Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Pa sad, ova egzibicija u Abu Dabiju je malo pomerena na pred NG, ali se računa u početak nove sezone :ajde:

A za Noleta je upravo onako počela kako smo i maštali :)

Novak i Ferer za prvi trofej sezone

Đoković je do plasmana u finale došao fantastičnom pobedom nad Rodžerom Federerom posle samo 44 minuta.

Ferer je, s druge strane, eliminisao svog sunarodnika i drugog tenisera sveta Rafaela Nadala.

Đoković i Ferer su se do sada sastajali 11 puta, a srpski teniser je zabeležio jednu pobedu više u odnosu na Španca. Poslednji put njih dvojica su igrali međusobni susret na završnom Mastersu sezone u Londonu, kada je Ferer slavio sa 6:3, 6:1.

Pobednik egzibicionog turnira u Abu Dabiju zaradiće 250.000 dolara. Đoković će zvaničnu sezonu početi tek 16. januara na prvom Gren slemu godine, Australijan Openu u Melburnu gde će braniti titulu.

Najlepši deo ovog turnira mi je bio jučerašnji meč sa Federerom kada ga je ''pokopao'' za vrrrlo kratko vreme... :ajde:

A i ovo finale što sada igra, dobro je :uzbud:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 68
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Bravo Nole...:uzbud:

Obožavam početak godine i gledanje tenisa... :lazy:

Prvo, Nole je dobio onaj egzibicioni turnir u Abu Dabiju :pehar:

S obzirom kako je počistio sa terena i Federera i Ferera, dovoljno se zagrejao za Melburn :ajde:

A juče ceo dan uživancija sa tenisom u Dohi...igraju i Federer i Nadal i Conga i jedini Fed je glatko prošao sa Davidenkom (koji je bleda senka od prošle godine kada je igrao finale), dok su ova dvojica imala muke da dobiju mečeve... Danas nastavak :ajde:

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Počinje odbrana trofeja :ajde:

Novak – Štebe, Janko – Kunjicin

Prvi teniser sveta Novak Đoković igraće na startu ATP turnira u Dubaiju protiv 72. igrača na ATP listi Nemca Sedrika Marsela Štebea.

U prvoj četvrtini žreba je i drugi teniser Srbije Janko Tipsarevć koji će u prvom kolu odmeriti snage sa Rusom Igorom Kunjicinom.

U prvoj polovini žreba je Britanac Endi Marej, dok bi Švajcarac Rodžer Federer, kao drugi nosilac turnira, sa našim teniserom mogao da se sastane u finalu.

Treći srpski predstavnik na ovom turniru je Marko Đoković koji uz vajld kard u prvom kolu igra protiv kvalifikanta, dok će ga eventualno u drugom čekati pobednik meča Huan Martin Del Potro (Argentina) – Aleksandar Dolgopolov (Ukrajina).

Turnir serije 500 u Dubaiju počinje 27. februara i traje do 3. marta.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Poraz Đokovića u prvom kolu

Noletov brat, Marko Đoković je od organizatora turnira u Dubaiju dobio valid card.

U prvom kolu se sastao sa Golubjevim, teniserom iz Kazahstana.

On je trenutno 869. teniser na ATP listi, dok je Golubjev na 143. poziciji.

Marko je poražen od Andreja Golubjeva iz Kazahstana sa 2:0 (6:3, 6:2) na samom startu turnira.

A danas u 16h igra Nole :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Nole nije ponovio uspeh od prošle godine i osvojio turnir u Dubaiju, a večeras počinje odbranu titule iz Indijan Velsa :)

Večeras se sastaje u drugom kolu ovog turnira sa Andrejom Golubjevim meč počinje oko 23h. Đoković i Golubjev do sada su se samo jednom sastali i to prošle godine, baš na Indijan Velsu, kada je srpski teniser slavio sa 6:0, 6:4.

