Adrijan

Moderators
 • Content count

  3585
 • Joined

 • Last visited


Everything posted by Adrijan

 1. Adrijan added a post in a topic Srećan rođendan, forumaši!   

 2. Adrijan added a post in a topic NFL 2019/2020   

  Evo i to se desilo. Opet smo izjednačeni. 
 3. Adrijan added a post in a topic NFL 2019/2020   

  Šta to bi serdare?  

 4. Adrijan added a post in a topic NFL 2019/2020   


  Serdare! 

 5. Adrijan added a post in a topic NFL 2019/2020   

  Jedini smo bez poraza!  

  Serdare / Vojvodo 

 6. Adrijan added a post in a topic Kurirske službe - iskustva   

  U Somboru Post ekspres razvozi pristigle pošiljke, ali ne dolaze po njih prilikom slanja. 
 7. Adrijan added a post in a topic NFL 2019/2020   

  Dobro smo počeli, i tvoji i moji! 
 8. Adrijan added a post in a topic Bojkot- sta vi mislite ?   

  Čini mi se da nisi razumela. Ja bivše vlastodršce nisam spominjao kao opravdanje za postupke današnjih. Spomnuh ih kao primer da su i oni imali apsolutnu vlast, ali su sa nje sišli na izborima, a ne bojkotom ili nekim vanparlamentarnim sredstvima.

  I nigde nisam uspeo da vidim, čujem odgovor na pitanje šta posle bojkota?
 9. Adrijan added a post in a topic Bojkot- sta vi mislite ?   

  Ja to Luminice ne bih tako uporedio, utrku i izbore.
  Nije po pravilima da na atletskoj utrci neko ima prednost da ne krene sa startne pozicije, nego sa neke distance. To jednostavno nije po pravilima. Ali ja ne vidim kakvu nezakonitu prednost imaju "Alek & Co." doo. Uveren sam, pretpostavljam, da imaju oni putra na glavi, ali ništa od onog što predlagači bojkota navode kao razlog za bojkot. Jednostavno, SNS trenutno ima najveći, ogroman stranački aparat i dobro ga upotrebljavaju, voze i podmazuju. A taj nesrazmer u veličini između "pozicije" i "opozicije" nikako ne može da bude razlog za nelegitimnost. 
  Sećam se vremena pre 2012. dok su "dosovci" bili na vlasti. Oni su se, da bi došli do "legitimiteta", koristili i otvoreno nelegalnim stvarima, koje su pokrivali uravo legitimitetom, odnosno većinom. Ovde kod nas, a siguran sam i u celoj Srbiji (isto, veoma slično kao i danas), nisi mogao da se zaposliš u instituciji ili javnoj kući, ako nisi bio član određene stranke. I to se tačno znalo koja stranka iz vladajuće koalicije baštini koje preduzeće. Pa kako su onda "žuti" pali s vlasti? Jednostavno su se preigrali, zabrojali i naravili pogrešne korake. Sami su sebi gurnuli štanglu u točak bicikla s kojim su jurili. Čini mi se da ćemo i za ove morati sačekati nekakav pogrešan, samodestruktivni potez.

  Na žalost, nema na vidiku neke sveže, nove političke ideje i opcije koja bi mogla iskoristiti tu grešku. Sve sami ljigavi gmazovi koji nas decenijama terorišu.

  P.S.
  Evo, upravo sam pročitao da je i Trifunović protiv bojkota. I to je prva pametna stvar, vezana za politiku, koju sam od njega čuo.
 10. Adrijan added a post in a topic Bojkot- sta vi mislite ?   

  Da, nisam komentarisao EU parlamentarce. Siguran sam da i sama znaš da oni vole da guraju nos i tamo gde nisu pozvani. Ovo su izbori za naš parlament, a ne za briselske fotelje, tako da mi ne smetaju kao posmatrači, turisti, ali kao prosipači pameti mi se gade. I dok ne budemo u EU, zabole me za njihovo mišljenje, jer njihovo mišljenje će biti izrečeno samo u NJIHOVOM interesu. Muka mi je od njihovog licimerja. 
  Ne znam šta si mislila pod "ostalo".
 11. Adrijan added a post in a topic Bojkot- sta vi mislite ?   

  Da Luminice, to bi bilo legitimno. Pričam o teoriji, naravno da takav scenario nikako ne bih voleo. 
  Hajde reci mi, zašto ti misliš da to nije legitimno? Raspišu se izbori i eto, na njih se prijavi samo jedna stranka, ostali neće zbog kojekakvih svojih razloga. I šta da radimo? Raspišemo nove izbore? Pa opet će se ponoviti scenario i ovi se neće hteti prijaviti. I koliko puta to da se ponavlja? Zašto ne bi ta jedna stranka koja ostvari pobedu na "jednostranačkim" izborima imala legitimitet, ako drugi NEĆE da vrše vlast, odnosno da se takmiče za nju?
   
