Idi na sadržaj

Koncerti u Novom Sadu.Kad i gde?


Preporučene poruke

Disciplin A Kitschme u Fabrici 9. marta

Koncertna promocija albuma "Uf!" Disciplin A Kitschme održaće se u petak, 9. marta u Fabrici.

disciplina.jpg

"Osim nastupanja na Exit-u, Love Fest-u i učestvovanja par puta u akcijama bodrenja mladih da izađu na izbore, poslednji put u NS smo svirali svoj samostalni koncert pre 5 godina, te smo se stoga uželeli takvog događaja, a nadamo se i novosadska publika takođe."- kaže lider grupe Koja.

Nastup u Fabrici će biti definitivna novosadska promocija albuma "Uf!", koji je prošlog leta objavljen prvo kao skraćeni free download na Exit Label-u, te zatim u punoj verziji na CD-u (PGP RTS, Crorec) i kao vinilno izdanje za beogradsku etiketu Odličan Hrčak.

Fabrika (Bulevar Despota Stefana 5) će biti otvorena od 21 čas, a kao gosti na koncertu ispred DAK nastupiće alternativna rock-funk postava iz Stare Pazove "16 OSAM 23".

Karte za ovaj događaj su 600 dinara u pretprodaji (CD šop Mungos Njegoševa 14), a 800 na dan koncerta.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 10 meseci kasnije...

Koncert braće Teofilović i Miroslava Tadića u Sinagogi

Koncert braće Teofilović i gitariste Miroslava Tadića održaće se u utorak, 15. januara u Sinagogi.

Na programu će biti izvedene kompozicije sa zajedničkog albuma ovih umetnika pod nazivom "Vidarica".

Braća Teofilović, Ratko i Radiša, jedinstveni su izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike. Prve snimke za Radio Beograd načinili su 1994, da bi do danas snimili preko 40 pesama, od kojih se 15 našlo na debi albumu Čuvari sna, objavljenom 1998. Posle tog albuma, objavili su disk Sabazorski vetrovi, kao i prve koncertne snimke Koncert – Belgrade Live. Nastupali su na mnogim festivalima, muzičkim smotrama i koncertima širom sveta, od Amerike i Evrope do Japana. Muzika Teofilovića sažima više od dva veka tradicionalnog muzičkog nasleđa na koje Balkan može biti duboko ponosan. Mnoge od pesama koje Radiša i Ratko izvode bile su skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, mnoge druge pesme bile su sasvim zaboravljene ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i vraćali u život, ponovo im darujući izvorna značenja i emocije i obogaćujući ih, pri tom, visoko individualizovanim umetničkim pristupom, kao i savremenim uticajima.

Miroslav Tadić - Gitarista, kompozitor, aranžer i pedagog, jedan je od naših najpriznatijih, najangažovanijih, najraznovrsnijih i najproduktivnijih umetnika u svetu. Ovog majstora klasične i električne gitare urednici uglednog časopisa Guitar Player Magazine 1997. su uvrstili među trideset najoriginalnijih gitarista sveta. Nastupa i snima ploče s velikanima svetske muzičke scene među kojima su ansambl Losanđeleske opere s Plasidom Domingom, zatim Dušan Bogdanović, Marija Žoao, Džek Brus iz rok grupe "Cream", Vlatko Stefanovski, Teodosij Spasov, Đivan Gasparjan, Joakim Kun, L. Šankar i mnogi drugi. Tadićev jedinstven pristup kompoziciji, aranžiranju i improvizaciji zasnovan je na osobenoj mešavini mnogobrojnih muzičkih stilova kao što su barok, klasika, džez, bluz, rok, balkanski folklor, flamenko, afrička i indijska muzika. Do sada je snimio preko trideset diskova za izdavačke kuće širom sveta (CMP, MA Recordings, Enja, Croatia Records, Sony BMG) uz redovne pohvale publike i kritičara. Pisao je muziku za veliki broj eksperimentalnih i kratkometražnih filmova, kao i za u svetu nagrađivani film 72 dana Danila Šerbedžije. Od 1985. profesor je gitare na uglednom Kalifornijskom umetničkom institutu u Los Anđelesu.

www.miroslavtadic.com

Prodaja ulaznica: Muzička omladina Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel.021 452 344) radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak programa na ulazu u Sinagogu. Cene karata: 800 i 1.000 dinara.

Koncert počinje u 20 časova.

24sata

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Humanitarni koncert za Mumeta u CK13

Humanitarni koncert za Milomira Mumovića Mumeta na kojem će nastupiti "The Petting Blues Band", Ćelava Gospođa i Mala Fea održaće se u petak, 8. februara u Omladinskom centru CK13.

