Idi na sadržaj

Kontrola nad telom


Preporučene poruke

Gledam malopre jednu emisiju na tv, jedan od onih silnih preobražaja kojima nas zatrpavaju u poslednje vreme. Ponekad se zadubim u analiziranje ponašanja učesnika tih emisija. I ugledam ženu koja se silno iznenadila kad su joj pokazali snimak njenog ponašanja u ranijoj fazi snimanja. Ima tikove, trese glavom, mlatara rukama, skuplja usne, žmirka... ma, teško je nabrojati sve stvari koje radi, a koje sve zajedno čine da deluje malko poremećeno (da budem blag). Pitam se kao je moguće da ona toga ranije nije bila svesna? Razumem da čovek ne primeti jednu od tih stvari, ali sve zajedno - malo mi je previše.

Daleko od toga da sam ja savršen. Nemam tikove, na svu sreću, ali imam par sitnih poteza koje uvek izvodim u društvu, a koji i mene samog počinju nervirati. Ruke su mi uvek upletene u objašnjavanje, često ne znam ni šta da radim s njima kao da mi smetaju, često dodirujem lice u toku razgovora... Poenta je u tome da sve te stvari primećujem i pokušavam ispraviti.

Imate li vi kakve tikove? :lol: Šta je to što često radite rukama, glavom, nogama, bilo čime, a što vas ili druge ljude nervira, što biste trebali promeniti i kontrolisati u ponašanju? Primećujete li te stvari ili vam treba podsećanje? Koliko vam utiču na samopouzdanje?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Meni prvo padne na pamet to sto jaaaaaaako brzo pricam. Budi Bog s nama ako se i udubim u objasnjavanje, onda pricam i brzo i glasno. Nemali broj puta se desilo da ni sama ne znam sta sam rekla. Mislim, znam sta sam htela da kazem, ali kad to izgovorim, reci uopste ne lice na uoblicenu misao koju sam imala u glavi jer hocu da kazem odjednom 5 stvari a u stvari ne kazem nijednu. Zbog toga, brzog pricanja, mi se desi da zamucam i to me jako nervira, ruzno je, a to mogu da popravim samo ako pricam sporije. Ain't gonna happen.

Sto se mene tice, nemam vise nijednu zamerku na svoje ponasanje. Drugi se ne bi slozili :smeh: Zbog duge kose, cesto ne znam sta cu sa njom kad je pustena i stalno zabacujem glavu da bi mi se kosa namestila (mozda se jednom i stvarno namesti sama od sebe) i samaram ljude oko sebe. Mogu da razumem zasto im smeta, ali neka razumeju i oni mene da moja kosa ima poseban ekosistem, razmisljanje i dusu i da je, kao konj, neukrotiva i slobodna. Da ne pricam kako je slobodna kad duva vetar.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ijaooo...

Mislim da je to vec poznato.

Kada pricam sa nekim ko mi je drag i koga poznajem duze vreme, imam obicaj da tokom razgovora pipkam sagovornika... cesto toga nisam ni svesna i cesto se zanesem... ali, tako valjda pokazem da mi prija drustvo. Pored pipkanja, puno masem rukama dok pricam i mrdam obrve :)

Ostalo je valjda sve ok. Bar ja drugih stvari nisam svesna :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:mikrofon: Ja sam savršenstvo bez mane... :narcisa: k'o s'naslovne strane (SkanDala :hahaha:)

Ja i moj duh ne držimo tikove

i ne trpimo kontrole.. ni nad teloM ni nad rečju, ni ned mišlju, ni nad deloM.

Krećem se, is/Prs/Trt/im se :lol: zastajkujem, osvrćem.. onako kako osećam, kako meni godi..... ko rib(ic)a u vodi

Ponašam se pristojno/nepristojno, damski/kabadahijski, krotko/nadmeno, mačkasto/pSeće(:lol:).. spram filinga k'okruženju or k'sagovorniku

GestiKuliram ako mi se gestikulira (ako mi se ne gestikulira ja ne gestikuliram uOpšte.. :neznam: jednostavno iskuliram gestove)

Pričam kad mi se priča, kol'ko želim i s'kim god poželim,

Smejem se zarazno, često i glasno/mrštim se (mnogo) opasno i jasno... i da vidiš ti to čudo - zračim (:sunce:)

i kad sam veselJKa i kad kuliram i kad se foliram (trepćAm) i kad peezdeem i kad se se sMrknem ili naoblačim (zimi ;) bunde, šalovi, čiŽmice,kapice, krPice...)

Nekoga udavim pričom, grljenjima i ljubljenjima.. obesim mu se (oko vrata :roll: ko oGrlica)

a nekoga udavim.. bez reči.. bez grljenja.. i bez ljubljenja.

Nekoga umem pričom (telesnom i usnatom) k'o žičarom da dignem u visine, koje (da nije mene) nikada ne bi ni vid'o :hahaha:

a nekoga drugogA prikladnom pričom (il' gestiKulom zamaha desnice :ggg:) naciljam i oborim k'o praćkom, iz "visokog leta" diRekT u blato,

pa me ta/j (ne znam zašto) posle mrzi :(...... a obe/Boje znamo :(:( da mu/joj je mesto baš tamo

i tako.. ima još sijaset toga, al' ne priča mi se više :lol::lol::lol:

U svakom slučaju

moje savršenstvo leži u nepodnošljivoj lakoći spontanosti :fijuk:... a ne u kontroli tela

i dela.

:king:

Izmenjeno od strane člana Glisha
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...