Smucalica 5972 Napisano January 20, 2011 Prijavi Share Napisano January 20, 2011 Evo teme za sve one koji vole ili žele da probaju neko posno jelo, bilo slatko ili slano... Pošto se kod mene na meniju, pronalazi uglavnom ovakva hrana krećem prva sa predlozima... Punjene paprike Potrebno: 5-6 srednjih krompira 5-6 paprika 2 glavice luka so biber vegeta ulje Očistiti i narendati krompir, malo ga prodinstati sa iseckanim lukom na malo ulja, da krompir omekani, dodati so, biber, vegetu po ukusu i sa ovom smesom puniti očišćene paprike i ređati u tepsiju. Ako ostane krompira, staviti ga okolo. U sve ovo dodati malo ulja i pola šolje vode i peći u rerni dok paprika ne porumeni. Aiko 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano January 20, 2011 Autor Prijavi Share Napisano January 20, 2011 Musaka na moj način Potrebno: 6-7 krompira srednje veličine 2-3 glavice crnog luka 2 manje šargarepe šolja pirinča so, biber, vegeta, začini po ukusu šolja kuvanog paradajza Priprema: Pirinač skuvati u slanoj vodi. U tiganj na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu pa dinstati dok ne pocakli, zatim dodati začine po želji i dodati pirinač, pa sve promešati. Očistiti krompire i iseći na ploške i jednu polovinu ploški staviti u đuveč-tepsiju da pokrije dno i preko toga staviti sav pirinač prethodno spremljen. Preko pirinča staviti drugu polovinu krompira, zaliti sa kuvanim paradajzom i staviti u rernu da se peče dok krompir odgore ne porumeni. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano January 20, 2011 Autor Prijavi Share Napisano January 20, 2011 Pita sa prazilukom Potrebno: pakovanje kora za pitu 2 srednje glavice luka 3-4 praziluka šoljica skuvanog pirinča ulje začini po želji: vegeta, so, biber Priprema: Očistiti i iseckati luk i praziluk. Dinstati na malo ulja dok ne postane staklasto. Potom dodati začine, pomešati sa skuvanim pirinčom i sa tim filom uvijati kore i ređati u podmazanu tepsiju. Peći u rerni dok ne porumeni. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
lado 12 Napisano February 6, 2011 Prijavi Share Napisano February 6, 2011 Posni paprikas 2 glavice crnog luka 600-700gr krompira 300gr sargarepe 500gr sampinjona malo ulja vegeta biber al.paprika Na ulju proprziti luk,dodati ociscen krompir isecen na kocke,sargarepu isecenu na kocke ,kratko prodinstati uz mesenje da se ne zalepi,dodati sampinjone. Naliti vode do pola. Ostaviti da krcka na tihoj vatri. Zaciniti vegetom,biberom i pri kraju alevom paprikom. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano June 12, 2011 Autor Prijavi Share Napisano June 12, 2011 Posne sarmice od blitve Potrebno: veza blitve šoljica pirinča glavica luka 200gr šampinjona 2 manje šargarepe so, biber, vegeta šolja kuvanog paradajza Blitvu oprati i malo potopiti u ključalu vodu da omekša. Pirinač skuvati, procediti i dinstati na malo ulja, seckani luk, šargarepu i začine. Kada luk malo zacakli, dodati i seckane šampinjone da se sve zajedno malo proprži i sjedini. Potom u vatrostalnu posudu ređati napravljene sarmice od ove smese u listu blitve. Staviti malo ulja i 1/2 šoljice vode, i šolju kuvanog paradajza i peći pola sata. Moram da se pohvalim da sam prvi put pravila u ovakvoj verziji i ispalo je vrlo njami...:njam: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Bledoliki_Vrach 333 Napisano June 12, 2011 Prijavi Share Napisano June 12, 2011 Skuvaš makarone ili špagete, u vodu turiš origano, pa kad se skuvaju uzNeš dve koMzerve tunjevine, ali one krupne jok onih otpadaka. Oljuštiš paradajS, sve to pomešaš i turiš maslinovo ulje. Spremiš ga uveče i turiš u frižider. Izjutra je 'ladno i mož' se jede. believer i kompaj 2 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Jeca 454 Napisano June 13, 2011 Prijavi Share Napisano June 13, 2011 saS pivom umutiš brašno,kašičicu soli,i prstohvat šeČera,u glatku smesu,i ondaK pečeš posne palačinke..Mož' saS orasi,mož' sa medom,marmeladom,a mož' i slana varijanta sa vegetoM.I,što je najbolje,sam biraš za koliko komaTa ćeš zamutiti smese.. :) Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Preporučene poruke
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.