Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Počeli su i turniri za žene. I njih ima dovoljno u prenosima (živela kablovska!)

Trenutno je aktuelan turnir u Brizbejnu

Jelena lako pobedila, Bojana ispala

Srbija je ostala sa jednom predstavnicom na prvom WTA turniru u sezoni u australijskom gradu Brizbejnu

Jelena Janković je lako u dva seta, sa 6:3, 6:2 eliminisala Ruskinju Ninu Bratčikovu i plasirala se u četvrtfinale turnira.

Sa druge strane, Bojana Jovanovski nije uspela da iznenadi Serenu Vilijams koja je slavila sa 6:2, 6:4.

Jelena Janković će se u četvrtfinalu sastati sa italijanskom teniserkom Frančeskom Skjavone, dok će protivnica Sereni Vilijams biti Danijela Hantuhova.

Na turniru u Brizbejnu učestvovala je i Ana Ivanović, koja je u utorak završila takmičenje u osmini finala porazom od Belgijanke Kim Klajsters.

B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Favoritkinje u trećem kolu

Rezultati mečeva drugog kola:

(7) Marion Bartoli (Francuska) - Varvara Lepčenko (SAD)

Nadja Petrova (Rusija) - Loren Dejvis (SAD) 6-3,6-2

© Karolina Vozniacki (Danska) - Jekaterina Makarova (Rusija) 6-2, 6-0

Ksenija Pervak (Kazahstan) - Peng Šuai (Kina) 6-4, 6-0

Lusija Safarova (Češka) - Tamira Pašek (Austrija) 6-3, 3-1 (Pašek odustala)

(6) Samanta Stosur (Australija) - Irina Falkoni (SAD) 6-0, 6-3

(10) Frančeska Skjavone (Italija) - Lesia Curenko (Ukrajina) 6-2, 6-4

Simona Halep (Rumunija) - Petra Cetkovska (Češka) 6-2, 6-4

Marija Kirilenko (Rusija) - Irina Begu (Rumunija) 7-6 (7-4), 6-4

Roberta Vinči (Italija) - Silvija Soler Espinosa (Španija) 6-3, 6-3

(16) Dominika Cibulkova (Slovačka) - Magdalena Ribarikova (Slovačka) 2-1 (Ribarikova odustala)

Sofija Arvidson (Švedska) - Monika Nikulesku (Rumunija) 6-3, 6-3

Lurdes Dominges Lino (Španija) - (11) Sabina Lisicki (Nemačka) 6-1, 6-4

Šanel Šipers (Južna Afrika) - Kaia Kanepi (Estonija) 6-3, 6-2

(15) Ana Ivanović (Srbija) - Johana Larson (Švedska) 6-1, 6-2

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ivanovićeva: "Uzbuđena sam"

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je srećna nakon pobede nad Ksenijom Pervak i plasmana u osminu finala turnira u Indian Velsu.

Naredna protivnica biće joj Dankinja Karolina Voznijacki.

"Srećna sam što sam dobila ovaj meč. Ona je dobro igrala, ali nisam razmišljala o rezultatu, već sam išla poen po poen do pobede", rekla je Ivanovićeva.

"Borila sam se. Ovakvi mečevi dosta podižu samopouzdanje. Imale smo dosta dugih razmena udaraca. Kvalitet meča menjao se iz seta u set. Sada se okrećem narednom duelu", zaključila je Ivanovićeva.

U Indijan Velsu hara neki stomačni virus...

Skiavone koja je deseti nosilac na turniru predala je ponedeljak meč Luci Safarovoj, pri rezultatu 6:2 za Čehinju.

Petra Kvitova koja je u trećem kolu izgubila od domaće teniserke Kristine Mekhejl, povukla se iz daljeg takmičenja i u konkurenciji dublova, gde joj je partnerka bila Viktorija Azarenka. Kvitova je kao razlog navela mučninu i povišenu temperaturu.

