Idi na sadržaj

Otvorena veza


Preporučene poruke

Šta je otvorena veza?

Otvorena veza je veza u kojoj su eksluzivna samo emotivna osećanja, dok fizička intimnost nije. Partneri se vole, ali imaju seks sa drugim ljudima.

Niko se ne raduje prevari, ali kada veza počne da bledi i kada uzimamo jedno drugo zdravo za gotovo tako nešto je ponekad neizbežno. Ponekad se varnica upali sa nekim ko nam nije partner i ostalo dođe samo. I nakon nekoliko meseci sreće i seksa sa nekim drugim, shvatimo da je naš partner/partnerka najdivnije biće na celom svetu i želimo da opet da bude samo naš. Nekima je to bolja opcija od razvoda i ne treba ih osuđivati zbog toga. Možete biti zaljubljeni u jednu osobu a imati savršen seks sa drugom. Umesto života punog frustracija i seksualnog poricanja možete voleti svog partnera i imati najbolji seks na svetu sa drugim ljudima.

Izvor: B92

Kako vi gledate na ovu vrstu "veze"? Jeste li nekad bili u sličnoj?

Ja sam liberalan i sve što odgovara drugim ljudima ili nekom paru odgovara i meni. Ali, ovo mi je smešan način da se bude u vezi, ako se to uopšte tako može nazvati. Ne znam, volim otvorene karte, čista pravila. Ili smo u vezi, ili nismo. Ove stvarčice na pola puta bih brzo eliminisao. I.. mislim da tu nisu baš često oba partnera podjednako zadovoljna vezom... uvek tu neko pati bar malo.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

KazO meni Moj:'U nasem braku je demokratija - moze s v e ... o s i m prevare' ... (i sta cu, cutim i trpim :smor: ) Naravno, zaebavam se. Nemamo 'otvorenu vezu', ali ga jesam teoretski ispipavala po tom pitanju (jbg, preduzimljivo zensko koje je mislilo, a priori, da su muske potrebe vece, zahtevnije, da su 'skloniji experimentu', etc ) ... i, zeznuh se ... to ne biva kod muskarca koji ima konzervatiuno poimanje braka ...(i, pu, pu, da ga ne ureknem :roll:). Generalno, meni ne pije vodu ta prica - da si u nekog zaljubljen, a imas los sex, ili, emotivno stabilna veza ...'sa potrebom da se kreses sa strane'. Kod takve veze je problem posvecivanju jednom partneru (i vezivanje uopste), a kod takvog braka, ako nije 'stil zivota', mozda samo krizna faza? Ne znam, ima tu vise stavki - mene zanima da li je sex, ali taj Fantasticni, Neponovljivi, Extra, Naj-Naj Sex (sa nekim drugim, trecim)...vredan kockanja sa brakom? I da li su oboje podjednako iskreno 'otvoreni'?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne osudjujem,jer ko sam ja da sudim??

A opet mislim da je postenije jer se qurvaju i postoji dogovor i neko pravilo igre.

Meni se ne svidjaju moralisti koji pricaju o skaladnom braku,a kecaju sve sta stignu.

Naravno bez odobravanja partnera.

Zapravo ne volim laz,pretvaranje,glumu.

Iako ovo jeste *ebacina na sve strane ali nema lazi.

Postenije.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Dobar dan. Moje ime je Starsica, i (po vasim merilima) ja sam kurva.

Nemam nista protiv. Bivala sam u fazama gde mi treba neko a ne zelim da se vezem. No strings attached, nema laznog moralisanja niti ljubomorisanja. Pravila se uspostave u glavi prvo i ne vidim nista lose u tome sto mi, eto, sa tim tipom nije bilo romaticno niti mi je kupovao cvece a opet mi je bilo dobro sa njim iako nismo bili u vezi.

