Idi na sadržaj

UEFA Liga šampiona 2012/2013


Preporučene poruke

Sutra će u Nionu sa početkom u 13:30 biti održan žreb za novu sezonu kvalifikacija za najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje, Šampion Srbije, beogradski Partizan takmičenje počinje iz drugog kola kvalifikacija, a svoje mečeve će igrati 17./18. jula, odnosno nedelju dana kasnije.

Prvo kolo kvalifikacija

Povlašćeni: Linfild (Severna Irska), Didelanž (Luksemburg), Valeta (Malta).*

Slabija grupa: Tre Pene (San Marino), Lusitanos (Andora), B36 Toršavn (Farska Ostrva).*

Drugo kolo kvalifikacija

Povlašćeni: Bazel (Švajcarska), BATE Borisov (Belorusija), Salcburg (Austrija), Dinamo (Hrvatska), Žilina (Slovačka), Partizan (Srbija), Helsingborg (Švedska), Šerif (Moldavija), Debrecin (Mađarska), Maribor (Slovenija), Ventspils (Letonija), Liberec (Češka), Slask (Poljska), Helsinki (Finska), AEL (Kipar), Ekranes (Litvanija), Zestafoni (Gruzija).

Slabija grupa: Šamrok (Irska), Šmona (Izrael), Molde (Norveška), Željezničar (BiH), Rejkjavik (Island), Ludogorec (Bugarska), Nju Sajnt (Vels), Linfild (Severna Irska)*, Lidelanž (Luksemburg)*, Valeta (Malta)*, Budućnost (Crna Gora), Flora (Estonija), Nefči (Azerbejdžan), Šahtjor (Kazahstan), Skenderbej (Albanija), Vardar (Makedonija), Ulises (Jermenija).

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 67
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Partizan je uspešno započeo kvalifikacije za Ligu šampiona ove sezone. Najveće iznenađenje u preostalim mečevima koji su odigrani u utorak priredio je luksemburški predstavnik Didelanž, koji je savlad

Nek cika Mourinho digne tebe, a mi cemo pehar. I svi zadovoljni i sretni. Za*ebali su me.. ja racunala na Barcu - Bayern al prc.. ..al nista.. Borussia - Barcelona.. imace se sta vidit.. B

Zakačene slike

Žreb za Ligu šampiona 2012/2013

Prva kvalifikaciona runda (03/04 i 10/11 Jul)

F91 Dudelange (LUX) v SP Tre Penne (SMR)

Valletta FC (MLT) v FC Lusitans (AND)

Linfield FC (NIR) v B36 Tórshavn (FRO)

Druga kvalifikaciona runda (17/18 i 24/25 Jul)

KS Skënderbeu (ALB) v Debreceni VSC (HUN)

NK Maribor (SVN) v FK Željezničar (BIH)

MŠK Žilina (SVK) v Hapoel Kiryat Shmona FC (ISR)

FC BATE Borisov (BLR) v FK Vardar (MKD)

AEL Limassol FC (CYP) v Linfield FC (NIR)/B36 Tórshavn (FRO)

Shamrock Rovers FC (IRL) v FK Ekranas (LTU)

FC Flora Tallinn (EST) v FC Basel 1893 (SUI)

The New Saints FC (WAL) v Helsingborgs IF (SWE)

HJK Helsinki (FIN) v KR Reykjavík (ISL)

Molde FK (NOR) v FK Ventspils (LVA)

F91 Dudelange (LUX)/SP Tre Penne (SMR) v FC Salzburg (AUT)

FC Slovan Liberec (CZE) v FC Shakhter Karagandy (KAZ)

PFC Ludogorets Razgrad (BUL) v GNK Dinamo Zagreb (CRO)

Neftçi PFK (AZE) v FC Zestafoni (GEO)

Ulisses FC (ARM) v FC Sheriff (MDA)

Valletta FC (MLT)/FC Lusitans (AND) v FK Partizan (SRB)

FK Budućnost Podgorica (MNE) v WKS Śląsk Wroclaw (POL)

Šampion Srbije, Partizan, igraće prvi meč ili na Malti, gostujući ekipi Valeta, ili u Andori, kod ekipe Lusitans. Lak posao za osvajača Superlige Srbije.

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
Napisano (izmenjeno)

Odigrane su prve utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona za sezonu 2012/2013. Prvi dan nove sezone obeležile su dve ubedljive pobede ekipa iz Luksemburga i sa Malte i jedan nerešen rezultat. Luksemburški Dudelanž je na svom terenu deklasirao Tre Pene rezultatom 7:0, dok je protivnik Partizana u drugom kolu kvalifikacija, Valeta, ostvarila još ubedljiviju pobedu nad Lusitansom - 8:0. Nerešeno su u Severnoj Irskoj odigrali Linfild i B36.

