Idi na sadržaj

Turske, spanske, i ostale sapunice


Preporučene poruke

Neko i na sam pomen tih serija prevrce ocima, a neko sa paznjom isprati dvesto'i kusur epizoda. Kako god, kod nas nema TV stanice koja u svojoj programskoj semi nema neku od tih serija. Pamtim vreme kada nas je zapljusnuo talas meksickih i brazilskih tv novela ...jedva prezivesmo ...a sada su turske Xit - maikemi, cujem od koleginica :ufrci: ............. Da li pratite sto god? Imate li omiljenu? Mrzite ih? Zasto? (msm, znam, ali objasnite vi) :vez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Bila sam izliječena od tih serija, mislim, fala im što sam španski skoro pa progovorila. Gracias a dios! :smeh:

Elem, prestala sam gledati tamo neke davne godine...pa sad kad je počela pomama za Šeher'zadom, počela i ja :roll: ...negdje poslije njihove 100-te svađe, odustanem, pogledam kraj na net-u, saopštim ga mami :smeh: i odustanem.

Pa sam malo pratila Ezela :crkoh: ...zbog radi glavnog glumca EZEL_2.jpg ..i to sam prestala kad sam vidjela da nema šanse da pokopčam ko je s kim, ko je protiv koga i dokle će to da traje. :dry:

Ne gle'am više ništa...ni ove neke Bijegove, ni Gorke listove, ni Asi ni Bilo jednom u Turskoj...počeli su brate mili i ti Turci da iskaču iz paštete... :pegla:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Poplava "španskih" serija je počela čuvenom Kasandrom. E tu sam ispratio od A do Š, nisam hteo da propustim nijednu epizodu. Advokat koji je bio smrtno zaljubljen u Kasandru me je toliko nervirao da sam vikao na televizor kad ga ugledam. :roll: Par serija posle te sam otpratio tek onako, da znam šta se dešava. Brzo sam provalio sve potencijalne zaplete i više nije bilo zanimljivo. Sad već odavno ne gledam ni španske ni turske ni 'rvatske... osim kad odem do stare majke u Bosnu, onda uz nju ispratim dvadesetak epizoda trenutno aktuelne serije i kad se vratim zaboravim da postoji. :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ako se dobro secam, prva, preteca svih nadolazecih sapunica, bila je 'Robinja Izaura', brazilska serija. .......... Cudno, ali iako nisam pratila nista redovno, iz cuga mogu da nabrojim bar desetak ...ma i dvaes naslova :lol: i znam o cemu su (mada, i da pogadjam - necu pogresiti). :roll: ............. Lm, svratih kod tetke, a njoj oci crvene od suza ...pretrnem, sto, kako, zasto? Zasto?!? Zbog turske serije ...btw, jos sam zenu i tesila :lol: .............ps. Na spanski jezik sam se nekako i svik'la, ali turski mi para uSi :ufrci: ...daljinac odmah radi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja ta čudesa nisam nikad gledala :jok:

Kasandru je moja cimerka svojevremeno gledala, pa sam bila primorana da sedim i ja sa njom da gledam :dry: Pred kraj, kada se pojavila knjiga, ja sam joj kupila knjigu da me ne maltretira sa gledanjem serije... međutim, kad je ona pročitala kraj, tek se onda zapalila da odgleda do poslednje scene :dry:

Posle sam promenila cimerku i dobila cimera, tako da od onda nisam obraćala pažnju na takve serije :jok:

Srećom, daljinac uvek odradi svoj posao :fijuk:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kasandra i Esmeralda su mi bile omiljene,kao dete :smeh:. Secam se da za vreme bombardovanja,taman da esmeralda progleda,morali smo iznajmiti kasete iz video kulba da vidimo i to cudo :smeh: . I jos jednu sam gledala,msm da je zabranjena ljubav,nije bilo lose. No medjutim kada sam uvidela da svaka bozija serija ima isti koncept,doktor,invalid,siromah,bogat....reko brale msm da mi je dosta sapunjanja ociju. Bas pre neki dan ulovim moju kevu kako place na "malu nevestu" na pinku,a radnja te serije ubi boze.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ako se dobro secam, prva, preteca svih nadolazecih sapunica, bila je 'Robinja Izaura', brazilska serija.

A ne. Prva serija je bila "Rosa Salvaje", prikazivala se na Trecem kanalu kad sam ja biJo malji deca, al' se secam da je glumica tada licila na Dzeki Kolins :kez: A mozda i gresim.

