Idi na sadržaj

Libija, eskalacija krize


Preporučene poruke

Gadafija čuvaju srpski hakeri

24. mart 2011. 11:54 > 11:58

Više od 50.000 internet korisnika iz Srbije već danima ugrožava borbu libijske opozicije protiv režima Muamera el Gadafija, tvrdi opozicioni Libijski omladinski pokret.

v201225p0.jpg

Nedavno je u Beogradu održan i protest podrške Gadafiju

Internet korisnici iz Srbije aktivnim pružaju podršku Gadafiju i njegovom režimu i vode sajber rat protiv snaga koje se bore protiv Gadafija.

"Korisnici iz Srbije pokrenuli su progadafijevski pokret na Facebooku,Twitteru, MySpaceu, YouTubu i drugim društvenim mrežama i mi, posle konsultacija sa administratorima tih mreža, procenjujemo da je više od 50.000 Internet korisnika iz Srbije aktivno uključeno u pružanje podrške Gadafiju", navedeno je u saopštenju te organizacije dostavljenom Tanjugu.

Mediji poklanjaju veliku pažnju ovim aktivnostima koje su privukle Gadafijeve pristalice iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovno emituje ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama, navodi libijski pokret.

Pored toga, veliki broj korisnika iz Srbije vodi rat na Internetu protiv antigadafijevih grupa i veb sajtova i oni hakuju, spemuju ili obaraju veb sajtove povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija, NATO, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom, istaknuto je u saopštenju.

Libijski omladinski pokret primećuje da za tako malu zemlju poput Srbije, sa relativno skromnim brojem Internet korisnika, organizovanje više od 50.000 aktivnih Gadafijevih pristalica koji zajedno deluju na Internetu predstavlja grandiozni poduhvat i zahteva veliku količinu rada, predanosti i novca.

"Mi sumnjamo da iza ovog progadafijevog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke partije i apelujemo na međunarodnu zajednicu da hitno nešto preduzme tim povodom", zakljucio je Libijski omladinski pokret.

____________________

Eh, nisam znao za ovu "organizaciju". :blink:

Sad će dobiti 50.000-prvog člana! :astasad:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Ovo što Lazanski priča baš interesantno:uredu:

Lova do krova, ne moraš ništa da radiš dobiješ platu, stan, od ptice mleko.

Ispada da Gadafi pretvara pesak u naftu a u znoju lica svog:kez:...a građani Libije samo treba da dođu po svoje parice i da te Bog vidi... a oni se nešto bune:roll:

Pa se nešto pitam što smo svi onda tako kivni na Druga Titu? Skoro svi radili, besplatno zdravstveno, besplatno školovanje...

Ili su Libijci gori od nas pa im je dosta i to što imaju, a nama sleduje i neka demokratija :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Gadafijev režim svakako nije raj na zemlji ali ostaju one činjenice koje je izneo Lazanski. Mnogi diktatorski režimi opstaju samo zato što zapadni moćnici nemaju interesa da ih ruše. Evo recimo Titov režim je odličan primer, Tito je ostao na vlasti snažno podržan od strane SAD iako je recimo oborio dva njihova aviona?! Kada je došlo vreme da se Jugoslavija razbije ona je i razbijena.

Sa Gadafijem je dosta slična priča. Gadafi je ostao na vlasti i pored toga što je važio za finansijera terorizma, pored toga što su ga bombardovali Amerikanci, međutim sad su se setili da se pobune pojedina plemena? Sad više nije tajna ni da je CIA odradila smaknuće Čaušeskua u Rumuniji (pisao Lazanski), nije tajna ni da su odradili smaknuće Miloševića i sad neko treba da poveruje da se sve ovo u Libiji dešava jer je narodu prekipila njegova autokratija. Što kaže Lazanski, svi oni i ne znaju za drugačiji poredak i način vladanja i sada treba da iskoči u prvi plan neki demokrata :lol:

Gadafijev režim nije med i mleko, ali mene živo zanima šta bolje će doneti onaj što bude došao na njegovo mesto. Parlamentarizam? Možda podela Libije? Šta bi trebao da bude pomak na bolje?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ono što je meni teško svariti je što ljudi ne shvataju razliku između nerpijateljstva prema SAD, NATO-u ili čemu već i podrške nekome ko se njima navodno suprotstavio. Politika "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj". Zašto? Nisam ni ja neki ljubitelj SAD, ali nisam spreman podržati krimosa na čelu Libije zbog toga. Kao što nisam bio spreman podržati krimosa na čelu Iraka pre toga. Zašto je problem osuditi i jedno i drugo?

Što se tiče Libije, naći će "koalicija" način da "uvede demokratiju" u tu državu... ako joj je stalo do te "demokratije", a čini se da jeste.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Demokratija u Libiji :lol: a ovo ti je dobar vic. Pa tamo nema parlamenta, političkih partija, narod pojma nema šta znači demokratija i pluralizam. U Libiji postoji plemensko uređenje sa jednim liderom na čelu države sad ti meni reci gde će oni tam iskopati nekoga ko ima predstavu o sistemu u kakvom demokratska društva žive.

Ne radi se o tome da je Gadafi neprijatelj SAD da ga sad neko zbog toga podržava, svi ovi što ga bombarduju sada, svi oni su bili prijatelji i partneri Libije (bar on je tako mislio) pa mu se sad to malo lupa o glavu. Gadafi je prema našoj državi uvek bio korektan i sve ovo pozivanje na osudu (ko da je on proizveo sukobe u Libiji) me podseća na tešku demagogiju Čede Jovanovića. Popljuj diktatora da bi bio veći demokrata i borac za ljudska prava :roll:

Ja Gadafija nemam za šta da osuđujem, a ove druge imam za mnogo šta. Nije Gadafi iz čiste dosade digao avione i počeo da sipa bombe po sopstvenoj zemlji iz puke dosade.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam šta može da bude konačan scenario, ali mi se čini da idu na to da koknu Gadafija i njegove najbliže saradnike. Može se desiti da Libija bude na kraju izdeljena iznutra nešto nalik na Irak danas, da nafta ode u privatno vlasništvo a Libija postane nešto nalik na države kao što su Irak, Avganistan i sl.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...