Idi na sadržaj

Zenski "kozmeticki rituali"


Preporučene poruke

Neophodni su, i deo zenske svakodnevnice - seanse posvecene fizickom izgledu, tj. kozmeticki rituali! Od licne higijene, do 'udaranja glanca' iliti sminkanja, provodimo sate ispred ogledala da bismo bile sto lepse. :narcisa: ............ Koji su vasi rituali? Cemu najvise posvecujete vremena i truda: kosi, noktima...ili? Da li sebi priustite odlaske kozmetickom salonu ili ste 'sam svoj majstor'? Sta je to sto ne volite ali ipak 'morate' da odradite? (jasno, mislim na cupkanje obrva :kez:). Sta sa uzivanjem i zadovoljstvom radite? :treptrep:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jedino o čemu baš, baš vodim mnogo računa to je kosa :uredu: Volim da bude uvek uredna i sređena bilo da imam kikice, punđu ili puštenu kosu. Od svakog pranja pravim ''mali'' ritual ako to radim kod kuće, a moja frizerka Lela me već godinama sređuje, tako da i ona zna ono što volim i želim da mi napravi od nje...

Nokti su mi kako-kad... nekad tip top, a nekad nemam volje za mackanje.

Što se tiče šminkanja, to su zaista minimalni molerski zahvati kod mene...:beyond: ne volim previše toga na svom licu al' uvek mora da bude sređeno.

A depilacija :dry: ne volim, al' moram... i sve prepuštam kozmetičarki... ne bih sama sebe čupala... ovako, čupa me profesionalno lice, ja je mrko gledam i trpim... jbg :dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kad znas sta hoces, ne trebaju ti sati pred ogledalom da bi izgledao tip top..dovoljno je samo malo dobre volje i dobra organizacija..da i redovnost u svemu tome..

I kad sam u najgorem mogucem raspolozenju, izgledam odlicno..po meni je prosto nekulturno biti neuredan..i sve uglavnom radim sama, sem noktiju u poslednjih par meseci..prosto ne volim da mi niko prcka oko kose, lica, tela..jedva sam i na nokte pristala i to samo zato sto mi je to drugarica i dolazi mi kuci..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Isto, sam svoj majstor.

Letos sam prvi put u zivotu otisla da mi odrade pedikir i manikir :kez: .. nije nista bolje odradila od mene a jos mi otela i novce za to.

Jaaako ne volim da cupam obrve... za to su mi potrebne posebne psiho-fizicke pripreme a sve ostalo, mislim na ostale rabote na sebi nisu problem.

Recimo da su kosa i nokti ti kojima posvecujem najvecu paznju. Vodim racuna da mi kosa bude zdrava a sad frizura, kad sam u dobrom raspolozenju ne treba mi puno da je namestim. Nokti i sredjivanje istih odnosi najvise vremena al' tako je kako je.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...