Missim da u Srbiji nema coveka koji nije odgledao bar jednu epizodu Kasandre :beyond: To bi bilo skrnavljenje :smeh: Imam je snimljenu i na kaseti, naravno. Posle te sam gledala i Ljovisnu i Marisol i Esmeraldu (plak'o sam kad je progledala :( ) i Zlobnicu i Rosalindu i.. Ne mogu da setim nijednog valjanog spanskog imena, ali ako vam padne na pamet, budite uvereni da sam i nju pogledala :smeh: Jao da, i Rubi, i Rubi :uzbud: Doduse, to sam gledala samo zato sto zena izgleda kao zmaj. Zapravo sam spanske serije prestala da gledam kad sam malo porasla i skontala fazon. Sad mozda ukecam neku epizodu, cisto da potvrdim gradivo, kao i da utvrdim da nisam zaboravila da ga pricam i razumem (jer sam ga zaista i progovorila pored serija).

Oduvek sam volela brazilske serije, iako su isti kalup kao i spanske. "Zabranjenu ljubav" aka "Klon" sam gledala svaki put kad je reprizirana, i uvek bih i mogla da je pogledam. Bio je jedan bradati u seriji.. :balavi: Em sto volim portugalski jezik do imbecilnosti, em su mi njihove serije.. Ne znam, nekako bogatije, i ne tu ne mislim samo na scenografije ili kostime. Ima vise glumaca, ne vrti se samo Fernando Kolunga svuda.

Turske serije su sad ono sto su nekad bile spanske. Od svih turskih sam samo u navratima gledala Seherezadu, ofkors, plakala na kraju, ofkors, i tu stavila tacku na serije. Toliko ih ima da se plasim da ce mi iskociti iz frizidera. Mozda bi mi i bile dopadljivije da mi se svidja turski jezik :beyond:

Orlove, grehove, Vile Jelene ili sta vec.. Ne gledam.

Ja volim spanske serije :vidbudale:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu da setim nijednog valjanog spanskog imena, ali ako vam padne na pamet, budite uvereni da sam i nju pogledala :smeh:

Kafa sa okusom žene? (I i II ) :smeh: :smeh: ....s tim da je prva Gaviota bila the best! :kez:

Akapulko, dušom i tijelom? :trep:

Stakleno carstvo?

Otimačica ili ne znam više...Traidora je valjda bilo originalno.

Bilo koja u kojoj je harala Gabrijela Spanić. :smeh:

¿Qué debo decirle a mi querida, vimos a todos. :smeh: :smeh:

Ja samo da dodam što se brazilskih tiče...ja sam gledala one Terra Nostre, Nove, kako već..i Rei do gado

oreidogado.jpg ...eeeh što je Kralj stoke bila serija.. ne mogu se sjetiti ove ženske kako se zvala..ali još uvijek se sjećam da je imala jako grub glas. :smeh:

I da...sad sam se sjetila još jedne brazilske, nju sam na faxu gledala sa cimerkom :smeh: ..zbog glavnog glumca, mada ne sjećam se sada našeg naziva..ali na portugalskom je bilo "el color del pecado"

171534743_11e0f99df9_o.jpg

:stid2:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:deda2:E deco, deco.Ne pamtite vi kao čika kompaj:

kad sam bio mlađan vojnik ja a na karauli pored Drave, išla je prva sapunica na ovim prostorima:

''Dinastija''

Nema da ne gledaš.Demokratija na karauli, većina odlučuje šta će se gledati.

A znate onu JNA izreku: što p.... rodi, voz povuče i vojska obuče:hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja mislila da sam ja frik, al' ova Sun je zajebala i mene :smeh: Sto se tice Gabrijele Spanic, nju smo gledali zato sto je nasa, pa si morao zbog postovanja prema radu doticne :aham Setila sam se jos jedne serije :uzbud: Ona serija gde su bila tri brata i tri sestre :uzbud: To sam isto pasionirano gledala.

Kako se neću i te sjećati. :smeh: :smeh: Iii one zle majke od sestara..qq lele...koja cruela de vil. :smeh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Neko i na sam pomen tih serija prevrce ocima, a neko sa paznjom isprati dvesto'i kusur epizoda. Kako god, kod nas nema TV stanice koja u svojoj programskoj semi nema neku od tih serija. Pamtim vreme kada nas je zapljusnuo talas meksickih i brazilskih tv novela ...jedva prezivesmo ...a sada su turske Xit - maikemi, cujem od koleginica :ufrci: ............. Da li pratite sto god? Imate li omiljenu? Mrzite ih? Zasto? (msm, znam, ali objasnite vi) :vez:

Pred najezdom rijaliti souoa sam poklekao:(( al' mi zao nije :) )

ali te latino -americke serije gledao nisam.

Odoleo sam im i to moje odoljevanje traje do dan danas.

Nisam se dao prevariti.!

Sada ce neko reci : " vidi ga , pristalica teorije zavere '" ,

ali shvatio sam da je prikazivanje ovih serija smisljeno

u centrima moci u cilju odvracanja paznje gledalaca od sive svakodnevnevice,

omamljivanje pojedinca a i naroda u celini,

njegovo pretvaranje u beslovesnu masu radi lakse manipulacije

a samim tim i lakseg ostvarivanja interesa tih centara moci.:cesces:

Nas radni covek, posle napornog radnog dana i svih stresova koje dozivi

od ranog jutra , gledajuci ove serije se relaksira i ne misli na sve te realne probleme

i drustvene nepravilnosti koje nesumnjivo postoje.

