Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Verovatno ste svi već u toku sa pričom oko azilanata u Banji Koviljači - http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Banja-Koviljaca-vri-zbog-azilanata.lt.html Kako vi gledate na ovu problematiku i šta može biti rešenje? Imate li razumevanja za meštane, za azilante? Šta država treba da učini po pitanju sve većeg priliva azilanata u Srbiju i vidite li neku pretnju u njima?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

ona zabranjena organizacija je vec pocela da seje mrznju na nekim sajtovima...

elem, nema tu hocu-necu, medjunarodni propisi su jasni, za ljude koji se uhvate u ilegalnom prelazu granice, treba da se pobrine zemlja iz koje je prelaz ucinjen. ako ih je EU vratio u Srbiju, Srbija je duzna da resi stvar... to se moze resiti na razne nacine ali sve to i traje... najlakse je naravno nekome ih uvaliti umesto da se izgradi poseban kamp...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kao što ih Makedonci redovno uvale nama... azilante niko ne voli, ali bukvalno niko ni jedan narod ni jedne države ali se sa njima mora postupati u skladu sa zakonima i međunarodnim obavezama. Prihvatilište OK ali meni je nebulozno izgraditi ga u banji koja treba da bude jedan od turističkih centara u Srbiji i smestiti 2000 azilanata u mesto sa 4 do 6 hiljada stanovnika. Ove godine je priča na TV bila kako su Italijani i Francuzi igrali ping pong vraćajući jedni drugima azilante i terajući ih čas u Italiju čas u Francusku.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nisam upućen do kraja u problematiku, ali šta našu administraciju sprečava da brže obradi njihove slučajeve, prihvati one čiji je zahtev opravdan, odbije i deportuje one druge? Pritom, ako si došao u neku zemlju i koristiš njeno gostoprimstvo tražeći azil, zar ne postoji neki propis koji ti automatski odbija zahtev ako te pronađu u vršenju nekog krivičnog dela? Ubeđen sam da sve može daleko brže da se odradi i da onda i ne bi bilo problema sa smeštajem azilanata ni sa strahom lokalnog stanovništva.

Plus što se podstiče ionako narasla ksenofobija...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...