Idi na sadržaj

Kastracija za pedofile?


Preporučene poruke

Vrlo sam raspoložena ali ću odgovoriti. :osmeh:

Nisam navela dužinu kazne a iz mog stava se može pretpostaviti da se podrazumeva doživotna robija. Ako bi ih smestila u samicu to nikako ne podrazumeva život kako ti opisuješ, već sasvim suprotno tome. Oni moraju biti korisni za društvo po svaku cenu, dokle izdrže. Hleb, voda i tačka. To je prava kazna, dok oduzimanje života je nagrada. Tap, metak u čelo i zbogom pedofilu, ubico. Nedovoljno jaka poruka za potencijalne počinitelje i dovoljno jaka nagrada da izbegnu sve muke koje bi im ja odredila.

Dodatak: Navela gore "do kraja života".

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 65
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Onda recimo da mu se na penis dveMa pipetaMa priključi visoki napon s'njegove matichne gradske elektrane. ...? trenutno mi ne pada na pamet ništa savremenije

Šta bre hemijski. Dve cigle i udri, a preventivno bi im izlomio i obe ruke i noge. Država mora POD HITNO da napravi registar pedofila i silovatelja, da se javno objave na sajtu sve njihove njuške kao

@ kitolomijom .... :kafa:

E pa u tome i jeste problem što kod nas ne postoji doživotna kazna. Niti postoji "sabiranje kazni". Najduža kazna je do 15 godina..On sa 20 siluje neko dete, odleži 5 godina, izađe kao mamlaz koji nema šta u životu da radi i opet ponovi zlodelo?!!

Osim toga samica ne može, opet po našem zakonu, jer se ona zaslužuje lošim ponašanjem u zatvoru a tamo su svi med-medeni!!

A samo hleba i vode se kosi sa poštovanjem ljudskih prava...prema tome, jedni lek je jedan ludak manje na ovom svetu- PO MENI!

Kao što vidiš iz članka, ovaj luksuz (!!!!) je upravo pravljen za najgore okorele kriminalce. Treba li još da pričam??

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Rekoh, nije to tako jednostavno kako mislimo, od utvrđivanja krivice pa do donošenja zakona. Koga kastrirati? To je ključno pitanje?

Ne gledajmo naš zakon jer ni u uvodnom postu nije naveden slučaj iz Srbije.

Poštovanje ljudskih prava ili ubistvo! Hm.

Kako bi hirurška kastracija bila uzeta u razmatranje, zahtev mora podneti sam zatvorenik, a zatim se okupljaju stručnjaci koji uzimajući u obzir sve raspoložive opcije donose odluku.

Preskočila sam deo gde je odgovor na moje pitanje, ali zadržavam izneto mišljenje. Sada znamo da bi kastracija bila zapravo prevencija da se delo ne ponovi. A šta je sa prvim krivičnim delom? Ko zastupa stav da se pedofil osudi na smrtnu kaznu, toga ne treba da tangira kastracija kao prevencija.

Dakle, kazna MORA biti najstroža kazna i opomena DRUGIMA.

Izmenjeno od strane člana Turkmenbashi
spojene poruke
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

@Apolodor

Dobro zapažanje. Čula sam da ih je u daleko manjem procentu pa se manje tretiraju, a možda zato što nemaju šta kastrirati. :osmeh:

@Adrijan

Pogrešno ti je zazvučala. Imam samo jednu fobiju - strah od insekata, i ne svih.

Podaci sa Instituta IpM. Prenosim ceo tekst: (Informacije preuzete od Family Research Institute )

(...)

ŠTA SVE HOMOSEKSUALCI ZAISTA RADE

Pedofilija

- Pedofilija je sastavni deo homoseksualizma. U nastavku slede statistike iz SAD-a 1980-ih (tada su 3% Amerikanaca bili homoseksualci):

-- U 30-40% slučajeva napastvovanja dece (mlađih od 13 god.), izvršioci su odrasli homoseksualci, a više od 50% žrtava kasnije i sami postanu homoseksualci (jer ih ta trauma predodredi).

-- 35% nastavnika koji su napastvovali učenike su homoseksualci (tj., za homoseksualca je 12 puta veća mogućnost napastvovanja).

-- Gej udruženja i formalno traže legalizaciju pedofilije. Na primer, holandsko gej udruženje COC se 1990. godina izborilo da donja dob pristanka na seks bude 12 godina. Danas u Holandiji i pedofili imaju svoju stranku.

(...)

Izmenjeno od strane člana GlorijaTreca
dodat citat
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Upravo onako kako sam i pretpostavio. Ovako...

Pre svega izvini ako se osetiš lično prozvanom, nije mi namera. Pišem iz glave i ne editujem.

