Idi na sadržaj

Da li Novi Sad zaslužio ZOO vrt?


Preporučene poruke

Da bih vodio decu u ZOO vrt, moram da idem u Beograd ili na Palić.Jeste da su oba ZOO vrta relativno blizu Novog Sada.

Ali voleo bih da čujem i vaše mišljenje da li je Novi Sad kao grad zaslužio da ima ZOO vrt

Ja mislim da je u potpunosti zaslužio.I oduvek sam se pitao zašto Novi Sad kao grad nema ZOO vrt i zašto je to uvek bila,da kažem tabu tema i tema koju su svi zaobilazili.Zašto na to pitanje nijedna gradska vlast nije imala adekvatan odgovor?

Šta vi mislite?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pa baš zbog činjenice da je onaj u BG i onaj na Paliću blizu nešto nisam preterano razočaran što NS nema ZOO. Lično bih voleo da se novac uloži u neke druge stvari, recimo radije bih da se izgrade bazeni i još neki sportski objekti osim SPENSa. Ja nisam nešto u fazonu da idem na Dunav na kupanje, radije bih na bazen a za grad veličine NS su postojeći kapaciteti mizerija. Možda zato što ja nisam neki veliki ljubitelj ZOO vrtova (volim da odem ponekad naravno), ali radije bih neke druge sadržaje voleo da imam pre nego ZOO. Bilo bi Ok da se izgradi i jedan otvoreni sportski centar npr.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mmmmm mislim da je buska pravljena od para ATP Vojvodine, ne od novca grada. Zato se i sude jer je ATPV otišla u stečaj posle te za njih promašene investicije.

Moguće.Nisam o tome razmišljao.Samo konstatacija je da je promašena investicija i obmanut narod i građani.

Elem,činjenica je da treba uložiti u nešto što će se svideti građanima Novog Sada.Da li je to ZOO,bazen ili nešto treće,o tome bi danima i danima mogli pričati jer svakome je neko prioritet.

P.S.

Da.Imamo samo dva otvorena bazena za ovaj grad što je izuzetno malo jer se grad širi i širi,a ne voli svako Dunav i Štrand.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Meni je bas zao sto je "nasa Maja" dok je bila gradonacelnica dobrano pomogla u saranjivanju ATP Vojvodina. Koliko sam upoznata, privatnik koji ju je kupio insistira na tome da se na novu stanicu prebace dolasci autobusa svih prevoznika zarad naplate stanicne usluge, i ne samo zato, a grad (vlasnik stare stanice) ne da jer bi se onda taj novac slivao umesto u gradsku kasu u kasu ATP Vojvodina koja tvrdi da nije rentabilna ukoliko sa nove stanice polaze i na nju dolaze samo autobusi Vojvodine. To je verovatno tacno. Ona po medijima sa ponosom govori o tome kako je sacuvala gradu solidan izvor primanja ali ko god prodje pored nove stanice i vidi na placu desetine novih autobusa kako trunu i propadaju.. Nema se tu zarad cega biti ponosan. Pustila je niz liticu firmu koja je bila jedan od simbola ovog grada. Trebalo je napraviti ugovore koji ce biti dobri za grad i omoguciti coveka da radi a ne ovako.

Premali je Novi Sad za ZOO vrt pogotovo sto bi prosle decenije ako ne i vekovi dok bi ga doveli na nivo da koliko toliko parira beogradskom.

Izmenjeno od strane člana Lillith
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da je naslov teme, odnosno pitanje, potpuno pogrešno. Nema tu šta da se "zaslužuje". Nisu novosađani deca, pa da će biti nagrađeni, ako budu dobri.

Čista matematika. Ne košta samo napraviti ZOO vrt i napuniti ga životinjama. Mnoooogo veći trošak je održavanje. A ono mora da bude dovoljno i kontinuirano. Ne sme da ovisi o trenutnom raspoloženju i dnevno političkom odnosu snaga u gradskoj skupštini.

Još nešto, odlazak u ZOO nikako ne može da bude kao odlazak do limanskog parka ili bilo koje druge lokalne zelene oaze. Naprosto, to mora da bude planiran višečasovni izlet. Nigde u svetu se u ZOO ne ide na "pola sata". Tako da za takve izlete vožnja, pola sata, sat do Palića ili Kalemegdana nije ništa. Pa lakše i brže će neko iz NS stići do "Vrta dobre nade", nego neko iz Sremčice, Boleča...

P.S.

Ako se već želi toliko jako "potrošiti pare" na životinje, onda bi daleko bolje bilo da se one ulože u uređen azil za pse i mačke. Azil u koji bi mogli da se roditelji sa decom prošetaju, pomognu u negovanju ugroženih životinja, da se poigraju sa njima u kontrolisanim uslovima... Jednostavno da se i ona deca, koja kod kuće nemaju životinju, oplemene njihovim prisustvom.

Izmenjeno od strane člana Adrijan
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Novi Sad ce pre ili kasnije dobiti zooloski vrt, mislim da nema potrebe da se sa tim zuri. Grad je sa pripadajucom okolinom vec verovatno prevalio pola miliona stanovnika, doci ce vreme i za elemente metropole, mozda vec kroz deceniju-dve. Naravno da bi bilo lepo imati zoo vrt pred vratima, ali u ovom trenutku to bilo samo k**cenje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...