I nas neradni covek ( onaj koji nije zaposlen ) moze da ubije dosadu

i gledajuci serije nema vremena da sebi postavi pitanje :

" Zasto ja nemam posao ?".

Da , da ...to je osnovni cilj , svrha a bogami i zadaca tih serija.:uredu:

a sada su turske Xit -

:cesces: turske !..........:) ....................................:jeee:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne gledam serije uopšte.. ni naše, ni mexičke, ni brazilske, ni španske, ni Zulu, ni papuanske........ lažem Shaka ZuluA sam gledala

od prve do poslednje.

50b5336e.jpg

207aa980.jpg

Henry Cele :stid: my mEn

al' ok.. to se ne računa jer je pristrasTno zbogZ mog Zulu porekla :hahaha::hahaha::hahaha: i ljubafi prema ShakAou.. eiu...

(iz istog (prisrasTnog) razloga slušam ponekad i ŠakA Polumentu :lol:)

Elem.. osim (svih) serija na Fox CrimeU.. ostale (bilo čije) mi mahom idu na nerv.. toJesT nemam ni pojma koje su.

A što se konkretno turskih tiče, obzirom da mi je najbolja drugarica turkinja i da turski jezik baš volim,

za njih neću reč da kažem.. osim

baš me briga kakve su im serije :rnr: Love for Turkish

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ove serije su za domacice i penzionerke :lol:

Ranije kad nisam radila i po ceo dan kuci, oces neces, gledas. A gledala sam i ja od Kasandre, preko Esmeralde, Marisol (kupila i cede s pesmom iz serije, pevao je Enrike Iglezijas, pa zbog njega :hahaha: ) i ostalih...

A sto sam volela onu "Ljubavne veze" (Lazos de Amor - i ja naucila spanski profavor :kez: ). Nekoliko puta reprizirali je i pratila sam je.

Sada ne pratim nista, a preplavljeni smo turskim i indijskim serijama. Nemam vremena. Jedino ako odem do mojih u to vreme kad se emituju, mama koja je penzionerka, ne da muva da proleti, a ne pa da pricamo nesto, pa moram da prosledim epizodu. I uvek si u toku, jer se sve tako sporo odvija, da nema sanse da nesto propustis.

Izmenjeno od strane člana Malena
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:deda2:E deco, deco.Ne pamtite vi kao čika kompaj:

kad sam bio mlađan vojnik ja a na karauli pored Drave, išla je prva sapunica na ovim prostorima:

''Dinastija''

Nema da ne gledaš.Demokratija na karauli, većina odlučuje šta će se gledati.

A znate onu JNA izreku: što p.... rodi, voz povuče i vojska obuče:hahaha:

Ee pa druze prevario si se :). Prva sapunica na ovim prostorima je bila serija "Dalas". I neki glavni zloca, glava porodice, po imenu JR cini mi se :kez:

122033227146cef0dce4c79.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ee pa druze prevario si se :). Prva sapunica na ovim prostorima je bila serija "Dalas". I neki glavni zloca, glava porodice, po imenu JR cini mi se :kez:

122033227146cef0dce4c79.jpg

Znaći, nemate pojma.

Gradić Pejton je utreo sapunjavi put svim kasnijim Dalasima i Dinastijama. Emitovao se od sheset cetvrte do '69 i proslavio Rajana O Nila. :)

Nisam jos bila rodjena da gledam pejton pa da poslepodne sadim lipu sa starim nestorovim i ta prica.. ali secam se, pricala mi keva, ona gledala kad je bila deca.

Gradić Peyton je krajem 1960-ih i početkom 1970-ih emitiran u bivšoj Jugoslaviji. Publika, nenaviknuta na duge TV-serije ju je s vremenom shvatila kao oličenje svih negativnih stereotipa vezanih uz sapunice, pa se izraz Gradić Peyton koristio kao sinonim za TV-serije "bez kraja i konca". Serija je, s druge strane, bila dovoljno popularna da se po njoj nazove novoizgrađeno beogradsko naselje Gradić Pejton".

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:deda2:E deco, deco.Ne pamtite vi kao čika kompaj:

kad sam bio mlađan vojnik ja a na karauli pored Drave, išla je prva sapunica na ovim prostorima:

''Dinastija''

Nema da ne gledaš.Demokratija na karauli, većina odlučuje šta će se gledati.

A znate onu JNA izreku: što p.... rodi, voz povuče i vojska obuče:hahaha:

Eeee,prijatelju i ja to gledala a nekidan mi sestrić pošalje ,ma *ajeba*ame,za te sve serije,pa ja šaljem da vidiš ima veze sa Dinastijom.

http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=422111

Pogledajte obavezno,vrlo zanimljivo.:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...