Liga šampiona, kvalifikacije - prvo kolo:

Dudelanž (LUX) - Tre Pene (SMR) 7:0

Valeta (MLT) - Lusitans (AND) 8:0

Linfild (NIR) - B36 (FRO) 0:0

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Partizan kreće sa Malte

Srpski šampion gostovaće Valeti, a meč će biti odigran na stadionu Paola od 20.45 časova.

“Crno-beli“ su apsolutni favoriti protiv šampiona Malte, što su istakli i u redovima Valete. Međutim, trener Partizana Vladimir Vermezović traži maksimalnu ozbiljnost, jer popravnog neće biti.

Ekspedicija Partizana je u ponedeljak stigla u Valetu gde je imala velikih problema po sletanju na aerodrom, da bi igrači predveče odradili trening na očajnom terenu gde će biti odigrana utakmica.

Vermezović je posle treninga istakao da su uslovi na stadionu Hibernijana biti isti za oba rivala, te da zna tim koji će početi meč.

Mladi Lazar Marković je naglasio da saigrači i on neće potceniti protivnika, a očekuje se debi Mohameda Zabije.

Prva zvezda Valete Majkl Mifsud naglasio je da se njegov tim neće predati u ovom dvomeču.

Verovatni sastav Partizana (4-2-3-1): Stojković – Volkov, Ostojić, Ivanov, Aksentijević – S. Marković, Babović – S. Ilić, Tomić, L. Marković – Stefan Šćepović.

Utakmicu će da sudi Izraelac Lirijan Lijani koji je prošle sezone debitovao u takmičenjima UEFA. Prošle sezone sudio je četiri utakmice, a najzvučniji duel bio je okršaj Salcburga i PSŽ-a (2:0) u Ligi Evrope. Od naših timova pravdu je delio samo U21 reprezentaciju Srbije protiv Danske (0:0), u kvalifikacijama za EP.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Valete i Partizana igra se u utorak veče od 20.45 sati.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Partizan sa Malte nosi sigurnih 4:1

Fudbaleri Partizana uspešno su započeli novu sezonu pobedivši u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Valetu u gostima sa 4:1.

Golove za crno-bele postigli su Tomić, Ivanov i Šćepović u prvom, odnosno Ostojić u drugom poluvremenu. Jedini strelac za domaćina bio je Mifsud.

partizan-3.jpg

Jedina loša stvar iz premijernog nastupa srpskog šampiona na Malti su povrede Gorana Lovrea i Lazara Markovića.

Partizan je od početka krenuo ozbiljno, nešto slabije je odigrao u drugom poluvremenu, ali i pored toga ima sigurnu prednost pred revanš koji je na programu sledećeg utorka u Humskoj. Crno-beli su pokazali da su znatno kvalitetniji od Maltežana, pa bi sve osim još jedne sigurne pobede u Beogradu predstavljalo veliko iznenađenje.

Trener Partizana Vladimir Vermezović znao je startnu postavu svoje ekipe i dan pre utakmice. Malo iznenađenje predstavlja izostanak iz prve postave i Saše Ilića i Zvonimira Vukića, pošto se Vermezović očigledno odlučio za nešto defanzivniju varijantu sa Babovićem, Markovićem i Lovreom na sredini.

Iako je trener crno-belih počeo sa nešto defanzivnijom postavom, njegova ekipa je od starta krenula sa napadima i nakon jednog kornera povela je već u šestom minutu. Prelep gol sa ivice kaznenog prostora spoljnim delom stopala postigao je Nemanja Tomić.

Domaćin je uzvratio u 12. minutu brzim kontra napadom, Mifsud je imao praktično otvoren put prema Stojkoviću, ali ga je golman Partizana zbunio istrčavanjem i prilika za Valetu je propala. Novu dobru akciju Partizan je imao u 16. minut, Lovre je odlično izbacio Šćepovića na desnoj strani, ovaj je poslao dobar i oštar centaršut, ali je udarac natrčalog Lazara Markovića odbranio Krul.

Domaćin je od 20. minuta krenuo nešto odlučnije ka golu Stojkovića, a u 22. minutu je zbog nesporazuma u odbrani srpskog šampiona umalo došlo do ozbiljnih problema. Pet minuta kasnije usledio je kratak period jer su navijači Partizana ušli iza gola i razvili zastavu.

