Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Potrebna mi je pomoć.

Kiki je rođen krajem februara.

i po zakonu bi trebalo da krene u školu u septembru.

Ok, zakon je takav da sva deca, rođena do 31.03.2005-e, treba da krenu u školu.

Prihvatila sam to, kao nešto što je logični sled.

Međutim, desilo se par situacija, koje su poljuljale moje mišljenje u vezi sa prevremenim polaskom u školu.

U periodu dok sam radila, Kiki je osajao duže u vrtiću.

Prvi dan sam mu objasnila da ću zakasniti, da će biti sa decom i gledati crtaće, i da ću doći, čim završim sa poslom.

Tako je i bilo, na stepeništu sam srela njegovu vaspitačicu, koja mi je rekla: ''Goga, dete plače, ne može da se smiri...''

-''Ma, da nemojte me zezati, plakao je dok se nije adaptirao... ''

Videla sam Kikija... koji je grcao... tako da sam ga jedva smirila... posle smo i popričali zašto.... kako...

Od tada sam počela da se nosim mišlju da izgombam neku rupu u zakonu i ne dam dete pre vremena u školu. Razgovarala sam i sa vaspitačicama, smatraju da je što se intelekta tiče i više nego spreman, ali... emotivno nezreo. Naravno da je pred nama još šest meseci... bat...

Svesna sam da naši malci rastu i sazrevaju brzinom svetlosti, ali ono, što konkretno želim da mu priuštim je još godinu dana bezbrižnosti.

Odluku jesam donela, ali bih volela da čujem kakvo je Vaše mišljenje, iskustvo u vezi sa decom, koja su pre vremena krenula u školu?

Svesna sam da je svako dete priča za sebe.

Isto tako svesna do od ove školske godine kreće inkluzija.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam veliki protivnik prevremenog polaska u skolu i ne vidim ni jedan jedini razlog za..a godinu dana u tom uzrastu je veliko kao kuca..

Uostalom, taj period do skole im jedini bezbrizni period u zivotu i ne zelim da im uskratim ni minut istog, a kamoli citavu godinu..

Sin je krenuo sa punih sedam godina i koji mesec, a cerka ce sa sedam i po..a zakon mogu da okace macku o rep..:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Inkluzija je vec krenula...

Kako si i sama rekla najbitnija je emotivna spremnost za polazak u skolu.

Intelektualno deca ovih generacija su manje - vise sva spremna.

Najlakse je nauciti slova i brojeve. Svakodnevni rad cini svoje i sve to dodje na svoje.

Odlaganjem polaska u skolu ne moze se nista izgubiti, sto nije slucaj sa prevremnim polaskom...rizik je veci.

Socijalna inteligencija je takodje jako bitna. Koliko je dete spremno za kolektiv, i kosnicu koja se zove odeljenje i skola.

6 meseci je jaaaaaaaaaaaaaaako dug period u ovom momentu razvoja tvog deteta.

Psiholog ce na testiranju reci svoje, ali je po meni taj momenat vrlo diskutabilan (samo testiranje), jer to nije prirodna situacija. Nepoznata osoba, nepoznat prostor, nepoznati zahtevi...isuvise toga da bi se dete pokazalo u "pravom svetlu".

Mnogo puta mi se desavalo da misljenje psihologa o detetu bude vrlo sumnjivo i pokaze se netacno (ne zbog sumnje u njegovu strucnost, nego zbog vestacke situacije u kojoj se dete testira).

Obrati opaznju jos na jedan momenat. Ako citava generacija drugara iz vrtica krece u skolu, on ce tesko doziveti da ostane sam ili u manjini.

Najvaznije je za polazak u skolu da dete ume da odrzi paznju na jednoj aktivnosti bar 20-25 minuta, da ume da se obrati ucitelju, da ume da se obuce, veze pertle, kaze "molim ili hvala" da nije agresivno i naravno da se tom dogadjaju raduje (mozda malo banalizujem, ali ces razumeti...).

Ako dete zavoli skolu i ucitelja...vise od pola posla je zavrseno.

Ostalo je potrebno vreme na adaptaciju....

