Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Da li fali, pojma nemam, medjutim...

Svaka fontana zahteva odrzavanje, cije se troskovi prebacuju na gradjane, preko poreza, dok se politicari sepure na pustanju u rad tih fontana, punjaca baterija i slicnih infrastruktura, iako je njihova zasluga samo to da su odlucili da ce iz dzepa gradjana izvuci pare. Smatram da u kriznim vremenima treba kositi travu, malo zalivati cvece a fontane treba graditi u doba blagostanja. Ona treba da budu simbol prosperiteta (kulturnog i ekonomskog).

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Za fontanu nije potrebno baš jako mnogo novca, ali kad se ugradi jedan, drugi, peti zaslužni građanin, onda i cena naraste. Mislim da gradu zaista nedostaje još nekoliko fontana, kao što mu nedostaje više prodavnica sa suvenirima i drugih stvari koje bi privukle turiste, time i novac. Novi Sad ima jako puno toga da ponudi, ništa nije iskorišćeno u punom obimu. A i nama "domaćima" bi bilo lepše okruženje...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nije mi jasno kako se ugradjuju zasluzni gradjani, kada posao dobija najjeftiniji ponudjac. No fontane, i pored potrebnih dozvola, kostaju. Kriza je, i najgadnije mi je u ovoj drzavi sto se u krizi trosi na poplocavanje setalista, gradnju fontana, biciklparkinga i ostalih beskorisnih a skupih stvari (skupih i za odrzavanje), umesto da se sa smislom poboljsalju uslovi zivota nekih gradjana na pr. na periferiji grada.

Sto se suvenira tice, drzava (grad, opstina) ne treba time da se bavi, oni svakako deru na suvenirima. Suvenirnice trebaju otvarati privatna lica, suvenire trebaju izradjivati privatna lica, a grad treba da naplati u obliku poreza upotrebu svojih simbola i imena na tim suvenirima. Sto se pospesivanja turizma tice, tu treba mnogo vise, treba stimulisati stvaranje sadrzaja za turiste, medjutim ako ceo grad ne zivi za turiste (vecinu naroda bas briga za iste - svugde smece, nemaran odnos prema strancu, grafiti i vandalizam), tesko da ce taj turizam da zazivi.

Izmenjeno od strane člana shumica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vidi se da ne živiš ovde. :) Ugrađivanje je ovde dostiglo određeni stepen savršenstva, gotovo umetnosti. I tamo gde misliš da nema šanse da se neko ugradio, bio to investitor, neki ćata u gradskim institucijama ili izvođač radova - budi siguran da jeste. EU je procenila da godišnje "nestane" i do milijardu evra investiranih u Srbiju po osnovu raznih programa pomoći.

Što se turizma tiče, grad može mnogo da zaradi ako mu posveti malo više pažnje, pa bi mu bilo u interesu da to uradi. No, ovde su interesi gradova i države sekundarni u odnosu na interese onih koji ih vode...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

pa gde zivim? :)

ako svi znaju za ugradjivanje, zasto se nikome ne sudi? zasto bar neko ne napise novinski clanak o tome? rekla kazala se ne smeju smatrati ozbiljno!

i sada da te upitam ozbiljno, koliko dana mozes u bilo kom gradu u Srbiji provesti, a da se ne dosadjues? pretpostavimo da nemas prijatelja i ne znas jezik sredine.

i gde je tu turizam? pre ce neko da ode na Jadransko more ili u neku od okolnih velegradova.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...