U 32. minutu prednost Partizana je duplirana. Babović je dobro izveo korner sa desne strane, a Ivanov je bio najviši u kaznenom prostoru.

Do kraja prvog poluvremena dogodila se jedna loša i jedna dobra stvar za crno-bele. Prvo je povređenog Lovrea morao da zameni Saša Ilić, a nekoliko minuta kasnije nakon odlične akcije i asistencije Babovića u strelce se upisao i Stefan Šćepović.

Drugo poluvreme počelo je u lagan om ritmu, a prvu priliku imao je Deni u 53. minutu. Njegov pokušaj nakon odličnog solo prodora Ostojić je skrenuo u korner. Novi peh zadesio je crno-bele u 56. minutu pošto se nakon Lovrea povredio i Lazar Marković. Talentovanog krilnog napadača zamenio je Ninković.

Prvi ozbiljan napad u drugom delu Partizan je imao u 62. minutu, Babović je sve dobro uradio, ali je njegov pokušaj ipak završio za malo pored gola. Slabije je delovao Partizan u nastavku meča i zbog toga je kažnjen u 66. minutu. Odbrana je zaboravila Mifsuda koji je rutinski savladao Stojkovića za 3:1. Odgovor na gol domaćina usledio je u 71. minutu. Treću asistenciju upisao je Babović, a gol je postigao mladi Ostojić koji je odlično reagovao na drugoj stativi za 4:1. U 76. minutu Vermezović je napravio i treću izmenu. Umesto Tomića zaigrao je Zabija koji je samo četiri minuta kasnije imao gol-šansu nakon prorigravanja Saše Ilića, ali nije uspeo da savlada Krula.

Do kraja meča još nekoliko poluprilika imao je Zabija, ali je na kraju ipak ostalo 4:1 za Partizan.

Valeta: Krul, Karuana, Acopardi, Borg, Feneh, Brifa, Deni, Falzon, Mifsud, Barbosa, Rikardo Roča.

Partizan: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Saša Marković, Babović, Tomić, Lazar Marković, Lovre, Stefan Šćepović.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Partizan je uspešno započeo kvalifikacije za Ligu šampiona ove sezone. Najveće iznenađenje u preostalim mečevima koji su odigrani u utorak priredio je luksemburški predstavnik Didelanž, koji je savladao daleko poznatijeg i atraktivnijeg protivnika - austrijski Salcburg. U jedina dva susreta koja su završena bez golova Helsingborg nije uspeo savladati TNS, dok je istim rezultatom završen meč između Šamrok Roversa i Ekranasa. Najubedljiviju pobedu ostvario je Helsinki savladavši Rejkjavik sa 7:0.

Liga šampiona, kvalifikacije, drugo kolo:

TNS (Vels) - Helsingborg (Švedska) 0:0

Žilina (Slovačka) - Hapoel Kirjat Šmona (Izrael) 1:0 (0:0)

Slovan Liberec (Češka) - Šahtjor Karaganda (Kazahstan) 1:0 (1:0)

Didelanž (Luksemburg) - Salcburg (Austrija) 1:0 (0:0)

Helsinki (Finska) - KR Rejkjavik (Island) 7:0 (2:0)

Neftči Baku (Azerbejdžan) - Zestafoni (Gruzija) 3:0 (2:0)

Flora Talin (Estonija) - Bazel (Švajcarska) 0:2 (0:0)

Ulises Jerevan (Jermenija) - Šerif Tiraspol (Moldavija) 0:1 (0:0)

Skenderbeg (Albanija) - Debrecin (Mađarska) 1:0 (0:0)

Valeta (Malta) - Partizan (Srbija) 1:4 (0:3)

Šamrok Rovers (Irska) - Ekranas (Litvanija) 0:0

Sreda:

BATE Borisov (Belorusija) - Vardar Skoplje (Makedonija) 3:2 (1:0)

AEL Limasol (Kipar) - Linfild (Severna Irska) 3:0 (2:0)

Maribor (Slovenija) - Željezničar Sarajevo (BiH) 4:1 (0:1)

Ludogorec (Bugarska) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) 1:1 (0:0)

Molde (Norveška) - Ventspils (Letonija) 3:0 (0:0)

Budućnost Podgorica (Crna Gora) - Slask Vroclav (Poljska) 0:2 (0:1)

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Partizan u 3. kolu protiv Kiprana

Fudbaleri Partizana, ukoliko eliminišu maltesku Valetu, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv pobednika duela Linfild (Severna Irska) – AEL (Kipar), odlučeno je danas žrebom u sedištu UEFA u Nionu.