Iz licnog iskustva...deci dajem "vremena" do 8-9 godine. Tada vrlo precizno mogu da kazem "kakvo je"...jer se u tom periodu intelektualne, emotivne i grafomotoricke sposobnosti izjednacuju. To tada, najcesce je jedna u prednosti u odnosu na drugu ili trecu....

Ostalo je sticanje radnih navika

Izmenjeno od strane člana gresan
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ako može da se izbegne. treba izbeći.

U suštini, samo natovariš detetu obaveze (pre vremena) ... i torbu tešku k'o tuč (preko ramena).

Ja sam pošla ranije. Jedini razlog tome je bio moja želja za "nadmetanjem" sa mojim velikim bratom.. starijim od mene godinu i po.

Deca mi nisu prijavila tak'e želje. Razlika između njih je 22 godine. :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Juče me zadesi situacija, da se sretnem sa kompinicom, koja je inače pedagog u našoj OŠ.

Kada je videla Kikija... ''O.. pa vidi našeg đaka - prvaka'' :knjiga2:

Odogovrila sam joj da ćemo da vidimo da li će da bude đak prvak, ili neće.

Kao da sam joj gurnula prst u oko:

''Ima da ide, zašto da ne ide, sva deca idu...'' :blabla:

:blink:

''Gospođo, sve je ok, uradićemo testove, znate, ja sam ponavljala predškolsku i nezmerno sam zahvlna svom tati, što me nije dao godinu dana ranije u školu''

(mislim, ženo, opušteno, pa tebi ni iz džepa, ni u džep, ako moje dete startuje ove, ili sledeće školske godine)

@Aiko, Glišava, hvala :zagrljaj:

Ako citava generacija drugara iz vrtica krece u skolu, on ce tesko doziveti da ostane sam ili u manjini.
@gresni, zbog prostora, koji je mali, starija i predškolska grupa su spojene. Izuzev, kada rade na prepoznavanju brojeva, slova, ili se bave drugim aktivnostima.

Što se tiče generacije iz vrtića i generacije dece iz dela sela u kome živimo, a koja će krenuti u školu 2012-e - odnos je 50:50

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Moj stariji sin je rodjen 05.01.1999. i samim tim "upao" da krene u skolu (po zakonu) sa decom koja su '98.

Kada sam potegla pitanje da se ne slazem da krene u skolu ranije, docekala me je katastrofa zvana "procedura" i niz nekih nenormalnih gluposti o zakonu, cak i novcana kazna :blink:, jer ja kao roditelj uskracujem detetu da pocne da se obrazuje :blink:. Pre nego sto sam pocela sa svim tim da se borim, moj sinak se izjasnio da hoce sa svojim drugarima iz vrtica da ide u skolu ( posto je jelte i u vrticu bio sa godinu dana starijom decom ). Tada sam ipak resila da odustanem :beyond: ali samo zato sto se on nije u vrticu igrao kao sva deca, nego crtao po ceo dan, te me je i sama vaspitacica posavetovala da ga ne ostavljam jos jednu godinu. Licno, ne slazem se sa prevremenim kretanjem u skolu, ali eto...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jako sam veliki protivnik polaska dece sa 6 godina u školu. Po mom ličnom mišljenju, dete nije emotivno spremno za prevelike obaveze koje ga čekaju u školi. Ne zaboravite, da sve to što dete nauči u vrtiću je urađeno kroz igru. U školi toga nema. Dobro...možda prvih mesec dana, ali upravo tada nastaju oni pravi problemi. Dete ne može da bude skoncentrisano na nastavi. Nedostaje mu ono učenje kroz igru. Ne može da izdrži 4 školska časa u danu. Nema snage da kod kuće još i domaći zadatak uradi, i tako iz dana u dan. Na prvom polugodištu se oseti najveća kriza, kada mlađa deca obično počinju da odbijaju da idu u školu.

Moj sin je rođen u aprilu-pošao u septembru.

Ćerka je rođena u februaru, pošla je u školu u septembru.

Njemu ni tada nije bilo "vreme"...i dugo smo muku mučili sa školom. Ćerka je bila taman sa sedam i po godina potpuno zrela za školske obaveze. Još jedna stvar je jako bitna, a to je da je dečacima nekako još teži taj raniji polazak u školu.