Pored Đokovića, od srpskih tenisera u subotu će igrati i Viktor Troicki, ali tek tokom noći protiv domaćeg tenisera Rajana Herisona, pošto je njihov meč peti na programu na Terenu 3. Troicki i Herison su do sada odigrali dva duela, a obojica imaju po pobedu. Herison je prvo slavio prošle godine na Mastersu u Šangaju, dok je Troicki bio bolji u Vašingtonu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Đoković lako do trećeg kola

Prvi reket sveta Novak Đoković pobedio je sa 6:3, 6:2 Kazahstanca Andreja Golubjeva u drugom kolu turnira Marsters serije u Indijan Velsu.

Đoković će u trećem kolu igrati sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom kome je Nemac Filip Kolšajber predao meč drugog kola.

E, a sada vest!!! Španac Giljermo Garsija Lopes napravio je prvo veliko iznenađenje u Indijan Velsu pošto je savladao 4. nosioca škotskog tenisera Endija Marija sa 6-4, 6-2. To znači da ako Nole bude igrao dobro, onako kako zna, nema ''teških'' protivnika sve do finala, jer su u drugoj polovini žreba i Nadal i Federer. :uredu:

U ostalim mečevima 2. kola postignuti su ovi rezultati:

Santjago Hiraldo (Kolumbija) - Kei Nišikori (Japan) 7-5, 6-2

Rajan Herison (SAD) - Viktor Troicki (Srbija) 7-6 (7-5), 6-3

(8 ) Mardi Fiš (SAD) - Andreas Sepi (Italija) 6-3, 3-2 (Sepi predao meč zbog povrede)

(12) Nikolas Almagro (Španija) - Sem Kveri (SAD) 5-7, 6-4, 6-4

(1) Novak Djoković (Srbija) - Andrej Golubjev (Kazahstan) 6-3, 6-2

Pablo Anduhar (Španija) - Florijan Majer (Nemačka) 6-2, 6-4

Kevin Anderson (Južna Afrika) - Filip Kolšrejber (Nemačka) - Anderson ide dalje bez borbe

Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - Robi Djinepri (SAD) 4-6, 6-4, 6-4

Huan Monako (Argentina) - Nikolas Mau (Francuska) 6-4, 5-7, 6-3

(7) Tomaš Berdih (Češka) - Sergej Stahovski (Ukrajina) 6-7 (2-7), 6-3, 6-4

Endi Rodik (SAD) - Lukaš Kubot (Poljska) 4-6, 7-6 (7-5), 6-3

(13) Žil Simon (Francuska) - Dudi Sela (Izrael) 7-5, 6-7 (6-8 ), 6-4

Albert Ramos (Španija) - (16) Rišar Gaske (Francuska) 3-6, 7-5, 6-1

Metju Ebden (Australija) - Žulijen Beneto (Francuska) 2-6, 6-3, 6-2 i

(11) Džon Izner (SAD) - Frederiko Žil (Portugalija) 7-5, 6-3

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Đoković: "Bilo je veoma tesno"

Novak Đoković namučio se dok se plasirao u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu, a i on je priznao da je imao problema u ponedeljak veče.

Prvi reket sveta je 6:2, 6:3 eliminisao Južnoafrikanca Kevina Andersona, ali rezultat ni probližno ne oslikava neizvesnost duela.

"Bio je ovo veoma tesan meč. Rezultat ne pokazuje koliko je bilo neizvesno, posebno stil igre", rekao je Đoković posle plasmana mešu 16 najboljih u Kaliforniji.

Srpski i južnoafrički teniser su igrali skoro sat vremena prvi set, a Novak ga je osvojio brejkovima u šestom i osmom gemu.

"U većini naših mečeva prvi set traje pola sata ili duže. Imao sam sreće što sam zadržao brejk, služio me i ritern", rekao je Đoković.