Zvaničnici turnira saopštili su da se osam tenisera povuklo sa turnira zbog virusa , a lokalna zdravstvena služba navela je da se virus ne prenosi preko hrane, već putem vazduha i u direktnom kontaktu, praćen je mučninama i povišenom temperaturom, a traje u proseku 48 sati.

„Već sam imala taj virus pre par godina i nije dobar osećaj. To je sjajan način da smršatae, ali osim toga, horor za jednog sportistu. Poprilično je opasno, jer ne postoji način da ga izbegnete“, rekla je Šarapova na konferenciji za novinare.

Ruskinja je sebi obezbedila plasman u četvrto kolo savladavši Rumunku Simonu Halep u dva seta 6:3, 6:4.

Njena sunarodnica Nađa Petrova, koja je u ponedeljak u neizvesnom meču savladala Sem Stosur 6:1, 6:7, 7:6, rekla je da se strogo pridržava saveta lokalnie medicinske službe.

„Perem ruke što je češće moguće, u torbi sa reketom mi stoji i dezinfikacijsko sredstvo. Trudim se da jedem negde sa strane, tako da sam preduzela sve mere predostrožnosti“, rekla je Petrova.

Među osam tenisera koji su se povukli iz daljeg takmičenja zbog stomačnog virusa, nalaze se Gael Monfis, Filip Kolšrajber i Vera Zvonarjeva.

Monfisa koji je trebalo da odigra svoj prvi meč protiv Nikolaja Davidenka zamenio je „laki luzer“ BjornFfau iz Nemačke.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Lepa vest :) zaista lepa vest :uredu:

Izvanredna Ana izbacila Karolinu!

Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu, pobedom protiv doskorašnje svetske teniserke broj 1 Karoline Voznijacki u dva seta – 6:3, 6:2.

Pobednica Indijan Velsa iz 2008. će se u četvrtfinalu sastati sa Francuskinjom Marion Bartoli, koja je bila bolja od Čehinje Lucie Safarove 6:1, 6:4

Srpska teniserka je pokazala da je u Kaliforniju stigla u sjajnoj formi, koja joj je pomogla da treći put u karijeri pobedi Dankinju i osveti joj se za prošlomesečni poraz u Dubaiju.

Ani je za pobedu bilo potrebno samo sat i deset minuta.

"Mislim da tokom duela nisam mnogo grešila, osim u prvih nekoliko gemova na svoj servis”, rekla je Ivanovićeva posle duela.

Forhend je tokom celog meča savršeno slušao kao u danima kada je i ona sama bila prva na WTA listi, pa je Voznijacki često izgledala prilično nemoćno.

U pretposlednjem gemu meča naša teniserka branila je servis na spektakularan način, sa dva uzastopna riterna koje je Karo ispratila samo pogledom, da bi brejk napravila vrhunskim drop volejom. U poslednjem gemu Ani su pripali svi poeni, za proslavu entuzijasta, koji su do zaista kasno ostali na poprištu borbe (meč je okončan malo pred ponoć po lokalnom vremenu).

Pobednica Indijan Velsa iz 2008. godine igrala je vrlo uverljivo sa osnovne linije, a Dankinji nije dozvolila više od dva brejka (oba u uvodnom delu meča), uz 64% servisa i tri as udarca.

Sa druge strane, Ivanovićeva je oduzela rivalki pet puta servis, tri puta u prvom, dva puta u drugom setu.

Koliko je Ana igrala sigurno pokazuje i podatak da u drugom setu Voznijacki nije imala nijednu priliku da napravi 'brejk'.

Četvrtfinalni meč Ivanović - Bartoli na programu je u četvrtak.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:uredu:

Briljantna Ana izbacila Bartoli

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedila Marion Bartoli sa 6:3, 6:4 za sat i 17 minuta igre.

Za plasman u finale Ivanovićeva će se boriti sa boljom iz duela dve Marije – Kirilenko i Šarapove.

