep/Rus 4:6, 6:2, 7:6(2).

Zimonjić/Linsted – Lodra/Mau 3:6, 7:5 (predaja)

Troicki/Rosol – Ćipola/Sepi 3:6, 4:6

Janko Tipsarević je imao ubedljivo najteži posao u drugom kolu Australijan Opena, pošto je tek posle pet setova i velike borbe pobedio Lukaša Lacka iz Slovačke.

Tipsarević je do trijumfa došao posle tri sata i 51 minuta, sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5.

U trećem kolu, Tipsarević će igrati protiv Žilijena Benetoa iz Francuske, koji je pobedio sunarodnika Eduarda Rože-Vaselana sa 4:6, 7:5, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Prvi reket sveta Novak Đoković došao je do plasmana u treće kolo Australijan Opena, rutinskom pobedom nad Amerikancem Rajanom Harisonom.

Srpski teniser je protiv Harisona slavio sa 6:1, 6:2, 6:3, posle jednog sata i 11 minuta igre.

U borbi za plasman u osminu finala, Đoković će igrati protiv Čeha Radeka Stepaneka, koji je bio bolji od Španca Felisijana Lopesa sa 6:2, 6:2, 6:4.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović osigurala je srpski duel u trećem kolu, pobedom nad Jang-Jan Čen iz Kineskog Tajpeha posle tri seta.

Ivanovićeva je do trijumfa došla znatno teže nego što se očekivalo, sa 7:5, 1:6, 6:4, posle dva sata i 18 minuta.

U narednom kolu, Ivanovićevu čeka duel sa drugim reketom Srbije Jelenom Janković.

Dva dana pošto je završio takmičenje na prvom Gren slemu sezone u singlu, Viktor Troicki je eliminisan i na startu takmičenja u dublu.

Troicki je u paru sa Lukašom Rosolom iz Češke izgubio u prvom kolu od italijanskog para Flavija Ćipole i Andreasa Sepija sa 6:3, 6:4.

Jelena Janković je do trijumfa u drugom kolu došla posle velikog preokreta i problema sa povredom.

Jankovićeva je protiv Portugalke Marije Žoao Keler slavila sa 2:6, 7:6 (7:5), 6:2, posle dva sata i 21 minuta igre.

U narednom kolu, Jelena čeka Anu Ivanović.

Srpska teniserka Vesna Dolonc završila je ovogodišnje takmičenje na Australijan openu u drugom kolu.

Posle velike borbe u prvom setu bolja od nje bila je Marion Bartoli sa 7:5, 6:0.

Vesna je do duela sa 11. favoritom turnira stigla kroz kvalifikacije i pokazala je da može da igra na vrhunskom nivou.

Nenad Zimonjić i Rober Linšted uspešno su započeli takmičenje u konkurenciji parova. Srpsko/švedskom paru na startu turnira meč su predali Nikola Mau i Majkl Ljodra na kraju drugog seta.

Francuzi su bolje počeli duel, napravili su u prvom setu jedan brejk i poveli su sa 1:0 (6:3), ali nakon što su Zimonjić i Linšted izjednačili napravivši brejk u 12. gemu drugog seta, Mau i Ljodra su odlučili da predaju.

Naredni rivali sedmih favorita na ovom turniru biće bolji iz duela Elgin/Istomin – Beneto/Rožer-Vaslan.

Nakon što je posle dramatičnog duela u tri seta prošla u drugo kolo singla, Bojana Jovanovski je isto ponovila i u dublu.

Srpska teniserka je zajedno sa Melindom Cink posle prokreta savladala Aranču Rus i Simonu Halep sa 4:6, 6:2, 7:6(2).

U narednom kolu Mađaricu i Srpkinju čekaju bolje iz meča Rajčić/Sanders – Grandin/Uhlirova.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:ajde:

Bojana prošla u treće kolo!

Bojana Jovanovski napravila je sjajno iznenađenje plasiravši se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.