Novak je poražen od Andersona u njihovom prvom duelu na Mastersu u Majajmiju 2008, ali je od tada dobio tri duela, bez izgubljenog seta.

On je u ponedeljak veče imao pet as udaraca, dok je 203 centimetra visoki Južnoafrikanac ispuručio sedam, ali je imao samo 41% drugog servisa.

"Ovo je jedan od mojih najuspešnijih turnira. Volim da se vraćam u ovu postinju", zaključio je Đoković koji je osvajao Indijan Vels 2008. i prošle godine.

U osmini finala igraće protiv Španca Pabla Anduhara koji je sa 7:6, 6:4 bio bolji od zemljaka Alberta Ramosa.

Njih dvojica su samo jednom igrala do sada, a Đoković je slavio u Umagu 2007. godine sa 6:1, 6:3.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Tipsarević - Nalbandijan

Srpski teniser Janko Tipsarević sastaje se u osmini finala mastersa u Indijan Velsu sa Argentincem Davidom Nalbandijanom.

Meč ne bi trebalo da počne pre ponoći.

U jedinom dosadašnjem okršaju Nalbandijan je dobio Tipsarevića, tačnije srpski teniser je predao meč početkom petog seta na Australijan openu 2007. godine. Janko je 10. teniser sveta, a Nalbandijan je na 74. poziciji.

Tipsarević je u drugom kolu pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 6:4, 6:2, dok je Nalbandijan bio bolji od Marina Čilića sa 7:6, 7:6.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nalbandijan eliminisao Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na Mastersu u Indijan Velsu, porazom u trećoj rundi od Argentinca Davida Nalbandijana.

Duel dva tenisera trajao je skoro dva sata, a nakon izjednačene borbe kao pobednik je izašao 30-godišnji Argentinac sa 6:3, 3:6, 6:3.

Nalbandijan će u osmini finala Mastersa serije 1000 igrati protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge.Argentinac je meč otvorio perfektnim servisom za 1:0, ali Srbin uzvraća istom merom za izjednačenje. Nalbandijan odmah koristi i drugi servis, da bi potom napao nesigurnog Janka i iskoristio već prvu brejk loptu da povede, 4:1 u prvom setu.

Naldandijan je nastavio da sjajno servira (85% prvi, 75% drugi), pa je bez problema zadržao stečenu prednost i dobio prvi set sa 6:3.

Drugi set doneo je identičan tempo igre. Argentinac je perfektno servirao, ali ovaj put nije uspeo da iskoristi očajni drugi servis Tipsarevića (45%). Janko je potom malo popravio taj segment igre i rasteretio svoje servis gemove. Ipak nije uspeo da ugrozi servis rivala.

Međutim, Nalbandijan je za trenutak posustao u osmom gemu, napravio prvu duplu servis grešku, a Tipsarević je odmah iskoristio šansu. Stigao je do dve brejk lopte i iskoristivši drugu poveo sa 5:3, da bi sigurnim servisom stigao do 6:3 i izjednačenja u setovima.

Ni treći set nije doneo prevagu u korist jednog rivala, obojica su fenomenalno servirala, da bi onda ponovo osmi gem prelomio set. Nalbandijan je prvi dočekao pad koncentracije rivala i stigao do tri brejk lopte.

Iskoristio je već prvu za 5:3, pa je servirao za plasman u osminu finala Mastersa serije 1000 u Indijan Velsu. Argentinac je poveo 30:0, Tipsarević je izgubio živce i razbio reket, a 30-godišnji veteran sigurnim setom izbacio Srbina turnira.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:ajde:

Đoković - Anduhar od 19h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u sredu od 19 časova meč osmine finala Indijan Velsa sa Špancem Pablom Anduharom.

Anduhar je trenutno 45. na svetu, a u jedinom njihovom okršaju, u Umagu 2007, Đoković je rivalu prepustio samo četiri gema.

Đokovićev protivnik rođen je pre 26 godina u Kuenki, a živi u Valensiji.