"The Petting Blues Band" je nastao sredinom 2008. godine u Novom Sadu. Bend su osnovali Milovan Đuđić "Jimi" i Dejan Zec, sa željom da sviraju i promovišu žanr muzike koji i nije toliko popularan među mladima na ovim prostorima, u nadi da će uspeti da doprinesu vraćanju bluza na domaću scenu.

Bend se posle nekoliko promena članova, prvi put javno pojavljuje početkom 2009. godine svirajući blues po klubovima, festivalima, pabovima širom Vojvodine.

Sredinom 2010. godine, "The Petting Blues Band" postaje trio sastav i intezivnije kreću sa autorskim radom.

"Ćelava gospođa" nastaje 2009. godine na relaciji Novi Sad – Beočin, period koji je obuhvaćen gomilom svirki i pesmom koja postaje himna benda: Chuck Norris. Posle duže pauze, u proleće 2012. godine grupa opet postaje aktivna, sa ozbiljnijim planovima i sa izmenjenom postavom. Za sada su snimljene dva singla koja najavljuju njihov debi album Ćelavajzer, a pesma Leticija će biti ispraćena i spotom. Ćelava gospođa su: ivke/ bass, vokal, karlo/ gitara, zoki/ bubnjevi, bara/ gitara.

Tokom prošle godine Mumeta je zadesila nesreća koja je već odnela dva člana njegove porodice, oca i sestru, bubrezi su mu oboleli te je njihova funkcija otkazala.

Pomozimo svojim prisustvom, pozitivnom energijom, smehom, plesom da se skupi neophodan novac za transplataciju bubrega, te zdraviji i kvalitetniji život za Mumeta.

Koncert počinje u 22h, a cena ulaznice je 200 dinara.

izvor: 021

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Damir Urban 15. februara u Fabrici

Urban_zps63e3a8f4.jpg

Damir Urban će sa svojim bendom "Urban & 4" održati solo koncert u petak 15. februara u Klubu "Fabrika".

Damir Urban - jedan od najznačajnijih i najkaratkerističnijih hrvatskih rok muzičara u poslednje dve decenije, vraća se u Novi Sad.

Godine 2012. bend odlazi na 12 dana u izolaciju, na Zumberačku goru, te tamo snima materijal za novi album. U improvizovanom studiju, u kući koja je bendu tih 12 dana bila studio i dom, snimljene su pesme koje su uvrštene na zadnje izdanje: "Kundera" (EP).

Naslov izdanja, inspirisan je jednim od najvećih živih pisaca današnjice, kao i njegovim remek delom "Besmrtnost" pa se taj lajt-motiv smrtnosti i naša nespremnost na nju, kao nekakav zajednički imenitelj, provlači kroz album. EP sadrži šest pesama, a na proleće bend ima nameru da izda svojevrsni "nastavak" albuma. (Naime, tokom boravka u izolaciji bend je snimio 15ak pesama od kojih će se deo naći na izadnju u 2013. godini). Za pesmu "Ako se napijem do smrti", drugi singl s albuma, snimljen je i video spot, a uskoro će se objaviti i dva spota za pesmu "Kasno je za ljubav".

Prvi, ograničeni kontigent karata za koncert nalaze se u pretprodaji u CD šopu "Mungos" (Zmaj Jovina 2) po ceni od 800 dinara. Ova cena biće promenjena 8. februara i karta će koštati 1000 dinara.

izvor: 021

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Koncert povodom jubileja Udruženja kompozitora Vojvodine

Koncert povodom 40 godina postojanja Udruženja kompozitora Vojvodine održaće se u ponedeljak, 11. februara, u Sinagogi.

Učesnici:

Hor i orkestar Orfelin

Dirigent: Tamara Petijević

Solisti:

Danijela Jovanović, sopran

Jelena Končar, mecosopran

Saša Petrović, tenor

Saša Štulić, tenor

Ivan Nikolić, bariton

Milan Novaković, glumac

Na programu će biti dela Rudolfa Bručija, Ernea Kiralja, Nikole Petina, Miroslava Štatkića, Stevana Divjakovića, Zorana Mulića i Aleksandre Stepanović.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.

izvor: 021

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Humanitarni koncert za Miroslava Francuskog

Humanitarni koncert za Miroslava Francuskog, "Francuska noć", održaće se u četvrtak, 21. februara u Maloj dvorani Spensa.

Sav prihod od koncerta biće iskorišćen za lečenje Miroslava, koji boluje od retke bolesti septične granulomatoze i leči se u jednoj minhenskoj klinici.

Učesnici koncerta su: Jovan Perišić, ADIL, Marija Šerifović, Cvija, Željko Vasić, Indi, Jelena, Bojan Bjelić...Zvezde Granda, Prvi glas Srbije...DJ Shone, DJ Miljan Marić, DJ Junior, DJ Luka...