Ovo je veliko sranje od "instituta". Nemam nameru da istražujem ko su mu osnivači i kakvi su im stvarni motivi, ali nekoliko redova koje sam pročitao govore o u prilog mojim pretpostavkama.

Kao prvo i sasvim dovoljno za takvu potvrdu, svaki institut koji ima i najmanju nameru da se nazove naučnim neće samo prezentovati neke nepotvrdive brojeve i svoje zaključke, nego će i obrazložiti način na koji je do njih došao. Kako je istraživao, sa čime je upoređivao, koliko je bilo ispitanika, kakva im je starosna, polna, obrazovna i bilo kakva druga uticajna struktura, kada je vršeno anketiranje, ko ga je sprovodio, ... A o tome nema ni slovca. Samo "činjenice". Sranje.

I sajt sa kojeg si kopirala citat. Užas. Neki, kako bi ga u nekim drugim temama nazvali, a analogno nazivu za suprotni pol, nedojebanko. Prva stavka koja može da se pročita među "činjenicama" kada se klikne na tvoj link je:

"- Većina homoseksualaca ima vrlo prljave seksualne navike. Najgora je lizanje čmara, tj. jedenje izmeta (u SAD-u njih 70% to radi)."

Moje primedbe:

- Prva rečenica je stav i o njemu ne bih raspravljao. Ja kada operem ruke sapunom one su čiste, ali za nekog hirurga one su prljave. Ista analogija važi i za seks.

- Izjednačiti lizanje čmara i jedenje izmeta je kretenizam. Jedan od uslova za izbor moje partnerke je i higijena, a nemam naučnu potporu, ali mogu sa sigurnošću da tvrdim da velika većina pedera, muških homoseksualaca o kojima je ovde reč, mnogo više vodi računa o higijeni, posebno intimnih delova tela, nego heteroseksualni muškarci. Više, mnogo puta sam priredio mojim partnerkama uživanje u nežnom susretu jezika i čmara i ni jedan put nisam naišao ni na jedan prljav. A kamo li da se to može izjednačiti sa jedenjem izmeta!!!

- 70%!?! Procenat mi nije neverovatan i neprihvatljiv, ako se odnosi samo na lizanje čmara, a ne i na jedenje izmeta. No, baš me zanima na koji način su došli do njega. Kako je vršeno ispitivanje, ko je učestvovao, kako je anketirano, kada anketa vršena, da li su obuhvaćeni svi deklarisani pederi ili je u obzir uzet samo reprezantativni primerak...

O težini citata i verodostojnosti govori i prvi deo upozorenja sa sajta:

"SVE INFORMACIJE KOJE SE NALAZE NA OVOJ STRANI I NA PRATEĆIM LINKOVIMA SU EDUKATIVNE PRIRODE,

IZNOSE KRITIKU ALOPATSKE MEDICINE I PREGLED ALTERNATIVNIH METODA LEČENJA.

NISU NAMENJENE DIJAGNOSTIKOVANJU, LEČENJU ILI PREVENCIJI NIJEDNE BOLESTI.

IZRAZ SU LIČNOG STAVA AUTORA SAJTA KOJI NEMA MEDICINSKO OBRAZOVANJE.

SVAKO KO IH PRIHVATI I PRIMENI ČINI TO NA SOPSTVENU ODGOVORNOST."

I još tvrdnja sa iste stranice:

"SVAKA BOLEST JE IZLEČIVA

SAMO BESPLATAN LEK JE PRAVI LEK"

Ovo je čisto mućenje bare. Kretenizam!

P.S.

Ovaj post nema direktne veze sa kastracijom i pedofilima, ali je sasvim u skladu sa temom.

Izmenjeno od strane člana Adrijan
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

O istraživanju koje je Glorija citirala je Adrijan već sve rekao. Osvrnuo bih se na ovo:

Imam jedno pitanje i mnogo me muci.

Ako pedofiliju svrstavamo u bolesti, zasto onda homoseksualizam nije bolest?

Rekao bih da definicija toga šta je bolesno zavisi od stepena zgražavanja većine populacija nad učinjenim delom. Pošto su naši zakoni, običaji i pravila zasnovani na opštem konsenzusu o tome šta je i u kojoj meri no-no.

Ovi zakoni, običaji i pravila koje sam pomenuo prepoznaju dve vrste lica. Punoletni iliti odrasli snose punu odgovornost za svoja dela pred zakonom i ljudima, dok oni drugi ne snose odgovornost uopšte ili samo delimično. Možda je to stvar i instinkta, nagona za čuvanjem potomstva. Pošto se dve odrasle osobe mogu dogovoriti o bilo čemu dok god to ne krši neki drugi zakon, preko toga većina nas može preći ili bar ne odnositi se prema tome sa preteranom mržnjom. Drugi slučaj se smatra ugrožavanjem prava maloletnog lica, jer bi odrasla ("odgovorna") osoba trebala znati šta je za njega (maloletno lice) dobro, a šta ne.