Ana je jedino u prva dva gema na svoj servis dozvoljavala rivalki da stvori brejk loptu, a u nastavku je bila superiorna i zasluženo je došla do trijumfa. To je peta pobeda Ivanovićeve u osmom meču sa Francuskinjom

Već u prvom gemu Francuskinja je napravila brejk nakon što je Ivanovićeva poslala bekhend dijagonalu u aut. U narednom gemu Ana je zaigrala bolje, stvorila je tri vezane brejk lopte i realizovala je treću nakon što je rivalka odservirala duplu grešku.

I u trećem gemu Ivanovićeva se suočila se brejk loptom, ali je napala forhendom posle odličnog servisa, da bi ubrzo povela sa 2:1.

Posle dva mirna gema, Ana je u šestom gemu ponovo imala šansu za brejk, ali je Bartoli odigrala agresivno i uz dve greške srpske teniserke stigla je do 3:3.

Ono što nije u šestom, Ivanovićevoj je pošlo za rukom u osmom gemu. Lepo izgrađenim poenom i snažnim forhendom po paraleli Ana je stvorila dve vezane brejk lopte, a realizovala je drugu greškom suparnice – 5:3.

U sledećem gemu srpska teniserka lako je završila posao i osvojila je set za 36 minuta igre.

Na isti način na koji je završila prvi, Ivanovićeva je počela i drugi set – agresivno i precizno. Već na samom startu napravila je brejk i povela sa 2:0.

Srpska teniserka bila je nadmoćna u gemovima na svoj servis. nije dozvolila rivalki nijednu brejk loptu i smireno je privela meč kraju za novu pobedu.

b92

Moram priznati da je večeras Ana igrala odlično, onako kako je igrala kada je bila u samom vrhu. Čim ima odličan prvi servis, ona je nepobediva :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ana igra u Majamiju, lakša povreda

Srpska teniserka Ana Ivanović igraće na WTA turniru u Majamiju, pošto povreda kuka nije teže prirode. Ivanovićeva je zbog te povrede morala da preda polufinalni meč na Indijan Velsu protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Snimak je pokazao da Ivanović nema oštećenja na mišiću i očekuje se da se za nekoliko dana vrati treninzima.

Srpska teniserka je slobodna u prvom kolu, a na teren bi trebalo da izdaje u četvrtak ili petak.

Turnir u Majamiju počinje u utorak i igra se za nagradni fond od 4,8 miliona dolara, a specijalnu pozivnicu organizatora za učešće dobila je Bojana Jovanovski.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Nikako ne smem da propustim ovu vest :)

Jovanovska osvojila Baku!

Srpska teniserka Bojana Jovanovski osvojila je WTA turnir u Bakuu.

Jovanovska je u finalu pobedila Amerikanku Džuliju Koen 6:3, 6:1 posle sat i po igre.

Bilo je to prvo finale u karijeri srpske teniserke, koja je u Bakuu bila peti nosilac. Ona je pobedom zaradila 37 hiljada dolara.

Koen je 134. na svetu, i tek treći put igra u glavnom žrebu WTA turnira (debitovala u Bogoti ove godine) i takođe nije stizala do finala. Nekada najbolja američka juniorka je ukupno 34 puta ispadala u kvalifikacijama.

Jovanovska je od samog početka domninirala, brzo stekla brejk prednosti i bila na pragu da već u osmom gemu novim brejkom okonča set.

Međutim, Koen je tada zaigrala bolje, spasla četiri set-lopte na svoj servis i smanjila na 5:3. U devetom gemu ona je takođe spasla set-loptu, ali je iz šestog pokušaja naša teniserka došla do seta.

U drugom setu Bojana je bila još ubedljivija, stekla dva brejka prednosti, ali se ponovo mučila kada je došla do meč-lopte.

Prve dve je propustila, ali je iz trećeg pokušaja stigla do najvećeg uspeha u karijeri.

Do sada je najdalje stigla u Sidneju 2011, kada je izgubila polufinale od Li Na.

Neuspeh koji je zadržao broj Amerikanki koje su osvajale WTA turnire u 2012. na dva – Serena Vilijams i Melani Udin.

b92

***

Sve čestitke za našu Bojanu :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...