AEL je sigurno najneugodniji rival, koji je u prvom meču 2. kola kvalifikacija pobedio Linfild sa 3:0. Pored AEL crno-beli su za protivnika mogli da dobiju Molde (Norveška), Helsinki (Finska), Nefči (Azerbejdžan) i Šerif (Moldavija), koji u revanšu treba da overi 1:0 iz prvog meča.

Prve utakmice igraju se 31. jula i 1. avgusta, a revanš mečevi na programu su 7. i 8. avgusta.

Crno-beli su ranije ove nedelje u prvoj utakmici drugog kola u gostima savladali La Valetu sa 4:1, a revanš je sledećeg utorka u Beogradu.

U prvoj utakmici AEL je u u Limasolu savladao Linfild sa 3:0.

izvor: sportske novosti

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kompletan žreb za treće kolo kvalifikacija:

Put šampiona:

Maribor (SVN)/Željezničar (BIH) v F91 Didelanž (LUX)/Salcburg (AUT)

BATE Borisov (BLR)/Vardar (MKD) v Skenderbeg (ALB)/Debrecin (HUN)

Kluž (ROU) v Slovan Liberec (CZE)/Šahtjor Karagand (KAZ)

Anderleht (BEL) v Šamrok Rovers (IRL)/Ekranas (LTU)

Budućnost (MNE)/Slask(POL) v TNS (WAL)/Helsingsborgs (SWE)

Ulises(ARM)/Šerif(MDA) v Ludogorec (BUL)/Dinamo(CRO)

Seltik (SCO) v Helsinki (FIN)/Rejkjavík (ISL)

Molde (NOR)/Ventspils (LVA) v Flora (EST)/Bazel (SUI)

Žilina (SVK)/Hapoel Kirjat Šmona (ISR) v Nefči (AZE)/Zestafoni (GEO)

AEL Limasol (CYP)/Linfild (NIR) v Valeta (MLT)/Partizan (SRB)

Ligaški put:

Fenerbahče (TUR) v Vasluj (ROU)

Madervel(SCO) v Panatinaikos (GRE)

Kopenhagen (DEN) v Klub Briž (BEL)

Dinamo (UKR) v Fejnord (NED)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Liga šampiona, kvalifikacije, drugo kolo:

Šahtjor (KAZ) v Liberec (CZE) 1:1 (1:2)

Ventspils (LVA) v Molde (NOR) 1:1 (1:4)

Salcburg (AUT) v Didelanž (LUX) 4:3 (4:4)

Hapoel Kirjat Šmona (ISR) v Žilina (SVK) 2:0 (2:1)

Ekranas (LTU) v Šamrok Rovers (IRL) 2:1 (2:1)

Zestafoni (GEO) v Nefči (AZE) 2:2 (2:5)

Šerif (MDA) v Ulises (ARM) 1:0 (2:0)

Bazel (SUI) v Flora (EST) 3:0 (5:0)

Debrecin (HUN) v Skenderbeg (ALB) 3:0 (3:1)

Partizan (SRB) v Valeta (MLT) 3:1 (7:2)

Željezničar (BIH) v Maribor (SVN) 1:2 (2:6)

Rejkjavik (ISL) v Helsinki (FIN) 1:2 (1:9)

25. jul 2012.

Helsingborg (SWE) v TNS (WAL) 3:0 (3:0)

Vardar (MKD) v BATE (BLR) 0:0 (2:3)

Linfield (NIR) v AEL (CYP) 0:0 (0:3)

Dinamo Zagreb (CRO) v Ludogorec (BUL) 3:2 (4:3)

Slask (POL) v Budućnost Podgorica (MNE) 0:1 (2:1)

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U utorak i sredu igraju se mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u fudbalu. Prvi mečevi su već odigrani i u njima su pobede zabeležili Dinamo iz Kijeva i Panatinaikos. Kijevljani su na svom terenu savladali Fejnord sa 2:1, dok je Panatinaikos zabeležio pobedu protiv Madervela od 2:0 u gostima i tako skoro obezbedio plasman u baraž za najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje. Šampion Srbije, Partizan, svoj meč igra u sredu u 19:45 u Larnaki sa predstavnikom Kipra, ekipom AEL-a iz Limasola.

