gresan 1851 Napisano November 3, 2011 Prijavi Share Napisano November 3, 2011 Pasulj...sa mesom....sa povrćem...sa slaninom...pristojno zapržen...prebranac...sa manje ili više luka. Uz njega...mladi luk, beli luk, crni luk, ljuta papričica, turšija....sve ide kao podmazano. Udavio bih se u njemu (pogotovo kada ga sam spremim)! Ali...avaj....nus pojave su strašne Bež'te noge napolje da ne pomre svet! Ali postoji spas za sve nas! Pred kraj se doda malo nane da se prokuva 15-ak minuta. Kada sam prvi put to probao, toliko je delotvorno da nijedan napad ni najmanjeg "gasa" nisam dobio. stiklica 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vojo 1783 Napisano November 3, 2011 Prijavi Share Napisano November 3, 2011 Upravo sam se druzio sa suljpom...i bijelim lukom...i krastavcima...i pecenim paprikama...i evo ide crno vino...samo... Volim suljpu...:uredu: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
gresan 1851 Napisano November 4, 2011 Autor Prijavi Share Napisano November 4, 2011 Postoji priča da je najukusniji voljnički pasulj. Neko kaže da je to zato što je inače hrana u vojsci neukusna, pa je ovo provereno jelo radost za vojnike, a drugi da je upravo razlog što se kuva u velikim količinama i krčka u velikom kazanu. Snižava nivo holesterola, reguliše nivo šećera u krvi i lučenje insulina, poboljšava rad creva... Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Morpheus 5112 Napisano November 4, 2011 Prijavi Share Napisano November 4, 2011 Umem jako lepo da skuvam pasulj, a ujedno mi je i jedan od omiljenijih obroka, pa je često na meniju. Kad ga ostane za drugi dan, tek onda je to pravi specijalitet, daleko ukusniji nego prvog dana. Za gasove ne brinem, ispucam svu municiju pre odlaska bilo gde. :lol: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Glisha 3487 Napisano November 4, 2011 Prijavi Share Napisano November 4, 2011 Čudo jedno.. volEm.. ma ne volEm - o b o ž a v E m te "brašnaste" mahunarke... ali, samo kada su u obliku graška i boranije a pasulj leće bob pFuuuuj... p'to je živi Ne mogu da se odlučim koj' mi je okuSkuS od ta tri.. najogavniji. Čudo drugo... plivala bi' u čowbici od pasulja. Kada se posle kuvanja eliminišu ogavna brashnasta zrna.. i ostane klot pasuljko čorbica s'svim ostalim povrĆ dodacima i s'kolenicom. Pristajem i na reCepTer - s'komadinom slanine a i s' sosiDžom. iiijaaaaoooo baTo ... mogla sam leteti :hahaha: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Aiko 1794 Napisano November 4, 2011 Prijavi Share Napisano November 4, 2011 Vid', sve muski na pasulju, cure fine.. I ja ga obozavam i nemam nekih narocitih problema sa gasovima posle..sve uobicajeno, kao kad bilo sta drugo jedem.. Gravce na tavce..ko moze da mu odoli??:roll: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano November 4, 2011 Prijavi Share Napisano November 4, 2011 I ja volim pasulj. Ne biram šta će ići u pasulj. Svaka kombinacija je moguća. Osim nane ima još jedan mali trik. Kada ste prokuvali pasulj (i pobacali onih 2-3 vode, sve zavisi koliko ste to puta radili) voda u kojoj će se kuvati pasulj umesto obične vode neka bude kisela voda. Ima neka čarolija u tome. Uvek se skuva, nema "propratnih efekata" i lako se vari. Ovo je savet jednog nutricioniste koji nam je tu tajnu otkrio nakon sinovljeve žutice i dijete koja ide nakon toga. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
believer 368 Napisano November 4, 2011 Prijavi Share Napisano November 4, 2011 nije bas da sam obozavalac,pa ga i ne kuvam cesto retko ga se pozelim,a kad se to desi ja odem kod majke na pasulj ona ga skuva onako kako ja nikad necu znati:( kad sam ranije isla s planinarima na te pesacke ture od po dvaes kilometara,desavalo se da po silasku s planincine budemo gosti tog nekog planinarskog drustva,u njihovom planinarskom domu a tamo - pasulj nekad klot,nekad sa slaninom svaki mi je bio ko med sladak e sad,,,....pitanje je koliko je on bio sladak a koliko smo mi bili ka psi umorni i gladni mozda bi i masne cebice jeli da su pred nas izneli...ali,to nikad necemo saznati.. ne,nisam majstor za pasulj il je redak,ili pregust,ili raskuvan,ili one opne plivaju po povrsini.. bedak,covece... vesticara 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
GlorijaTreca 602 Napisano October 7, 2012 Prijavi Share Napisano October 7, 2012 Pasulj je jedno od retkih jela koje se mora kuvati istim žarom kao kada umetnik stvara delo ili kada pevamo cveću dok ga zalivamo, a ono nam se zahvaljuje bujajući sve više i više. Umesto nane, što preporučuje gresan, mislim da je dovoljno odmah ubaciti nekoliko lovorovih listova. Ako se lagano jede, nadimanje će biti neznatno što je inače opšte pravilo. Kada je pasulj u poslednjoj fazi kuvanja, dodajem začine, mirišim ga, probam po sto puta ako treba a rezultat je sjajan, tako mislim ja i što je važnije, misle i oni koji su ga jeli. Uglavnom kuvam tamni pasulj, i tek retiko tzv. pasuljicu koja je samo kod nas najjevtinija dok u svetu jednako važi. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano October 7, 2012 Prijavi Share Napisano October 7, 2012 Često kuvam pasulj i to najčešće čorbasti, ponekad ga zapečem u onoj zemljanoj posudi, ali ga jako retko jedem Nisam neki ljubitelj i ne volim ga, pa ga jedem samo kada nemam još koje jelo na meniju... Od svih načina kuvanja, najviše volim kada moj tata skuva pasulj u kotliću sa šunkom i koskom i tada ne tražim šta ima drugo :lol: stiklica 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Preporučene poruke
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.