Idi na sadržaj

Novosadski aerodrom od 2015.


Preporučene poruke

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je da će do kraja 2015. godine biti izgrađen aerodrom na Čeneju u blizini Novog Sada.

Pajtić je na predstavljanju makete tog aerodroma rekao da je Vlada Vojvodine donela danas Predlog odluke o izradi Prostornog plana aerodroma "Čenej" i dodao da će aerodrom biti namenjen za poslovne letove, za jeftine (low cost) letove i za teretni saobraćaj. Prema njegovim rečima, aerodrom je "dimenzionisan" slično kao aerodrom u Tivtu, u Crnoj Gori.

"On je upodobljen sa onim što su naše potrebe i mogućnosti. Ali, on će biti izvanredno lep, izvanredno funkcionalan i biće i ukras Novog Sada, Vojvodine i Srbije", poručio je Pajtić.

Govoreći o finansiranju izgradnje aerodroma, Pajtić je rekao da je dobro što je donet Zakon o javno-privatnom partnerstvu, pošto se na taj način otvaraju mogućnosti dodatnog načina finansiranja i u kriznim vremenima. Naveo je da je trebalo dve godine da se reše formalni i svojinsko-pravni problemi u vezi sa aerodromom na Čeneju.

Predstavnici Fakulteta tehničkih nauka predstavili su danas u Vladi Vojvodine maketu budućeg aerodroma.

Izvor: BETA

Da li je Novom Sadu potreban aerodrom? Mišljenja su oprečna. Jedni tvrde da je Surčin dovoljno blizu da bi ga mogli smatrati novosadskim aerodromom i da se do njega ionako brzo stiže, dok drugi misle da je ovo pozitivan pomak i da će grad imati koristi od novog aerodroma. Šta vi mislite?

Premda Novi Sad još uvek nije dovoljno velik grad da bi mu aerodrom bio preko potreban, mislim da je loše oslanjati se na to da Surčin pokrije potrebe ovako velikog prostora. Hrvatska (koja je, doduše, turistička zemlja) ima osam aerodroma, dok Srbija ima samo tri, i to uslovno. Dakle, aerodrom u Vojvodini - mislim da je dobra ideja ako bude zainteresovanih kompanija za letove iz NS.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

...

Dakle, aerodrom u Vojvodini - mislim da je dobra ideja ako bude zainteresovanih kompanija za letove iz NS.

E u ovome je problem. Trte se tu kao Beograd ovo, Beograd ono, a ne osete i ne vide koliko preteruju sa Novim Sadom. Jebo ih "glavni grad".

Pa u Somboru već postoji aerodrom, ali nikome od centralista nije u interesu da ga aktivira. Seronje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...