Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Evo da krenemo sa slatkim receptima. Za početak jedna torta koju sam juče pravila.

KRALJICA TORTA

Testo:

-9 belanaca

-600 gr šećera

-1 kašika limun soka

-1 kašika brašna

Ulupati belanca i dodati šećer i mutiti još malo, dodati limun sok ( može i kašika sirćeta ako nemate limunu) i kašiku brašna. Ovu smesu razmazati na papir za pečenje onolike površine spram tacne na kojoj će torta stajati. Ima ga dosta pa je prepročivo da to bude pravougaonog oblika da ne bi bila predebela.

Sušiti na 130 stepeni 2.30 minuta. Izvaditi da se ohladi tako u tepsiji.

Fil:

-9 žumanaca

-12 kašika šećera

-6 kašika brašna

-2 pudinga od vanile

-1 l mleka

Staviti mleko da se kuva u višu posudu, ali ostaviti 100 ml sa strane.

Mutiti žumanca sa šećerom, dok se ne zapeni. Dodavati jednu po jednu kašiku brašna i kad vam se učini da je jako gusto dodati malo onog ostavljenog mleka. Kad svo brašno sjedinite istresite prah od ona dva vanil pudinga i ako vam je ostalo, mleka od onih 100 ml. Ovu smesu sipajte u kipuće mleko i kuvajte dok se ne zgusne, mešajući mikserom da se ne zgrudva. Ostaviti da se ohladi.

U ohlađeni fil dodati 1 ceo margarin i 1/2 putera i to mutiti mikserom. Kad je dobro sjedinjeno u ovo dodati još 2 umućena šlaga. Sad imate veliku količinu krema koji podelite na 2 dela.

U prvi deo dodate 2 kesice vanil šećera i ovo je I fil.

U drugi deo dodate 200 gr seckanih oraha ( ja ih izlupam u najlon kesi satarom za meso) i 100 gr iseckane čokolade i ovo je II fil ( i nju isto izdrobim u kesi satarom :lol: jer onda budu oni komadići za grickanje).

Staviti koru na tacnu koju ste za ovo namenili. Preko kore namažete I fil (sa vanil šećerom) a preko njega II fil (sa seckanim orasima i čokoladom).

To je sve.

sany2982.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Kapri torta sa piškotama

- 3 pudinga od vanile

- 3 pudinga od jagode

- 1l mleka

- 1l soka od jagode

- 2 pakovanja piškota

- 150g čokolade

- 1 margarin

- 12 kašika šećera

Poredjajte piškote u dublji pleh.

Skuvajte puding od jagoda u soku od jagode sa 6 kašika šećera, tako vruće sipajte na piškote.

Skuvajte puding od vanile u litru mleka sa 6 kašika šecera. Kada se ohladi pomešajte puding sa predhodno umućenim margarinom i prelijte preko sloja pudinga od jagoda.

Čokoladu otopite sa 2-3 kašičice mleka i jednom kašičicom margarina, da smesa ne bude ni gusta ni retka, i nanesite smesu preko vanile.

Po želji odozgo mozete naneti šlag..

recept-782.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Brza torta!

Potrebno pola kilograma slaga

pola litra kisele vode

300grama lomljenog keksa(moze i napolitanke mlecne)

1kg voca(banane ili svezi ananas)

i 300grama rendane cokolade!

Umuti se slag i kisela voda i onda se dodaju drugi sastojci!I stavi se u friz da se ohladi!

Torta koja je gotova dok se skuva kafa :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Eurokrem torta

tortaqr2.jpg

Potreban materijal

- 7 jaja

- 400 grama eurokrema

- 300 grama plazma keksa

- 250 grma kristal secera

- 200 grama lesnika

- 150 grama brasna

- 100 grama cokolade

- 1 litar mleka

- 5 ml belog sirceta ~ 1 mala kasika

- 2 pudinga od vanilije

- 4 vrecice slaga

Piskota

Dobro ulupati sne od sedam belanaca, kada se postigne cvrstina (kada posudu okrenete da je postojan) postepeno uz stalno miksanje dodajte 250 grama kristal secera i malu kasiku belog sirceta. Polovinu od koilcine spremljenih lesnika, u tiganju lagano na ploti proprzite, trenjem skinite ljuspice i ohladjene usitnite na masinu.

