Idi na sadržaj

Vimbldon 2011.


Preporučene poruke

Vimbldon 2011.

vimbldon.jpg

Drugi teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu Vimbldona protiv Francuza Žeremija Šardija, određeno je žrebom u Londonu.

Pored Đokovića, i Troicki i Tipsarević postavljeni su za nosioce na trećem Gren slemu sezone.

Troicki će kao 13. favorit turnira na startu igrati protiv Argentinca Maksima Gonzalesa, dok je Janko u prvom kolu dobio jednog od najtežih rivala iako je postavljen za 23. nosioca. Njegov protivnik na startu biće jedan od najboljih servera sveta Ivo Karlović.

Đoković se do sada pet puta sastajao sa Šardijem i ima maksimalan učinak. Njegov potencijalni protivnik u osmini finala Troicki ima skor 1:1 sa Gonzalesom, dok je Tipsarević savladao Karlovića u jedinom dosadašnjem okršaju u Dejrej Biču, bilo je 7:6, 7:6.

Iako je na zvaničnom sajtu u prvi mah stajalo da bi u eventualnom polufinalu Đoković igrao protiv Endija Marija, to je promenjeno pa će Novakov eventualni protivnik u borbi za finale biti Rodžer Federer.

Španac Rafael Nadal u prvom kolu igra protiv Majkla Rasela, protivnik Federera na startu je Mihail Kukuškin, dok će Mari novi pokušaj da osvoji Gren slem početi protiv Himeno Travera.

Prva četiri igrača sveta svakako su bila u centru pažnje na žrebu, ali ih je u senku bacio par Nikolas Mau - Džon Izner koji su prošle godine odigrali baš u Londonu najduži meč u istoriji tenisa koji je trajao preko 11 sati.

***

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće protiv Marije Hose Martines Sančes u prvom kolu Vimbldona, odlučeno je žrebom.

Biće to repriza finala u Rimu kada je Jankovićeva poražena nakon što je savladala obe sestre Vilijams.

Jankovićeva je u Londonu postavljena za 15. favorita, a 18. je Ana Ivanović koja se u prvom kolu sastaje sa Amerikankom Melani Udan. U jedinom dosadašnjem okršaju pre dve godine u Sinsinatiju, Ana je pobedila sa 2:1.

Treća predstavnica Srbije u singl konkurenciji Bojana Jovanovski takmičenje u Vimbldonu počeće duelom protiv Simone Halep, a već u narednoj rundi rivalka bi mogla da joj bude Serena Vilijams.

Žreb kod žena je, međutim, protekao u znaku povratka sestara Vilijams, koje su zajedno osvojile devet od poslednjih 11 Vimbldona. Braniteljka titule i sedmi nosilac Serena Vilijams nalazi se na drugoj strani žreba od starije sestre Venus. Serena ima četiri titule, a skor u finalima sa sestrom joj je 3:1.

b92

Jedva čekam da počne :ajde:

Mada, od svih podloga travu najmanje volem... ali navijam za naše bez obzira na sve :srce:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:ajde: danas počinje :ajde:

Raspored prvog dana Vimbdona:

Centralni teren (program počinje u 14 časova)

Rafael Nadal – Majkl Rasel

Frančeska Skjavone – Jelena Dokić

Endi Mari – Danijel Himeno Traver

Teren 1 (program počinje u 13 časova)

Alison Riske – Vera Zvonarjova

Filipo Volandri – Tomaš Berdih

Andreas Bek – Endi Rodik

Teren 3 (program počinje u 13 časova)

Kejti O’Brajen – Kimiko Date-Krum

Potito Staraće – Stanislas Vavrinka

Ivan Ljubičić – Marin Čilić

Jelena Janković – Marija Hose Martines Sančes

Teren 12 (program počinje u 13 časova)

Mardi Fiš – Marsel Granoljers

Šuai Ženg – Svetlana Kuznjecova

Ivo Karlović – Janko Tipsarević

Naomi Brodi – En Keotavong

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kakav početak Vimbldona :dry:

Prvo je Bojana izgubila od Rumunke Simone Halep 6:1, 6:2, posle jednog sata i sedam minuta igre.

