vesticara 6022 Napisano January 20, 2011 Prijavi Share Napisano January 20, 2011 Evo da krenemo sa slatkim receptima. Za početak jedna torta koju sam juče pravila. KRALJICA TORTA Testo: -9 belanaca -600 gr šećera -1 kašika limun soka -1 kašika brašna Ulupati belanca i dodati šećer i mutiti još malo, dodati limun sok ( može i kašika sirćeta ako nemate limunu) i kašiku brašna. Ovu smesu razmazati na papir za pečenje onolike površine spram tacne na kojoj će torta stajati. Ima ga dosta pa je prepročivo da to bude pravougaonog oblika da ne bi bila predebela. Sušiti na 130 stepeni 2.30 minuta. Izvaditi da se ohladi tako u tepsiji. Fil: -9 žumanaca -12 kašika šećera -6 kašika brašna -2 pudinga od vanile -1 l mleka Staviti mleko da se kuva u višu posudu, ali ostaviti 100 ml sa strane. Mutiti žumanca sa šećerom, dok se ne zapeni. Dodavati jednu po jednu kašiku brašna i kad vam se učini da je jako gusto dodati malo onog ostavljenog mleka. Kad svo brašno sjedinite istresite prah od ona dva vanil pudinga i ako vam je ostalo, mleka od onih 100 ml. Ovu smesu sipajte u kipuće mleko i kuvajte dok se ne zgusne, mešajući mikserom da se ne zgrudva. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati 1 ceo margarin i 1/2 putera i to mutiti mikserom. Kad je dobro sjedinjeno u ovo dodati još 2 umućena šlaga. Sad imate veliku količinu krema koji podelite na 2 dela. U prvi deo dodate 2 kesice vanil šećera i ovo je I fil. U drugi deo dodate 200 gr seckanih oraha ( ja ih izlupam u najlon kesi satarom za meso) i 100 gr iseckane čokolade i ovo je II fil ( i nju isto izdrobim u kesi satarom jer onda budu oni komadići za grickanje). Staviti koru na tacnu koju ste za ovo namenili. Preko kore namažete I fil (sa vanil šećerom) a preko njega II fil (sa seckanim orasima i čokoladom). To je sve. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Aiko 1794 Napisano April 5, 2011 Prijavi Share Napisano April 5, 2011 Kapri torta sa piškotama - 3 pudinga od vanile - 3 pudinga od jagode - 1l mleka - 1l soka od jagode - 2 pakovanja piškota - 150g čokolade - 1 margarin - 12 kašika šećera Poredjajte piškote u dublji pleh. Skuvajte puding od jagoda u soku od jagode sa 6 kašika šećera, tako vruće sipajte na piškote. Skuvajte puding od vanile u litru mleka sa 6 kašika šecera. Kada se ohladi pomešajte puding sa predhodno umućenim margarinom i prelijte preko sloja pudinga od jagoda. Čokoladu otopite sa 2-3 kašičice mleka i jednom kašičicom margarina, da smesa ne bude ni gusta ni retka, i nanesite smesu preko vanile. Po želji odozgo mozete naneti šlag.. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Kumica 381 Napisano April 5, 2011 Prijavi Share Napisano April 5, 2011 Brza torta! Potrebno pola kilograma slaga pola litra kisele vode 300grama lomljenog keksa(moze i napolitanke mlecne) 1kg voca(banane ili svezi ananas) i 300grama rendane cokolade! Umuti se slag i kisela voda i onda se dodaju drugi sastojci!I stavi se u friz da se ohladi! Torta koja je gotova dok se skuva kafa :kez: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Aiko 1794 Napisano April 14, 2011 Prijavi Share Napisano April 14, 2011 Eurokrem torta Potreban materijal - 7 jaja - 400 grama eurokrema - 300 grama plazma keksa - 250 grma kristal secera - 200 grama lesnika - 150 grama brasna - 100 grama cokolade - 1 litar mleka - 5 ml belog sirceta ~ 1 mala kasika - 2 pudinga od vanilije - 4 vrecice slaga Piskota Dobro ulupati sne od sedam belanaca, kada se postigne cvrstina (kada posudu okrenete da je postojan) postepeno uz stalno miksanje dodajte 250 grama kristal secera i malu kasiku belog sirceta. Polovinu od koilcine spremljenih lesnika, u tiganju lagano na ploti proprzite, trenjem skinite ljuspice i ohladjene usitnite na masinu. Tako pripremljene lesnike sjedinite sa i pet velikih kasika brasna i lagano dodajte u umucenu smesu uz pazljivo mesanje rucno. U pleh za pecenje stavite folju, na nju rasporedite