Tako pripremljene lesnike sjedinite sa i pet velikih kasika brasna i lagano dodajte u umucenu smesu uz pazljivo mesanje rucno. U pleh za pecenje stavite folju, na nju rasporedite preostalu polovinu lesnika (ocistite ih i usitnite na listice) i preko lesnika istresite smesu za piskotu. U prethodno zagrejanu pecnici (na 250° C), stavite da se lagano pece na 180° C oko 45 minuta. Temperaturu smanjite nakon sto plasirate pleh u pecnicu i ne otvarate za vreme pecenja.

Fil

Sedam zumanaca umutiti a potom postepeno dodavati uz dalje mucenje 250 grama kristal secera, pet kasika brasna i sadrzaj dve vrecice pudinga od vanilije. Da bi smesa bila kompaktna pazljivo dodajte malu kolicinu mleka, toliko ta dobije zitkost. Ovako pripremljenu smesu zakuvate u kipucoj litri mleka (kolicina je umanjena za dve kasike koje dodajete u smesu, mleko sklonite sa plotne, uz lagano mesanje sipate pripremljenu masu i potom sve skupa vratite na plotnu jos dva minuta, sve vreme lagano mesate).

a) Fil podelite u dve posude, u jednu dok je jos topao dodate 100 grama cokolade i mesate dok se ne sjedini, a potom spustite ½ margarina. Mesati dok se ne dobije ravnomerna smesa.

b) Drugu polovinu fila sjediniti sa preostalom polovinom margarina.

Redosled slaganja

@@@@@@ slag

####### zuti fil

= = = = = plazma keks

####### braon fil

♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ eurokrem

======= piskota

Kome god da je sluzite, ukradite mu poljubac – slast se deli ..:srce:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

uskrs-300x225.jpg

Potrebno:

  • okrugla torta po želji
  • fondan
  • jestive boje

Butter krem:

  • 125 gr putera
  • 200 gr šećera u prahu
  • 3 kašike mleka

Kada napravite tortu po želji, premažite je sa svih strana sa butter kremom u vrlo tankom sloju, gotovo prozirnom, jer nam je to potrebno da fondan (dekor masa) lepo prilegne na tortu.

Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mleko.

Beli fondan razvucite na 4-5 mm debljine, prebacite preko torte i izravnjajte, a višak fondana isecite. Ako vam se desi da na fondanu ima mehurića, sa tankom iglom probušite fondan i istisnite vazduh.

Napravite jaja od raznih boja fondana debljine oko 2-3 mm. Sa flomasterom (za kolače) iscrtati razne šare. Ako nemate odgovarajuće flomastere možete obojiti sa jestivim bojama. Jaja sa donje strane premažite sa malo vode i lepite u krug po dva jajeta sa bočne strane na torti.

Uskrs11-300x225.jpg uskrs21-225x300.jpg

Uzmite veći komad braon fondana i napravite loptu veličine teniske loptice.

Stavite na radnu masu i pritisnite sa gornje strane da se izravnja, a zatim sa rukama pritisnite i donji deo. Sa nožićem isecite manji deo za ulaz u drvo.

uskrs3-300x225.jpg

Od svetlo braon fondana napravite tanak krug i zalepite ga na gornji deo panja. Svuda povlačite linije da što više liči na koru drveta. Na 4-5 mesta dodajte koren drveta.

uskrs4-300x225.jpg

Od svetlo sivog fondana napravite kuglicu i stavite je u ulaz od panja. Od belog fondana napravite malu lopticu i zalepite je kao repić od zeca, a onda ga malo sa makazama iseckajte. Napravite dve šape i njih zalepite. Napravite još jednu veću sivu kuglicu za glavu i dve prednje šape. Zalepite glavu na šape, zatim dodajte nos i oči. Napravite uši i u njih ubacite po parče čačkalice, a onda ih zabodite u glavu.

uskrs5-300x225.jpg

Tako napravljenu glavu stavite sa desne strane panja,kao da zeko izviruje.

