Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Evo teme za sve one koji vole ili žele da probaju neko posno jelo, bilo slatko ili slano...

Pošto se kod mene na meniju, pronalazi uglavnom ovakva hrana :) krećem prva sa predlozima...

Punjene paprike

Potrebno:

5-6 srednjih krompira

5-6 paprika

2 glavice luka

so

biber

vegeta

ulje

Očistiti i narendati krompir, malo ga prodinstati sa iseckanim lukom

na malo ulja, da krompir omekani, dodati so, biber, vegetu po ukusu

i sa ovom smesom puniti očišćene paprike i ređati u tepsiju.

Ako ostane krompira, staviti ga okolo. U sve ovo dodati malo ulja

i pola šolje vode i peći u rerni dok paprika ne porumeni.

IMG_2146.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Musaka na moj način

Potrebno:

6-7 krompira srednje veličine

2-3 glavice crnog luka

2 manje šargarepe

šolja pirinča

so, biber, vegeta, začini po ukusu

šolja kuvanog paradajza

Priprema:

Pirinač skuvati u slanoj vodi. U tiganj na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu pa dinstati dok ne pocakli, zatim dodati začine po želji i dodati pirinač, pa sve promešati.

Očistiti krompire i iseći na ploške i jednu polovinu ploški staviti u đuveč-tepsiju da pokrije dno i preko toga staviti sav pirinač prethodno spremljen. Preko pirinča staviti drugu polovinu krompira, zaliti sa kuvanim paradajzom i staviti u rernu da se peče dok krompir odgore ne porumeni.

IMG_3901.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pita sa prazilukom

Potrebno:

pakovanje kora za pitu

2 srednje glavice luka

3-4 praziluka

šoljica skuvanog pirinča

ulje

začini po želji: vegeta, so, biber

Priprema:

Očistiti i iseckati luk i praziluk. Dinstati na malo ulja dok ne postane staklasto. Potom dodati začine, pomešati sa skuvanim pirinčom i sa tim filom uvijati kore i ređati u podmazanu tepsiju. Peći u rerni dok ne porumeni.

IMG_4004.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Posni paprikas

2 glavice crnog luka

600-700gr krompira

300gr sargarepe

500gr sampinjona

malo ulja

vegeta

biber

al.paprika

Na ulju proprziti luk,dodati ociscen krompir isecen na kocke,sargarepu isecenu na kocke ,kratko prodinstati uz mesenje da se ne zalepi,dodati sampinjone.

Naliti vode do pola.

Ostaviti da krcka na tihoj vatri.

Zaciniti vegetom,biberom i pri kraju alevom paprikom.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Posne sarmice od blitve

Potrebno:

veza blitve

šoljica pirinča

glavica luka

200gr šampinjona

2 manje šargarepe

so, biber, vegeta

šolja kuvanog paradajza

Blitvu oprati i malo potopiti u ključalu vodu da omekša. Pirinač skuvati, procediti i dinstati na malo ulja, seckani luk, šargarepu i začine. Kada luk malo zacakli, dodati i seckane šampinjone da se sve zajedno malo proprži i sjedini.

Potom u vatrostalnu posudu ređati napravljene sarmice od ove smese u listu blitve. Staviti malo ulja i 1/2 šoljice vode, i šolju kuvanog paradajza i peći pola sata.

fotografija0455.jpg

Moram da se pohvalim da sam prvi put pravila u ovakvoj verziji i ispalo je vrlo njami...:njam:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...