Anduhar je u velikom usponu, krajem 2010. stigao je među prvih 100, najviši plasman do sada ostvario je septembra prošle godine (43. mesto), ali će ga izvesno nadmašiti već u ponedeljak.

Do sada je na turniru pobedio Robina Hasea, Florijana Majera i Alberta Ramosa, a u večerašnjem meču daće sve od sebe.

“Znam Noleta još od kada sam imao 15 godina, on je nešto mlađi, išli smo na iste juniorske turnire. Ja sam sada mnogo bolji igrač nego kada smo igrali u Umagu, ali je on broj 1. Nemam šta da izgubim, uživaću u atmosferi”, kaže Anduhar.

U četvrtfinalu pobednik ide na boljeg iz meča Almagro – Berdih.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:uredu:

Đoković se namučio sa Anduharom

Novak Đoković prošao je u četvrtinu finala u Indijan Velsu, pošto je u četvrtfinalu savladao Španca Pabla Anduhara sa 6:0; 6:7(5), 6:2 posle 135 minuta.

Iako je delovalo da će prvi reket sveta lako dobiti Španca, jer je prvi set dobio sa 6:0, ispostavilo se da je Anduhar ozbiljan protivnik.

Novak će u četvrtfinalu igrati sa još jednim Špancem, Nikolasom Almagrom, koji je neočekivano lako dobio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:0.

Anduhar je trenutno 45. na svetu, a u jedinom njihovom okršaju, u Umagu 2007, Đoković je rivalu prepustio samo četiri gema.

Srpski teniser prvi je servirao i lako osvojio prvi gem.

Odmah u narednom gemu Novak dolazi do brejka, i pored toga što Španac imao 40:0. Španac je pružio nešto jači otpor u narednom gemu, ali je Novak ipak poveo sa 3:0.

Već u narednom gemu Đoković je imao tri brejk lopte i iskoristio je prvu na dvostruku servis grešku protivnika.

Đoković u prvom setu lako stiže do vođstva od 5:0, u sledećem gemu Španac je servirao za opstanak u prvom setu. Đoković je ponovo napravio "brejk", a Anduhar je drugi put izgubio svoj servis zahvaljujući dvostrukoj servis grešci.

I drugi set naš teniser je otvorio svojim servisom, ali je Anduhar došao do prilike za "brejk". Novak je sprečio prvu prilku Španca da mu oduzme servis.

Posle sedam uzastopno osvojenih gemova, naš teniser je izgubio osmi, ali je ubrzo poveo sa 2:1. Anduhar je ponovo uzeo svoj servis, a zatim imao nekoliko "brejk" prilika, ali ih nije iskoristio.

Sve do 11. gema nije bilo brejka. Novak je zaigrao agresivnije u 12. gemu, ali Španac nije dozvolio "brejk".

U "taj brejku" Španac prvi pravi "mini brejk". Poveo je sa 2:0, ali je naš teniser vezao tri poena.

Anduhar uzvraća i dolazi do tri set lopte na 6:3. Prvu nije iskoristio, nije ni drugu, ali jeste treći i to na servis Novaka Đokovića.

Treći set Đoković je otvorio "brejkom" i odmah zatim uzeo i svoj servis za 2:0. Nardeni gem dobija Španac, a onda je Novak poveo sa 3:1, posle malo veće borbe u četvrtom gemu.

Imao je Anduhar u narednom gemu osmu "brejk" loptu, ali Novak nije dozvolio protivniku da mu oduzme servis. Zato je Đoković uspeo da u narednom gemu uzme servis Anduharu, ali i da u narednom gemu uzme svoj servis i slavi sa 6:2.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Đoković preko Almagra do polufinala

Novak Đoković plasirao se u polufinale Indijan Velsa, pošto je posle 81 minuta savladao Nikolasa Almagra sa 6:3 i 6:4.