Od zelenog fondana napravite trakice i zalepite na panj, zatim ukrasite sa sitnim cvetićima, listićima i bubamarama.

uskrs6-300x109.jpg

Butter krem koji vam je ostao od premazivanja torte, obojte sa zelenom prehrambenom bojom. Sipajte ga u poslastičarsku kesu, stavite nastavak za travu (wilton 233) i izvlačite travu na torti i oko nje. Od raznih fondana napravite mala jaja i stavite ih u travu.

uskrs7.jpg

izvor:klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Mađarska torta

viewert.png

Sastojci:

Piškota:

• 7 jaja

• 7 kašika šećera

• 4 kašike brašna

• 7 kašika mlevenih oraha

• 1/2 praška za pecivo

• 1 kašika kakaa

Krema:

• 4 cela jajeta

• 4 dcl.mleka

• 4 kašika brašna

• 1 kašika pudinga

• 350gr. šećera

• 100 gr. čokolade za kuvanje

• 250 gr.margarina za kolače

• višnje (može tegla kompota a može i smrznute) količina po želji

Glazura:

• 100 gr. čokolade

• 1/2 dcl. mleka

•1/4 dcl ulja

Priprema:

Peći piškotu od navedenih sastojaka na 180 stepeni. Krema se priprema tako što se u prokuvalo mleko dodaju jaja, šećer, brašno, puding. Kada se skuva dodati čokoladu. U ohlađenu kremu dodati penasto umućeni margarin.

Piškotu namazati sa 1/2 krema, pobacati višnje odgore pa premazati sa ostatkom krema.

Odgore preliti glazuru.

Dobro rashladiti.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 7 meseci kasnije...

Malko sam mesila oviJeh dana i isprobala jedan novi kolač. Mmmmmmmmnogo je dobar.

KOLAČ S UKUSOM POMORANDŽE

BISKVIT:

10 žumanjaca penasto umutiti s 200gr šećera, dodati 60gr mlevene čokolade, 200gr grubo seckanih oraha i na kraju sneg od 10 belanaca.

Peći na 180 stepeni oko 20-25 minta

Kad je pečeno, još toplo poprskamo s mešavinom: sok jedne pomorandže+ 2 kašike slatke pavlake(može i mleko)+1 kašika ruma. Kad se ohladi piškota, iseći na tri jednake trake i mazati kremom.

KREMA:

Na pari kuvamo 3 jaja s 140gr šećera i 80gr stopljene čokolade (može više ili manje po ukusu).

Penasto umutiti jedan maslac (ja sam malo manje) i dodati ohlađenu kremu od jaja. Na kraju dodati još naribanu koru jedne pomorandže(ne prskane-BIO narandža).

Na kraju to izgleda ovako:

imag0062s.jpg

Prijatno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 10 meseci kasnije...

Ispala mala slika al moz se klikne za vecu.

'nachi:

Kora od 6 belanaca, 6 kasika secera, 100 grama mlevenih badema i kasike brasna pa puta dva.

Fil 1: U originalnom receptu se renda smrznuta narandza, ja sam nesmrznutu oljustila i izchoperisala na sitno a ljusku sam izrendala pazljivo samo zuti deo, bez belog da ne bude grko. To se skuva sa 6 kasika secera, doda se 100 grama cokolade i 200 grama mlevenih badema (mogu i orasi). Ohladiti.

Fil 2: Umutiti 12 zumanaca sa 12 kasika secera, dodati 7dcl mleka i u to ukuvati 1 puding od vanile. Ohladiti i dodati umucen margarin.

Kucam iz glave ali mislim da je to to, juce sam je pravila, svjeza su sjecanja.

Kore filovati naizmenicno, odozgo slag.

Super je ukusna.

Izmenjeno od strane člana Lillith
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Kremasta torta sa tri vrste keksa

 

Sastojci :

4 pudinga od vanile

1l mleka

mleko za umakanje keksa

250g margarina

100g šećera u prahu

2 kutije jaffa keksa

2 kutije Plazma keksa

2 kutije piškota

2 šlag krema od vanile

50g čokolade u prahu

 

Priprema : U litar mleka skuvajte četiri pudinga, i kada se masa ohladi – dodajte joj margarin umućen sa šećerom u prahu. Plazmu umačite u mlako mleko i od nje na tacni formirajte koru. Premažite keks pripremljenim kremom, zatim preko njega poređajte jaffa keks koji ste takođe namočili na kratko u mleko. Preko jaffa sloja premažite ostatak krema, a zatim poređajte piškote koje treba samo brzo “provući” kroz mleko. Preko piškota stavite šlag kremu i tortu na kraju pospite slatkom čokoladom u prahu ili čokoladnim mrvicama. Prijatno!! :)

 

p.s. u subotu sam je pravila,vrhunski ukusna ( velika i teška) :uredu:

Izmenjeno od strane člana Mrgud
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...