Idi na sadržaj

Nameštanje mečeva


Preporučene poruke

Ovo postaje strašan problem. Do sad su se klubovi bar u ozbiljnijim ligama svim silama trudili da meče ne izgleda namešteno, ali meč u Zagrebu pre dva dana.. nemam reči. Zbog sličnih stvari sam prestao pratiti Ligu šampiona, sad sam u nedoumici da li da batalim fudbal do kraja. Jeste li videli ove golove?

http://www.youtube.com/watch?v=QAq7PE6RVYM&feature=related

Sličnu situaciju sam davno video na meču između Rudara iz Prijedora i meni trenutno bezimenog tima (setiću se), kojima su se fudbaleri domaćina bukvalno sklanjali ispred gola ne bi li ovi postigli pogodak dovoljan za opstanak. Ali, to je Š liga u odnosu na ovaj rang takmičenja.

Šta mislite koliko su ovakve pojave rasprostranjene?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Čitam da UEFA neće pokrenuti istragu jer nije bilo sumnjivih uplata na kladionicama.

Pa ko kaže da je moralo da ih bude. Kao da nisu ova dva tima mogla da se dogovore jer je Francuzima trebala pobeda sa mnogo golova razlike!

Ja sam inače proredio gledanje LŠ jer je sve to postalo hiper produkcija, zarad povećanja prihoda.

Ranije se jedna utakmica velikih timova dešavala jednom u par meseci i bila je pravi doživljaj koji se čekao.

Ne svidja mi se ni to što igrači menjaju klubove svake godine kao na velikoj pijaci.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 9 meseci kasnije...

Nameštanje i ne mora biti zbog para, čak mislim da je daleko češće u završnicama prvenstava kad klubovima trebaju bodovi za opstanak/takmičenje u Evropi. Za ovo u Zagrebu se iz aviona vidi da je namešteno, Platini može da priča šta mu volja.

Dragi Morpheus, sve je namešteno bilo zbog finansijske koristi bilo zbog pozicije koja opet dovodi do finansijske koristi. Ništa više nije kao što je bilo, nažalost.

Zbog svega toga prestala sam gledati utakmice. Kad-kad ispunim tiket a da poooojma nemam ko s kim igra, na čijem terenu i uglavnom pogodim više od onoga koji sve to zna. :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nameštanja ima svuda, samo su motivi različiti. Nekada fudbaleri puste utakmicu jer su se negde tajno kladili, negde mafijaški vlasnici klubova nateraju igrače da puste meč, negde protivnik plati nekolicini fudbalera da se "manje trude" protiv njega, negde fudbaleri otplaćuju menadžerske usluge... primera je bezbroj. Ono što ostaje je da mi se od fudbala još uvek nisu zgadili samo Zvezda i prvenstvo Italije, iako i kod jednih i kod drugih ima nameštanja koliko hoćeš.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Napustio srpski fudbal zbog mafije

Izvor. B92, Beta, sport26

Bivši golman Partizana Nikolas Asprogenis rekao je da je otišao iz kluba zbog "mafije", kao i da mu je direktno nuđen novac da namešta utakmice.

"Vratio sam se na Kipar pošto sam video da u Srbiji fudbal preuzima mafija. Nije bitno koliko si dobar, nego kakvu kombinaciju imaš. Kriminal je zavladao fudbalom i rešio sam da se sklonim od pritisaka", rekao je Asprogenis portalu Sport26.

Asprogenis je bio u Partizanu od 2004. do 2007. godine, ali branio je samo 17 puta.

"Stao sam na gol Partizana sa 19, 20 godina i odmah sam imao veliki vanfudbalski pritisak. Zvali su me neki mafijaši telefonom pred neke mečeve i nudili pare za namestim utakmicu. Čulo se sa druge strane žice: 'Ej, mali, daćemo ti 5.000 evra da pustiš gol'. Nije to moglo. Smučilo mi se se sve to. Morao sam da odem", preneo je portal.

Nije ni rekao ništa novo... :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...

Evropski fudbal nalazi se pred velikim izazovima zbog masovne korupcije i skandala sa nameštanjem utakmica koji prete da ugroze integritet tog sporta.

Evropol je početkom meseca obelodanio da je namešteno oko 680 utakmica, uključujući i neke kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo, kao i dva susreta Lige šampiona.

Istraga je identifikovala 380 sumnjivih mečeva u Evropi i još 300 van kontinenta, uglavnom u Africi, Aziji i Južnoj i Centralnoj Americi. Kako je saopšteno, 425 delegata na utakmicama, zvaničnika klubova, igrača i kriminalaca iz najmanje 15 zemalja umešano je u nameštanju fudbalskih utakmica još od 2008. godine.

Razmere nameštanja mečeva možda su i veće od brojki koje je obelodanio Evropol i očekuje se da će istrage na nivou pojedinačnih zemalja otkriti još nameštenih utakmica, posebno u nižim ligama.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...