Kad pogledam unazad, to je moj sablon, nemam potrebu da se vezujem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Problemi sa netom traju i dalje :) ,al' me to nije sprečilo da opet pročitam uvodni post,i potvrdim da sam dobro shvatila o čemu se ovdi radi.

Dakle...osoba X iz uvodnog posta jeste u vezi...veoma "vezanoj" emotivnoj vezi,al' bi i da omrsi brke sa strane,pa će zatim da se vrati u svoje toplo,emocijama "vezano" gnezdo...:roll:,tj. qrvaće se sa nečijim osećanjima,jer Bože moj osoba X gaji emocije,ali nije u stanju da ostvari kompletnu vezu,već srpski rečeno vamo voli-tamo *uca...Ne to nema veze sa moralom...al verujem da bi se neki psiholog dobro zabavio s ovom temom.

Ne govori se ovde o "neobaveznoj vezi"...

A opet mislim da je postenije jer se qurvaju i postoji dogovor i neko pravilo igre.

A ja se mislim koji je deo u "pravilima igre" ovde pošten? :lol:

Meni se ne svidjaju moralisti koji pricaju o skaladnom braku,a kecaju sve sta stignu

Ni meni :jok:...meni se sviđaju oni koji su stisli petlju i uzeli svoj život u svoje ruke...po cenu kraja uljuljkanog braka,povlačeći se po sudovima i svim komplikacijama koje idu uz to.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Svako ima svoje viđenje stvari,i to je u redu.

Ne bavim se tuđim primerima,ali su moja merila spomenuta...pa s tim u vezi jeste qrvanje,jer ja imam 35 godina,i ne dešava mi se ljubav svaki dan,dakle il' je ljubav il je šema,moram priznati,tu sam veoma isključiva.

Ne mogu sebe da zamislim...u takvoj varijanti,ni s dogovorom,ni bez...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu sebe da zamislim...u takvoj varijanti,ni s dogovorom,ni bez...

Pa,sad:conf:ne mogu ni ja sebe da zamislim.

Moze biti da sam posesivna,ljubomorna.

Gledala sam o nekim takvim parovima i obicno veza puca ako medju partnerima ne postoji veliko poverenje.

Imaju neka pravila kojih se pridrzavaju kao npr. bez ljubljenja:lol: jer je poljubac nesto intimnije nego sex.Eto to nisam znala.:kez:

Ali i pored toga sto neke tako finese nisam bas razumela meni nije licilo na foliranje.

Motivi su razliciti od dosade,radoznalosti,kontrola partnera...

Izmenjeno od strane člana stiklica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

@Stars ...ne po mojim merilima ....tog pojma ni nema u mom rezonu (osim kao karakterna osobina), a zena koja menja muskarce, i sa zdravim libidom, je savremena zena ('kurve' je pregazilo vreme). Next, nije to tvoj sablon i i 'zeljeni stil', (mislim na vezivanje), vec trazis vise, i trazis pravog ...(ovako te ja vidim, kao nepristrasni citac-posmatrac). ... OT. Slazem se sa stiklicom, dogovor-razgovor je posteniji, i podrazumeva veliku otvorenost i slobodu medju partnerima. No, po meni to nije nacin da se prevazilazi monotonija. ......... ps. Jbg, nastavicu se kasnije ...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sustinski, otvoricemo temu gde cemo secirati moju poruku i diskutovati zasto jeste ili nije mnozina, ako nista, makar zbog efekta koji cemo izazvati na forumu pa da ne bude zabune na kraju sta sam/si htela da kazem/s. Evo, kaze Lenja da smo potpirile vatru diskusijom.

ElaC, ruzna (moja) konstrukcija, odma' mi je rogobatno zazvucalo kad napisah "kurva". I ne, ne po tvojim merilima :)

Mislim da se nisam razumela sa ostatkom ekipe koja se javila na ovoj temi.. Tako da, ja rekoh sta imam, necu da se ponavljam, stoga se sa "Otvorene veze" odjavljujem :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...