Liga šampiona, kvalifikacije, treće kolo:

Utorak:

Dinamo Kijev - Fejnord 2:1 (0:0)

Madervel - Panatinaikos 0:2 (0:1)

Sreda:

AEL Limasol - Partizan 1:0 (1:0)

BATE Borisov - Debrecin 1:1 (0:0)

Hapoel Kirjat Šmona - Nefči 4:0 (1:0)

Molde - Bazel 0:1 (0:0)

Šerif - Dinamo Zagreb 0:1 (0:1)

Anderleht - Ekranas 5:0 (3:0)

Kopenhagen - Klub Briž 0:0 (0:0)

Maribor - Didelanž 4:1 (2:0)

Seltik - Helsinki 2:1 (0:0)

Fenerbahče - Vasluj 1:1 (0:0)

Slask Vroclav - Helsingborg 0:3 (0:1)

Kluž - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam da li navijačima Partizana ovo večeras deluje kao da je njihov tim prodao meč Kipranima, ali meni deluje. Ovoliko bezidejnosti i nedostatka želje da se krene u napad i bude malo energičnije odavno nisam video. Čak i u vreme najveće krize u igri Zvezde postojala je bar vidljiva želja da se nešto s loptom uradi, to večeras nisam video. Ako i prođete u naredno kolo, molite boga za sreću u žrebu - trebaće vam. Koliko vidim, Maribor ide dalje... eto šanse. Zagrebački Dinamo bi vas opet pregazio kao i prethodni put.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Večeras i sutra se igraju revanš mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Plasman u narednu fazu već su ostvarili Dinamo iz Kijeva pobedom nad Fejnordom ukupnim rezultatom 3:1, dok je istim rezultatom Bate Borisov izvojevao pobedu nad Debrecinom. Partizan će sutra pokušati sustići prednost AEL-a iz prvog meča od 1:0.

Liga šampiona, kvalifikacije, treće kolo:

Utorak:

Fejnord - Dinamo Kijev 0:1 (1:3)

Debrecin - BATE Borisov 0:2 (1:3)

Sreda:

Partizan - AEL Limasol 0:1 (0:2)

Panatinaikos - Madervel 3:0 (5:0)

Nefči - Hapoel Kirjat Šmona 2:2 (2:6)

Bazel - Molde 1:1 (2:1)

Dinamo Zagreb - Šerif 4:0 (5:0)

Ekranas - Anderleht 0:6 (0:11)

Klub Briž - Kopenhagen 2:3 (2:3)

Didelanž - Maribor 0:1 (1:5)

Helsinki - Seltik 0:2 (1:4)

Vasluj - Fenerbahče 1:4 (2:5)

Helsingborg - Slask Vroclav 3:1 (6:1)

Slovan Liberec - Kluž 1:2 (1:3)

*u zagradi su ukupni rezultati dvomeča

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Fudbalski klub Partizan nije uspeo da se plasira u baraž za Ligu šampiona, pošto je i u revanš meču poražen od kiparskog AEL-a istovetnim rezultatom kao u prvom meču - 0:1. Takmičenje će nastaviti u baražu za Ligu Evrope. Rezultati ostalih mečeva trećeg kola kvalifikacija u prethodnom postu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U Nionu je održan žreb za baraž za Ligu šampiona za sezonu 2012/2013. Sastaju se:

Bazel (SUI) - Kluž (ROU)

Helsingborg (SWE) - Seltik (SCO)

BATE Borisov (BLR) - Hapoel Kirjat Šmona (ISR)

AEL Limasol (CYP) - Anderleht (BEL)

Dinamo Zagreb (CRO) - Maribor (SLO)

Braga (POR) - Udineze (ITA)

Spartak Moskva (RUS) - Fenerbahče (TUR)

Malaga (ESP) - Panatinaikos (GRE)

Borusija (M) (GER) - Dinamo Kijev (UKR)

Lil (FRA) - Kopenhagen (DEN)

Mečevi se igraju 21./22. avgusta, revanši sedam dana kasnije. Direktni učesnici LŠ su:

Čelsi, Barselona, Mančester junajted, Bajern, Real Madrid, Arsenal, Porto, Milan, Valensija, Benfika, Šahtjor, Zenit, Šalke, Mančester siti, Olimpijakos, Ajaks, Juventus, Pari Sen Žermen, Galatasaraj, Borusija (D), Monpelje i Nordsjiland

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Večeras je odigrano prvih pet mečeva baraža za Ligu šampiona. Seltik i Dinamo iz Kijeva su nadomak ulaska u grupnu fazu takmičenja jer su ostvarili pobede od dva gola razlike u gostima.