Posle je i Jelena Janković završila takmičenje u prvom kolu, porazom od Marije Hose Martines Sančes iz Španije 5:7, 6:4, 6:3, posle dva sata i 20 minuta igre.

Sad je i Janko Tipsarević predao meč zbog povrede Hrvatu Ivu Karloviću pri rezultatu 7:5, 3:1 za Karlovića.

:dry:

Sad igra Viktor protiv Maksima Gonsalesa iz Argentine i gubi i on, tako da sam odustala od tenisa do daljnjeg...:dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kakav početak Vimbldona :dry:

Posle je i Jelena Janković završila takmičenje u prvom kolu, porazom od Marije Hose Martines Sančes iz Španije 5:7, 6:4, 6:3, posle dva sata i 20 minuta igre.

Samo sam Jecu gledala...a igrala je po sistemu "jedan meeeeni, jedan teeebi" :dry:

Uh što mrzim kad forma tako padne pa gubiš u prvom kolu grand slema. :dry:

Razočarana sam. :dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Evo i malo lepih vesti sa Vimbldona :uredu:

Nole je pobedio Žeremija Šardija iz Francuske i plasirao se u drugo kolo Vimbldona 6:4, 6:1, 6:1, posle jednog sata i 20 minuta igre. U narednoj rundi očekuje duel sa boljim iz susreta između Južnoafrikanca Kevina Andresona i Ilije Marčenka iz Ukrajine. :ajde:

Viktor Troicki je slavio sa 3:6, 6:0, 7:6 (7:3), 6:3, posle dva sata i 12 minuta igre protiv Maksima Gonsalesa iz Argentine. U narednom kolu naš teniser igra protiv Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha, koji je pobedio Španca Tomija Robreda sa 6:4, 6:4, 6:1. :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ana 'pregazila' Udan - 6:0, 6:1

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Vimbldona pošto je na startu lako savladala Amerikanku Melani Udan sa 2:0, po setovima 6:0, 6:1.

Protivnica Ivanovićeve u narednoj rundi biće Grkinja Eleni Danilidu koja je pobedila Koko Vandevege sa 6:4, 6:4.

Ana je u duel sa Udan ušla pomalo nesigurno, ali je dobilam uvodni gem i onda je potpuno deklasirala protivnicu.

Amerikanka jednostavno nije imala rešenje za snažne udarce Ivanovićeve sa osnovne linije, pa je prvih sedam gemova na meču pripalo srpskoj teniserki.

Udan je uspela da izjednači na 1:1 u drugom setu dobivši prvi gem na duelu, ali nakon toga Ivanovićeva je dobila još pet gemova u nizu i tako je rešila meč u svoju korist sa ubedljivih 6:1.

izvor: b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ana ponovo ekspresno – 6:3, 6:0

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je savladala Eleni Danilidu iz Grčke sa 6:3, 6:0.

Ana je imala problema jedino na početku meča kada je gubila sa 3:1, ali je potom osvojila 11 gemova u nizu i zasluženo došla do pobede.

Za plasman u osminu finala Ivanovićeva će se boriti sa boljom iz duela Petre Četkovske i Agnješka Radvanjske.

Đoković je protiv Andersona upravo osvojio prvi set 6:3, a Viktor u prvom setu gubi protiv Lu Y.H. sa 3:4 :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pre neki dan sam gledao Jelenu Dokić, a danas Šarapovu. Na stranu što mi je Marija oduvek bila najbolja riba među teniserkama, hteo sam da napišem par reči o tome šta po mom skromnom mišljenju odvaja prave šampione od onih koji to nikada neće biti. To je na prvom mestu potpuna posvećenost i ljubav prema sportu kojim se baviš, a na drugom glad za pobedama. Ili obrnuto. Upoređujući dve teniserke sa početka moje priče, možete da primetite da Dokić ima jedno 10-ak kg viška, da je duplo sporija nego što je bila i da joj je od karijere možda ostao još pokoji bljesak tj. eventualno četvrtfinale nekog većeg turnira, i to je to. S druge strane, Šarapova je bila povređena više od godinu dana ako se ne varam, ali se po njenoj fizičkoj spremi to nikako ne bi moglo reći, totalno je fit i deluje superspremno. Dalje, ako obratite pažnju na njihove izraze lica, gestikulaciju, videćete da je Jelena pri kraju, sa poluugašenim pogledom, prosto ne veruje da može da napravi nešto više, dok mi Marija liči na tigricu, ali bukvalno, celokupnom svojom pojavom, nerviranjem oko izgubljenog poena, vrištanjem, energijiom koju širi oko sebe, bila ona pozitivna ili negativna. Zato i jeste šampion. Jedino je pitanje koliko će je povrede zaobići. Ali ona definitivno jeste šampion.

