shumica 474 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Svi mi imamo omiljena cveca, ali postoje i cveca koje mrzimo i ne zelimo ni videti blizu naseg stana ili baste. Prema kojoj vrsti cveca osecate izuzetnu antipatiju? Ja, recimo nisam podnosio muskatle. kao dete, zbog izrazitog mirisa lisca. Danas ih volim cisto zato sto sam postao zadrti konzervatvac i postovalac starih vrednosti. Ne volem ni daliju, jecu da je vidim u mojoj basti! Za sada! :) Quote Link to post Share on other sites
Kumica 381 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Sardoni(jele se tako zovu) Ma koliko da ostarim,njih voleti nikad necu :kez: Quote Link to post Share on other sites
Sunflower 705 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Ne volim ove kućne ljubičice, uvijek previše onih čupavih listova sa par cvjetova...zauzimaju puno prostora. Ne volim cvijeće koje nema cvjetova uopšte, tipa benjamin, fikus i tako to. Ne volim ja cvijeće, ali volim da vidim u baštici tulipane i ruže...i đurđevak. Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 mrzim one bele krinove smrde a prenaglaseni nekako... ne volim ni one jesenje ruze,ne znam kako se zovu...uglavnom,ne volim ni ono jeftino cvece koje prskaju raznim bojama..uglavnom tirkiznom ili tako nekom grozomornom...:pegla: Quote Link to post Share on other sites
Sunflower 705 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Sad sam se sjetila...i to spada pod cvijeće? Kad onako puste one loze po sobi...stanu da gmižu i vise po zidovima..još im stavljaju ekserčiće, vežu...zaštoo? :( Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Sad sam se sjetila...i to spada pod cvijeće? Kad onako puste one loze po sobi...stanu da gmižu i vise po zidovima..još im stavljaju ekserčiće, vežu...zaštoo? joj da,raznorazne puzavice..:pegla: Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Mene je smorila bastenska puzavica ...ona sa plavim i ljubicastim 'levak cvetovima'. To kad jednom procveta i pobaca semenje - ne mozes da ga naredne 4 godine iskorenis Ne volim ni bozure jer posle precvetavanja ostaje samo gomila opalog smeca, latica. believer 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Mene je smorila bastenska puzavica ...ona sa plavim i ljubicastim 'levak cvetovima'. Slažem se! Ubija me...i leđa i ruke i dušu moju.. Kad dođem vikendom ona mi se sve smeši kako se oporavila od prošlog čupanja...sunce li joj dosadno...a baba je tako volela....:zid: ELA 1 Quote Link to post Share on other sites
lenjivica 704 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Mushkakle gadnog su mirisa,mada lepo izgledaju. Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 :lol: A ja volim sve te zeleniše... i fikuse i bendžamine i puzavice i bambuse i samo njih gajim A ne mogu da kažem da neko cveće mrzim, ima nešto što manje volem od drugih cvetova i to je na mestu br 1 karanfil!!! Mislim da kada bi mi neko došao na vrata sa karanfilima, bila bih u stanju da ubijem s istim Ne volim ni ljiljane, ubija me njihov jak miris, ni orhideje, deluju mi previše snobovski sa onim posudicama sa vodom u buketima da ne uvenu... Uopšte, od svih biljaka koje cvetaju, najvolem belu radu ili margaretu (zavisi ko kako to zove)... ali onu baštensku, sa dugim drškama i tako jednostavnim, a savršenim cvetom... To je za mene car svih cvetova :uredu: Quote Link to post Share on other sites
Jeca 454 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 znaČi-kUranfil u celofanu! bljak! Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Evilka 933 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 znaČi-kUranfil u celofanu! bljak! Isto i one muskatle... smrdez zivi. Quote Link to post Share on other sites
Orion Lady 1,054 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Sve sto brzo ''umire''. :kez: Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Svo Na cvijeće idu pčele, ose i ostale baje od kojih imam fobiju. Uzročno-posledična veza :beyond: Quote Link to post Share on other sites
Lillith 346 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Ja isto kao i moja komsinica (par postova ozgor) ne mrzim ni jedne ljude, ni zivotinje, ni biljke. Meni cak dodje zao tog nekog sto mi doneo karanfil, kontam ili nije imao para ili ukusa za bolje, ne mogu da se odlucim sta mi je potresnije od to dvoje. Nisam volela preterano muskatle ali sada su mi recimo draze od petonija ako govorimo o tom zardinjerastom cvecu.. Hodnik mi je pun fikusa, sto benjamina sto klasicnog, dracena, difenbaxija, seflera i tog sobnog rastinja.. Prvi put u zivotu imam dovoljno veliku prostoriju sa mnogo sunca, zagrejanu zimi u kojoj biljke lepo napreduju. Znate vec onaj zajeb u stanu, ako metnes na parapet dasku saksiju, ozdol ubi radijator zimi, ako odaljis od radijatora ukinuo si mu svetlos'.. Nema goreg smrta za cvet od stambenoga stana.. Ne mogu da se setim ni jedne biljke koju mrzim ali shumica je moj stari drug pa mi nece kazati da mu off-iram temu. Smucalica and shumica 2 Quote Link to post Share on other sites