Liga šampiona, baraž:

Utorak:

Spartak Moskva – Fenerbahče 2:1 (0:0)

Bazel – Kluž 1:2 (1:0)

Kopenhagen – Lil 1:0 (1:0)

Helsinborg – Seltik 0:2 (0:1)

Borusija Menhengladbah – Dinamo Kijev 1:3 (1:2)

Sreda:

AEL – Anderleht 2:1 (1:0)

BATE – Hapoel Kirjat Šmona 2:0 (1:0)

Braga – Udinese 1:1 (0:1)

Dinamo Zagreb – Maribor 2:1 (1:1)

Malaga – Panatinaikos 2:0 (2:0)

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Večeras je odigrano prvih pet revanš mečeva baraža za Ligu šampiona. Jedini domaćin u revanšu koji je izborio prolazak u grupnu fazu takmičenja je Anderleht, koji je savladao AEL ukupnim rezultatom 3:2. Pored Anderlehta, u grupama Lige šampiona igraće Dinamo iz Zagreba, Malaga, BATE Borisov i Braga, koja je u najuzbudljivijem dvomeču slavila protiv Udinezea boljim izvođenjem jedanaesteraca. Preostali mečevi igraju se sutra.

Liga šampiona, baraž:

Utorak:

20:45 Anderlecht - AEL 2:0 (3:2)

20:45 Maribor - Dinamo Zagreb 0:1 (1:3)

20:45 Panatinaikos - Malaga 0:0 (0:2)

20:45 Hapoel Kirjat Šmona - BATE Borisov 1:1 (1:3)

20:45 Udineze - Braga 1:1 (2:2) penalima 4:5

Sreda:

20:45 Kluž - Bazel 1:0 (3:1)

20:45 Seltik - Helsinborg 2:0 (4:0)

20:45 Dinamo Kijev - Borusija Menhengladbah 1:2 (4:3)

20:45 Fenerbahče - Spartak Moskva 1:1 (2:3)

20:45 Lil - Kopenhagen 1:0 (1:1) posle produžetaka 2:1

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Liga šampiona 2012/2013

[TABLE="class: grid, width: 500, align: center"]

[TR]

[TD]GRUPA A:

Porto

Dinamo Kijev

Pari Sen Žermen

Dinamo Zagreb[/TD]

[TD]GRUPA E:

Čelsi

Šahtjor

Juventus

Nordsjiland[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]GRUPA B:

Arsenal

Šalke 04

Olimpijakos

Monpelje[/TD]

[TD]GRUPA F:

Bajern

Valensija

Lil

BATE Borisov[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]GRUPA C:

Milan

Zenit

Anderleht

Malaga[/TD]

[TD]GRUPA G:

Barselona

Benfika

Spartak Moskva

Seltik[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]GRUPA D:

Real Madrid

Mančester Siti

Ajaks

Borusija Dortmund[/TD]

[TD]GRUPA H:

Mančester Junajted

Braga

Galatasaraj

Kluž[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Počelo je takmičenje u Ligi šampiona. U grupi A Dinamo iz Zagreba je ponovo počeo nulom, ovaj put protiv Porta, dok je PSG pregazio kijevski Dinamo sa 4:1. U grupi B dve pobede gostiju od po 2:1, dok je u grupi C malaga slavila protiv Zenita a Milan i Anderleht podelili bodove. U grupi D Borusija iz Dortmunda i Real Madrid su slavili u finišima mečeva protiv Ajaksa, odnosno Mančester sitija.

Grupa A:

PSŽ – Dinamo Kijev 4:1 (3:0)

Ibrahimović 19'p, Silva 29', Aleks 32', Pastore 91' – Veloso 87'

Dinamo Zagreb – Porto 0:2 (0:1)

Lučo 41', Defur 91'

Grupa B:

Monpelje – Arsenal 1:2 (1:2)

Belhanda 9' – Podolski 16', Žervinjo 18'

Olimpijakos – Šalke 1:2 (0:1)

Abdoun 58' – Hovedes 41', Huntelar 59'

Grupa C:

Malaga – Zenit 3:0 (2:0)

Isko 3', 76', Saviola 13'

Milan – Anderleht 0:0 (0:0)

Grupa D:

Real Madrid – Mančester Siti 3:2 (0:0)

Marselo 76', Benzema 87' – Džeko 69', Kolarov 85'

Borusija – Ajaks 1:0 (0:0)

Levandovski 87'

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Završeni su mečevi grupa E, F, G i H Lige šampiona. Čelsi je vodio protiv Juventusa sa 2:0, ali nije uspeo ostvariti pobedu. Izjednačenje torinskom timu doneli su Vidal i Kvaljarela. Šahtjor je lako izašao na kraj sa Nordsjilandom. U grupi F Bajern je savladao Valensiju 2:1, a Lil je priredio neprijatno iznenađenje svojim navijačima i evropskoj javnosti porazom od BATE Borisova na svom terenu od 3:1. U grupi G Barselona je teže nego što se očekivalo savladala Spartak iz Moskve sa 3:2, dok su Seltik i Benfika igrali nerešeno bez golova. U dva preostala meča Kluž je šokirao Bragu u gostima (2:0), a Mančester junajted je bio bolji od Galatasaraja sa 1:0.