Imam dete koje je trebalo da pođe u školu prošle godine, jer je ( po zakonu) "bilo vreme". Mama je obišla sve moguće pshiloge, sve postojeće testove odradila i pribavila dokumentaciju da njeno dete nije emotivno zrelo za polazak u školu. Sve to lepo priložila i ostavila ga još godinu dana u vrtiću. Dete je inače sasvim intelekutalno u redu, ali je zaista emotivno nezreo. I eto, sve je prošlo bez suda i svega što bi trebalo da ide uz to. Mislim da je uradila pravu stvar za svoje dete.

Da sada imam dete koje treba da pođe u školu sa 6.5 godina, tražila bi svaku mogu "rupu u zakonu" da to ne izvedem.

Još ovo da dodam. Pedagog koji radi u školi, u koju treba da krenu deca iz mog vrtića, je izuzetno razumna žena i veliki protivnik ranijeg polaska. Svim roditeljima toplo savetuje da ne žure sa upisivanjem svog deteta.

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam krenuo u školu sa nešto preko 6 i po, i adaptirao se prilično brzo. Možda je prvih par dana problem, ali čim stekne prva školska drugarstva polazak u školu neće biti nikakav problem. Dobro, ne znam kakvo je Kiki dete, svi smo mi različiti. Ako postoji rizik da bi to emotivno doživeo baš toliko tragično, treba naći način da se izbegne prerani polazak u školu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Neverovatno su bitni ti prvi meseci u skoli.

Tada se "lomi" kako ce je dete doziveti.

Naravno...mnogo zavisi od vestine onog ko pred decu staje u ucionici.

Zbog toga sam i zagovornik jos jedne stvari.

Ako mozemo da biramo frizera, automehanicara, kozmeticarku....onda mozemo i da biramo detetu ucitelja...tj. raspitati se ko je najbolji u generaciji (naravno ne siriti tu pricu po naselju :lol: ) i dete dati kod njega-nje.

Ne...nisam zagovornik toga da detetu na lazni nacin olaksavamo zivot i da ga lisimo razvojne potrebe za prevladavanjem teskoca...ali isuvise je vazno ko ce nam uciti dete da bi to prepustili u krajnjoj varijanti slucaju.

Ne razumem se u trenutne zakonske cake, ne moram da ih poznajem...ali u svakom slucaju, posmatrajte svoje dete...i lako cete doneti odluke...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Slažem se sa gresnim, ali mi post ionako već poduži, pa rekoh da ne davim.....

Birajte učiteljicu!!! Jako je bitan karakter učitelja, kao i vaspitača. I njih ( nas) treba birati. Mirnijem detetu, godi miran učitelj. Dinamičnijem detu baš takav, temeprametan, koji će razumeti "pundravce" vašeg deteta...koji će umeti da oseti vaše dete u svakoj sitaciji. To je najbitnije!!!

Možda se sad sa ovim neće mnogi složiti, ali ja to uvek govorim roditeljima. Birajte učiteljicu (učitelja), jer ako se "ne pronađu"-to može biti jako bolno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Evo kako sam ja licno dozivela polazak u skolu. Februarsko dete, moji me upisase sa 6 i kusur godina u skolu. Secam se da sam se radovala svim tim novim knjigama, svescicama, bojicama, torbi... i da sam po zavrsetku priredbe za prijem prvaka (znaci, nisam ni usla u ucionicu niti sam upoznala moju uciteljicu) pitala mamu:

“A kad ce raspust?” crazyz.gif

Njoj to verovatno nije nista govorilo a meni je odlazenje u skolu bilo mucno jer tamo nisam mogla jos da se igram sa drugarima, da crtam, setkam po ucionici... Verovatno se tada i neki bunt pojavio u meni.. nisam pazila na casovima, ofrlje radila domace zadatke i sve u svemu nikada nisam volela... zavolela skolu.