Gost večeri je Dragan Marinković – Maca.

Ulaznice po ceni od 500 dinara su u prodaji na blagajni Spensa.

Koncert počinje u 20 časova.

izvor: 021

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Koncert Vojvođanskih simfoničara i mladih talenata

Vojvođanski simfonijski orkestar održaće koncert u Sinagogi, u nedelju 24. februara.

Vojvođanski simfonijski orkestar na scenu dovodi dva talentovana mlada umetnika, violončelistkinju Irenu Josifosku i violinistu Roberta Lakatoša.

Mladi umetnici, nosioci više međunarodnih nagrada, izvešće sa orkestrom Varijacije na rokoko temu u A-duru, op. 33 za violončelo i orkestar P. I. Čajkovskog i Bramsov Violinski koncert u D-duru, op .77. Simfoničari će program započeti Uvertirom za operu Cosi fan tutte (Tako čine sve) V. A. Mocarta.

Ovoga puta za dirigentskim pultom stajaće mladi dirigent Mikica Jevtić.

Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

izvor: 021

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Koncert Aleksandre Kovač 30. marta u Sinagogi

Naša poznata kantautorka i prva srpska MTV dobitnica Aleksandra Kovač nastupiće 30. marta u Sinagogi.

Aleksandra Kovač će prirediti Novosađanima intimno, akustično veče uz pratnju svog benda, koji čine neki od najboljih srpskih muzičara.

Na repertoaru će se naći pesme s albuma "Med i mleko" i "U mojoj sobi", ali i one kojih se Aleksandrina publika dobro seća iz perioda grupe K2 - "Milo moje", "Ajmo u zivot", "Super žena" i mnoge druge. Naravno tu su i neizostavne numere kao što su "Da te volim", "Ti", "Nemoj ovako", "Hoka hej" i "U jednoj sekundi".

Cena ulaznice je 1.000 dinara. Prodaja ulaznica u Muzičkoj omladini Novog Sada, kao i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Sinagogu.

Početak koncerta je u 20 časova.

izvor: 021

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Jura Stubić i FILM 27. aprila u Fabrici

Jura Stubić i grupa FILM nastupiće u subotu, 27. aprila u SKCNS Fabrika.

Grupa FILM osnovana je 1978. godine u Zagrebu i već posle prvih nastupa stekla je status prvorazredne klupske atrakcije. U jesen 1980. godine pobedili su sa pesmom "Neprilagođen" na Omladinskom festivalu u Subotici, a zatim je krenuo njihov strelovit uspeh. Pravi trijumf na ex-yu muzičkoj sceni doživeli su 1981. godine, na manifestaciji "Pozdrav iz Zagreba", održanoj u Domu omladine Beograda.

Tokom osamdesetih godina, na prostoru cele bivše Jugoslavije, ovi muzičari su izazivali oduševljenje svojim nastupima i bili jedan od najslušanijih bendova novog talasa. Prva postava benda se razišla 1986., ali nova ekipa, i dalje predvođena autorom pesama i frontmenom prethodne postave Jurom Stublićem, nastavila je sa radom do danas.

Muzika Jure Stublića i Filma bila je i ostala rado slušana na ex yu prostorima i tokom poslednjih godina, a novim generacijama tinejdžera, koji nisu imali priliku da čuju njihov nastup uživo, podjednako dobro su poznati stihovi pesama "Mi nismo sami", "Zamisli život u ritmu muzike za ples", "Dobre vibracije", "Sjećam se prvog poljupca", "Srce na cesti", "Neprlagođen" i mnogih drugih velikih hitova.

Karte za koncerte se mogu nabaviti u pretprodaji u: Gigstix-Pariski magazin, knjižara "Bulevar Books" - Bulevar oslobođenja 60, knjižara Serendipiti - Spens, Cafe Machiatto - Merkator, CD shop Mungos - Zmaj Jovina 2. Onlajn prodaja www.gigstix.com

Cena karata u pretprodaji 1200 dinara. Na dan koncerta 1400 dinara.

Broj karata je ograničen.

Koncert počinje u 21 čas.

izvor: 021

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Ne nađom drugo mesto pa ću zato staviti ovde...dakleM idemo na Gibuuuuuuuuuuuuuuu! :dance:

NIje Novi Sad. Novi Bečej-Velikogospojinski dani su u pitanju. 
...to je tu...iza ćoška...:fijuk:

 

 

 

Četvrtak, 21. avgust
Takmičenje tamburaških orkestara
Takmičenje u kuvanju riblje čorbe

 

Petak 22. avgust

MILIGRAM
Halid Beslic

 

Subota 23. avgust

ZANZIBAR
KERBER
Riblja Čorba

 

Nedelja 24. avgust

GIBONNI 
Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...