Lekari i njihovi udžbenici klasifikovanjem bolesti samo određuju šta je previše no-no za većinu odraslih ljudi. Nema tu nikakve velike filozofije. I jedno i drugo su devijacije u odnosu na opšteprihvaćeno, samo jedno od to dvoje udara na mentalnu i fizičku dobrobit mladunčadi, a to nijedna vrsta ne toleriše. I ne bi ni trebala.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pedofilija je izuzetno opasna psihodevijacija što je zvanična medicina naučno dokazala bez osvrtanja na "zgražavanje većine populacije". Najgore u svemu je što se otkriva tek nakon počinjenog dela i što je skrivena pa može da iznenadi. Često žrtva ćuti i postaje duševni invalid.

Mala opaska: nisam citirala istraživanje već samo deo koji se odnosi na pedofiliju. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Svi zločini su rezultat psihodevijacija, to im je faktički jedini zajednički sadržilac. Ali naša civilizacija se ne bavi uzrocima zločina, već njegovim posledicama. Mi samo kažnjavamo počinioce, ne bavimo se eliminisanjem uzroka. Da bismo kaznili, i/ili okarakterisali kao bolesno, rukovodimo se onim što sam nazvao stepenom zgražavanja, možemo reći i stepenom društvene neprihvatljivosti. Neki bi to nazvali i moralom. Odgovaramo na pitanje zašto nam je nešto neprihvatljivo i ako je odgovor dovoljno dobar, stavljamo to u zakon da bismo se dalje rukovodili njime.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Zločin može biti počinjen i u samoodbrani, kao borba za život (instinkt za samoodržanjem), i nikako se ne može svrstati u psihodevijaciju.

Mislim da se uzroci ne zanemaruju ali se prikrivaju, naravno ne u svim segmentima.

Da bi se to neprihvatljivo i valorizovalo, nužni su naučni dokazi i konačna dijagnoza. Pustimo institute i njihove zaključke, previše ih je da bismo ih ozbiljno prihvatili. Tek nakon naučnog pristupa i rezultata, materija se ugrađuje u zakon.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Zločin može biti počinjen i u samoodbrani, kao borba za život (instinkt za samoodržanjem), i nikako se ne može svrstati u psihodevijaciju.

Naravno da ne, jer u tim slučajevima i nisu zločin nego upravo to što si rekla: samoodbrana i instinkt za samoodržanjem, nijedan zakon za koji ja znam ih unapred ne osuđuje kao zločine.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam čemu ovolika, po mom skromnom mišljenju, mentalna masturbacija i cepidlačenje. Jebe mi se šta kažu (dizajnirani) standardi, ali je jasno (po brojnim primerima, od Pahomija i Kačavende, pa do nastavnika i profesora i ostalih, čija imena svako malo nalazimo po štampi, da je pedofilija u visokom stepenu vezana za homoseksualizam, što ne znači da je između njih uvek znak jednakosti...

Dakle, ja sam za kastarciju pedofila, a obavezno opetovanih počinioca. I to ne običnu (medicinsku) već traumatsku (kidanje jaja), a posle toga bih neke i pobio.

I pravo je pitanje, zašto homoseksualizam nije bolest, a pedofilija, ili zoofilija ili nekrofilija (i ostale brojne filije) jesu, jer su uzroci u osnovi isti. To što se nakotilo pederčina i što iz senke u visokom stepenu dizajniraju javno mišljenje je nešto drugo pa nam se servira da je to seksualno opredeljenje. Ma kako da ne... :dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pedofil nanosi najstrašniju povredu sa neizbežnim posledicama za razliku od ostalih.

Kako suzbiti pedofiliju po meni je jednako važno kao i kazniti pedofila? Zato, da se ja pitam, kazna bi bila žestoka i obavezno pred lice javnosti; svaki dan neka priča kako se oseća, red reklama, red pedofila pa da vidiš kakva je to opomena.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Da li mislite da je kastracija pravedna kazna za pedofile i silovatelje?

Izvor: B92, TANJUG

Pravedna?! Ne bih rekla. Lično ne bih imala milosti za takve ljude. Ili svi u institucije zatvorenog tipa bez izlaska u spoljašnji svet, ionako, ako su duševno poremećeni nemaju doživljaj sveta na realan način, zato i trebaju ostati unutra, ili po proceni stručnjaka o bolesti... ili totalna kastracija. U nekim slučajevima, uvela bih i mogućnost izvršenja smrtne kazne.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...