Zato, ako je ikako moguce roditelji koji ne zele da im deca po zakonu krenu prevremeno u skolu nek’ kopaju nacin da svom cedu omoguce jos godinu dana igre...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam krenuo redovno, sa 7 godina i mesec dana, a moj brat sa pet godina!!! Ajde dobro, ubrzo je napunio šet, ali ipak nije ih imao kada je prvi put seo u klupu!?! :blink:

Kad sam razgovarao sa roditeljima zašto su ga dali ranije, rekoše da je, slično kao Gliša, on bio taj koji je insistirao na tome. Jer eto, ja idem u školu, a i pokojna sestra od tetke, mesec dana mlađa od mene, je isto išla u školu, a on nije nikada podnosio da neko nešto radi, u stvari, da neko nešto može, a on ne.

Tada, te '73., koliko se sećam, postojala je samo jedna inteligencija. A ne kao danas, te emotivna, te duhovna, te matematička, te fizička, te... U tri lepe, pa ko se ne bi izgubio u tome. On je bio dovoljno inteligentan da reši sve testove postavljene pred njega i to je to. Hoće, može, pa nek' ide.

E sad, da li je to bila dobra odluka?! Ne znam, a niko to ni ne može sa sigurnošću znati. U svakom slučaju gde su se videli nedostaci?

Dok je bio sa učiteljicom, imao je povlašćen status. Pa kako i ne bi, kada je najmlađi, "srećica moja". Ovo prepričavam priče, ali prilično sam siguran da je tako bilo. No, kada su došli nastavnici, koji nisu bili upoznati sa njegovim "problemom", počeli su i problemi. Ne, nije on bio loš učenik, uvek dosta iznad proseka, ali se moralo mnogo kandžijati da bi postigao ono što se od njega očekuje.

Ali zato je uvek bio vidra u društvu. Svi su ga voleli i uvek je bio prvi u društvenim aktivnostima. Posebno ako su u pitanju bile kakve gluposti. :kez:

Na fakultet smo pošli zajedno. Ja posle odsuženog vojnog roka, a on odmah posle srednje škole. Bio je ubedljivo najmlađi student na Univerzitetu. Okruglih 17 godina. Na proleće, pred kraj prve godine, videlo se da od njegovog studiranja neće biti ništa. Sve vannastavne aktivnosti su bile važnije od grejanja stolice.

Tu se postavlja jedino pitanje. Možda, da je na vreme (kasnije) krenuo u školu, možda bi postigao bolje rezultate, mereno ocenama. Ali da li bi tada imao ovakvo snalaženje u nekim poslovnim, životnim problemima? Iskreno, u mnogim situacijama se bolje, snalažljivije, postavi nego ja. Zajedno radimo, tako da se lepo dopunjujemo.

I još nešto. Iako je mlađi dve godine od mene ima godinu dana više staža nego ja! :dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Evo i moje viđenje oko prevremenog polaska u školu :)

Ja sam januarsko dete i krenula sam ranije u školu, jer sam to želela i moji roditelji i jer sam prošla sve testove.... jedina stvar koja me je kočila bila je moja telesna težina koja je bila ispod normativa, ali su me na insistiranje roditelja ipak upisali. Ne sećam se da mi je bilo dosadno, naprotiv, uživala sam u školi... (jbg, poznata sam štreberka, oduvek)

Međutim, kada se poredi sadašnji sistem obrazovanja sa onim našim razlika je velika...:uredu:

Deca su sad mnogo više opterećena sa očekivanim nivoom znanja, a i gradivo je obimno i pri tome, mnooogooo ima da se radi kod kuće ako želite da dete postigne i savlada sve gradivo.

Danas, mlađa deca (januarska i februarska) pred polazak u školu prolaze testove i u školi, a i u razvojnom savetovalištu nakon kojeg se daje mišljenje o tome da li dete treba da krene u školu ili ne. Sve zavisi od samog deteta.TI sama najbolje poznaješ svoje dete i znaš kako će on reagovati u nekim situacijama, da li je emotivno zreo da se snađe u novim situacijama i poteškoćama.

