Idi na sadržaj

Podeliti decu?


Preporučene poruke

Vecina razvoda je ruzno okoncanje braka, a deca bivaju, u sebicnom prepucavanju, kolateralna steta. Sud stiti interese dece, i dodeljuje ih roditelju koji je materijalno u stanju da ih izdrzava. Ali, ako oba roditelja zadovoljavaju taj, kao i ostale kriterijume, deca se 'dele'. Jedno (ili vise) kod majke, jedno (ili vise) kod oca ... i sve je to po zakonu i pravu ... ali, da li i pravedno? Za decu? ... I pored mogucnosti da 'biraju' kod koga ce? Em se razdvajaju od jednog roditelja, em od svog brata, sestre. ....... Razgovarajuci sa jednom drugaricom, kao i sa jos jednom koleginicom, pitala sam ih, koliko su im deca ostala medjusobno bliska? Odgovor je isti - smrljav. Elem, bez namere da osudjujem, jer sve su to teske porodicne price, za sebe znam da bih 'grebala i rukama i nogama' da mi decu ne oduzmu i ne podele (makar ziveli na 'hlebu i vodi').

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Slažem se, deca nikako ne bi smela biti razdvojena prilikom razvoda. Od svih mogućih kombinacija "rešenja" ta je najgora. Verujem da dobrom delu te dece razdvajanje od brata ili sestre pada teže nego razdvajanje od jednog roditelja. Pored sve emotivne patnje do koje nesumnjivo dolazi u takvoj situaciji, ne treba im stavljati na pleća još jedan teret. Osim toga, pošto su bivši supružnici često zavađeni, lako im je da netrpeljivost prema drugoj strani prenesu i na decu, pa se ona često i međusobno zamrze. :jok: Jako loše rešenje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Podeli ih Sud .

Jedno tebi,drugo tebi.

Presuda.....:blabla::blabla: pravosnazna.

A Centar igra ulogu zastite dece.

Oni znaju sta je najbolje za decu,kome su deca prvrzenija,kod koga deca hoce ako mogu da se izjasne,a to mogu sa valjda 13godina.

Mislim da tema nije samo sta kad se deca podele...mnogo je vaznije da li je deci tako dobro?

To je najvaznije pitanje.

Ima dece koja kazu da zele kod oca,drugo kod majke.

Sta treba da ne postuju zelju deteta?

Mislim da je dobrobit dece najvaznija,ma gde bili.

Mada u razvodu svi gube.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sud ce gledati interese dece i decu nece razdvajati. Ne postoji mogucnost da jedno dete dobije starateljstvo jednog roditelja a drugo dete, drugog.

Elem, prerani razvod (dok su deca relativno mala) svakako ce ostetiti psihu dece.

Zato sam ja (mi) moj razvod odugovlacili, elem, kada smo najavili, jos smo godinu dana ziveli zajedno, elem ostali smo u relativno normalnom odnosu zbog dece. Trazio sam da jedno dete ``na papiru`` bude moje, nisu dali, uzalud ja objasnjavao da je to samo radi forme, da imam pravo sretati onog drugog.

Onda smo odlucili uz pomoc advokata (srecom, moja bivsa je bila razumna), da starateljstvo dobije ona, ja ima da placam sve zivo za decu, skolovanje, oblacenje (moja su, naravno da cu placati), zauzvrat placam relativno malu alimentaciju, i decu vidjam tj. deca su kod mene 3 do 4 dana nedeljno. To smo tako i napisali u sporazumni raskid braka i sud je to tako i procitao i prihvatio, jos su nas i pohvalili, dok smo mi medjusobno razmenjivali iskricave poglede. Cudo da nas nisu ni pokusali miriti.

Elem, fleksibilni smo, sinu sam ja izgradio sobu, a cerci je majka to obezbedila. Deca odlaze i dolaze kad zele, frizider je uvek pun, tata se iseli kada prave zurku i stvarno nam je ovako OK i lepo. :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne postoji mogucnost da jedno dete dobije starateljstvo jednog roditelja a drugo dete, drugog.

:jok:

Neće biti da je uvek tako...

Moja prijateljica se iz Bosne udala ovde u NS. Rodila dvoje dece i trudila se oko braka, dok dotični nije počeo da brlja. Ona je odlučila da se razvede, međutim, njoj kao nezaposlenoj majci, sud nije dodelio decu, nego mužu. Da priča bude strašnija, gospodin je poželeo samo starije dete za sebe, a mlađe je ostavio majci... pod izgovorom ''ne treba mu'' :dry:

Epilog priče je da se prijateljica vratila u Bosnu, kod svojih, mlađi sin tamo kreće u prvi razred, a ovaj stariji se nakon raspusta kod majke, pre par dana vratio za Srbiju... uz plač, ciku i vrisku... jer ne želi da se razdvaja...

Sad, ima raznih životnih priča i svaka je teška i bolna i nosi svoju težinu... samo ti ljudi i ta deca znaju kroz šta prolaze... retki su oni koji uspeju da se dogovore i organizuju...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Nista nije pravilo kao i mnogo toga u zivotu.

Meni bi bilo mnogo bolje da su me "podelili" sa sestrom. Ali su mislili "da se deca ne otudje" i...........pogresili. Otudjili se onoliko! Ne bih u detalje...

Moj kum se razvodi...jako ruzno. Sin od 13 godina izgibe za njim (ocem), a poceo vec da pokazuje lose ponasanje u skoli, cerki koja ima 8 godina je jako udobno i lepo sa majkom. Sin majku ne zarezuje mnogo...Sevap bi bio da otac uzme sina i bude mu pravi uzor u narednim godinama. Velika razlika od 5 godina medju decom i suprotan pol su nesto sto ce jos neko vreme "odvajati" decu po potrebama...

Naravno, valja u nekim situacijama i da ostanu zajedno.

Mislim da je to, nama raditeljima mnogo strasnija misao, nego deci. Ko se voli, volece se i odvojeno....

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...