preostalu polovinu lesnika (ocistite ih i usitnite na listice) i preko lesnika istresite smesu za piskotu. U prethodno zagrejanu pecnici (na 250° C), stavite da se lagano pece na 180° C oko 45 minuta. Temperaturu smanjite nakon sto plasirate pleh u pecnicu i ne otvarate za vreme pecenja. Fil Sedam zumanaca umutiti a potom postepeno dodavati uz dalje mucenje 250 grama kristal secera, pet kasika brasna i sadrzaj dve vrecice pudinga od vanilije. Da bi smesa bila kompaktna pazljivo dodajte malu kolicinu mleka, toliko ta dobije zitkost. Ovako pripremljenu smesu zakuvate u kipucoj litri mleka (kolicina je umanjena za dve kasike koje dodajete u smesu, mleko sklonite sa plotne, uz lagano mesanje sipate pripremljenu masu i potom sve skupa vratite na plotnu jos dva minuta, sve vreme lagano mesate). a) Fil podelite u dve posude, u jednu dok je jos topao dodate 100 grama cokolade i mesate dok se ne sjedini, a potom spustite ½ margarina. Mesati dok se ne dobije ravnomerna smesa. b) Drugu polovinu fila sjediniti sa preostalom polovinom margarina. Redosled slaganja @@@@@@ slag ####### zuti fil = = = = = plazma keks ####### braon fil ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ eurokrem ======= piskota Kome god da je sluzite, ukradite mu poljubac – slast se deli ..:srce: Smucalica i stiklica 2 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Mia 6075 Napisano April 21, 2011 Prijavi Share Napisano April 21, 2011 Potrebno: okrugla torta po željifondanjestive boje Butter krem: 125 gr putera200 gr šećera u prahu3 kašike mleka Kada napravite tortu po želji, premažite je sa svih strana sa butter kremom u vrlo tankom sloju, gotovo prozirnom, jer nam je to potrebno da fondan (dekor masa) lepo prilegne na tortu. Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mleko. Beli fondan razvucite na 4-5 mm debljine, prebacite preko torte i izravnjajte, a višak fondana isecite. Ako vam se desi da na fondanu ima mehurića, sa tankom iglom probušite fondan i istisnite vazduh. Napravite jaja od raznih boja fondana debljine oko 2-3 mm. Sa flomasterom (za kolače) iscrtati razne šare. Ako nemate odgovarajuće flomastere možete obojiti sa jestivim bojama. Jaja sa donje strane premažite sa malo vode i lepite u krug po dva jajeta sa bočne strane na torti. Uzmite veći komad braon fondana i napravite loptu veličine teniske loptice. Stavite na radnu masu i pritisnite sa gornje strane da se izravnja, a zatim sa rukama pritisnite i donji deo. Sa nožićem isecite manji deo za ulaz u drvo. Od svetlo braon fondana napravite tanak krug i zalepite ga na gornji deo panja. Svuda povlačite linije da što više liči na koru drveta. Na 4-5 mesta dodajte koren drveta. Od svetlo sivog fondana napravite kuglicu i stavite je u ulaz od panja. Od belog fondana napravite malu lopticu i zalepite je kao repić od zeca, a onda ga malo sa makazama iseckajte. Napravite dve šape i njih zalepite. Napravite još jednu veću sivu kuglicu za glavu i dve prednje šape. Zalepite glavu na šape, zatim dodajte nos i oči. Napravite uši i u njih ubacite po parče čačkalice, a onda ih zabodite u glavu. Tako napravljenu glavu stavite sa desne strane panja,kao da zeko izviruje. Od zelenog fondana napravite trakice i zalepite na panj, zatim ukrasite sa sitnim cvetićima, listićima i bubamarama. Butter krem koji vam je ostao od premazivanja torte, obojte sa zelenom prehrambenom bojom. Sipajte ga u poslastičarsku kesu, stavite nastavak za travu (wilton 233) i izvlačite travu na torti i oko nje. Od raznih fondana napravite mala jaja i stavite ih u travu. izvor:klik na link Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano June 16, 2011 Autor Prijavi Share Napisano June 16, 2011 Mađarska torta Sastojci: Piškota: • 7 jaja • 7 kašika šećera • 4 kašike brašna • 7 kašika mlevenih oraha • 1/2 praška za pecivo • 1 kašika kakaa Krema: • 4 cela jajeta • 4 dcl.mleka • 4 kašika brašna • 1 kašika pudinga • 