Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Novak se mučio ali pobedio

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira serije 500 u Pekingu pobedivši Fernanda Verdaska sa 7:5, 2:6, 6:2.

Srpski teniser će u borbi za polufinale igrati protiv Sema Kverija koji savladao Stanislasa Vavrinku u dva seta.

Bio je ovo deseti međusobni duel Đokovića i Verdaska i šesta pobeda srpskog tenisera koji je bio daleko od svog najboljeg izdanja. Imao je previše oscilacija, ali je ipak odigrao dovoljno dobro da savlada raspoloženog Španca.

Novak je u laganom ritmu dobio uvodni servis gem bez izgubljenog poena, a već u drugom gemu stigao je do prve brejk prilike na meču. Prvu je Verdasko spasao, ali kod druge je napravio duplu servis grešku - 2:0 za Đokovića posle 7 minuta.

Srpski teniser je lako dobio i treći gem na meču, ali nakon toga razigrao se i Verdasko. Španac se 'upisao' u četvrtom gemu, a nakon toga u petom gemu je imao tri brejk lopte da se vrati u meč. Đoković je prve dve spasao odličnim servisima, a kod treće je Verdasko izbacio bekhend u aut - 4:1.

Iako nije vratio brejk, bilo je očigledno da je Verdasko zaigrao znatno bolje nego na samom startu meča. Uz to je malo i popustila koncentracija Đokovića, pa je Španac ipak u 7. gemu vratio brejk. Ponovo je stigao do dve vezane brejk šanse, a kod druge je Novak napravio prvu duplu servis grešku na meču - 4:3.

Usledila su četiri gema u nizu u kojima teniseri koji su servirali nisu izgubili nijedan poen, a onda je u 12. gemu Novak stigao do prvog seta. Izborio se za tri vezane brejk i set lopte, Verdasko je prvu spasao, ali kod druge je napravio dvostruku servis grešku - 7:5 posle 46 minuta.

Bilo je vidljivo da se Novak ne kreće baš kako ume, a to je Verdasko iskoristio početkom drugog seta. U trećem gemu dobio je pet vezanih poena na Đokovićev servis i od 40:0 stigao je do brejka - 2:1. Imao je odličnu priliku srpski teniser da se odmah vrati, već u sledećem gemu došao je do dve vezane brejk šanse, ali usledio je novi pad koncentracije i Verdasko je uz četiri vezana poena potvrdio brejk.

Taj gem kao da je dodatno poljuljao samopouzdanje Đokovića koji je u sedmom gemu ponovo izgubio svoj servis. Srpski teniser delovao je bezvoljno na terenu, smestio je četiri loptice u nizu u mrežu i Španac je došao na korak od od drugog seta. Taj korak napravio je već u sledećem gemu - 6:2 posle 81 minuta.

Treći set Đoković je ipak dobro počeo. Dobio je bez većih problema prvi gem, a već u drugom je stigao do brejka iskoristivši treću brejk šansu. Srpski teniser sigurno je držao brejk viška do sedmog gema kada je Verdasko sa nakoliko sjajnih udaraca stigao do prilike da vrati brejk. Novak je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i uz tri vezana poena došao je na gem od pobede (5:2).

Taj poslednji korak srpski teniser je napravio već u osmom gemu. Četvrtim brejkom okončao je duel 6:2 posle 114 minuta.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 169
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Prespavala sam veći deo... jbg, i ja imam dušu Ali, da ga je Rafa očešljao - jeste, to stoji... Rafa je u polufinalu i igraće sa Bedrihom, protiv koga ima pozitivan skor... Sad nas večera

:ajme:

Vecetas navijamo...:)

Novak ekspresno do polufinala

Novak Đoković palsirao se u polufinale turnira serije 500 u Pekingu briljantnom pobedom protiv Sema Kverija u dva seta – 6:1, 6:2.

Srpski teniser, koji u Pekingu brani titulu, u borbi za novo finale će igrati protiv Rišara Gaskea.

A Nadal je baš mogao i da izgubi od Fonjinija, al' se ovaj %&$V#&

i posle dobijenog prvog seta i u drugom 4:1, Nadal uhvatio zalet i počistio ga...

Samo sakuplja bodove :blabla:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovo što je Nole danas uradio pokazuje

koliko je dominantan :srce:

U svim segmentima igre je počistio Nadala

i prepustio mu samo 4 ili pet poena na svoj servis :kez:

Apsolutni pobednik i šampion turnira u Pekingu :uzbud:

četiri titule osvojene do sada... neponovljiv!!!!

Da se zna - šta god kaže ATP tabela sutra, Nole je br.1 za mene, uvek :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:ajde:

Novak Đoković pobedio je Marsela Granoljersa sa 6:2, 6:0 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Prilikom jednog poena u prvom gemu drugog seta Novak je povredio stopalo (na prvi pogleda deluje da nije ništa ozbiljno), uspeo je da napravi brejk, ali je posle tog gema zatražio medicinski tajm aut. Đokoviću je stopalo bandažirano, a teško je reći da li je problem peta, skočni zglob ili nešto treće.

Ipak, Novaka povreda nije omela i brzo je stigao do dva brejka viška - 3:0. Do kraja meča srpski teniser nije izgubio nijedan gem i sa lakoćom se plasirao u treću rundu. Đoković je meč završio sa 26 vinera i 16 grešaka, dok je Granoljers imao 9 direktnih poena i 17 neiznuđenih grešaka.

Fabio Fonjini, Đokovićev rival u trećoj rundi, prošao je dalje nakon što mu je Tomi Robredo predao meč početkom drugog seta. Italijan je ove sezone osvojio dve titule, trenutno je 17. na svetu, ali je izgubio svih pet mečeva od Novaka.

Poslednji put igrali su ove godine u Monte Karlu, tada je rezultat glasio 6:2, 6:1.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Težak žreb za Novaka u Parizu

Novak Đoković igraće protiv Benoe Pera ili kvalifikanta u drugom kolu Mastersa u Parizu, odlučeno je žrebom.

Najbolji srpski teniser mogao bi u Parizu da se vrati na čelo ATP liste, a u eventualnom polufinalu bi mogao da igra protiv Rodžera Federera ili Huana Martina del Potra.

Pre toga, eventualni rival u četvrtfinalu mogao bi da mu bude Stanislas Vavrinka.

Na drugoj strani je Rafael Nadal koji će u drugoj rundi igrati protiv Granoljersa ili Tursunova. U njegovoj polovini žreba su Ferer i Berdih.

Turnir u Partizu počinje u ponedeljak

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Samo da kažem:

Del Potro je dobio Federera u finalu turnira u njegovom Bazelu :sunce:

I to drugu godinu za redom...

Delpo :pehar:

"Izvini što sam te ponovo pobedio ovde. Uvek je zadovoljstvo igrati sa tobom. Znam da si ovde heroj, a meni najveća inspiracija. Pišeš istoriju na svakom turniru koji igraš. Čast mi je što igram u isto vreme kada i ti", rekao je Del Potro Federeru.

i da:

Švajcarac je tako ostao na jednom trofeju ove godine :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...