Idi na sadržaj

Rusija: Ekserom zakucao genitalije za pločnik


Preporučene poruke

Ruski umetnik Pjotr Pavlenski izveo je danas performans protesta na Crvenom trgu u Moskvi gde je, potpuno nag, na pločniku ispred Kremlja svoje genitalije ekserom zakucao za asfalt.

Petrovski se razgolitio ispred Lenjinovog mauzoleja gde se bukvalno prikovao za asfalt, dok su užasnuti prolaznici posmatrali prizor.

Na mesto ekscentričnog protesta ubrzo su došle policija i Hitna pomoć, koje su umetnika najpre odvele u bolnicu, a potom i u policijsku stanicu.

Meta umetnikovog protesta je, kako je sam izjavio, apatija u savremenom ruskom društvu i mogućnost da takvo stanje "Rusiju pretvori u policijsku državu".

Ovo nije prvi put da je Petrovski pribegao ekstremnim merama protesta. On je privukao pažnju javnosti pošto je nakon hapšenja članica benda "Pusi Rajot" sebi javno zašio usta, dok je drugom prilikom uhapšen kad se ispred zgrade vlade u Sankt Peterburgu, nag obmotao bodljikavom žicom.

Danas je u Rusiji održana svečanost kojom je Ministarstvo unutrašnjih poslova odalo počast pripadnicima policijskih redova.

Izvor: Blic

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...