Naš teniser će u polufinalu turnira na kom brani titulu igrati sa boljim iz duela Simon - Izner.

Bio je to treći međusobni duel Srbina i Španca i treća pobeda našeg igrača.

Najbolji teniser sveta je u oba dosadašnja okršaja savladao Španca, na Mastersu u Rimu (Almagro je predao meč pri rezultatu 6:1, 1:0) i na Otvorenom prvenstvu Australije prošle godine.

Đoković je u dosadašnjem toku prvog Mastersa u 2012. godini eliminisao Andreja Golubjeva, Kevina Andersona i Pabla Anduhara. Almagro, koji je postavljen za 12. nosioca, savladao je Sema Kverija, Santjaga Iralda i sedmog favorita Tomaša Berdiha.

26-godišnji momak rođen u Mursiji osvojio je 11 ATP titula u karijeri, a samo je jednom igrao u polufinalu nekog Mastersa, u Madridu 2010.

Novak je prvi servirao, izgubio je dva poena, ali je uspeo da povede sa 1:0. Posle tri odigrana gema, naš teniser je imao 2:1.

U četvrtom gemu Novak je imao 0:30, a onda došao i do dve "brejk" lopte i iskoristio prvu za 3:1. U narednom gemu Almagro dolazi do svoje prve "brejk" šanse i uspeva da je iskoristi.

Međutim, Novak je ponovo uzeo servis Almagru, a zatim i svoj servis i poveo sa 5:2. Almagro je smanjio na 5:3, a onda je Novak posle samo pola sata dobio prvi set sa 6:3.

U drugom setu prvi je servirao Španac. Obojica su na početku osvajali svoje servise. U sedmom gemu Novak stiže do prve "brejk" prilike u drugom setu, ali je nije iskoristio. Almagro je imao i prednost, ali je na kraju Đoković ponovo došao do šanse da mu oduzme servis. Ni nju nije iskoristio, ali je nešto kasnije došao i do treće.

U desetom minutu igre u tom gemu, Srbin je došao i do četvrte prilike za "brejk", ali opet se Španac izvukao. Posle četiri spasene "brejk" lopte, Almagro je poveo sa 4:3.

Đoković je u narednom gemu imao 40:0, ali je Španac uspeo da izjednači. Međutim, Novak nije dozvolio preokret. U narednom, devetom gemu, Novak dolazi do pete "brejk" prilike u setu i ovog puta je iskoristio.

Posle 80 minuta došao je do tri meč lopte i odmah je iskoristio prvu.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Federer najbolji i u Indijan Velsu

Najbolji teniser prve decenije 21. veka Rodžer Federer četvrti put u karijeri osvojio je turnir u Indijan Velsu pošto je u finalu pobedio Džona Iznera.

Federer je do prvog mastersa u sezoni stigao pošto je u meču pobedio visokog Amerikanca u dva seta 7:6(7), 6:3 za 82 minuta igre. Federer je osvojio 19. masters u karijeri pa se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Izner nije igrao ni blizu kao protiv Noleta, mada i dalje ima izuzetno jak servis :uredu:

A ovaj Federer se opet penje polako... jbg... a sada sledi Majami i opet odbrana titule za Noleta...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Tipsarević u četvrtfinalu Majamija!

Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Majamiju, pošto je u osmini bio bolji od Grigor Dimitrova sa 7:6(3), 6:2.

Bio je to njihov treći duel, sve pobede je upisao naš teniser, koji još od Bugarina nije izgubio ni set.

Meč je trajao 80 minuta, Tipsarević je imao manje as udaraca, ali je osvojio više poena i pri prvom i pri drugom servisu. Zanimljivo je da je Bigarin na servis našeg tenisera osvojio samo osam poena, od 52 moguća. Janko je imao dve "brejk" lopte i obe iskoristio.

Endi Rodik izbacio Federera!