Grupa E:

Čelsi - Juventus 2:2 (2:0)

Oskar 31', 33' - Vidal 38', Kvaljarela 80'

Šahtjor - Nordsjiland 2:0 (1:0)

Mkitarjan 44', 76'

Grupa F:

Bajern - valensija 2:1 (1:0)

Švajnštajger 38', Kros 76' - Valdez 90'

Lil - BATE Borisov 1:3 (0:3)

Šedu 60' - Valacko 6', Rodionov 20', Aljahnovič 43'

Grupa G:

Barselona - Spartak 3:2 (1:1)

Telo 14', Mesi 72', 80' - Alves 29'(autogol), Romulo 59'

Seltik - Benfika 0:0 (0:0)

Grupa H:

Mančester Junajted - Galatasaraj 1:0 (1:0)

Kerik 7'

Braga - Kluž 0:2 (0:2)

Bastos 19', 34'

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Odigrani su mečevi drugog kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H.

Grupa E:

Nordsjiland – Čelsi 0:4 (0:1)

Mata 33, 82, Luiz 80, Ramireš 89

Juventus – Šahtjor 1:1 (1:1)

Bonući 25 - Tešeira 23

1 Čelsi 1 1 0 6:2 4

2 Šahtjor 1 1 0 3:1 4

3 Juventus 0 2 0 3:3 2

4 Nordsjiland 0 0 2 0:6 0

Grupa F:

BATE Borisov – Bajern 3:1 (1:0)

Pavlov 23, Rodionov 78, Brasan 90+4 - Riberi 90

Valensija – Lil 2:0 (1:0)

Žonas 38, 75

1 BATE Borisov 2 0 0 6:2 6

2 Valensija 1 0 1 3:2 3

3 Bajern 1 0 1 3:4 3

4 Lil 0 0 2 1:5 0

Grupa G:

Spartak – Seltik 2:3 (1:1)

Emenike 41, 48 - Huper 12, Kombarov 71 (ag), Samaras 90

Benfika – Barselona 0:2 (0:1)

Sančes 6, Fabregas 55

1 Barselona 2 0 0 5:2 6

2 Seltik 1 1 0 3:2 4

3 Benfika 0 1 1 0:2 1

4 Spartak 0 0 2 4:6 0

Grupa H:

Kluž – Mančester junajted 1:2 (1:1)

Kapetanos 14 - Van Persi 29, 49

Galatasaraj – Braga 0:1 (0:1)

Mikael 27

1 Mančester Junajted 2 0 0 3:1 6

2 Kluž 1 0 1 3:2 3

3 Braga 1 0 1 2:2 3

4 Galatasaraj 0 0 2 0:3 0

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Takmičenje je nastavljeno utakmicama grupa A, B, C i D:

Grupa A

Porto - PSŽ 1:0 (0:0)

Rodrigez 84

Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb 2:0 (2:0)

Gusev 3, Pivarić 33ag

1 Porto 2 0 0 3:0 6

2 Pari Sen Žermen 1 0 1 4:2 3

3 Dinamo Kijev 1 0 1 3:4 3

4 Dinamo Zagreb 0 0 2 0:4 0

Grupa B

Šalke 04 - Monpelje 2:2 (1:1)

Draksler 26, Huntelar 53p - Ait Fana 15, Kamara 90

Arsenal - Olimpijakos 3:1 (1:1)

Žervinjo 42, Podolski 54, Remzi 90 - Mitroglu 45

1 Arsenal 2 0 0 5:2 6

2 Šalke 1 1 0 4:3 4

3 Monpelje 0 1 1 3:4 0

4 Olimpijakos 0 0 2 2:5 0

Grupa C

Anderleht - Malaga 0:3 (0:1)

Eliseu 45, 64, Hoakin 56p

Zenit - Milan 2:3 (1:2)

