Idi na sadržaj

Superkuća za Sudnji dan


Preporučene poruke

Grupa poljskih arhitekata kreirala je potpuno bezbednu zonu za sve one koje muče apokaliptične misli. Bezbedna kuća se nalazi u predgrađu Varšave i gotovo da je nezamislivo da će ikada biti napravljena zgrada iznad zemlje koja će biti bezbednija. Dovoljno je da dodirnete nekoliko dugmadi i čitava kuća se pretvara u neprobojnu betonsku kocku.

142130_bezbedna-kuca1_f.jpg?ver=13053042

Spremna za apokalipsu

Vrata i prozori postaju nedostupni spolja zahvaljujući moćnim betonskim pločama, a kada se kuća zatvori, jedini način da se uđe ili izađe jeste ulaz na drugom spratu koji zatvara neka vrsta pokretnog mosta. I pored ovakve zaštite, kuću okružuje još jedan zid.

Na sajtu poljskog arhitektonskog studija „KWK Promes” piše: „Najvažnija stavka za naše klijente jeste osećaj maksimalne sigurnosti.”

Efekat tvrđave se postiže zahvaljujući mnoštvu pokretnih zidova i roletni. Kada se kuća prebacuje u otvoreni modus, betonske ploče se ili podižu ili pomeraju, nakon čega se pojavljuju prozori i vrata koji propuštaju ogromnu količinu svetlosti. Kada se kuća zatvara, metalne roletne obezbeđuju dodatnu zaštitu.

Pritom nema potrebe da žrtvujete udobnost zarad sigurnosti – kuća je luksuzno opremljena i ima sve što jedna savremena porodica može da poželi.

http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/253625/Superkuca-za-Sudnji-dan

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...