Amerikanac je jednog od najboljih tenisera sveta pobedio nakon dva sata borbe sa 7:6(4), 1:6, 6:4.

Rodik, koji je trenutno tek 34. reket sveta (najslabiji plasman od 2001), okončao je seriju Švajcarca od 16 uzastopnih pobeda u 2012. godini. U sledećoj rundi Rodik će igrati protiv Huana Monaka koji je izbacio Gaela Monfisa sa 4:6, 6:3, 6:4.

a sinoć...

Novak nastavio niz protiv Viktora

Đoković je za manje od 90 minuta borbe slavio u dva seta sa 6:3, 6:4, a potom "otplesao" sa glavnog terena u Ki Biskejnu.

i sada, upravo ide meč protiv Gaskea i trenutno je 2:3 za Gaskea

:ajde: Nole :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Počeo turnir u Monte Karlu :ajde:

Đoković i Sepi u podne

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u sredu počinje sezonu na šljaci duelom drugog kola na Mastersu u Monte Karlu protiv Andreasa Sepija.

Biće to sedmi međusobni duel Srbina i Italijana, a u prethodnih šest Đoković je bio neumoljiv pošto je izgubio samo dva seta.

Poslednji put igrali su pre tri godine u Beogradu kada je Đoković slavio sa 2:1 u setovima.

U sredu će na teren i sedmi nosilac na ovom turniru Janko Tipsarević koji je u okviru drugog kola sastaje sa Špancem Albertom Montanjesom. Njegov meč postavljen je na teren broj dva (treći po veličini), drugi je po redu i počeće otprilike u isto vreme kada i Đokovićev. Montanjes je u duelu prve runde savladao Miloša Raonića sa 6:2, 3:6, 6:3 za jedan čas i 48 minuta igre.

Đoković i Tipsarević neće biti jedini srpski teniseri koji će igrati u sredu u Monte Karlu, pošto takmičenje u dublu počinje Nenad Zimonjić. On i Majkl Ljodra igraju poslednji meč dana na centralnom terenu protiv Marera i Verdaska.

Takmičenje u sredu počinje i sedmostruki uzastopni šampion Rafael Nadal, kao i prošlogodišnji finalista David Ferer koji bi mogao da bude rival Đokoviću u četvrtfinalu.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nole i Janko sigurni u Monte Karlu

Najbolji srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević lako su došli do plasmana u treće kolo Mastersa u Monte Karlu.

Đoković je na startu takmičenja u Kneževini pobedio Italijana Andreasa Sepija, dok je Tipsarević bio bolji od Alberta Montanjesa iz Španije.

Prvi reket sveta u borbi za plasman u četvrtfinale igraće protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, dok Janka očekuje duel sa Žilom Simonom iz Francuske.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I Troicki i Zimonjić u četvrtfinalu

Srpsko-Švajcarski teniski par Viktor Troicki i Stanislas Vavrinka plasirao se u četvrtfinale dubla na turniru u Monte Karlu

Oni su sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) pobedili Indijce Maheša Bupatija i Rohana Bopanu.

Troicki i Vavrinka u narednoj rundi sastaće se sa Maksom Mirnjijem iz Belorusije i Kanađaninom Danijelom Nestorom.

Drugi predstavnik Srbije u konkurenciji parova Nenad Zimonjić koji igra u tandemu sa Francuzom Mikaelom Ljodrom takođe je izborio plasman u četvrtfinale, pošto je sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 11:9) savladao španski par Verdasko-Marero.

Zimonjić i Ljodra u četvrtfinalu će igrati sa Austrijancima Oliverom Marahom i Aleksandrom Pejom.

Ukoliko pobede naredne protivnike srpski teniseri mogli bi se sastati u polufinalu turnira u Monte Karlu.

Turnir masters serije u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od 2.950.000 evra, a pobednički par osvojiće ček na 142.500 evra i 1.000 ATP bodova.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...