Hulk 45, Širokov 49 - Emanuelson 13, Al Šaravi 16, Hubočan 75ag

1 Malaga 2 0 0 6:0 6

2 Milan 1 1 0 3:2 4

3 Anderleht 0 1 1 0:3 1

4 Zenit 0 0 2 2:6 0

Grupa D

Mančester Siti - Borusija Dortmund 1:1 (0:0)

Baloteli 89p - Rojs 61

Ajaks - Real Madrid 1:4 (0:1)

Moisander 56 - Ronaldo 42, 79, 81, Benzema 48

1 Real Madrid 2 0 0 7:3 6

2 Borusija Dortmund 1 1 0 2:1 4

3 Mančester Siti 0 1 1 3:4 1

4 Ajaks 0 0 2 1:5 0

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Grupa E:

Nordsjiland – Juventus 1:1 (1:1)

Bekman 50 - Vučinić 81

Šahtjor – Čelsi 2:1 (1:0)

Tešeira 3 , Fernandinjo 52 - Oskar 88

1. Šahtjor 3 2 1 0 5:2 7

2. Čelsi 3 1 1 1 7:4 4

3. Juventus 3 0 3 0 4:4 3

4. Nordsjiland 3 0 1 2 1:7 1

Grupa F:

Lil – Bajern Minhen 0:1 (0:1)

Miler 20 (pen)

BATE Borisov – Valensija 0:3 (0:1)

Soldado 45 (pen), 55, 69

1. Valensija 3 2 0 1 6:2 6

2. BATE Borisov 3 2 0 1 6:5 6

3. Bajern Minhen 3 2 0 1 4:4 6

4. Lil 3 0 0 3 1:6 0

Grupa G:

18.00 Spartak – Benfika 2:1 (2:1)

Rafael 3, Žardel 43 (ag) - Lima 33

Barselona – Seltik 2:1 (1:1)

Inijesta 45, Alba 90+4 - Maskerano 18 (ag)

1 Barselona 3 3 0 0 7 3 +4 9

2 Seltik 3 1 1 1 4 4 +0 4

3 Spartak Moskva 3 1 0 2 6 7 -1 3

4 Benfika 3 0 1 2 1 4 -3 1

Grupa H:

Galatasaraj – CRF Kluž 1:1 (0:1)

Jilmaz 77 - Nunkeu 19 ag

Mančester junajted – Braga 3:2 (1:2)

Ernandes 25, 75, Evans 62 - Alan 2, Alan 20

1 Mančester Junajted 3 0 0 6 3 +3 9

2 Kluž 3 1 1 1 4 3 +1 4

3 Braga 3 1 0 2 4 5 -1 3

4 Galatasaraj 3 0 1 2 1 4 -3 1

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Grupa A:

Dinamo Zagreb – PSŽ 0:2 (0:2)

Ibrahimović 33, Menez 43

Porto – Dinamo Kijev 3:2 (2:1)

Varela 15, Martines 36, 78 - Gusev 21, Ideje 72

1. Porto 3 3 0 0 6:2 9

2. Pari Sen Žermen 3 2 0 1 6:2 6

3. Dinamo Kijev 3 1 0 2 5:9 3

4. Dinamo Zagreb 3 0 0 3 0:6 0

Grupa B:

Arsenal – Šalke 0:2 (0:0)

Huntelar 76, Afelaj 86

Monpelje – Olimpijakos 1:2 (0:0)

Šarbonije 49 - Torosidis 73, Mitroglu 90

1. Šalke 3 2 1 0 6:3 7

2. Arsenal 3 2 0 1 5:4 6

3. Olimpijakos 3 1 0 2 4:6 3

4. Monpelje 3 0 1 2 4:6 1

Grupa C:

Zenit – Anderleht 1:0 (0:0)

Keržakov 72

Malaga – Milan 1:0 (0:0)

Sančes 64

1. Malaga 3 3 0 0 7:0 9

2. Milan 3 1 1 1 3:3 4

3. Zenit 3 1 0 2 3:6 3

4. Anderleht 3 0 1 2 0:4 1

Grupa D:

Ajaks – Mančester Siti 3:1 (1:1)

De Jong 45, Moisander 57, Eriksen 68 - Nasri 22

Borusija Dortmund – Real Madrid 2:1 (1:1)

Levandovski 36, Šmelcer 64 - Ronaldo 38

1. Borusija Dortmund 3 2 1 0 4:2 7

2. Real Madrid 3 2 0 1 8:5 6

3. Ajaks 3 1 0 2 4:6 3

4. Mančester Siti 3 0 1 2 4:7 1

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...