stiklica 339 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Ne znam,volim skoro svo cvece. :cesces:Mozda oni mali kaktusi . Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Ne mogu reci da mrzim cvece, zasto bih ga mrzela..ali ga jednostavno ne volim.. U kuci nemam niti jedan cvetak, a ni u dvoristu..a tek sto ne volim da dobijam cvece, ufff.. Volim travu, volim zbunje, drvece..i volim mog zeku..:roll: Sunflower 1 Quote Link to post Share on other sites
paparaCica 97 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Ja samo da se dopisem ispod Aiko Ne volim cvece, apsolutno me ostavlja ravnodusnom u svakom pogledu I ne kapiram sto mene ne kapiraju da ne volim da brljam ruke po blatu da sadim niti da zalivam Ja sam uspela kaktus da ubijem i od mene dosta negovanja cveca A tek za poklon Onaj najgori klise bljak Aiko 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Pored one lepe, slatke i simpatične puzavice ne volim ni glog. Moja sverkrva je imala neobičan ukus što se tiče biljaka. Glog je posadila na samoj krivini puta, uz živu ogradu, i to je sada ogromno drvo-preko 2 m visine. Guši mi živu ogradu, zaklanja borove, a bodeeeeeeeeeeeeeee da ti oči ispadnu. Naravno svaki put kad prolazim kolima maaaalko ogrebem auto...Mislim seckam ga ja, ali danas mi pao mrak na oči...Kad me krenulo sa testerom. Htela ja da upalim motornu testeru i do zemlje da cviknem celo drvo, ali muški ne da. Onda sam seckala i seckala i seckala....i SECKALA. Ono što je najgore bode da ti oči ispadnu. Sve ruke izgrebala. Morala sam da pazim da mi koja grana ne ostane ne travi jer bi se probušile gume na kolima, a mora se baš tuda proći. Razumem ja ženu, ona je boravila ovde od marta do oktobra i stalno ga potresivala, ali ja...posle par nedelja odsustva redovno izgrebem auto... Dakle mrzim glog. Dobro, lekovit je...ali je previše bodljikav :lol: Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 a sto mrzite karanfile? karanfili su tako retro! ja bi mu pruzila priliku Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 a sto mrzite karanfile? karanfili su tako retro! ja bi mu pruzila priliku Ae, nisam ni znala da su retro ...ali taj 'omraZeni karanfil' nisam videla sto godina - btw, kao da je zavera u pitanju. Mislim da su ga osudili na progonstvo zbog ebene osmomartovske simbolike .....steta, a i oni turski karanfili fino miriSu u basti :vez: shumica 1 Quote Link to post Share on other sites
Lillith 346 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 a sto mrzite karanfile? Mozda zato sto ih ima na svakom koraku o osmim martovima i ostalim danima zena i majaka pa im ne deluje da se potrudio. Karanfil je mozda simbol otaljavanja. ELA and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
Glisha 3,487 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Ne mogu reci da mrzim cvece, zasto bih ga mrzela..ali ga jednostavno ne volim.. U kuci nemam niti jedan cvetak, a ni u dvoristu..a tek sto ne volim da dobijam cvece, ufff.. Dis iz maj odgovor nemam potrebE da se mucam i kucam.. i okolo poTucam Volim travu, volim zbunje, drvece..i volim mog zeku.. Volesmo i mi jednog malog zeku koji nam je poj'o pola dvorišnih žbunova, drveća i stabala.. i kad je dostig'o Ginisovu rekordnu velichinu dobijo je i ŠenGen i sve ostale pa-pa viZe iz cuGa Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Mozda zato sto ih ima na svakom koraku o osmim martovima i ostalim danima zena i majaka pa im ne deluje da se potrudio. Karanfil je mozda simbol otaljavanja. Slažem se... neko ko otaljava taj posao čestitanja 8. marta, najlakše mu je da kupi karanfil u onom celofančetu i da ga s osmehom dobaci svojoj dragani... ne volim ga i gotovs, ne miriši, nije lep na oko, kad se suši otpadaju one latice i ne mož' od njega napraviti lep buket... Ali u ove karanfile ne spadaju turski, oni sitni što lepo mirišu i krase maminu bašticu njih volim i da vidim i da mirišim ali samo u bašti, ne volim da stoji u vazi i uvene s vremenom... nije mu to poenta... Quote Link to post Share on other sites
Bledoliki_Vrach 333 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Mrzim cveće uopšte, naročito ono koje stoji u kući u saksijama, skuplja bube i mrsi muda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts