Idi na sadržaj

Moguća cena hleba 70 dinara?!


Preporučene poruke

Ma ja jesam navikao na poskupljenja ali se ne sećam da je cena hleba ovako brzo ovoliko otišla gore. Prvo država proda svo žito, izveze. Pa onda poskupljenje struje, dodaj i poskupljenje naftnih derivata i eto. Struja, hleb, sve socijalne kategorije. Kad se setim onoga ''socijalno odgovorna vlada'' bukvalno mi se povraća.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

BEOGRAD, 15. marta 2011.

Poskupljenje struje u Srbiji od 1. aprila neće ugroziti profite koje pekari ostvaruju prodajom peciva, izjavio je danas direktor Sektora za odnose sa javnošću Elektroprivrede Srbije (EPS) Momčilo Cebalović.

Povodom najave Unije pekara Srbije da će hleb poskupeti zbog poskupljenja struje na 70 dinara, Cebalović je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima kazao da pekari već godinu dana jednu kiflu od 60 grama prodaju po ceni 12,4 kilovat-sata za koje je potrebno da se sagori 18,6 kilograma uglja.

"Ako gube na hlebu, pekari to mogu da pokriju manjim profitom na pecivu", kazao je Cebalović naglašavajući da nije prvi put da pekari alibi za poskupljenja traže u ceni struje.

Prema rečima Cebalovića, za pekare kilovat-sat struje u noćnoj tarifi, kad se obično uključuju peći na struju, košta 1,618 dinara, a za taj kilovat-sat EPS iskopa, prebaci u termoelektranu i sagori oko 1,5 kg uglja.

"Sve navedeno jasno dokazuje koliko kifle i ostala peciva pekarima donose dobru zaradu i da poskupljenje struje ne mora da im bude izgovor za poskupljenje hleba", kazao je on.

Cena struje u Srbiji će od 1. aprila biti skuplja za domaćinstva 13,5, a za privredu 15 odsto.

(Beta, 15.03.2011)

Ako ni u čemu drugom - šampioni smo u izgovorima

:pehar: kretenskim - naravno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Hleb "sava" maksimalno 54,22 dinara

B. Stameković | 01. 04. 2011. - 15:16h | Izvor: Blic

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T - 500 kojom se određuju i maksimalne marže, rečeno je na konferenciji u Vladi.

Ova odluka je doneta da bi se zaštitili najsiromašniji slojevi stanovništva, a uredba znači da nije dozvoljeno da cena hleba od ove vrste brašna bude veća od 54,22 dinara u maloprodaji.

U suprotnom predviđene su kazne do dva miliona dinara i zabrana rada od šest do 12 meseci. Uredba stupa na snagu danas i važiće do 30. septembra.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nelogično je da cena hleba u Srbiji u stopu prati cenu hleba u, recimo, BiH. Msm, dovoljno je samo pogledati površinu na kojoj je moguće proizvoditi pšenicu i voditi se najosnovnijom logikom tržišta. A siguran sam da su povšine na kojima se zaista proizvodi pšenica u Srbiji daleko veće nego u susednoj državi. Nego, dok se ovde (i tamo) svi ugrade u cenu, građani mogu slobodno jesti kolače...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nelogično je na prvi pogled i da južno voće iz uvoza bude jeftinije nego voće koje nam raste u dvorištu. Mnogo šta diže finalnu cenu proizvoda, a prema kalkulaciji koju su izbacili iz vlade, hleb ne bi trebao biti skuplji od 55 din, mada se ne sećam da su u tu cenu uračunali i transport. Ovde kod mene je 55 din.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
Ovde kod mene je 55 din.
Kod mene je 44 din. ........ali ne mogu da ga 'nafatam na vreme'. Treba i da ga narucis za sutradan, kolika je navala. Jbt ...za hleb se ljudi 'upisuju'!!! Ne znam, strasno ...osnovna zivotna namirnica je, malte ne, luksuz. Tih 55 din (pa puta 2 za cetvoroclanu porodicu) je podnosljiva cena.
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...