Onda mi padne na pamet kako su se ljudi smejali Federeru kad je plakao zbog izgubljenog finala, ne shvatajući da upravo zbog toga i jeste najbolji ikad, zbog te neugašene dečačke žeđi za pobedama, gde milioni dolara i svetska slava ostaju po strani, jedino je bitan pehar koji ćeš podići pred publikom koja kliče tvoje ime. Nadal je odavno takav. Novak je na dobrom putu da postane. Još se sećam kad je pre par godina ispsovao celokupnu svoju ložu, iznerviran stanjem na terenu i njihovim dobacivanjem. Bez obzira što je možda izgledalo bez veze, tada sam pomislio da će mali možda jednoga dana postati Veliki. Jer je njegova glad za pobedom bila jača i od obzira prema porodici koju nesumnjivo obožava.

I tako. Navijajmo za Novaka i Anu.

I Mariju, naravno :balavi:.

Izmenjeno od strane člana ako_odem
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Neuporedivo bolji komentari i atmosfera. Neuporedivo.

Kad god je komentator Višković, ja gledam na Sport klubu :uredu: ubedljivo najbolji komentator za teniske mečeve, raspolaže pravim komentarima, objektivan i vrlo realan u svojim stavovima :uredu:

Vimbldon, sedmi dan

Centralni teren (od 14 časova)

Endi Mari – Rišar Gaske

Venus Vilijams – Cvetana Pironkova

Rafael Nadal – Huan Martin Del Potro

Teren 1 (od 14 časova)

Marion Bartoli – Serena Vilijams

Mikael Ljodra – Novak Đoković

Mihail Južnji – Rodžer Federer

nole2.jpg

Teren 2 (od 13 časova)

Šuai Peng – Marija Šarapova

Karolina Voznijacki – Dominika Cibulkova

Mardi Fiš – Tomaš Berdih

Teren 3 (od 13 časova)

Nađa Petrova – Viktorija Azarenka

Lukaš Kubot – Felisijano Lopes

David Ferer – Žo-Vilfred Conga

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pobedio Nadal na kraju :dry: Bzvz... dobar je bio Del Potro :uredu: baš dobar... i imao je svoje šanse, igra odličan tenis i meni se njegov stil i dalje sviđa... a ovog Nadala ne volem :jok:

A za Noleta nemam šta dodati, sem reči hvale... bio je odličan :uredu: Sad da vidimo, kako će biti sa ovim Tomićem, koji je ''mlada nada'' tenisa :)

A volim što je ispala i Vozniacki i sestre Viliams... mada Sun, zamisli finale Šarapova - Azarenka :hmm: koje bi to vrištanje bilo....:lol: publika bi morala poneti sireve za uši da može da odgleda meč bez štete po sluh :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovako...mogu već da kažem da su polufinalni parovi Đoković - Conga i Nadal - Marej. Ovaj drugi par je prilično izvestan, s obzirom da Nadal 99,9% dobija Fiša, a Marej je već uzeo prvi set Špancu i teško da će se tu zaustaviti.

Đoković - Conga

Ukoliko računamo da je Novak danas igrao u trećoj brzini, biće mu potrebno da ubaci u petu, što će reći da treba da podigne svoju igru ne za jedan, nego za 2 nivoa, ukoliko misli da se bilo čemu nada protiv Conge koji verovatno ni sam ne zna kako je pobedio Federera. :lol:

Ako pobedi Congu, mislim da će igrati sa Nadalom u finalu. Čini mi se da lje Marej jedan od onih tenisera koji će ostati večiti komplexaši.

E da: navijajmo sutra za Šarapovu protiv Lisicki. Marija! :srpko:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...