Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Ne znam koliki mi je IQ i baš me briga da ga znam (kada sam na poslu radio davno test da me "izmere" namerno sam sve radio pogrešno, jer me je vređalo šta će im taj podatak).

Imam to što imam i na svim poslovima do sada, koliko mi je pomogla inteligencija toliko mi je pomogla i želja da radim i uspem...

Verujem da je visok IQ samo predispozicija koja može i ne mora da se razvije. O tome odlučuje još i okruženje u kome se čovek nalazi (vaspitanje, porodica, škola...). Visok IQ u svakodnevnom životu i poslu ne znači i uspeh u njemu.

Postoje apstraktna, emocionalna i socijalna inteligencija.

Ovo mi se dopalo, a vi se nadjite gde ste "najjači" :

7 VRSTA INTELIGENCIJE

1. VERBALNA INTELIGENCIJA. Pamet reči. Odnosi se na reči i jezik, spsobnost da zamislimo i komuniciramo kroz verbalne termine. Biti leksički pametan.

2. VIZUELNA INTELIGENCIJA. Pamet slika. Zasniva se na čulu vida ili sposobnosti vizuelizacije; sposobnost da se misli kroz oblike ili rasporede, da se tumače simboli i zamisle mogućnosti. Ukoliko imate jaku vizuelnu inteligenciju, verovatno ćete svoje ideje crtati na papiru i predstavljati slikama.

3. FIZIČKA INTELIGENCIJA. Pamet tela. Odnosi se na fizički pokret: sposobnost da se «misli telom», da se stvari razumeju uz pomoć fizičkog kontakta; saznanje kroz dodir.

4. MUZIČKA INTELIGENCIJA. Muzička pamet. Zasnovana na nečijoj mogućnosti da prepozna melodijske motive i da muzički misli, da instinktivno predoseti melodijske, ritmičke i harmonijske «događaje»; da koristi zvuk i ritam za elokventnije izražavanje misli.

5. MATEMATIČKA I LOGIČKA INTELIGENCIJA. Logička pamet. Nekada nazivana naučnom inteligencijom, ona se zasniva na moći rasuđivanja i mogućnosti baratanja brojevima i formulama, odnosno izgradnje sistema argumentacije.

6. INTERPERSONALNA INTELIGENCIJA. Društvena pamet. Usmerava naše odnose sa drugim ljudima; visoka empatija karakteristična je za ovu vrstu intelekta i pomaže nam da se dobro odnosimo prema svim tipovima ljudi.

7. INTRAPERSONALNA INTELIGENCIJA. Unutrašnja pamet. Odnosi se na našu sposobnost da gledamo unutar sebe i da razumijemo sebe, svoju suštinu i osjećanja. Jak osećaj sebe.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Već neko vreme imam veliku želju da odem na jedan od tih testova, ali nikako da je realizujem. Mensin test nije skup, a i često organizuju testiranja, tako da ću verovatno ubrzo proveriti te brojke. :)

Što se tiče muzičke i fizičke inteligencije, mislim da sam blago rečeno hendikepiran, ostale su valjda na mestu. :lol: Šalu na stranu, radio sam brdo različitih psiholoških testova i nikad mi nisu predstavljali problem, jer zahtevaju čistu logiku vezanu za reči, brojke i objekte.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Radila sam ga, dosta davno, kad sam zavrsavala peti razred osnovne, kao ispitanik jednoj devojci koja je radila diplomski na psihologiji. Znam rezultat, no, kao sto vidite po prilozenom, zaista ne moram da napisem da sam genije 8) Salim se, nisam genije, ali 128 nije malo :flower: Htela sam da idem opet da se testiram, cisto zbog sebe, ali nikako da odem do bolnice da se raspitam sta i kako.

Po ovom sto je ponudjeno ovde, pronalazim se u verbalnoj i muzickoj inteligenciji.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...