Ako si odlučila da odložiš polazak svom detetu spremi se na veeeliku količinu strpljenja zbog sve one papirologije i birokratije koja te očekuje tokom sakupljanja papira koji će odložiti tvom sinu polazak u školu :uredu:

A inkluzija postoji i u školama kao i u vrtićima već par godina :uredu:

A o izboru učiteljice? :cesces: o tome bih mogla jedan poduži post napisati. U svakom slučaju sopstveno iskustvo me je naučilo (na teži način, naravno) da je JAKO bitno ko je učiteljica i da se TREBA raspitati ko će biti učiteljica tvom detetu :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Ja sam krenula u skolu sa nepunih 7. Napunila sam ih 3 meseca kasnije, ali su neki tamo u skoli insistirali da se upisem odmah u drugi razred.

Jos gora trauma, em si mladji, od nekih skoro dve godine, em da upadnes medju decu koju ne poznajes, a oni vec imaju izgradjene odnose medjusobne.

A onda se kao pedagozi razumeju u decji mozak

Hvala Bogu pa su moji resili da sve to ire svojim redom.

Nikako nisam za prevremeni polazak.Ne vidim nijednu dobru stranu toga.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Danas sam upisala Kikija u školu.

Borba sa birokratijom još nije završena.

U našoj miloj državi, svi imaju pravo, i svi mnogo bolje znaju,

kakva su naša deca, osim nas - njihovih roditelja.

U slučaju da Kiki ne prođe testove,

neće moći da ''ponavlja'' predškolsku.

Sedeo bi kod kuće.

I smejem se... :lol:

Nije mi smešno, no - dobro.

Idemo dalje.

''Pepsi'' služba je mišljenja da mora.

Direktorica škole - isto tako.

Pedijatar smatra da je greh da takvo dete, ne krene odmah u I razred.

(posle mi je šapnula da su postojale komisije, kojih više nema, sa ciljem,

da se odgodi polazak u školu, logično, je l'... sada više ne postoje)

Prijatelji me pitaju ''s' kojim pravom...'' a ja ih šaljem u mp3...

Znam da su napredne generacije,

znam da su druga vremena,

bat... protiv sistema ne možeš, kakav god da je :dry:

Hvala Vam na savetima, mišljenjima :zagrljaj:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...

Danas sam upisala Kikija u školu.

Borba sa birokratijom još nije završena.

U našoj miloj državi, svi imaju pravo, i svi mnogo bolje znaju,

kakva su naša deca, osim nas - njihovih roditelja.

U slučaju da Kiki ne prođe testove,

neće moći da ''ponavlja'' predškolsku.

Sedeo bi kod kuće.

I smejem se... :lol:

Nije mi smešno, no - dobro.

Idemo dalje.

''Pepsi'' služba je mišljenja da mora.

Direktorica škole - isto tako.

Pedijatar smatra da je greh da takvo dete, ne krene odmah u I razred.

(posle mi je šapnula da su postojale komisije, kojih više nema, sa ciljem,

da se odgodi polazak u školu, logično, je l'... sada više ne postoje)

Prijatelji me pitaju ''s' kojim pravom...'' a ja ih šaljem u mp3...

Znam da su napredne generacije,

znam da su druga vremena,

bat... protiv sistema ne možeš, kakav god da je :dry:

Hvala Vam na savetima, mišljenjima :zagrljaj:

potomak je sredina februara i morao je u skolu ranije

nisam bila protiv

upisan je kao jedno od petoro najinteligentnije dece te godine

(to sam saznala nezvanicno,psiholog i moj neki tamo brat su prijatelji)

elem

mislila sam da ce biti pesma

bio je samostalan,nije imao problem sa odvajanjem,odbijao je da uci slova ali je u malom prstu imao grcku mitologiju i jos svasta nesto sto ga je fasciniralo

pa

sve sto mogu da kazem je da se ta godina razlike u odeljenju veoma videla

emotivno nije bio spreman na obaveze,nije imao ambiciju,nije bio nimalo fasciniran uciteljicom ,i bio je sasvim ocajan sto mora da uci nesto sto ga ne zanima

nadam se da ce s Kikijem biti bolje :ok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

nisam voleo obdaniste (zapravo vaspitacicu), svaki odlazak u obdaniste je bila borba izmedju mene i roditelja.