350gr. šećera • 100 gr. čokolade za kuvanje • 250 gr.margarina za kolače • višnje (može tegla kompota a može i smrznute) količina po želji Glazura: • 100 gr. čokolade • 1/2 dcl. mleka •1/4 dcl ulja Priprema: Peći piškotu od navedenih sastojaka na 180 stepeni. Krema se priprema tako što se u prokuvalo mleko dodaju jaja, šećer, brašno, puding. Kada se skuva dodati čokoladu. U ohlađenu kremu dodati penasto umućeni margarin. Piškotu namazati sa 1/2 krema, pobacati višnje odgore pa premazati sa ostatkom krema. Odgore preliti glazuru. Dobro rashladiti. kompaj 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
stiklica 339 Napisano June 16, 2011 Prijavi Share Napisano June 16, 2011 Sad kad dodje leto najvise volim ovu VOCNA SLAG TORTA 900gr slaga umutiti sa 1l mleka Podeliti na 3 dela 1. 300gr.mlevena plazma 2. 300gr. voce( meni se najvise dopale visnje) 3. prazan Napravim za 20 min za pola sata je nema. Dana 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano January 22, 2012 Autor Prijavi Share Napisano January 22, 2012 Malko sam mesila oviJeh dana i isprobala jedan novi kolač. Mmmmmmmmnogo je dobar. KOLAČ S UKUSOM POMORANDŽE BISKVIT: 10 žumanjaca penasto umutiti s 200gr šećera, dodati 60gr mlevene čokolade, 200gr grubo seckanih oraha i na kraju sneg od 10 belanaca. Peći na 180 stepeni oko 20-25 minta Kad je pečeno, još toplo poprskamo s mešavinom: sok jedne pomorandže+ 2 kašike slatke pavlake(može i mleko)+1 kašika ruma. Kad se ohladi piškota, iseći na tri jednake trake i mazati kremom. KREMA: Na pari kuvamo 3 jaja s 140gr šećera i 80gr stopljene čokolade (može više ili manje po ukusu). Penasto umutiti jedan maslac (ja sam malo manje) i dodati ohlađenu kremu od jaja. Na kraju dodati još naribanu koru jedne pomorandže(ne prskane-BIO narandža). Na kraju to izgleda ovako: Prijatno. vojo i Aiko 2 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Lillith 346 Napisano December 19, 2012 Prijavi Share Napisano December 19, 2012 (izmenjeno) Ispala mala slika al moz se klikne za vecu. 'nachi: Kora od 6 belanaca, 6 kasika secera, 100 grama mlevenih badema i kasike brasna pa puta dva. Fil 1: U originalnom receptu se renda smrznuta narandza, ja sam nesmrznutu oljustila i izchoperisala na sitno a ljusku sam izrendala pazljivo samo zuti deo, bez belog da ne bude grko. To se skuva sa 6 kasika secera, doda se 100 grama cokolade i 200 grama mlevenih badema (mogu i orasi). Ohladiti. Fil 2: Umutiti 12 zumanaca sa 12 kasika secera, dodati 7dcl mleka i u to ukuvati 1 puding od vanile. Ohladiti i dodati umucen margarin. Kucam iz glave ali mislim da je to to, juce sam je pravila, svjeza su sjecanja. Kore filovati naizmenicno, odozgo slag. Super je ukusna. Izmenjeno December 19, 2012 od strane člana Lillith bigrancer 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Mrgud 51 Napisano July 14, 2014 Prijavi Share Napisano July 14, 2014 (izmenjeno) Kremasta torta sa tri vrste keksa Sastojci : 4 pudinga od vanile 1l mleka mleko za umakanje keksa 250g margarina 100g šećera u prahu 2 kutije jaffa keksa 2 kutije Plazma keksa 2 kutije piškota 2 šlag krema od vanile 50g čokolade u prahu Priprema : U litar mleka skuvajte četiri pudinga, i kada se masa ohladi – dodajte joj margarin umućen sa šećerom u prahu. Plazmu umačite u mlako mleko i od nje na tacni formirajte koru. Premažite keks pripremljenim kremom, zatim preko njega poređajte jaffa keks koji ste takođe namočili na kratko u mleko. Preko jaffa sloja premažite ostatak krema, a zatim poređajte piškote koje treba samo brzo “provući” kroz mleko. Preko piškota stavite šlag kremu i tortu na kraju pospite slatkom čokoladom u prahu ili čokoladnim mrvicama. Prijatno!! p.s. u subotu sam je pravila,vrhunski ukusna ( velika i teška) Izmenjeno July 14, 2014 od strane člana Mrgud vesticara 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Preporučene poruke
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.