 12. Adrijan added a post in a topic Bojkot- sta vi mislite ?   

  Neizlazak građana na izbre je pravo svakog glasača. Možemo reći da je i to način izražavanja mišljenja, odnosno glasanje samo po sebi. Broj izašlih na izbore ne daje niti oduzima legitimitet izabranima. Za legitimitet je bitno da nikome nije uskraćeno pravo glasa, a što ga nije iskoristio, to je već njegovo pravo i problem. 

  Ne vidim problem u legitimitetu ni onda ako je na izbornom listiću mali broj opcija, pa i samo jedna. Ako su izbori sprovedeni u skladu sa važećim zakonskim propisima, legitimitet nije sporan. I naravno, ako nije nikome uskraćeno pravo da se kandiduje.

  Ja lično par decenija nemam ni jednu opciju koju bih od srca podržao, ali smatram svojom dužnošću da uvek na izbore izađem i dam glas, kako se kaže, najmanje lošoj opciji. Isto tako smatram da je dužnost političkih stranaka da se kandiduju na izborima, jer to je njihov posao, zbog toga postoje i dobijaju pare.
 13. Adrijan added a post in a topic Bojkot- sta vi mislite ?   

  Ne mogu da shvatim šta dobijaju bojkotom, ti koji ga guraju. 
  Ali vidim šta sve svi možemo da izgubimo njime.
 14. Adrijan added a post in a topic Ostavilo me je bez teksta...   

  Blic da preteruje? Ma hajde. 
  Sigurno nisu iz glave morali napisati definiciju, no su imali izbor a, b, c.
  Gogo, ta kaže junoša, jel znao šta je spokojno? 

 15. Adrijan added a post in a topic Plus / Minus   

  180 
 16. Adrijan added a post in a topic Smešni tekstovi, preuzeti sa neta... :)   

  U ZUBARSKOJ ORDINACIJI 
 17. Adrijan added a post in a topic Galerija za umetnike fotografe   

  Preključe na mom splavu zabeležih ovaj ptičiji autoportret. 


   
   
 18. Adrijan added a post in a topic NFL 2019/2020   

  Jednom svako mora otići, na ovaj ili onaj način. U svakom slučaju veliki gubitak, jer ipak je to Veliki Gronk.
 19. Adrijan added a post in a topic Evrovizija   

  Siguran sam da Nevena ima veliki muzički talenat, ali i neharizmatičnu i apatičnu ličnost, da mi naprosto nije jasno kako uspeva po treći put da ide na Evroviziju. Pesmu ucelo nisam čuo, jer ono što jesam mi je bilo dovoljno da mogu da se kladim da ne prolazi u finale.
 20. Adrijan added a post in a topic "Reprezentacija takozvanog Kosova"   

  Ne znam odakle ti tačno naslov, ali veoma često se može čuti i pročitati takva i slična konstrukcija, a meni se tada okrene stomak. Za mene bi jedino bilo prihvatljivo da se kaže "reprezentacija takozvane Republike Kosovo". A takozvana Republika Kosovo se nalazi na našoj teritoriji Autonomnoj pokraini Kosovo i Metohija. Skraćivanjem kovanice "takozvana Republika Kosovo" u "takozvano Kosovo" se čini šteta, navikavajući ljude da je to nešto drugo, a ne ono što jeste.

  Nije baš da su imali prilike da imenuju Krajinu u nekom drugom smislu, jer ista nije imala reprezentacije niti nekih kulturnih dešavanja, ali Hrvatima svaka čast na istrajnosti i jedinstvu. Tako se bori za ono što misliš ili hoćeš da je tvoje, i ako se većina što živi na tom područiju ne slaže sa tobom.
 21. Adrijan added a post in a topic Srbija - razum na izdisaju   

  Užas.
  I niko nije dobio batina i završio u buvari. 
   
 22. Adrijan added a post in a topic Odbojkaška reprezentacija Srbije   

  A ovaj poen? 
   
   


 23. Adrijan added a post in a topic Tetovaže - umetnost ili nešto drugo?   

  To mora da su neki mornari ili JNA-ovci staaari, jer ne mogu da zamislim da se danas (juče, preključe...) za tetovažu koriste olovne boje.  
 24. Adrijan added a post in a topic Smešne slike sa neta   

 25. Adrijan added a post in a topic NFL 2018/2019   

  Od 11 SK kanala prenose samo Patriote.