Srpska teniserka u drugoj rundi je savladala 17. igračicu sveta Lusi Safarovu sa dva puta po 7:5.

Ovo je najveći uspeh na nekom Gren slemu srpske teniserke koja je prethodno stizala do drugog kola na Vimbldonu, US openu i Australijan openu. U narednoj rundi očekuje je duel sa 42-godišnjom Kimiko Date Krum. Sjajan je podatak da je Bojana duplo mlađa od japanske veteranke.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Novak u zoru, Ana - JJ u 2.30

Raspored srpskih tenisera 5. dana:

Novak Đoković – Radek Štepanek (oko 04.00h)

Ana Ivanović – Jelena Janković (oko 02.30h)

Žulijen Beneto – Janko Tipsarević (oko 02.30h)

Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić – Olivija Rogovska/Marinko Matošević (01.00h)

Bojana Jovanovski/Melinda Cink – Natali Grandin/Vladimira Uhlirova (oko 04.00h)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ana je dobila mec protiv Jelene,

rezultatom 2-0, u setovima 7-6, 6-3

nakon sat i po vremena igre.

Sledeci Anin protivnik je Radvanska

koja ima niz od 17 pobeda do sada....

Sada igra Nole protiv Stepaneka i vodi 1-0 u setovima

i u drugom je 4-3 za Noleta, za sada bez brejka.

Tipsa igra svoj mec protiv Benetoa i koliko sam videla

izgubio je prvi set. Na drugom kombinuju prenose, pa samo

prebacujem kanale, umesto da idem na posao...

P. S. Dobio Nole drugi set sa 6-3 :)

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pobede Novaka, Janka i Ane

Novak Đoković, Janko Tipsarević i Ana Ivanović ostvarili su pobede u singlu u mečevima trećeg kola Australijan opena.

Janko Tipsarević prvi put u karijeri plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je posle tri i po sata borbe dobio Žilijena Benetoa sa 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3. U meču punom preokreta i sa mnogo oscilacija srpski teniser imao je 48 vinera i 46 neiznuđenih grešaka, a Beneto je zabeležio 47 direktnih poena i 55 neiznuđenih grešaka. Naredni Jankov rival je Nikolas Almagro, koji je u tri seta izbacio Janoviča.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je savladao Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:3, 7:5. Novak je ukupno imao 37 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, a Štepanekov odnos bio je 26/37. Novaka sada čeka ili Vavrinka ili Kveri.

Štepanek je u sva tri seta pružio jak otpor Novaku, ali je srpski teniser bio psihički jak i svaki put bi dočekao svoju šansu. U vrlo tvrdom meču Đokoviću je po brejk bio dovoljan u svakom setu, dok on suparniku nije dozvolio nijedan.

Ana Ivanović pobedila je Jelenu Janković sa 7:5, 6:3 u trećem kolu Australijan opena. Ana je tako dobila Jelenu osmi put u 11 međusobnih mečeva, a sledeća rivalka joj je Poljakinja Agnješka Radvanjska. U vrlo kvalitetnom meču Ana je imala 28 vinera i 21 neiznuđenu grešku, dok je Jelena upisala 17 direktnih poena i 19 grešaka.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vidite ovaj naslov :uzbud: :uzbud: :uzbud:

Srbija moćna u Melburnu!

Srbija je najuspešnija država u dosadašnjem toku Australijan opena, pošto jedina ima predstavnike u osmini finala i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Srbija će u drugoj nedelji Australijan opena u singlu imati Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Anu Ivanović i Bojanu Jovanovski.

Danas se ovoj trojci pridružila i Bojana jer je pobedila 42-godišnju Japanku Kimiko Date-Krum u dva seta, sa 6:2, 7:6(3), i izborila duel sa Amerikankom Sloan Stivens. :uzbud:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Članovi Francuske Dejvis Kup reprezentacije Žil Simon i Gael Monfis postavili su novi rekord po broju udaraca u jednom poenu u istoriji Australijan Opena.

Njih dvojica su odigrali fenomenalan meč u pet setova u okviru treće runde, koji je, kao i dvominutni istorijski poen od 71 udarca, pripao Simonu.