odveli me kod psihologa, koji je ustanovio da sam genije i moram u skolu. tako sam ja krenuo pre vremena u skolu i uprkos predvidjanjima da cu preskociti jedan od nizih razreda, ja to nisam ucinio.

na kraju, bio sam najmladji student na faksu i najstariji vojnik u kasarni... :D

moja deca nisu posla ranije u skolu, uglavnom zbog misljenja pedagoga u porodici da treba dete pustiti da se bezbrizno igra jos godinu dana i ne opterecivati ga prekovremenim obavezama. sta cu, imam razigranu decu... :)

Izmenjeno od strane člana shumica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Trenutno vodim rat sa drzavom jer smo dobili poziv da moja cerka MORA da se upise u zabaviste..a sve sto se mora, ja necu..i taaaako..

Pa, evo načina kako da im doskočiš ;)

Prcvo, ti Doru možeš da upišeš u pripremnu grupu, jer po zakonu ona pripada toj grupi (da te ne bi ganjali zbog toga) a potom radiš po svom. S obzirom da imaš medicinsku podlogu, lako možeš od doktora da nabaviš potvrdu da se polazak u školu odloži za godinu dana :uredu: Jedna moja prijateljica je na osnovu dokumentacije da dete ima problema sa vidom i da je neophodno da se odloži polazak u školu za godinu dana jer je dete pod terapijom, odobrili su joj odlaganje i ona je dve godine uzastopce pohađala pripremni predškolski program i dva puta sam joj dala uverenje o tom programu. Prema tome, može se odložiti, ali treba samo znati kome pokucati na vrata :uredu:

Raspitaj se o svemu, kome se treba obratiti... iii srećno :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

A cekaj, ta pripremna grupa, to je zabaviste ili..?

Upisala bih ja nju, nije problem, cak bih joj dala i da ide malo, da se druzi sa decom posle operacije kada se oporavi, ali su meni rekli da ne moze dve godine uzastopno da ide u zabaviste..onda ne dobijam nista ako joj ova skolska godina prodje tako sto vise nece ici, nego sto hoce, a sledecu bude sedela kuci..pogotovo sto ona zbog prirode bolesti nije mogla ni u vrtic..

Ja jesam uzela potvrdu od lekara za odlaganje, ali su cak i na to rekli, videcemo..

Inace, rodjena je 17.februara, tri nedelje pre termina i sad je tih jebenih 11 dana toliki problem..eto, da ona nije bila karlicno postavljena i da nisam morala na carski, sada ne bi bilo nikakvih problema..

Jos uvek nista ne javljaju..cekam kao zapeta puska..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pripremna grupa je pripremna, (zabavište-obdanište, kako god da zoveš) bilo da je poludnevni boravak od 4 sata ili celodnevni od 8 i više sati, ne znam kako je kod vas to regulisano. Ali, kontaktiraš socijalnu slušbu vaše predškolske ustanove i stručnu službu (psihologa i pedagoga), pokažeš im te papire od lekara koje imaš i da se sprema za operaciju i trebalo bi da nemaš problema sa odlaganjem :) Mislim da je ta procedura ista i kod vas u Sremu, jer to važi za celu ovu našu veliku državu...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I kod nas je slicna situacija.

Sa sest godina upisali smo prvi razred. Aj sreca Nikola je rodjen u julu, pa sa punih 6 godina ide u prvi razred, inace ima i dece koji idu sa 5,8 godina. Sto je mnogo, mnogo je.

Ne samo sto im se uskracuje bezbrizno detinjstvo, vec i nisu deca spremna za skolu. Tacno je da na pocetku u prvom polugodistu ne uce brojke, slova i sl, ipak treba izdrzati tih nekoliko sati u klupi. A kako sam ja ceo dan na poslu, upisala sam dete u celodnevni boravak, sto znaci on ce biti tamo od 7.30 do 14.30 (uzimaju ga baka ili deda). E sad neko kaze- isto vreme provodi u vrticu, a ja ne slazem se sa tim , jer u vrticu imali su vreme za odmor (spavanje), pa ne moraju sedeti uvek u klupi i td...A da ne pricam o tome koliko su spremni da se sami o sebi brinu kad je u pitanju licna higijena.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...