Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Ugrabite e-mail adresu na Outlook.com! :) Novi Microsoftov e-mail servis, koji će valjda zameniti hotmail i live, ali za sad funkcioniše kao zaseban e-mail nalog. Kad se prvi put nađete na outlook.com verovatno će automatski prikazati vaš live ili hotmail nalog, ali ne dajte se zbuniti. Izlogujte se i otvorite nov nalog. Dobićete adresu u formatu nešto@outlook.com :) Ja sam iskoristio priliku da ugrabim adresu mojeimeprezime@outlook.com, jer je na svm ostalim servisima koje sam probao to već odavno zauzeto.

Servis izgleda prelepo, potpuno u duhu novog Metro interfejsa iz Windows 8. Neko će reći da je to plagijat GMAIL-a zbog trake na vrhu, ja kažem da me nije briga - prelepo je (osnovnu boju je moguće menjati)!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Outlook je postala Microsoftova lista kontakata za Windows telefone.

Svaka izmena u Outlook kontaktima se odrazava na imenik u telefonu i obrnuto. Telefon se prakticno pretvara u prenosni racunar, gde se mogu procitati i emailovi.

Ono sto smatram da je nedoradjeno je klasifikacija korisnika. Naime svi kotakti neke mailing liste se prebacuju u kontakte telefona (i Outlooka), na primer i FB kontakti. Dolazi do ogromnog broja ljudi sa liste. Ista lica na vise sajtova se mogu linkovati da se pojavljuju kao jedno. Sta sa inkognito licima, kojima se kontaktiramo samo na netu, a ponekad i promene nalog. Novi nalog ne mozete linkovati sa starim, sistem to ne prihvata, pa imate i dva profila za istu osobu. U telefon ubacujete i poslovne kontakte i njihova imena se mesaju sa ostalim net kontaktima. Ako obrisete net kontakt preko telefona, izbrisat ce se i iz Outlooka. Postoji nacin klasifikacije osoba u foldere, ali na telefonu je tesko, a u Outluku jos teze. A tako bi bilo lepo poredjati u poseban folder rodjake, pa prijatelje, pa klijente, pa poslovne partnere, pa prodavce i tako dalje...

I jos jedna zamerka, obzirom na veliki broj kontakata u telefonu, zgodno je da svaka osoba ima avatar. To i nije problem sa net kontaktima, avatari se automatski dodaju u imenik. Problem su kontakti kreirani telefonom! Kada im dodelim avatar iz telefona, na pr. fotografisuci datu osobu ili logo njegove firme, ta slika se ne prenosi u Outlook imenik. Onda kada sortiram lica u Outlooku, desi se da se ne mogu setiti ko je osoba Markovic Marko, i gde sam a uopste sreo i odakle mi u telefonu...

Sve to trebalo bi povezati i sa oblakom, da efikasno radi. Uf, trebat ce mi godinu dana sa se naviknem na sve to!

Od sada me mozete kontaktirati i preko emaila: shumica@outlook.com :)

Izmenjeno od strane člana shumica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...