Nedostajalo im je 15 udaraca da se izjednače sa Bjorn Borgom i Giljermo Viljasom, koji su 1978. godine na otvorenom prvenstu Francuske odigrali poen sa 86 udaraca.

Vlasnici rekorda po broju udaraca u jednom poenu su Viki Nelson i Džin Hepner. One su na jednom turniru u Americi 1978. godine odigrale poen sa nadrealna 643 udarca, koji je trajao neverovatnih 29 minuta.

Izvor: B92 (N. Đ.)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Gledala sam malo i njihov meč, koji se takođe otegao...

Samo, nemam puno živaca za Monfisa da ga gledam, jer on sa svojim skakutanjem i karakterističnim ponašanjem, zaista ume da dekoncetriše protivnika... pa i mene kao gledaoca...On mi je poput Stepaneka - skakutavi igrač sa raznim ''ritualnim skokovima, pokretima i koracima...''

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

To je pravi Novak!

Novak Đoković koncentrisano je odigrao meč sa Tomašom Berdihom, kontrolisao je zbivanja na terenu i zasluženo se plasirao u 11. uzastopno GS polufinale.

Srpski teniser briljirao je u dva možda i ključna aspekta teniske igre – servisu i riternu. Naročito se to odnosi na početni udarac, koji mu je davao stabilnost i mogućnost da bira kako će poeni teći, a u poslednjem gemu na meču izvukao ga je iz situacije u kojoj se mučio da okonča meč.

Naročito treba istaći slajs servis sa djus (desne) strane, kojim je maestralno skraćivao uglove i osvojio mnogo poena, direktno ili u narednom udarcu. Protiv Vavrinke taj servis dugo nije mogao da pogodi, ali sada smo gledali drugačiju priču.

Pri vođstvu 5:4 u četvrtom setu Novak je propustio tri meč lopte, jednu od toga promašenim zicerom, ali već spomenuti servis bio je tu kada je bilo najpotrebnije i Đoković je završio posao za dva časa i 31 minut (6:1, 4:6, 6:1, 6:4).

Ovakav trijumf predstavlja preko potrebnu injekciju samopouzdanja posle trilera sa Vavrinkom i idealan uvod u završnicu turnira.

ruke.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Samo da napišem vest dana sa AO do sada...

Mlada Amerikanka Sloun Stivens, koja je pobedila našu Bojanu, sada je izbacila i Serenu Vilijams (koja je baj d vej mučila neku povredu) i plasirala se u 1/2 finale AO :uzbud: Tu je čeka Azarenka, devojka nema šta da izgubi, a koliko sam jutros videla - grize i ne mari puno ko je sa druge strane mreže...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nole melje!

Ferer ipak nije dorastao za top 4. Samo Nadalova povreda ga je tu postavila. No, ne može se reći da momak neće, da greši.. Nego mu Nole zaista drži lekciju.

I nije nešto uzbudljivo za gledanje. Mnogo bi bolje bilo da je Vavrinka bio u Fererovoj grani žreba, pa da se nešto uzbudljivo događa u polufinalu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Znači... nije mi se išlo na posao zbog tenisa :dry:

Sinak me je redovno obaveštavao o rezultatu i Noletovoj igri i drago mi je da je sredio lako i brzo Ferera,da nije puno trošio snagu na njega.

Volela bih da se sastane sa nadobudnim Federerom a ne sa Marejom, nekako mislim da lakše izlazi na kraj sa ovim Švajcarcem, mada... to je finale i znam da će se boriti i da će uspeti u svojoj nameri da se upiše i anale AO kao jedini koji je uspeo da osvoji het-trik :uzbud: :uzbud: :uzbud:

Jedva čekam nedelju i finale :ajde: pa kad se namestimo lepo ispred tv-a... :ajde:

Jedna od neostvarenih želja mi je da gledam tako neko GS finale, neki grandiozan meč uživo... ili AO ili US open...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...