shumica 474 Napisano June 21, 2011 Prijavi Share Napisano June 21, 2011 Ne mogu da verujem, da nema teme za vegetarijance! Cerka je postala vegetarijanka, pa dok ne prodje taj modni hir, moram joj pripremati nesto bez mesa. Imate li neku dobru ideju, za recept od uobicajenih domacih namirnica? ELA 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Glisha 3487 Napisano June 21, 2011 Prijavi Share Napisano June 21, 2011 ja nisam vegeteriJaNa i obožavam meCo ali umem ponekad da o'ladim s'ovak'im salatnim (celodnevnim) menijem: (naučila me GoGa ) Salatitza a la Glisha pavlaka or pjur mileram jogurtić mladić sir susam celer (izRendati) krastavatz (izrendati) ... sesti i jesti Glishina salata tunjevina u komadichima tunjevina usitnjena luk crni (najsitnije iseckan) luk beli (još sitnije iseckan) paradajz (što sitnije) peršun limun ... sesti i jesti Aiko i Mia 2 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
shumica 474 Napisano June 21, 2011 Autor Prijavi Share Napisano June 21, 2011 hehe, hvala Glisho! prva moze da prodje a ona ribu ne podnosi. to cu ja da smazem! :kiss: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Malena 178 Napisano June 21, 2011 Prijavi Share Napisano June 21, 2011 Pecurke sa lukom - 500 g sampinjona - beli luk - persun - ulje - so Iseckati pecurke na listice, staviti da se dinstaju na malo ulja. Kad budu gotove, dodati im seckani beli luk, persun, posoliti po ukusu, promesati i posluziti. Ako zelite mozete dok se dinstaju da dodate oko 100 ml belog vina. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano June 21, 2011 Prijavi Share Napisano June 21, 2011 Zapečeno testo pakovanje testenine (ja volim one čipkaste) 1/5 l jogurta 2 dl mleka komad sira malo ulja U vatrostalnu posudu staviti ulje, ubaciti testeninu, preliti jogurtom i mlekom, pobacati komadiće sira i zapeći u rerni. Moji to obožavaju da jedu, a danas, kada nismo imali vode, ovo je bilo idealno rešenje P.S. Može se po želji ubaciti i 1-2 jaja pa preliti zajedno sa jogurtom i mlekom :uredu: kompaj 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano June 21, 2011 Prijavi Share Napisano June 21, 2011 Posne ćufte Potrebno: 3-4 srednja krompira 3 šargarepe 100 gr mariniranih šampinjona 1 jaje brašna po potrebi so, biber i bosiljak Obariti krompir i šargarepu, izgnječiti, dodati iseckane šampinjone, 1 jaje, začine i dodavati brašna dok se ne dobije smesa pogodna za oblikovanje ćufti. Ćufte peći u tiganju na vrelom ulju dok ne porumene. Uz ove ćufte ja najčešće napravim sos od mirođije A u vreme posta, izbacim to jaje i masa takođe bude kompaktna i mogu da se prave ćufte :uredu: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
stiklica 339 Napisano November 10, 2011 Prijavi Share Napisano November 10, 2011 (izmenjeno) Pecurke su odlicna zamena za meso. Mogu se pohovati( ne znam dal jede jaja) Mogu se puniti Mogu se peci na rostilju Mogu se dinstati . Umesto mesa moze koristiti soju. Ima je kao odrezak,komadici,sitna soja kao mleveno meso. Posna punjena paprika 5 paprika za punjenje 5 krompira 1-2glavice luka moze i sampinjona po zelji,sargarepa biber vegeta Ja volim da je prelijem kuvanim paradajzom ako nema svezeg i kuvam. NA luku dinstam kratko krompir,sampinjone,sargarepu. Dodam biber,vegetu. Napuniti paprike smesom. Izmenjeno November 10, 2011 od strane člana stiklica Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Preporučene poruke
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.